Tovább esik a Bitcoin árfolyama

Bitcoin árfolyam @ 20180202

További részletek itt.

Hozzászólások

Lassan lehet akkor megint venni megvarni mig felmegy 15K-ra es eladni... Zsebpenznek tokeletes :D

Sajnos a Bitcoin mögött nulla fedezet van. Nincs érték-teremtő munka, nincsen tudás, szakemberek, nyersanyag, pénz, az ég világon semmi nincs mögötte. Néhány áramzabáló monstrum, amik bitcoint bányásznak és itt a történet le is zárult. A forint mögött legalább egy nemzet gazdasága ott van, a forint úgy teljesít, ahogy az ország.

Minthogy nincs mögötte fedezet, kizárólag a kereslet-kínálat határozza meg az árát, ami elég tág tartományok között mozoghat. A lufi kipukkadása előtt mindenki megvette a maga bitcoinját, értelemszerűen most nincs rá komolyabb kereslet.

Az a durva, hogy nyersanyag sincs benne, szóval az értéke akár a 0-t is simán elérheti. Persze más irányba is fordulhat.

az arany a processzorok alapanyaga, a sok egyeb ipari felhasznalas mellett. igen, mert jo vezeto. ezert szukseg van ra, ahogy altalaban a jo vezetokre :)
a bitcoin viszont nem vezeti az aramot, az csak fogyasztja.
ha mindenki el akarja majd adni, akkor senki se fogja megvenni, mert nincs semmi haszna, ergo 0 lesz az erteke. ez csak egy jatekpenz, amig tart a jatek addig jo moka, utana mehet a levesbe.

Pedig a Földön olyan sok arany van, hogy 7 méter magasan be lehetne borítani vele a bolygó felszínét. Színtiszta arannyal természetesen. Csak az a bökkenő, hogy a teljes eredeti aranykészlet lent van a magban. Amit az emberiség eddig kibányászott meteorbecsapódások következményeként jutott a Földre. Ez pedig nem sok, az egész elférne egy 21 méter oldalú kockában.

Normális HUP-ot használok!

Erre van valamilyen linked? De ha saját számításaid alapján jutottál erre a következtetésre, akkor a kiinduló adatokat (és azok eredetét), valamint a számítás menetét megoszthatnád velünk.

De még ha helyesek is a számok, az arany értéke szempontjából az emberiség által nem elérhető, illetve nem kibányászható mennyiség lényegtelen. Amikor felfedeztek egy viszonylag közeli, gyémántból álló bolygót, nem történt jelentős változás a gyémánt árában. Pedig a sugara kb. 2-szerese a Földének, és becslések szerint legalább a harmada gyémánt.

Tessék: http://thegoldlab.com/2013/12/gold-facts-much-gold-earths-core/
De a googlebe beírva keresőoldalra kiemelt találatot is kapsz.
Ez "csak" 4 métert ír a bolygó teljes felszínére. A 7 méter egy másik becslés, ami óceánok nélkül szárazföldre rakott arany magasságra vonatkozik. A google első oldala alapján most egyértelműen a 4 méter az általánosan elfogadott és az az egész bolygó felszínére terítve. https://goo.gl/zu9nBB
A Bristoli Egyetem oldalán 4 méter a nemesfémek összességére vonatkozik: http://www.bris.ac.uk/news/2011/7885.html arany, ezüst, platina és palládium.

Normális HUP-ot használok!

„They presented the following amazing gold facts and figures:

There is enough gold at the core of the earth to cover the surface of the planet in 12’ to 13’ depth. Unfortunately, it’s 1,800 miles below our feet and at many thousands of degrees.…

Differing Gold Facts & Figures?
…it is believed that the core also contains enough gold, platinum and other siderophile elements that if extracted and poured onto the Earth’s surface it would cover the entire Earth with a coating 0.45 m (1.5 feet) deep.”

Most akkor melyik tény az igazi tény? Az már csak apróság, hogy a második „tény” szerint az arany, a platina és az egyéb elemek együttesen jelentenek 45 cm-es réteget.

„During the formation of the Earth, molten iron sank to its centre to make the core. This took with it the vast majority of the planet’s precious metals – such as gold and platinum. In fact, there are enough precious metals in the core to cover the entire surface of the Earth with a four metre thick layer.”

Itt arról van szó, hogy az értékes fémek együtt adják ki a 4 m-es vastagságot. Arról, hogy ebből mennyi az arany, nincs szó.

A lényeg viszont az, hogy ezek csak feltételezések és becslések. Nem tények. Hiába hisznek el sokan egy feltételezést, attól még nem lesz belőle tény.

Fura, hogy többet tudunk milliárd fényévre levő galaxisokról mint arról, hogy mi van 6 ezer méterrel talpunk alatt. Azért az is túlzás, hogy semmit sem tudnánk és hogy ez mind csak spekuláció lenne. Ha annyira érdekel bőven találsz Földmag kutatással foglalkozó publikációkat. Első tippre: Már gravitációs mérésekből is lehet következtetni arra milyen tömegszámú anyagok lehetnek lent a magban.

Több cikket és publikációt átolvasva: 4 méter, bolygó egész felszíne, nemesfémek együtt
a leggyakoribb. A platina és palládium ára az arany alatt van valamivel de azért így is igen értékes fémek. Az ezüst aminek az értéke jóval alacsonyabb. Az amerikai alkotmány szerint egy földterület birtokosának a tulajdona vertikálisan a Föld középpontjától a Mennyország határáig terjed. Ez azért igen szép összeg lenne bármilyen nemesfémösszetételben. :-) Milyen kár, hogy elérhetetlen.

Normális HUP-ot használok!

A kutatást a Nature magazinban publikálták. Egyedül. Máshol nyomát sem találtam.

A Nature cikke úgy kezdődik, hogy az „értékes” elemek, például az arany aránya nagyobb mint azt a korábbi kutatások alapján várták. Abból a feltételezésből indulnak ki, hogy ez az eltérés a magformálódás után becsapódott meteoroknak köszönhető. A feltételezés bizonyítására Grönlandról származó kőzeteket tanulmányoztak, és ezekről a vizsgálatokról, illetve a belőlük levont következtetésekről szól a cikk. A cikkben az aranyról csak az absztraktban esik szó. Az egyes kémiai elemek előfordulási gyakoriságát vizsgálják. Leggyakrabban a neodímiumról és a volfrámról van szó.

A Google találatok közül egyedül ennek volt tudományos kinézete, így nagy reményeket fűztem hozzá. De kiderült, hogy ez semmilyen információval nem szolgál ahhoz, hogy kiszámítsuk, milyen vastag rétegben fedné a Föld felszínét a magból kibányászott arany.

Az biztos, hogy Föld korai szakaszában becsapódott aranytartalom mind lesüllyedt a magba. Az is igaz, hogy vason túli elemek, így az arany is csak neutroncsillag ütközéssel keletkezik "természetesen". Nincs sok belőle a világban. Viszont ha 4 méter magasan valóban be lehet borítani a Földet az sem annyira sok a bolygó méreteihez képest.
Mindenesetre kösz, hogy utánaolvastál. Pár éve felkapott volt ez a téma. Akkor olvastam róla.

Normális HUP-ot használok!

Az amerikai alkotmány szerint egy földterület birtokosának a tulajdona vertikálisan a Föld középpontjától a Mennyország határáig terjed.

Nem tudom, hogy volt-e valaha ilyen az alkotmányban, de azt igen, hogy egy farmer próbált ilyesmire hivatkozva érvényt nyerni arra, hogy ne repülhessenek a földterülete felett repülők és elvesztette a pert.

Lawrence Lessig könyvében ír erről az esetről. És jogosan indított pert a farmer mert a légierő gépei zavarták az állatait. Az ügy a Supreme courtig ment pedig csak csirkékről volt szó. Ott a bíró józan észre és közérdekre hivatkozva korlátozta az amerikai tulajdonjogot, kárpótlás nélkül.

Normális HUP-ot használok!

Valóban jobb vezető a réz mint az arany. Az ezüst viszont még a réznél is jobb vezető. De vezetékezni azért ezüstből is drága mulatság lenne. :-)
A fajlagos ellenállás értékek:
ezüst 0,016
réz 0,017
arany 0,023
alumínium 0,028 (*10^-6 ohm*meter mindegyiknél)

Normális HUP-ot használok!

Az nem volt újdonság, hogy a szabad levegőn lévő fémrészeket aranyozzák, ezt írtam én is fentebb. Amennyiben belül is van, akkor az újdonság volt. (Csak nem látom az értelmét; belül nincs oxigén, így oxidáció sem, vezetni viszont sokkal rosszabbul vezet az arany, mint a réz és drágább is.)

A Si lapka kivezetései Au-ból vannak, merthát a Si-mal sem lenne szerencsés, ha reakcióba lépne a kivezetés. Az Au egyenáramon nem a legjobb vezető, de nagyfrekvenciás impulzusjelnél ez már más képet mutat. (skin hatás, örvényáramok)... Nomeg, az oxigént sem lehet teljesen kizárni a proci belsejéből.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

MINDENNEK "kizárólag a kereslet-kínálat határozza meg az árát" ... :):):)
valaki mondta, hogy az érték nem az ami hiányt pótol, hanem ami hiányt teremt ...
//"az adurva ..."
hááát az energia is nyersanyag, és mérhető kW-ban, + a felhasznált vas, és annak amortizációja is forintosítható ... az+ , hogy az én szememben szart sem ér a Btc, az az én keresletem hiányossága ...
a Btc iránti keresletem közel 1enértékű a tökfőzelék iránti keresletemmel ... :):):)//
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Szerintem epp az az ertek benne, hogy nincs mogotte harmadik fel. Gyakorlatilag az osszes penzfizetesi technologiahoz szukseg van egy harmadik felre, akiben mindenkinek meg kell biznia, es majd o szepen felirja valahova, hogy ki fizetett kinek, mennyit es mikor. Az hogy van kamat vagy hitel, biztositas, csak egy erre epulo tovabbi rendszer. A blockchainnel nincs szukseg harmadik felre, a tranzakciokat a banyaszok es maga technologia hitelesiti. Ha penznek nem is a legjobb, de peldaul netes szerzodeskotesekhez, kozjegyzoi hitelesitesekhez hasznos lehet majd.

A Forint mögött a Magyar Nemzeti Bank áll és nem a magyar gazdaság.
Van olyan ország, Kína amelynek nagyon erős a gazdasága mégis korlátozottan volt konvertibilis a pénze egészen 2015-ig.
Svájc gazdasága világviszonylatban marginális mégis a Svájci Frank nagy értékű menekülővaluta. Sokkal nagyobb a jelentősége mint amit Svájc gazdasága indokolna.

Normális HUP-ot használok!

A Nemzeti Bank mozgásterét a gazdaság határozza meg. Ezt szépen demonstrálja a híres Soros vs. Bank of England eset (amikor végülis Soros akciója megmentette Angliát a még sokkal súlyosabb veszteségektől). Ott a bank kitalálta, hogy a gazdasági realitásoktól függetlenül peggeli a márkához a fontot -- nem volt jó ötlet.

Tehát a forint mögött nem "áll" a jegybank; a jegybanknak van pár eszköze az árfolyam változtatására, ennyi.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Egyreszt vicces, hogy a mondat veget levagtad, mondjuk nem eloszor fordul elo. ;)

Gondolom akkor bulvart olvastal ezzel kapcsolatban egyebkent, az egesz esemeny a BoE sulyos ballepese volt, ezt kb. 'mindenki' tudja a szakmaban. Ha ma bejelentene a magyar jegybank, hogy a dollar/forint arfolyamot 150-en fogja tartani a vegtelensegig, akkor nem azok lennenek a hibasak a brutalis vesztesegekert, akik ezt kihasznalnak, hanem a jegybank.

https://www.investopedia.com/ask/answers/08/george-soros-bank-of-englan…

"Britain entered the ERM with the express desire to keep its currency above 2.7 marks to the pound. This was fundamentally unsound because Britain's inflation rate was many times that of Germany's.

Compounding the underlying problems inherent in the pound's inclusion into the ERM was the economic strain of reunification that Germany found itself under, which put pressure on the mark as the core currency for the ERM. The drive for European unification also hit bumps during the passage of the Maastricht Treaty, which was meant to bring about the euro. Speculators began to eye the ERM and wondered how long fixed exchange rates could fight natural market forces."

https://priceonomics.com/the-trade-of-the-century-when-george-soros-bro…

Etc.

Szoval nagyon egyszeru: minel tovabb tart egy ilyen deluzio, annal koltsegesebb. Ha Soros fel evvel korabban 'csap le', akkor kevesebbet veszt az allam. Ha Soros vagy barki mas egy evvel kesobb jon ra, hogy sz*r van a palacsintaban, akkor meg tobbet buknak az adofizetok.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Hazai viszonylatban gondolkodtam.

A német birodalmi márka a világháború után is pénz volt, miközben Németország gyakorlatilag megsemmisült.

Magyarországon a pengő értéke a világháború után más utat járt be. Az ország teljesítménye és a nemzeti valuta értéke általában együtt mozog (ukrán hrivnya, venezuelai bolivár).

Számomra mai napig nem tisztázott, hogy a szarrá vert Németország hogyan bírta a márka értékét fenntartani.

jajajaaa, kidurrant a lufi, fusson mindenki ki merre lat!!!444 :D

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

az eddigi csucsok utan ~80%-ot esett, es ott maradt 1-2 évig, majd jott az ujabb csucs

ha ezt ismetli, akkor kb. 4000$-os arfolyam varhato, es ott fog ucsorogni a kvoetkezo min. 1 évben

--
Live free, or I f'ing kill you.

KunMediator Marcsika likes this ^^

Szerintem a hardware gyartoknak es az aramszolgaltatoknak mar megvan a vart bevetele, beborulhat :)

Mindenki tudta hogy lesz ilyen.

Ha majd 10 usd lesz akkor veszek emlékbe párat.

Ez már a sokadik eset a bitcoinnál. Hamarosan megint szárnyalni fog. Esik még egy kicsit vásárolni fogok.

--
honlapom hamarosan..

Alig várom, hogy kipukkadjon a hájplufi, és bedőljön a vérbe, nem csak a bitcoin, hanem az összes altcoin is végre. Nemsokára gamer gépet akarok venni, de amíg ilyen plafonon vannak a videókártyák, RAM ára, egyszerűen nem éri meg a sok bányász miatt.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Aha és te el is hiszed, hogy amiatt van ilyen magasan az ára? Az Apple meg a Samsung csúcs telók is azért lesznek évről évre drágábbak mert szétgyilkolják magukat a "versenyben"? :)

Ezek az árak már régen megbeszéltek, nem lesznek olcsóbban mert nem éri meg olcsóbban gyártani őket, pláne úgy , hogy így is megveszik. Megbeszélt árak vannak.

Várhatsz a kipukkadásra akkor majd, a "csillagok rossz együttállása" miatt lesznek drágák a VGA kártyák.

--
honlapom hamarosan..

Szerintem nézd meg, hogy alakultak az árak (hogyan, milyen tempóban emelkedtek) mielőtt kitört ez az őrület és hogyan azóta!
Nekem úgy rémlik, hogy hirtelen nagyon meredeken kezdték emelni a VGA-k árát, mikor elterjedt, hogy bitcoin és egyéb szarok bányászatára alkalmasak.
Mindennek csak addig emelik az árát, amíg van rá fizetőképes kereslet.

"Mindennek csak addig emelik az árát, amíg van rá fizetőképes kereslet."

Ez régen se tudom így volt-e. De hogy most már nincs így az egészen biztos. Teljesen felesleges belemenni egy árversenybe, abból nem lehet jól kijönni. Azok a vállalatok szoktak becsődölni kicsiben és nagyban is akik versenyeznek. Manapság a felosztjuk a piacokat dolog megy és nagyon vigyázunk rá, nehogy a másik területére tévedjünk (legalábbis a nagyok).

Se az Nvidiának se az AMD-nek nem érdeke olcsóbban adni a chipeket. A vga gyártók innentől úgy versenyeznek ahogy akarnak de szerintem ők sem törik össze magukat.

Személyes életemből pedig azt látom (a közvetlen környezetemben), hogy az elmúlt 20 évben a kisvárosban ahol élek kb 100 számtek vállalkozás nyílt jó részében ismertem a tulajokat. Akik elkezdtek árversennyel operálni mind becsődöltek de csunyán (csórókra nem lehet üzletet építeni).

Üzemeltetek webszervert, évek óta nem csökkentettem az árakat és nem is fogom csak emelni. Csak nevetek mikor azt látom valaki valakik 2000 - 3000 forintért adnak webtárhelyet. Garantált csőd.

Mítosz az árverseny, régen nem működik a piacgazdaságban. Max a kicsi "buta" cégeknél és embereknél.

A nagy Likvidátor filmet ajánlom megnézésre

próbálok idézni belőle nem szó szerint

- Tudják mi a biztos csőd útja?
- Egy szűkölő piacon részesedést növelni!
- Garantál csőd!

https://www.youtube.com/watch?v=BJUDjI6Pyd0

A VGA piac pedig ősszéféle megy.

Várhatod az árversenyt.

Innováció új technológia. Ezek nélkül nem lesz árcsökkenés. De ilyenkor is csak feltételes esetben.

--
honlapom hamarosan..

Csakhogy én nem erről beszélek.
Az egy dolog, hogy úgy általában irreálisak az árak (lásd mobilok), az meg egy másik dolog, hogy
- a VGA-k és talán a RAM-ok ára a bányászat népszerűsödésével egyidőben kezdett drasztikusan emelkedni (én a RAM-okat inkább a mobilok számlájára írnám)
- ha nincs fizetőképes kereslet, akkor nincs kinek eladni, ergo a végtelenségig nem emelhetik az áraikat. Korábban kicsit szolidabban álltak hozzá, most, hogy kitört a dili és veszik mint a cukrot a VGA-kat, mert pénzt remélnek belőle, adhatják sokkal drágábban is, mert van aki megveszi, ráadásul nagy tételben, ha jól sejtem. Ugyanezek a pénzes vásárlók nem valószínűl, hogy játékra is tömegesen vennék a VGA-kat, akkor meg a készlet rárohadna a gyártóra, ha ilyen magasan tartanák az áraikat.

A mobilok ára egy érdekes kérdés. Pl. ha a Samsung Note széria valóban használható (lesz?) dokkolóval notebook helyett, akkor notebook áron is adhatják, bőven lesz rá vevő. Kérhetnének félmillát is egy csúcsmobilért, de akkor ugye még kevesebben vennék és ha a magyar piac nem is számít, azért egy ilyen árat talán már a jobban élők is háromszor meggondolnák, hogy kifizessenek-e érte.

De emelhetik. És mint ahogy látod amint elkezdett szűkülni a PC piac mi történt? Az árak elkezdtek emelkedni. Procik, Ramok, SSD, VGA, de még a tápok is (sőt a fejlődés is megrekedt nézd meg az IPON-t 2012-es fejlesztésű -illetve akkor adták ki- procikat még lehet kapni). Attól, hogy megy össze a piac a cuccokat ugyanúgy le kell gyártani, a gyárba melósok kellenek az infrastruktúrát fent kell tartani fejleszteni kell stb.. Ezt gondolod majd a gyártók lenyelik mikor kisebb volumenben adnak el cuccokat?

Azért mert kirúgják a melósok felét akik "aprópénzért" melóztak nem lesz olcsóbb semmi.

Ilyenkor csődölnek be elsőnek azok a cégek amik csak és kizárólag az árverseny miatt tudtak a piacon maradni.

A készlet pedig csak a balfasz cégekre rohad rá, a logisztika olyan ütemben fejlődik, hogy manapság luxus raktárra gyártani. Még az Apple se tesz ilyet (pedig náluk van brutális fizetőképes kereslet).

Ha beszakad a piac átállítják a gyárakat más fellendülőben lévő cuccok gyártására egyébként ha megnézed kb minden cuccot 4 - 5 nagy cég gyárt a matricákat cserélgetik a termékeken. Manapság már azt hallani, hogy az Intel is be akar szállni más dolgok gyártásában mert hatalmas felesleges gyártókapacitása van.

Szerinted ők ott nem egyeznek meg? Foxoconn és hasonlók majd leállnak "árversenyezni", mikor a bérköltségek és egyéb dolgok költségei az Ázsiai országokban is növekednek?

Szépen, felosztják a piacot aztán csók. Évek óta nem történt komoly átrendeződés. Kizártnak tartok jelentős árcsökkenést valami új ütős technológia vagy innováció nélkül.

--
honlapom hamarosan..

Vége az nincs, csak egyféle coin-nak kezdett az árfolyama esni. Elég sokféle van, és jól tartják magukat sajnos. Hogy dögölne meg, aki kitalálta ezeket.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Igazad van. A cikkből gondoltam, hogy csak a Bitcoint emlegette, ebből arra következtettem, hogy a többit nem érinti. Ezt át kéne írni akkor hírben, hogy az összes esik. Persze mondanom sem kell, hogy örülök neki.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Elhiszem neked készséggel, de akkor ezt légy szíves magyarázd el a videókártyát áruló boltoknak is, hogy szíveskedjenek levinni az árát a bányászat előtti szintre.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Ha tudnám, hogy működik a bitcoin vásárlás, most lehet, vennék 0.002 bitcoint.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Mindenki nyugodjon le a picsába, már megy vissza az ára... :p