Egy éves a LineageOS!

 ( trey | 2017. december 25., hétfő - 12:04 )

LineageOS a OnePlus One-on

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Gratulálok!
Én is ezt használom a régi OPO telefonomon
................
www.neurology.hu

Nálunk egy S2-re lett befogva. Ez a család legrégebbi okoseszköze, és frissebb az oprendszere, mint az egyébként gyárilag frissített Asus tabletnek, amin csak dec 1-i (és csak 7.0-s).

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Vadi új Redmi Note 4-re telepítettem a MIUI helyett.
--
ulysses.co.hu

Azért szóltam csak, mert az előttem posztolók régi telefonokra rakták a LOS-t. De mi értelme van egy (esetleg) nem is használt telefonnal bíbelődni, miközben az új telefonon szenved az ember mondjuk egy MIUI-val. Persze egy ilyen csere kockázatos lehet, ha nem jó teló a támogatottsága, de szerencsére a mido-é jó. A Xiaomi csicskáztatja az embert a bootloader nyitással, de annál inkább leszedem a rendszerüket.

Örülök nekik, szép munka, hajrá. Amúgy kéne most már valami stable szerüséget tolni, mert ez a NIGHTLY -zás (ami igazából weekly és én is ~1 éve minden héten felrakom) szerintem rossz optikailag.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Ez nekem is fura, amúgy is havonta 1x szoktam frissíteni a Google secutity update miatt, egyébként a stabilitással semmi bajom nincs.
Oneplus 3

És mi akadályoz meg abban, hogy kikapcsold az "Auto Updates check" funkciót és kézzel ellenőrizd mondjuk havonta, hogy mi a helyzet?

https://flic.kr/p/21zQ9p2

--
trey @ gépház

Nem egyre gondoltunk, amit írtál az nekem is úgy van beállítva.
A stable verziók hiányoznak nekem is, CM alatt volt egy stable ág ami párt havonta kapott frissítéseket, és csak jól tesztelt Nightly verziók kerültek ebbe az ágba, de mint korábban is írtam nekem ezzel sincs igazán problémám, hibátlanul működik így is a rendszert.

Az a problémánk hogy a _megnevezése_ a releaseknek NIGHTLY a mai napig, ami optikailag fos.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Ja, értem. Ha ROLLING lenne ott, az meg optikailag istencsászár lenne! Nem? De. Vagy nem?

--
trey @ gépház

a megnevezés jó bár inkább lehetne weekly.
sokkal szomorúbb, hogy a minősége is olyan.
a CM bezzeg... (régen minden jobb volt)

Tegyél már a kommented mellé egy készüléknevet, mert anélkül komolytalan. Milyen készülékkel vannak neked komoly gondjaid?

--
trey @ gépház

Wileyfox Swift ("crackling"), de szerintem alapvetően mindegy, mert ha ott van a listán, akkor működnie kellene, vagy ne is legyen a listán.

Most így hirtelen az elmúlt 3-4 hónapban a következő regressziók történtek:
- autó + bluetooth párosítás elveszik telefon reboot után
- az elemlámpa a lock screenről kapcsolva 2-10 sec delay-jel kapcsol be és ki (már ha sikerül neki)
- nem lehet saját certificate-et importálni, mert azonnal kifagy a certificate manager (már úgy értem, a cert file kiválasztásig sem jut el, tehát nem a cert file hibás)
- kb. másfél hónapig egyáltalán nem ment a GPS
- hetek óta érezhetően lassabb a net (wifi)
- a legújabb nightly éppen random eldobja a wifit (majd szép lassan visszakúszik)
- hetek óta erősen laggol az egész készülék

A fentiek közül egyedül a GPS probléma javult meg, a többi (a régebbieket értem, mielőtt jön valaki okoskodni) még mindig fennáll.

És igen, szoktam bugreportolni, mielőtt valaki megkérdezi.

De sajnos a Lineage is csak egy hobby projekt (legalábbis ezen a készüléken), így nem várható el semmiféle SLA a fixek szállítására.
Az már egy nagy dolog, hogy jönnek a security fixek (ezért nem a gyári ROM-ot használom).

Az egész Lineage projekttel ez egyébként az egyik bajom, hogy nincs rating system, hogy lehessen látni, mik a jól karbantartott ROM-ok, illetve nagyon kényelmetlen készüléket keresni (mittudomén hány készülékből kell kibogarászni, hogy melyik új és melyik mondjuk 5 éves, amit már nem is árulnak).

Valószínűleg nem mindegy, hogy egy OnePlus One-od van, vagy egy Wileyfox Swift-ed. A OnePlus One a legtámogatottabb készülék, a többihez képest óriási felhasználói bázissal. Nyilván más a támogatási színvonala egy ilyen készüléknek. Nekem semmi bajom a LineageOS-szel. Igaz, nem az elsődleges készülékemen van, de a OnePlus One-t is minden nap használom.

--
trey @ gépház

Xiaomi Redmi Note 4-en lekopogom, én nem hogy ilyenbe, de kb. semmilyen hibába nem futottam mióta LOS fut rajta. Anno felmerült a Nexus 4 után nekem is a Wileyfox, így akkor örülök, hogy végül én nem ott kötöttem ki.

Ha tényleg folyamatosan szívnak a Wileyfox tulajok vele (nem csak te vagy ritka peches valamiért) és nem is nagyon látszódik javulás, akkor esélyes, hogy ki fog kerülni a támogatott készülékek közül. Mivel lehet összesen van annyi érintett felhasználó, amennyi hsz ebbe a topikba érkezett, így kétlem, hogy nagy vizet kavarna. Telefonvásárlásnál sajnos ezzel számolni kell, egzotikus hipszter márkák készülékeinél nem csak a hivatalos support a kérdőjeles, hanem a közösségi is.

A családban levő cracklingen gyári Android van, dec 1-i seclevellel. Mi azzal a baj? (Az tény, hogy 2x is belefutottunk abba, hogy a nem frissített OS összeakadt - az első esetben a FB-klienssel, most legutóbb a Spotify klienssel -, de a frissítések eddig mindig megoldották a problémákat.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Akkor megnézem majd újra, de egy időben (úgy rémlik kb. idén augusztus-szemptemberig) nem nagyon jött ki semmi a telefonra hivatalosan.
Azóta talán tényleg élénkebbek (FB postok alapján).

Akkor megnézem majd újra, de egy időben (úgy rémlik kb. idén augusztus-szemptemberig) nem nagyon jött ki semmi a telefonra hivatalosan.
Azóta talán tényleg élénkebbek (FB postok alapján).

Ja és még mindig 6-os a ROM, igaz?

Nem, 7-es. Most nem tudom megmondani, hogy 7.0 vagy 7.1.2, de az biztos, hogy 7.x.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Hümm.

Köszi, hát, akkor lehet, hogy megpróbálom.

Hát ez a lista nagyon szomorú. Nexus5-el egyik sem áll fent. Szerintem a maintainer elszundikált pár hónappal ezelőtt. Ahogy olvasom a gyári ROM-ot még karbantartják, válts arra vissza, a lineage-nek meg szólj hogy ezt elszúrták.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Én olyan ~1 éve nyomatom a lineage -t, és fel is szoktam engedni az ota frissitéseket, és nem emlékszem problémára. Készülék / jelenség mi volt? Hivatalos build vagy Józsika féle?

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

sub

További sikereket a LOS Projektnek!

Esélyes, hogy rövidesen tovább szaporítom a Redmi Note 4-en LOS-t futtatók igen népes táborát!

A translate.lineageos.org URL tanúsítványával viszont valami gond van pillanatnyilag!

A szomorú az, hogy ez az egyetlen értelmes alternatíva.
És még mindig csak nightly-ket adnak ki.
És olyan regressziók jelennek meg hétről-hétre, csak sír az ember.
És még mindig ez a legértelmesebb alternatíva. :(

Gondolom nincs meg a megfelelő erőforrás külön stable ág fenntartására, főleg ennyi készülékre. Örülnek, ha van maintainer.
Egy ilyen szabad szoftveres projektnél nem kell ezen csodálkozni, örülni kell, hogy van egyáltalán ilyen, ez is kész csoda.

Sajnos az tény, hogy nincs nagyon értelmes alternatíva, a nagy konkurens romok felmorzsolódtak a nagy telefon dömpingben, LOS-en kívül maradtak a petike egyszemélyes romjai adott készülékre, telepakolva szeméttel meg ki tudja mivel.

Én pl. fizetnék évente párszor v. release-enként valami mindkét fél által elfogadható összeget.

Ennek az oldalnak az alján találsz linkeket, ahol támogathatod őket:

https://www.lineageos.org/about/

--
ulysses.co.hu

nem támogatni akarom, hanem normális stable releas-et.
nem ugyanaz.