Már iOS-es, androidos okostelefonnal is lehet autós kárt bejelenteni

 ( trey | 2019. január 15., kedd - 14:52 )

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem örülök neki, hogy én még nemrég papír alapút voltam kénytelen kitölteni...

Èljen! Akkor már nyugodtan lehet balesetezni, nem tart vissza az adminisztráció! /Irónia:Off

--
robyboy

Letöltöttem, kitöltöttem az adatokat. Szkeptikus vagyok vele kapcsolatban egyelőre. A bevitt adatokban semmilyen ellenőrzést nem hajt végre. Mindenki azt ír be, amit akar? Vagy majd az út mellett egyeztetgetünk? Készülékpárosítás. Értem én, hogy ha a másik félnek nincs, akkor majd egy készüléken, de nem tudom, hogy hogyan magyarázom ezt majd el egy informatikai analfabétának, amikor lobogtatja nekem a betétlapot.
Aláírás. Olyan készüléken, amihez nincs pen, mivel írom alá? A körmömmel?

Ezek csak a hirtelen felmerült kérdéseim.

--
trey @ gépház

6-7 évvel ezelőtt voltam egy startup rendezvényen, ott az egyik csapat egy ilyen alkalmazást talált ki. A zsűrizés pillanatában egy srác felvetette, hogy az SAP-nek kb. 5 éve van egy ilyenje, csak nem tudja keresztülvinni a bürokrácián. Ez az egész kérdés nem egy technikai, hanem adminisztratív, és jogi kérdés. De ha csomagot lehet már átvenni aláfirkálva olvashatatlanul, szerintem kézírásra még véletlenül se hasonlító módon, akkor csak megoldják itt is.

+1, telekom szerződést tableten, grafikus dobozban vakartatják alá, nyilván lehetetlen felismerhető aláírást produkálni (simán le is letagadható, bizonyítják, hogy a tiéd), de ha ez így nekik jó, akkor nekem is. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Kitoltod, kitoltitek, bekuldik ilyen olyan biztositonak, azok ellenorzik az adatokat. Legalabbis, o helyukben en nem biznek senkiben.

kezi alairas amugy is egy vicc 2019-ben.

Mondjuk azt látod, hogy mi a rendszám és helyes-e, abból meg megtalálják az üzembentartót. Az út mellett egyeztetgetni meg eddig is kellett.

--
"You can't convince a believer of anything;
for their belief is not based on evidence,
it's based on a deep seated need to believe."
Carl Sagan

Ujjal alá lehet írni. Ellenőrzés meg papíron sem volt. Ez azért jó mert biztos van telefon a kocsiban, és gyorsabb kitölteni / a célhoz hamarabb beér, mint a saláta.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Az, hogy eddig nem volt, az nem igazán érdekel. Lényeges előrelépést várnék ettől, nem a papíros bohóckodás okostelefonos megfelelőjét.

--
trey @ gépház

Ha én vagyok a vétlen fél, számomra a legfontosabb az, hogy a kezemben legyen egy papír, amin a vétkes elismeri a felelősségét. A kéksárgának két egyforma példánya volt, amit a másik fél saját kezűleg aláírt. Ha ő most kütyün tölti ki, akkor hogyan lesz nekem abból aláírt példányom az ő saját kezű aláírásával?

Semmi jelentősége nincs annak, hogy a baleset helyszínén aláírtad, hogy te okoztad a kárt. Lehettél fenyegetve, kényszerítve, stb. Megy majd a levél mindkét félnek, hogy írják le (megint), mi hogyan történt.

--
"You can't convince a believer of anything;
for their belief is not based on evidence,
it's based on a deep seated need to believe."
Carl Sagan

Semmi jelentősége nincs annak, hogy a baleset helyszínén aláírtad, hogy te okoztad a kárt.

+1
lófaszt se ér még ha ott helyszínen is ráírja a papírra h. elismeri a hibáját, másnap meggondolhatja magát és simán visszavonhatja. Ezért kell rendőrt hívni, az majd megmondja a frankót. Csak legyen rá 8-10 órád ott szobrozni, míg a megye egyetlen nyomorult helyszínelője is kiér hozzátok.

Erős túlzás az a 8-10 óra. Nekem volt kissebb balesetem (na jó, egy road rager biciklis beverte a szélvédőt menet közben :) és fél órán belül ott volt a yard.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Csak legyen rá 8-10 órád ott szobrozni, míg a megye egyetlen nyomorult helyszínelője is kiér hozzátok.

--

My bad :) Akik nekem jöttek szerintem sima fakabátok voltak :)

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Semmi jelentősége... a biztosító felülbírálhat, már ha jól tudom.

Rendőrt kell hívni, már ha nagyobb a gond.

Hali!

Velem is metörtént sok éve, hogy az ember a háza elől, a tuják mögül féktávon belül elém tolatott... a helyszínen elismerte, aláírta a papírokat. Ez egy qrva hideg téli hajnalban történt... a mondeo műanyag lökhárírója ezer darabra rottyant... leadtam a papírokat a károkozó biztosítójához, ahol egy "szakértő" megállapította, hogy "ez a baleset így nem történhetett", a koccanáshoz képest túlzottnak találta löki sérülését. 1 qrva forintot sem fizettek... polgári petes úton támadhattam volna az akkori infóim alapján... nem voltam boldog a 120 kHuF-os ford szervízes számla láttán a kétezres évek közepén... azóta azt az elvet vallom, hogy a legkisebb karcoláshoz is rendőrt...

Üdv:
Feri