Fura megoldást tervezett az Essential a "notch"-szerű problémák elkerülésére

 ( trey | 2018. március 6., kedd - 12:48 )

A full kijelzős okostelefonok korában a tervezőknek több kihívással is meg kell küzdeniük. Az egyik, hogy hova teszik az előlapi kamerát. Mivel a készülék előlapját teljes egészében igyekszenek kitölteni a kijelzővel, ezt eddig csak valamiféle kijelzőbe lógó bemélyedéssel (az iPhone X után "notch") tudták megoldani. Hogy ne kelljen egy ilyen, a kijelző rovására elkövetett kényszermegoldásokat alkalmazni, az Andy Rubin nevével fémjelzett Essential egy szabadalmat jegyeztet(ett) be. A szabadalom lényege, hogy az előlapi kamera a készülék tetejéből ugrik elő, ha éppen szükség van rá, így maximalizálva a mobileszköz kijelzőterületét (Apparatus and method to maximize the display area of a mobile device).

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Na most a dátumok fontos dolgok :). Ha ez előbb volt, akkor amennyire tudom prior act, ha utána (lehet még valami türelmi idő is van), akkor license díj.

Szerintem egyébként jó megoldás.

Jaj. :(

Nem baj! Még egy alkatrész ami könnyen kitörhet a mobilból és ezzel is lehet növeli az eladásokat. :)

Ohh, de hát így jelentős fícsörvesztés lesz...

Hogy fognak ezentúl felvételeket készíteni a tulaj tudta nélkül?
És az arcfelismerés?
És a "screen lock delay" ha olvasok?
És szoftveresen vagy hardveresen nyílik?

--
zrubi.hu

És amikor elromlik a kinyitó, záró szerkezet?

Pont ugyan az történik, mint a kontaktos füles jack-nél, vagy töltőcsatlakozónál: szervíz.

Mi az a screen lock delay?

Samsung eseten Smart Stay a neve.

Latja a kis kamerajaval, ha nezem a kepernyot, es ilyenkor nem zar le.

Marhára nem értem az egészet, segítsetek!

a) Miért kell a képernyőt erőltetetten kiterjeszteni a teljes telefonra?

Van emögött szakmai ok vagy csak design ügyek, meg az, hogy így sokan lecserélik az amúgy jól használható 3 éves mobiljukat az újra?

b) Miért kell a fizika gombokat száműzni?

Ez is csak design meg marketing vagy van szakmai ok? (Pl. könnyebb a vízzárást biztosítani?)

c) Ha én terveznék mobilt, annak lenne kerete, felül hely a kamerának, alul hely 3-4 fizikai gombnak egy sorban, hogy pl. a hívás fogadást vakon, egy kézzel is tudjam intézni. Ez miért hülyeség?

+1

A vizzaras a Samsung S5-on es S7-en is megy jol, pedig van fizikai gomb (kepernyo alatt egy, oldalt 3)

Ha valasztani kellene, en fizikai gomb nelkuli telefont kernek, mert amiota az asszony Galaxy Nexus telefonja a kezemben volt, nem is tudom, talan 6 evvel ezelott, azota nem csak feleslegesnek, de kenyelmetlennek is erzem a fizikai gombot.

Egyszeru pelda: landscape modban a gombok nem a kepernyo alatt vannak, hanem mellette, ami nem all kezre.

Emellett a kepernyore rajzolt soft gombok akarmilyen funkciot kepesek megvalositani, a dedikalt gombok meg csak egy (vagy nehany) fix funkciot.

Pl. a Samsung S7-es telefonomon a fizikai home gomb mellett van az elkulonitett savon ket erinto gomb, a vissza es a futo appok listazasa. Ezeket egyfelol neha veletlenul megerintem, es ez egy kicsit bosszant, masfelol amikor a gyereknek adom a kezebe a telefont, hiaba van kids mode, ha a harom gomb tovabbra is mukodik.
Ilyen esetekben eltuntetnem / deaktivalnam ezeket es kesz.

Ettol fuggetlenul azt is ertem, amit te mondasz. Az egy masfele felhasznalas, de igen, az utolso Windows Mobile telefonomon volt fizikai zold es piros telefon gomb, es nem kellett vacakolni a felvetellel (vagy elutasitassal).

Szoval nem mondanam, hogy egyik vagy masik jobb, inkabb azt, hogy kulonfele igenyekre jok.

Ugyanakkor engem pl. a selfie kamera vagy a hangszoro (es ezek savja) egyaltalan nem zavar, es inkabb vennek egy olyan telefont, aminek teglalap alaku szogletes sarku a kepernyoje, mint olyant, ahol lekerekitettek a sarkokat.
Lehet, hogy szebb, de ebben az esetben inkabb a funkciot valasztanam.

Én kifejezetten fizikai gombokat kívánok, amik kitapinthatok és érzem, amikor lenyomom. A régi "buta" telefonomon pl. amikor vettem kifelé a zsebemből, mert hallottam, hogy csörög, oda se nézve fel tudtam venni és amikor létrejött a kapcsolat, már épp a fülemnél volt. Hasonlóképp egyszerű volt a hívást megszakítani, stb. Ezt semmilyen képernyős-szoftveres konfigurálható nyomógomb nem tudja. Nem beszélve arról, hogy néha az érintőképernyő a fülemet is kéznek veszi és bontja a vonalat, ha nem úgy teszem oda, stb.

Nyomható gombokat akarok a leggyakoribb funkciókhoz! Emellett jó az okostelefon netezni, emailt nézni stb, ezért nem érnék vissza hagyományos telefonra, de jó lenne olyan középkategóriás okostelefon, amin nincs eszetlenül kimaxolva a képernyő és van alul 3 vagy 4 fizikai nyomógomb a gyakori feladatokra.

A topic indító vergődést meg csak csodálva nézem.

Idézet:
A régi "buta" telefonomon pl. amikor vettem kifelé a zsebemből, mert hallottam, hogy csörög, oda se nézve fel tudtam venni és amikor létrejött a kapcsolat, már épp a fülemnél volt.

Szerintem ezt a problemat a gyartok is erzik.

Az en Samsungom pl. azt tudja, hogy ha a fulemhez emelem, akkor ezt eszleli, es indul a hivas (meg azt hiszem, fel is tudja igy venni). Szoval nem kell a gombokat keresgelni.

Ugyanigy lehet hang vezerlessel is felvenni, vagy beallitani, hogy automatikusan vegye fel mondjuk ket csonges utan.

Mondjuk ezt az utolsot eszembe nem jutna hasznalni, de a masik ketto adott esetben mukodhet is.

"Ezt semmilyen képernyős-szoftveres konfigurálható nyomógomb nem tudja." Miért nem? Két hangerő + bekapcsoló gomb általában lenni szokott, onnantól már csak egy app kell, hogy azt csinálja amit szeretnél, de lehet rázással vagy lefordítással is kezelni ha "vakon" kezelnéd a telefont.

No megneztem a menuben, hogy miket tud a Samsung telefonom:
- a fizikai home gomb megnyomasaval felveheto a hivas (vakon, zsebben)
- Beszelhetek hozza: "Answer" vagy "Reject" es felveszi vagy elutasitja a hivast
- a fizikai bekapcsolo gomb megnyomasaval bontani tudja a hivast (vakon, zsebben)
- fulhoz emelessel hivast indit (ugy tunik, felvenni nem tudja igy)

> Nem beszélve arról, hogy néha az érintőképernyő a fülemet is kéznek veszi és bontja a vonalat, ha nem úgy teszem oda, stb.

No offense, de ezt az 5-6 évvel ezelőtti low-end Samsungom is megoldotta valahogy. :)

Ez az egész, ami a képernyőkkel megy, eleve kezd röhejessé válni, de még a hajlított kijelzőkkel kezdődött. A Samsung megcsinálta a hajlított kijelzőt, azóta azt erőlteti tv-ben és mobilon. Azaz csináltak egy kalapácsot, és azóta mindent szögnek néznek.
Most meg itt van ez a lekerekített sarkú képernyő plusz a notch, amik miatt már nem is igazán beszélhetünk "n-szer m pixeles kijelző"-ről sem, mert nem téglalap alakú a kijelző. Régebben ugye a szupersarkított képernyőt nyomták, hogy az milyen jó lesz nekünk, most meg vedd meg a lekerekítettet, mert most az a jó dolog.

Fizikai gombokra elvileg (kereslet-kínálat) keveseknek volt szüksége, ahogy qwerty billentyűzetre is (én mindkettőt használtam, mára mindkettő hiánya nem tűnik fel, kellő képernyőméret mellett).

A képernyő kiterjesztés pedig ahogy írod részben trend, részben egy lehetőség arra, hogy ugyan akkora külső méret mellett nagyobb kijelző férjen a házba, vagy adott képernyőméret kisebb fizikai házmérettel járjon. Szerintem kb. a 800x480 feletti felbontás, és nagyjából a 4 col körüli az már legtöbbeknek az igényét lefedhetné, de hát valahogy csak el kell adni a negyedmilliós telefont :), valami buzzword kell. Ne valós igényt láss mögötte, hogy hát ennélkül élni nem lehet, mert akkor nem 100e körül mennének a vevőknek a telefonok, hanem a Xiaomi 40e-s telefonjait vinnék.

Hát igen. Én is ettől tartottam. Szóval nem műszaki oka van a nyomógomb-mellőzésnek.

Az se mellékes, hogy az iPhone szervizelések slágere mindig a home gomb javítás volt, amennyire tudom, gondolom az Apple-nek se mindegy, hogy az a kép van róluk, hogy hát azért javíttatnom kellett, vagy az, hogy semmi baja a telefonnak, csak van már gyorsabb.

A masik fele viszont, hogy az en regi iphone-omnak a konstrukcios hibas home gombjat 100 fontert csereltek volna.

Ha elegen csereltetik a home gombot, szep kis bevetel az szazasaval. ;-)

a képernyőméret kétoldalú dolog. egyrészről, igen, nagyobb felbontás lehetne, de ugyanakkor azt látom egyre több az 5.5-es és mondjuk 720-as kijelző. legalább lenne fullhd vagy valami, lássam az 5.5 értelmét, ne csak sima hd és a pixelek már akkorák mint egy tégla. nekem 5ös és 720-as a készülékem van, féltem előtte tőle, és bár napi szinten nem probléma, azért amikor az előző 4.7es fullhd-t nézem, sokkal szebb és finomabb a képe. pedig itt is sokan "bebizonyították", hogy ezt a különbséget nem láthatom, mert fiziológiailag a szem nem képes rá. de van egy rossz hírem számukra, képes rá és látható. :-)


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

b) Miért kell a fizika gombokat száműzni?

Ez is csak design meg marketing vagy van szakmai ok? (Pl. könnyebb a vízzárást biztosítani?)

Szerintem fizikai gombot gyártani drágább, mint leprogramozni a funkcióját. Sajnos ott is terjed az érintőkijelző, ahol nem kéne, nyilván spórolás is van a háttérben (autóban, a telefon hívásfelvevő/megszakító gombja helyett, stb., ahol odanézés nélkül is jó lenne kezelni). Gépelni is egy vicc az érintőkijelzőn egy fizikai billentyűzethez képest. A marketinganyagokban viszont jobban mutat egy színes üveglap, már annak, aki ezekre van kondícionálva.

Azért mert a felhasználók nem az ilyen mobilokat veszik meg.
Hidd el, a cégek nem csak azért csinálnak annyiféle mobilt, mert unatkoznak, de igen pontos statisztikájuk is van arról, hol mikor milyen ficsőrökkel felszerelt mobilból mennyi fogyott, és az alapján próbálják megtervezni a későbbi készülékeket.

Amit látunk, az az ipar kényszerhelyzetének tünete. Egy kicsit hajbazer marketingidealizmusról és multikról vallott idiótaságai jutottak eszembe, de ebben azért legalább részben igaza volt. A lényeg az, hogy úgy van az egész ipar belőve, hogy 2 de maximum 3 évente kukázd a telefonodat és vegyél újat, akár kell az neked, akár nem.

Az én telefonom 5 éves (Nexus 5), teljesen decens hardver van benne (1080p / 4core / 2gb ram / 32gb tár), szoftveresen is jó a helyzet, hála a lineage projektnek hetente kapom a frissítéseket. Az egyetlen ami kicsit kényelmesebbé tenné az a kétszer ekkora akksikapacitás és a fingerprint reader, na meg egy jobb kamera. Egyébként nem érzem a késztetést egyáltalán. Az, hogy a mai világban a frameless design a "tuti" ami miatt futni kéne az S9/Iphone/akármiért, főleg többszázezrekért, hidegen tud hagyni.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Hatalmas +1, ugyanez a telefon, szintén nem akarom lecserélni.

Szintén Nexus 5, épp most szedtem ki a bekapcsoló gombot, mert elkezdett beragadni (típushiba)

Az típushiba igen, gyakorlott szervizes ~5k körüli pénzért anyaggal együtt cseréli neked mindhárom gombot. Nekem már megvan hálistennek :) Még mindig jobb mint a Nexus 5x típushibája (SoC/alaplap hiba, 1-2 év alatt meghal)

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

b) Miért kell a fizika gombokat száműzni?
...
pl. a hívás fogadást vakon, egy kézzel is tudjam intézni. Ez miért hülyeség?

Mert ez az eszköz nem való arra, amire használni szeretnéd (aka telefonálás, voice call).

Arra pl. egy ilyen való:
https://www.gsmarena.com/nokia_e52-2792.php

:(

Ezt a megoldást jópár éve én is kitaláltam, csak nem írtam le sehová. Ez persze a kisebbik gond. A nagyobbik az, hogy ez egy tipikus "rossz szabadalom", kb. negyed perc álmodozás eredménye. A szabadalmi rendszer, a jogászok és az emberiség szégyene, hogy ilyet be lehet jegyeztetni.

+1
Ez hol szolgálja a fejlődést? Gyógyszereknél meg nagy és kockázatos újításoknál értem. De ez már a jogász gyárt munkahelyet jogásznakon kívül semmire sem jó.

Nem lenne konnyu jogszabalyba ultetni a "rossz" es "jo" szabadalom fogalmat.
Ha pedig valaki ki talal valamit, igy akar meg is elhet belole, majd a piac eldonti. Ha nincs szabadalom, akkor meg ugy ellopjak ahogy van es ha jo otlet volt, akkor marad neki a pislogas.

Van olyan orszag, ahol "nemtrivialis" dolgokat lehet szabadalmaztatni, van, ahol "feltalaloi lepes"-hez kotik. Kb. annyi, hogy egy, az adott szakteruleten dolgozo ember szamara ne legyen nyilvanvalo az a megoldas.
Ha 5 eve megkerdeztel volna barkit, hogy ha az lenne a feladata, hogy minel nagyobb hely legyen egy kutyu elejen kepernyonek, valoszinuleg valami hatulrol kihajthato/felulrol kiemelkedo dolgot tervezett volna, es veletlenul sem azt, hogy vagj ki az LCD-bol.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Most is bele van ültetve. Triviális dolgok nem szabadalmaztathatók. Persze ez gumiszabály, de az igazi baj nem ez, hanem hogy a szabadalmi hivatal ellenérdekelt a szabály betartásában (ők azért kapják a zsét, hogy legyenek szabadalmak).

egy ilyenhez miért kell öt ember, hogy feltalálja? vagy valamelyik ruppótlan feltalálja és a többiek állják az jogvédelem összegét, így bekerülnek a feltalálók közé?


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Le fog törni.

Akkor fog kinyílni, amikor nem kellene, egy rossz mozdulat és reccs.

Persze lehet hozzá szabadalmaztatni Security Cam Lock Mechanism megoldást. Ez egy aprócska vasrúd lesz, amit egy lyukon kell majd keresztültolni.

---
Science for fun...

Vaku + sima fényképezőgépnél már kipróbáltuk ezt: hulladék, több bajt hoz, mint hasznot. Nekem inkább maradjon a keret és a káva is. Így is 2-3 évente rommá török egy telefont, nem kell még egy bisz-basz is, amit letörök.
--
https://naszta.hu

+1, ennél még az is jobb lenne, ha hátulra is kerülne egy kisebb kijelző a kamera alá.

Nem tudják megoldani, hogy a kijelző alatt legyen a kamera?

Olednel nem hiszem, de LCD-nel elvileg egy reflexios uveggel es nemi szoftveres filterrel megoldhato lenne.

Szerintem az alatta szót csak így értette
De majd ő megírja ha mégsem.

Úgy értettem, hogy a kijelző mögött lenne a kamera, tehát a kijelzőtől nem is lehetne látni hogy ott van valami. El tudom képzelni, hogy megoldható ez akár egy kis prizmával (szabadalmaztatni kéne ezt a tervrajzot :-)):

_____________________Képernyő felszíne_________

   \ |      /
   \ | prizma  /
pixel--\┘     /
    \    /
     |______|
     |   |
     |kamera|

De egyébként nekem tetszik, ha van egy kerete a telefonnak.

LCD-nél egyszerű:

-------------------------------------------------------------------------
LCD réteg (ez maga fényáteresztő még feketénél is valamennyire)
-------------------------------------------------------------------------
Háttérvilágítás (például oldalról)
-------------------------------------------------------------------------
Teljesen visszatükröző réteg helyett részben vagy teljesen reflexiós üveg
-------------------------------------------------------------------------
Kamera a reflexiós üvegrész mögött

Szoftveresen persze korrigálni kell a képet, mert az LCD adott helyen más-más intenzitással engedi át a fényt, ami ráadásul függ az aktuális képtartalomtól is.

Mivel a kamera nem világít, ezért semmit sem változtat az LCD tartalmán.
A különböző szűrők nem tudom mit okoznak a képen (polar, antiglare, ..).

Konkret tematol fuggetlenul: legy-szem design? Nem egy darab "nagy" optika, hanem sok-sok kicsi, ami kilat a pixelek kozt, viszont a mennyisegbol adodoan hasolnoan jo kepet garantal?

Ez a több kamerás rovar szem kamera már nekem is eszembe jutott, jó ötlet. Csak nem a LCD mögött.
A mai képernyőfelbontások mellett nem tudják gyárilag eléggé pontosan elhelyezni a kamerát, hogy minden mobilban pontosan azok mögött a pixelek mögött legyen. Így kalibrálni kellene amivel vagy bajlódnának a gyártás során vagy nem. A szoftveres korrekció jó ha van, de az így korrigált kép soha nem lesz olyan minőségű mint az LCD által nem zavart kamera képe.
Ha mondjuk este telefonálsz és gyengék a fényviszonyok nálad és a hívott félnél is akkor hiába a sok kamera az LCD mögött mert sötét lesz az összes képpont. A szoftver korrigálhat de azon nem tud segíteni hogy a kevésnél is kevesebb fény fog az LCD mögötti kamerákba jutni.

De ez a telescreen koncepció eleve egy agyhalott ötlet. A fizikai home gomb nélkül ugyanis szopás a mobil használata. Ha pedig alul van egy csík a home gombnak akkor már ott elfér egy normális előlapi kamera is.
A Xiaomi már egy évvel az Apple előtt megcsinálta ezt normálisan. Azt rejtették el amit ésszerűen érdemes, a hangszórót. Piezoelektromos megoldással maga a mobil a képernyőjével a hangszóró.
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix-8400.php
Arcfelismerés itt is van de megmaradt az ujjlenyomatolvasó is.

Elvileg a következő iPhone X(I?) notch nélkül jön majd: https://9to5mac.com/2018/03/07/2019-iphones/

Suppliers are interested in how Apple will be able to place receiver, front-camera, and Face ID feature and implement full-screen at the same time. Some display industries think that Apple will either drill holes into OLED panels or use BM (Black Matrix) area within displays.

Érdekes. Ki akar próbálni az Apple egy iPhone X-nél is nagyobb buktát?

Miért, azt már lehet tudni, hogy az iphone X bukta?

A cikkek alapján nem a notch miatt nem veszik, hanem az ára miatt.

Meg az eltüntetett home gomb miatt, meg azért mert nem lehet egy kézzel használni ami korábban az iphone fő érve volt, meg az ujjlenyomatos feloldó elvétele miatt, meg a szar arcfelismerő miatt. Sok baj van az iPhone X-szel.
De ha majd bedugják az előlapi kamerát a display alá, akkor már azzal is baj lesz.

Meg amiatt, mert varunk a masodik iteraciora...

Nem mindenki early-adopter.

De nem is béta-tesztelős áron adja az Apple az X-et.

Vannak batrak :)

Csak nem elegen. Lényegesen kevesebben mint azt eredetileg az Apple várta volna. Fele annyi bátor beta tester sincs a fenti Forbes cikkek szerint.

Az emberek a megszokas rabjai. Az iPhone 8 hogy teljesitett? A valtozas mindig ellenerzest szul a tobbsegben (ld. 10 evenkenti HUP design valtast).

Egy uj termek eseten nehez megjosolni a varhato adoptacios ratat. Nem lehet, hogy az Apple a biztosra jatszott, hogy meg veletlenul se legyen keszlethiany (ugyan volt a toketlen beszallitok miatt)?

A teny, hogy az Androidos gyartok tomegevel masoljak a notch-t megint csak azt mutatja, hogy nem olyan elbaszott elkepzeles a dolog. Tenyleg, ok amugy mennyit adtak el az iPhone klonjaikbol? Kijottek mar egyaltalan veluk, vagy meg mindig szenvednek a masolassal?

Amugy meg iPhone 7-rol hova valtsak? Apple Pay van, ugyan vezetek nelkuli toltes nincs, de ha mar ennyit kibirtam, akkor meg egy evet kibir a teljesen vezeteknelkulisegre atteres. Majd ha kijon a kovi verzio, akkor majd meggondolom.

Vedd eszre, hogy az adoptacios rata folyamatosan csokken, az emberek alapvetoen elegedettek a telefonjaikkal. Mar ugye Apple okoszisztemaban; nem tudom, az Android meg mindig olyan szar, hogy evente cserelik az emberek, hatha jobb lesz?

Androidos gyártók közül eddig inkább a B gyártók másolták a notch rémséget. De mivel az Androidon léteznek virtuális home, back, overview gombok még mindig normálisabban használható egy ilyen mobil Androiddal. A Samsung oldalt lehajló képernyője sokkal jobban néz ki mint ez az iPhone X rémség. Személy szerint ez előbbit is felesleges csicsának tartom.

"Tenyleg, ok amugy mennyit adtak el az iPhone klonjaikbol?"

A mindig is periférikus klónok mellett ott van az Android mainstream notch hülyeség nélkül. És még az Android felsőkategóriából is többször annyit adtak el mint iPhone X-ből.

"Amugy meg iPhone 7-rol hova valtsak?"

A helyedben megvárnám inkább az iPhone 9-et, de te dolgod hogy mit csinálsz.

"Android meg mindig olyan szar, hogy evente cserelik az emberek, hatha jobb lesz?"

Ahogy azt az Apple fanboy elképzeli! :)

> meg azért mert nem lehet egy kézzel használni ami korábban az iphone fő érve volt, meg az ujjlenyomatos feloldó elvétele miatt, meg a szar arcfelismerő miatt

Ezt most gondold at megegyszer.

iPhone 7 hasznalhato egy kezzel?

Miert szar az arcfelismero? Azert mert egy jovobe mutato technologia? Ami miatt esetleg tenyleg visszajohetnek az egy kezzel hasznalhato telefonok, koszonhetoen a face trackingnek es az ezaltal megnovelt virtualis kepernyomeretnek?

"iPhone 7 hasznalhato egy kezzel?"

Nehezen. De a home gomb miatt valamennyire el lehet boldogulni rajta. Ezzel a felhúzós hülyeséggel már teljesen esélytelen az egykezes mobilhasználat.

"Miert szar az arcfelismero? Azert mert egy jovobe mutato technologia?"

Azért szar, mert gyereket "hackelik" meg rokonságuk okán. Ujjlenyomatolvasóhoz pedig opcionálisan sem lehet visszatérni merthogy ilyen nincs az iPhone X-en.
A piac értékelte az iPhone X-et: rossz termék!

Galaxy S9-et sem viszik: Galaxy S9 was already off to a less than stellar start when reports emerged that the pre-order levels and first-day sales were a lot lower than the Galaxy S8. Now, Samsung really has something to worry about; apparently, South Koreans aren’t too enthusiastic about Samsung’s latest offerings and might give it a pass. - via

OPPO R15 is notch-ot kapott, így valószínű a OnePlus 6 is notchos lesz - via

Nekem pl. egy Samsung Galaxy S7 edge van.

Az uj telefonok (S8, S9) szepek, meg minden, de nem erzem ugy, hogy az S7-et erdemes lenne a kozeljovoben lecserelnem.

Ha ossze nem torom, vagy valami mas gond nem adodik.

Az S3-hoz kepest az S5 nagy javulas volt, es az S5-hoz kepest az S7 is. Mind az S3-mal es az S5-tel kuzenem kellett. Sebesseg es tarhely volt a fo gond.
S7-tel nem kuzkodom (eddig).

iPhone X Alone Generated 35% of the Total Handset Industry Profits in Q4 2017 - via