Ha hirtelen eltűntek bizonyos frissítéseid ...

 ( trey | 2019. március 12., kedd - 11:26 )

Ne pánikolj! A Microsoft csinálta. Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Gyakorlatilag ott tartunk, hogy a Microsoft a gépemre bármit és bármikor telepíthet, onnan bármikor bármit leszedhet. Lassan ez már nem is az én gépem. Dolgozni nem szeretne rajta helyettem? Mert akkor már azt is megcsinálhatná.

--
trey @ gépház

> Dolgozni nem szeretne rajta helyettem?

könnyen lehet, hogy eljön majd az az idő is, de akkor a pénz is náluk landol majd

Viszont pont hogy illeszkedik a szolgáltatás fogalmába, hisz volt olyasmi jelmondat, hogy Windows as service (tudom, már amikor szolgáltat a picipuha :) )

Dehogy!

Teljesen régi módszer ez: COMMIT majd ROLLBACK :)

Ingyen lottó! Lehet izgulni, hogy a fordítóprogram, vagy valami kritikus alkalmazás, ami a múlt héten/hónapban működött, fejreáll-e, vagy sem.

Ez már a kezdetektől fogva így van. A win10 egy hátsóajtó.

Gondolom ha a frissítés után használhatatlan állapotban hagyná a rendszert akkor meg az lenne a baj.

Mit gondolsz, mit elemezgetnek oly szorgalmasan a szervereik? Szépen lassan megtanulják, hogy miként lehetne leváltani az embert :D
By

dzsolt

ne adj nekik otleteket, a vegen meg elkezdenek pl bitcoint banyaszni vele :)
vagy csak adatelemzesre hasznalni...

amikor az egyetemi beadandonk crashelt windowson, kerte, hogykuldjunk hibajalantest a microsoftnak.
kuldtunk, de soha nem javitottak ki a beadandoinkat

Egy tökéletes világban a hardverek rendelkeznének valami elektronikusan kiolvasható egyedi azonosítóval, amit hozzá lehetne rendelni a megfelelően letesztelt driverekhez, annak érdekében, hogy elkerüljék az inkompatibilitásokat.

Bár itt tartana a tudomány!

:D

-------
It is our choices that define us.

"elektronikusan kiolvasható egyedi azonosítóval" - ilyen van
"megfelelően letesztelt driverekhez" - ilyet még nem láttam :)

A tudomány 30 év alatt eljutott oda, hogy a korábbi driverek nem kompatibilisek az új verziójú oprendszerekkel (Android, ChromeOS)

Sőt a hardverek minden lehetséges kombinációjához hozzá lehetne rendelni a driverek megfelelő kombinációit.

Ha nem hianyozna az office akkor mar nem is lenne szuksegem windowsra. Sajnos libreo. Nem megoldas, van az szint amikor nem 100 % a kompatibiltas. Nagyon varom, hogy az legyen.
Mar az outlook is helywtesitheto, nekem az Evolution valt be.

PlayOnLinux esetén vannak scriptek MSOfficehoz (2013 és 2016), az miért nem jó? És persze ott van az online változat, mi is használjuk.

OT:
A céges legális MSO-2010-ben levő Excel (ez van, ezt kell szeretni) tökéletesen elront valamit egy CSV-betöltés során. Tegnap csak kamilláztunk, hogy mi a francért vannak bizonyos sorok elcsúszva. Aztán inkább elővettük a szintén elavult verziójú LO Calc-ot, és abban nem voltak elcsúszva a sorok. Szóval kinek mi hiányzik.
/OT

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Kb. tavaly év vége felé kezdtünk átállni a cégnél VörösKalapról Win10-re, merthogy a RedHattel sok volt a sz*pás. (És tényleg vannak vele gondok, ez tagadhatatlan.) Most ott tartunk, hogy Win10-zel szívunk a RedHat helyett, talán még jobban is. Nekem pl. egy "frissítés" miatt hetekig nem lehetett engedélyezni a vezetékes hálókártyát a gépemben, most másoknak meg a SOCKS-klienst kell a "frissítés" után újratelepíteni, mert a "frissítés" teljesen hazavágja. A véletlenszerű, "frissítéseket" követő újraindításokról (ami egyszer kékhalál képében jelentkezett, lol), vagy a tökéletesen nem működő Docker for Windowsról már ne is beszéljünk. És igen, nálunk is alapszabály, hogy a "frissítést" az OS-re bízzuk, kézi "frissítést" SOHA nem szabad kezdeményezni!!!!!négy!

És persze az átállás környékén azt kellett hallgatnom, hogy a RedHat szervernek jó, de asztali OS-nek nem, bezzeg a Win10 az egy "professzionális desktop operációs rendszer". Ha valami baj van a géppel, a "Miért?" kerdésre azóta is csak azt válaszoljuk, hogy azért, mert ez egy "professzionális desktop operációs rendszer". Az. (Nem.)

- - -
TransferWise

Senkiháziak kezében a popszakma!

Régen is ott volt :)

Nekem ezek alapján olyan érzésem van, hogy patch management terén a folyamataitokat lehetne javítani és ez független a rendszertől.

Jogos, és könnyen lehet, hogy így van. Ugyanakkor RedHat-frissítéseknél is voltak gondok, pedig ott is megvolt a céges repó és/vagy yum beállítás meg minden. Nekem e tekintetben az fáj, hogy a Windowsra váltás melletti egyik érv volt, hogy a RH-frissítések nem mindig zökkenőmentesek (így igaz), de látva az ugyanilyen windowsos problémákat, ez már nem érv. (Az megint más kérdés, hogy szegény NagyKéknek ugyan mibű tellene rendes patch managementre...)

- - -
TransferWise

Minden ev a Windows desktop eve.
____________________
echo crash > /dev/kmem

windows desktop évei:

1995:
- Mi a különbség a windows 95 és egy vödör tehénszar között?
- ???
- A vödörből ki lehet lépni.

2015:
- Mi a különbség a windows 10 és egy vödör tehénszar között?
- ???
- A vödör nem kémkedik utánad/dönt helyetted.

Ez egy csodálatos érv bármelyik másik oprendszer mellett.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Itt nem az törtènt, hogy ha frissítés után bootloopba kerül a gép, akkor a frissítést eltávolítja maga a windows?

Ha az lenne, de jó is lenne. Annyi gép kerül hozzám ilyen hibával hogy na. Semmilyen javítás nem segít. Visszaállítási pontok sincsenek. Ha van is akkor hiba történt bocsi.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

-

Epic