Megjelent a VyOS 1.2.0 első RC-je

 ( trey | 2018. október 9., kedd - 9:44 )

Megjelent a routerekhez és tűzfalakhoz szánt, komplett, nyílt forrású Linux disztribúció, a VyOS 1.2.0-s verziójának első RC-je. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

És VRF (és MPLS) támogatás továbbra sincs benne, ez lenne a "killer feature" amivel ki lehetne tűnni.

Pedig miután átálltak FRR-re és 4.14-es kernelre minden adott lenne ehhez.

Mondjuk sokakat nem érdekel úgy látszik, mert 2016 óta van rá nyitott ticket minimális érdeklődéssel, igaz most lett "wishlist"-ből "normal" a besorolása.

https://phabricator.vyos.net/T31

Én eddig azt hittem, hogy ez halott projekt, annyira ritkán jön release.

Miután nagyjából full rewrite történt az 1.1.x és az 1.2.x között a ritka release nem meglepő.

Snapshot jon kb minden nap :) Meg a blog is rendszeresen frissul, az uj feature-ok leirasaval. Pl a wireguard nativ support is par hete kerult bele.

En azt hasznalom mar honapok ota, minden gond nelkul. 4-5 naponta frissitek.

ez biztos egeszseges egy eles rendszeren.

remelem erzed te is, hogy ez max jatekra jo jelenleg.

Viszont átállnak rolling release-ra az 1.3-as ciklusban, ami "kb." azt jelenti, hogy havonta az egyik snapshot-ot kinevezik releasenak. Az LTS verziók binárisai(frissítései?) pedig "fizetősek" lesznek. Ez érthető a projekt életbenmaradása miatt ,de szomorú...

We are preparing a release model change that will involve splitting VyOS into an LTS branch a (roughly) monthly rolling release made from the latest code from the current branch. Both branches will be entirely open source, but while the rolling release builds will be available free of charge to everyone, the LTS ISO image builds will be only available to those who either contribute to VyOS (code, documentation, and community activities all count) or purchase a subscription. There will always be an option to build the LTS image entirely from source or using package repositories at dev.packages.vyos.net, though commercial support will only be provided for official builds, or by special arrangement.

A leforditott LTS ISO lesz fizetos :) Az LTS verzio is szabadon lefordithato marad:

"There will always be an option to build the LTS image entirely from source or using package repositories at dev.packages.vyos.net"

szerintem egy naponta változó snapshot vagy egy fejlesztés alatt álló rc kiadás semmilyen rendszer esetén nem való éles rendszerre. erre van jellemzően a stable kiadás, ami nem meglepő módon a vyos esetén is van, tavaly novemberben adták ki az állomány dátum alapján.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Idézet:
En azt hasznalom mar honapok ota, minden gond nelkul. 4-5 naponta frissitek.

erre reagaltam

a stabil kiadasok tekinteteben ajanlom a wikijuket, 2017-ben azt irni a VXLANra, hogy experimental, az egy nagyonnagy LOL (3.13-as kernel...) de ha megnezed, elotte 2014(!)-ben volt release. az is egyertelmu, hogy te nem hasznalod, csak jottel szajkaratezni...

(en aktivan hasznalom az AT&T-s upstream, eredeti agat mint tuzfalat, orulnek, ha lenne alternativa, de ez, ebben a formaban nem az)

egyértelmű, megsemmisítettél ezzel az éleslátással. és gondolom az éleslátásod arra is kiterjedt, hogy egyértelműen kritikus, éles rendszeren használja snapshotot. amire meg én reagáltam, hogy ott alapból nem illik, illene. de nem baj, lényeg az éleslátás!


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

bofizz meg valamit, kicsihuszar, szeretjuk olvasni!

csak neked, csak most, te éleslátó. bofi.

rólad jut eszembe a vicc poénja. miért írtad le százszor? csak hogy örüljél baszd meg!


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Komoly gondom meg nem volt a frissitesel, mivel image based a rendszer, ezert kb 1 perc visszaallni az elezo verziora... :)

Eles rendszerben hasznalom, o otthon a roueterem :)

Papi, te mindig elégedetlen vagy! :D

--