Már iOS-es, androidos okostelefonnal is lehet autós kárt bejelenteni

Részletek itt.

Hozzászólások

Nem örülök neki, hogy én még nemrég papír alapút voltam kénytelen kitölteni...

Èljen! Akkor már nyugodtan lehet balesetezni, nem tart vissza az adminisztráció! /Irónia:Off

--
robyboy

Letöltöttem, kitöltöttem az adatokat. Szkeptikus vagyok vele kapcsolatban egyelőre. A bevitt adatokban semmilyen ellenőrzést nem hajt végre. Mindenki azt ír be, amit akar? Vagy majd az út mellett egyeztetgetünk? Készülékpárosítás. Értem én, hogy ha a másik félnek nincs, akkor majd egy készüléken, de nem tudom, hogy hogyan magyarázom ezt majd el egy informatikai analfabétának, amikor lobogtatja nekem a betétlapot.
Aláírás. Olyan készüléken, amihez nincs pen, mivel írom alá? A körmömmel?

Ezek csak a hirtelen felmerült kérdéseim.

--
trey @ gépház

6-7 évvel ezelőtt voltam egy startup rendezvényen, ott az egyik csapat egy ilyen alkalmazást talált ki. A zsűrizés pillanatában egy srác felvetette, hogy az SAP-nek kb. 5 éve van egy ilyenje, csak nem tudja keresztülvinni a bürokrácián. Ez az egész kérdés nem egy technikai, hanem adminisztratív, és jogi kérdés. De ha csomagot lehet már átvenni aláfirkálva olvashatatlanul, szerintem kézírásra még véletlenül se hasonlító módon, akkor csak megoldják itt is.

+1, telekom szerződést tableten, grafikus dobozban vakartatják alá, nyilván lehetetlen felismerhető aláírást produkálni (simán le is letagadható, bizonyítják, hogy a tiéd), de ha ez így nekik jó, akkor nekem is. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Mondjuk azt látod, hogy mi a rendszám és helyes-e, abból meg megtalálják az üzembentartót. Az út mellett egyeztetgetni meg eddig is kellett.

--
"You can't convince a believer of anything;
for their belief is not based on evidence,
it's based on a deep seated need to believe."
Carl Sagan

Ha én vagyok a vétlen fél, számomra a legfontosabb az, hogy a kezemben legyen egy papír, amin a vétkes elismeri a felelősségét. A kéksárgának két egyforma példánya volt, amit a másik fél saját kezűleg aláírt. Ha ő most kütyün tölti ki, akkor hogyan lesz nekem abból aláírt példányom az ő saját kezű aláírásával?

Semmi jelentősége nincs annak, hogy a baleset helyszínén aláírtad, hogy te okoztad a kárt. Lehettél fenyegetve, kényszerítve, stb. Megy majd a levél mindkét félnek, hogy írják le (megint), mi hogyan történt.

--
"You can't convince a believer of anything;
for their belief is not based on evidence,
it's based on a deep seated need to believe."
Carl Sagan

Semmi jelentősége nincs annak, hogy a baleset helyszínén aláírtad, hogy te okoztad a kárt.

+1
lófaszt se ér még ha ott helyszínen is ráírja a papírra h. elismeri a hibáját, másnap meggondolhatja magát és simán visszavonhatja. Ezért kell rendőrt hívni, az majd megmondja a frankót. Csak legyen rá 8-10 órád ott szobrozni, míg a megye egyetlen nyomorult helyszínelője is kiér hozzátok.

Hali!

Velem is metörtént sok éve, hogy az ember a háza elől, a tuják mögül féktávon belül elém tolatott... a helyszínen elismerte, aláírta a papírokat. Ez egy qrva hideg téli hajnalban történt... a mondeo műanyag lökhárírója ezer darabra rottyant... leadtam a papírokat a károkozó biztosítójához, ahol egy "szakértő" megállapította, hogy "ez a baleset így nem történhetett", a koccanáshoz képest túlzottnak találta löki sérülését. 1 qrva forintot sem fizettek... polgári petes úton támadhattam volna az akkori infóim alapján... nem voltam boldog a 120 kHuF-os ford szervízes számla láttán a kétezres évek közepén... azóta azt az elvet vallom, hogy a legkisebb karcoláshoz is rendőrt...

Üdv:
Feri