Nacho Notch - a notch elrejtő alkalmazás

 ( trey | 2018. március 30., péntek - 16:46 )

Az XDA Developers közösség egyik moderátora egy olyan alkalmazást készített, amivel eltüntethető az Android telefonokról a sokak által gyűlölt notch. A Zacharee1 által készített, Gyorsbeállítások csempeként implementált, ingyenes alkalmazásnak nincs is más funkciója, csak a notch elrejtése. Az app neve: Nacho Notch.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Gyakorlatilag fekete status bar hátteret állít be, minden alkalmazásra?

en nem ertek hozza de nem lehet a kijelzo ala tenni azokat a cuccokat amik most a notchon vannak? akkor nem logna be. van mar atlatszo kijelzo.

--
neked aztan fura humorod van...

Szerintem ha lehetne, oda tennék.

Ave, Saabi.

Majd lehet.
Miutan ez a legujabb baromsag kifutja magat.

Hate display notches?
Do not buy a phone with display notch.

+qrvasok

Üdv:
Feri

Megintcsak az a rohadt, elnyomo Apple nem adott valasztasi lehetoseget az embereknek!

Oh wait...

"Although the Apple iPhone X gets all of the blame for Android phones with notches, it was actually the Essential Phone that first implemented the controversial display notch."

--
trey @ gépház

iPhone X vs. iPhone 8-ra gondoltam most.

Vicces amugy, hogy mar megint egy Androidos keszulek okolhato az elbaltazott design miatt.

Teljesen mindegy, ha szar valami, akkor azt ki kell mondani. Ez egy szar. Akinek szeme van, az látja.

--
trey @ gépház

Kb 1 hónap telt el a két megjelenés között ha jól emlékszem, szóval mindkét telefon (meg az összes ami azóta megjelent) legalább 1-2 éve tervezés alatt volt ezzel a csodás feature-rel.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Itt.

Egyébként igen. Magyarul, az, hogy az iPhone X miatt terjedt ez el, egy ordas faszság. Egyszerűen, az edge-to-edge dolgot így lehetett a legegyszerűbben (nem a legjobban) megoldani.

--
trey @ gépház

+1

Egyébként nem feltétlen rossz ez, ha a notch elég kicsi, akkor tényleg jó lehet kihasználni a mellette lévő területet a notification ikonoknak. iPhone X-nél mondjuk pont rohadt széles...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Szerintem az pont jobban nez ki az aranyok miatt, a kicsik olyan furan neznek ki.

Elképzelhető, hogy valamit súlyosan félreértek, vagy nem tudok, de egyrészt nekem ez a notch pusztán formatervezési szempontból kimondottan tetszik, másrészt meg el nem tudom képzelni, hogy szoftveresen (vagy bárhogy máshogy) mi az a nagy probléma vele kapcsolatban, amit ne lehetne megoldani.

Értem, hogy a kijelző mostantól nem egy szögletes terület, ezért bizonyos dolgokat máshogy kell rajta elhelyezni, de a kenyerek többsége se téglatest alakú, oszt' valahogy mégis mindenkinek sikerül felszeletelni és beszuszakolni a pirítóba.
---
Science for fun...

That notch on the top is top notch!

Tehát 2018-ban még mindig max. 1 napot bírnak a telefonok átlagosan, de a display notch az egy fontos probléma? Anyám. Kérem vissza a 6310-esem :o

_Átlagosan._ Vegyél rendes telefont. Ha nem megy, az nem biztos, hogy az ipar hibája.

:)

Szerintem az OnePlus rendes telefonnak nevezhető, szólj, ha nem.

Nem, mivel az egy cég.

:)