20 éves az "Open Source" és az OSI

 ( trey | 2018. február 4., vasárnap - 10:18 )

Thirty-five years ago when Richard Stallman decided that he could no longer tolerate proprietary software, and started the free software movement, software freedom was misunderstood and dismissed. Twenty years ago a group of free software advocates gathered in California and decided that software freedom needed to be brought to the business world. The result was a marketing program called “open source”. That same month, February 1998, the Open Source Initiative (OSI) was founded as a general educational and advocacy organization to raise awareness and adoption for the superiority of an open development process.

További részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Neztem mi f*sz koze van az amugy boven tobb mint 20 eves 7 retegu halozati modellnek az open source-hoz. Aztan elolvastam :D

És mi köze van?

Gondolom, mint a Technicolor modemnek a Technicolor színes filmtechnikához, vagy a Pápai SE-nek a Vatikánhoz

Az egykori szápári tanácselnök esete szép példája az akkori politikai fordulatnak. Szápár az idő tájt a pápai járáshoz tartozott, csak később kapcsolták a zircihez. A tanácselnök még néhány éve buzgó katolikus, húsvétonként stabil tagja az apostolokat megszemélyesítő csapatnak, és annak is, amelynek tagjai a körmenetben a baldachint vitték. Mikor tanácselnök lett, mindez természetesen elmaradt. De nem olyan könnyű ám a múltat végképp eltörölni, mint ahogy azt egyesek képzelik. Történt, hogy a pápai járási pártbizottságról (azt nem írom, hogy melyik párt, mert akkor már és még csak egy volt) sürgősen keresték telefonon. A postáskisasszony csöngetett neki, majd kapcsolás közben lazán beleszólt:
– Halló, itt interurbán Pápa – és összekötötte őket.
Az elnök elvtárs ezt meghallva elfeledte a hétköznapi gondokat, rögvest átszellemülten emelkedett fel a székéből, és az áhítattól remegő hangon már az emelkedés közepe táján azonmód katonásan és szabályosan jelentkezett:
– Dicsértessék a Jézus Krisztus, itt a szápári tanácselnök beszél…

Üdv,
Marci

:D

Ezt én rövid változatban ismertem:
-Interurbán, Pápa
-Dicsértessék!

Annyi mint a balneológiának a nagytestű vízi-emlősök kutatásához! :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

+1