OnePlus 5T kézközeli tesztek

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Egy hajszállal nagyobb elődjénél, de egy kézzel is jól kezelhető és a rendkívül vékony keretes kijelző dizájn mellett tradicionális telefonok - pl. iPhone 8, Pixel 3- elavultnak látszanak

Pixel 2.

--
Mobilbarát és reszponzív weboldal készítés

Jaja. 3 még nincs. De várjuk ki a végét :D

--
trey @ gépház

"Egy hajszállal nagyobb elődjénél, de egy kézzel is jól kezelhető és a rendkívül vékony keretes kijelző dizájn mellett tradicionális telefonok - pl. iPhone 8, Pixel 3- elavultnak látszanak"

Nekem az op3 mérete már határeset, folyton azon agyalok mióta megvan, hogy legközelebb egy picit kisebb teló kéne. Arra számítottam, hogy az 5t megmarad 5.5" körül csak a divatnak megfelelően keret nélkül és nyújtott képaránnyal, és így fizikailag kisebb teló lesz a végeredmény. De tovább nőtt, mégha keveset is. (A galaxy s8 pl pont azért tetszik, mert hasonló kijelző mérettel mégis jóval kisebb az op3-nál -majdnem 7mm-rel keskenyebb és 4mm-el alacsonyabb-, valami ilyesmit vártam volna az 5t-nél).

A másik bánatom a hátra került ujjlenyomat olvasó, bár ez ez s8-nál is megvan. Lehet megvárom a következő kört, hátha sikerül valakinek egy s8 méretű telót összehozni elül lévő -képernyőbe integrált- ujjlenyomat olvasóval.

"Az az aszimmetrikusan odakúrt kameraszemölcs okádék."

Tenniük kellett volna egy kamu kamerát a másik oldalra is, hogy szimmetrikus legyen. :)

Szerintem sokkal egyszerűbb. Ha már ikerkamera, miért nem lehet az egyiket az egyik, a másikat a másik oldalra tenni? Szerintem az még a minőségnek is jót tenne.
--
"Sose a gép a hülye."

Hont: Parallaxis. Szóval nem tenne jót...

Erre ők is hátra teszik az ujjlenyomat olvasót, nem hiszem el :(

Az miért baj? Szerintem pont elöl van szar helyen.

Én ezt így nem tudom kijelenteni, mert még nem használtam olyat, aminek hátul van. Ha majd lesz ilyen telefonom, nyilatkozok róla.

Te használtál ilyet hosszabb távon? A videókon nem tűnik egyébként rossznak.

--
trey @ gépház

Egy Redmi 3 volt nálam egy darabig, kényelmesebb volt a hátsó olvasó. Most egy Mi5-öt használok, ezen kikapcsoltam, nekem nem esik "ujjra" hogy elöl van.

"Egy Redmi 3 volt nálam egy darabig, kényelmesebb volt a hátsó olvasó."

Kollégám is ezt mondta. Először neki sem tetszett, hogy hátulra került, de azt mondja, így használva, sokkal jobb.

--
trey @ gépház

Egyedül annyi probléma van a hátsó ujjlenyomat olvasóval, hogy ha leszeded a hátlapját akkor vigyáznod kell arra, el ne szakítsd a vékony kábelt ami a hátlap érzékelőjét összeköti a telefonnal.
De valóban jobban kézre áll ha hátlapon van.

LG G5-öm van. Teljesen jó a hátsó ujjlenyomat olvasó.

Nexus 5X.
nem vennék olyan telefont, amin elöl fizikai gomb van, akár ujjlenyomatolvasó.

Ízlések és pofonok. Én jobban szeretem mint a szoftveres gombokat. Nem a képernyőből vesz el helyet.
Pláne azóta idegesítő a szoftveres megoldás, mióta kitalálták az immersive módot, amikor ugye eltűnik a navigációs sáv (hogy nagyobb legyen a hasznos képernyő terület, pl galériát nézegetve) és csak azért kell egy plusz "kattintás" hogy élőjöjjenek a gombok.

Umi Plus, elöl van, és teljesen jól elvagyok vele. Anno az oldalt/hátul dilemma a normál gombokkal is előjött, amikor LG G2-re váltottam, ahhoz is hozzá lehetett szokni - meg most vissza.

használod pl kocsiban? asztali bölcsőben? esetleg tetted már le úgy asztalra, hogy nem kézben tartva olvastál volna néha róla valamit? ilyenkor előny az elöl levő. a csíktelefon trend miatt (lesz még a viccben mutatott spakli forma telefon "alap") azért nem akkora horror az a pici hely elöl (természetesen embere válogatja, hogy hol szereti. nekem pl a kamera elhelyezés űberfos)

--
xterm

Nem, nem, nem. Asztalon a laptopot használom, nem a telefont.

Szuper, akkor neked biztos olyan laptopod van, amiről lehet telefonhívást indítani, ugye? Meg minden telefonon használt programodnak megvan a PC-s verziója, right?

--
Mobilbarát és reszponzív weboldal készítés

Lehet, ha akarom. De ha telefonálni akarok, akkor felveszem a telefont a kezembe. Nem tudom, lehet másnak fura, de én így szoktam telefonálni. Firefox van, email van, Viber, Skype, WhatsApp van gépen is.

"Lehet, ha akarom." - persze, értem, de nekem meg ezért van telefonom :P

"De ha telefonálni akarok, akkor felveszem a telefont a kezembe." - Akkor veled még nem fordult elő, hogy nem akartad volna felvenni a kezedbe, de fel kellett, hogy felold?

"Firefox van, email van, Viber, Skype, WhatsApp van gépen is." - Oké, de n+1 program meg nincs. Vagy esetleg hívásnaplót néznél csak meg, vagy kitudja, milyen usecase. De a lényeg, hogy ha a telefont használni akarod, akkor rendesen kézbe kell fognod, nem elég csak rányomni az ujjlenyomatolvasóra az elején.

--
Mobilbarát és reszponzív weboldal készítés

"Nyuszika, megint nincs rajtad sapka!" Lehet én vagyok a hülye, de az esetek 99,99%-ban, ha a telefont akarom használni, akkor felveszem a kezembe.

Figyelj, nekem tökmindegy, hogy Te hogy használod a telefonodat. Csak arra próbáltam kilyukadni, hogy nekem praktikusabbnak tűnik a gomb, ha nem hátul van.

--
Mobilbarát és reszponzív weboldal készítés

Smart lock? Ha ott a géped mellett, akkor miért kell egyáltalán lezárni?

----------------------
while (!sleep) sheep++;

+1
Illetve ha nem akarod felvenni, akkor fel lehet oldani PIN kóddal, mintával.
Én szeretem, hogy hátul van. Ahogy kézbe veszem, fel lehet oldani és az esetek 95%-ban így használom.
Egyébként az értesítések megjelennek a lezárt képernyőn is.

--
Soli Deo Gloria

Smart lock nem mindig játszik. A pin meg egyebek sokkal macerásabbak, mint odaérinteni az ujjam.

"Én szeretem, hogy hátul van. Ahogy kézbe veszem, fel lehet oldani és az esetek 95%-ban így használom."

Ezt a logikát nem értem. Az előlapi olvasóval is fel tudom oldani, ha kézbe veszem. Ezért van szembe forduló hüvelykujjunk. Pont olyan kényelmes mint a home gombot elérni,mivel pont ugyanott van ugye. Érdekes a home gombot még senki nem titulálta kényelmetlennek. Bónusz úgy is fel tudom oldani, hogy nem veszem kézbe a telefont. Neked meg kézbe kell venni a feloldashoz, vagy vacakolhatsz pinnel.

"Egyébként az értesítések megjelennek a lezárt képernyőn is."

Ez beállítás függő. Nekem nem minden jelenik meg, mert mondjuk nem akarom, hogy bárki elolvassa a telefonon felvillanó értesítést amikor a teló az asztalomon fekszik.

Ha nálam van a teló -zsebben- az más kérdés, ott a smart lock "on body detection " feloldva tartja.

Idézet:
Ha nálam van a teló -zsebben- az más kérdés, ott a smart lock "on body detection " feloldva tartja.

Nincs olyan, hogy a zsebed felhívja az ismerőseidet?

Én nem mertem a smart lockkal nyitva tartatni, mert volt már olyan, hogy lezárás nélkül tettem zsebre, és amikor kivettem, tele volt a képernyő számokkal - szerencsére a hívás gombot épp nem érezte megnyomottnak, de az esély megvolt rá.

"Én nem mertem a smart lockkal nyitva tartatni, mert volt már olyan, hogy lezárás nélkül tettem zsebre"

Javítsatok ki, ha tévedek, de a smart lock-kal nyitvatartás nem azt jelenti, hogy nincs lezárva, hanem azt, hogy nincs kóddal, mintával, vagy ujjlenyomattal védve. A klasszikus swipe to unlock ugyanúgy játszik ilyenkor.

Igazad lehet, mert itthon pont ez történik.

Nem gondoltam én ezt végig teljesen :)

"Fingreszelés". Értjük, neked ott jó és kész, használd úgy. De nem értem/értettem ezt a kardoskodást sohasem. Vannak emberek, akik egyszerűen nem tudják elfogadni, hogy másnak más a véleménye és "csakazértis" hajtják a saját "igazuk".
Én ott csesztem el, hogy indoklás nélkül kijelentettem, hogy szar helyen van elöl. Az én telefon használati szokásaim között nem tudok mondani olyan eshetőséget, ahol kényelmes lenne az elülső ujjlenyomat olvasó. Nem, nem használom a telefont az asztalon, de ha használnám, akkor sem lenne kényelmes feloldani az ujjlenyomat olvasóval. Melyik ujjadat használod? Ha a kezedben van, nagy eséllyel a hüvelykujj játszik, az asztalra téve a telefont már csak kitekeredve tudod feloldani a hüvelykujjaddal. Szóval ahhoz az üzemhez fel kell venni másik ujjlenyomatot is, mondjuk a mutató ujjad. A mutató ujjas feloldás viszont a telefont kézbe véve kényelmetlen. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet 2 ujjlenyomat is felvéve.
Ismétlem az én véleményem és az én telefon használati szokásaimból ered. Egy Xiaomi Mi5-ös telefonom van, ki is kapcsoltam az ujjlenyomat olvasót, mert kényelmetlen, hogy elöl van. Helyette van sima "swipe" képernyőzár, ha meg az asztalon akarok véletlenül megnézni rajta, arra ott a dupla kopp.
Mindezeket nem a levegőbe beszélve mondom, mert volt olyan telefonom is, ahol hátul volt. Olyannal még nem találkoztam, amin oldalt lett volna, de még az is kényelmesebbnek tűnik, mint elöl, mert úgy is ott érek hozzá a telefonhoz.

Van aki elöl van, aki hátul szereti. Így van ez az élet sok más területén is. :)

Én ezért kezdem hátulról! Ha elb@szom, kezdhetem elölről!

Kicsit magadra vetted ezt az egészet.

4 ujjam van beállítva(bal és jobb hüvelyk és mutató), hogy bármilyen helyzetben (akár bal kézben fogva is) fel tudjam oldani. Asztalra letéve pl mutató ujjal oldom fel.

Azt elfogadom, hogy _ha már felvetted_ a telefont, akkor akár a hátsó leolvasó is lehet kenyelmes/megszokható. Azt nem értem hogy az első az miért kényelmetlen(ebb)? Ott van ahol a home gomb, ugyanúgy érem el. Utobbit -gondolom- te sem tartod kényelmetlennek.

Én igen. "Használni" nem feltétlenül azt jelenti, hogy órákig babrálom, de azért az rohadt kényelmes, hogy karnyújtásnyiról feloldom és megnézek mondjuk egy értesítést, anélkül, hogy fel kéne venni a feloldáshoz. Ez teljesen rutinszerű, nem kapkodom fel a telefont mindenért, ott fekszik az asztalon, odanyúlok és feloldom. (ugyanezért imádom a duplakoppos felélesztést, pl éjjeliszekrényen fekszik a teló és vakon rányomok kétszer és már látom is az időt -nem kell felvenni, nem kell egy kis gombot keresni a teló élén -, csak ez ugye nem old fel, hacsak nincs valami eszközzel smart unlock beállítva)

Ezért tatom rossznak a hátul lévő ujjlenyomat olvasót. És ugyanezért nem jó -szerintem- a face unlock sem, mert nem vagyok vele előrébb: vagy fel kell vennem a telefont és magam felé fordítani, vagy fölé kell hajolni hogy eléggé rám lásson. Mindegyik több, mint mutatóujjal csak odanyúlni.

Hogy megszokható hátul is, azt még megértem (mindent meg lehet szokni). De aki azt mondja hogy elöl egyenesen kényelmetlenebb, annak az ugyanott lévő szoftveres home/back/task váltó gombok nem kényelmetlenek?

Jogos, olyan telefont kell használni amin elől van az ujjlenyomat olvasó.
--
openSUSE - KDE user

bocs a késői válaszért :) szóval miből gondoltad, hogy a telefont úgy használom, mint egy gépet? le van téve. ettől már gép?? csak egy letett tárgyként kérdeztem. (aminek a funkcionális felülete nem a hátlapon van ugye)

--
xterm

A 6 hüvelykes kijelzőnek ára van. Te hova tetted volna?

--
trey @ gépház

Az előlapra, az üveg alá (is). De ez akkora újítás, és know-how, hogy tuti szabadalmi oltalom alatt áll 2117-ig.

Ezt az Apple sem tudta megoldani 20 csilliárddal nagyobb budgetből.

--
trey @ gépház

Egy gyors gugli keresés alapján a Qualcomm is megoldotta, lassú, de működik címkével. Ez sok gyártónál már elég is, aztán majd a marketing eladja. Az ázsiai tigrisek kitalálják, apple használhatóvá teszi, androiddal elterjed :)

"Ez sok gyártónál már elég is"

Melyik ez a sok gyártó? Hol vannak ezek a telefonok?

A Samsungtól vártuk, hogy meglépje ezt az új Galaxy és Note telefonjaival, de nem tette, inkább az utolsó pillanatban a telefon hátuljára rakta az ujjlenyomat olvasót eléggé fura helyre. Ennyire elég :)

A lassú, de működikre gondoltam, hogy elég. Az feltűnt nekem is, hogy konvergál a 0hoz a kijelző alatti érzékelős telefonok száma.

mennyire praktikus nem tudom, nem próbáltam, de sony és egy kínai gyártó (talán vernee?) az oldalára tette az érzékelőt.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Azt majdnem biztosan állíthatom, hogy az oldala a legrosszabb hely. Kollégám szerint a hátlapot pont ott támasztja meg a mutatóujjával, így az szerinte ott pont jó helyen van.

--
trey @ gépház

Nekem Sony-m van, semmi bajom az oldalán elhelyezett érzékelővel. Kinyitni, lezárni, órát nézni mind ugyanaz a mozdulat. És eggyel kevesebb rés van hátul a tokon (ha nem sima felületre tennéd le).

+1
Eloszor nem ertettem miert oldalt van, de nagyon praktikus, a power gombon van amit amugy is meg kell nyomni a screen feloldasahoz, viszotn miutan az ujjlenyomat leolvaso is ott van igy nem is kell mast csinalni. Egy nyomas, pont mintha nem is lenne lockolva a telefon.

"Nekem Sony-m van, semmi bajom az oldalán elhelyezett érzékelővel."

Hogy tudod tokkal használni?

Az oldalsó ujjlenomyat-olvasó nagyon jó, volt Sony telefonom, és tudom, hogy praktikus. Ha kézbeveszem a telefont, akkor pont ott az ujjam, megnyomom a bekapcsológombot, és egyből olvassa is. Asztalon is fel lehet oldani kényelmesen. A 'majdnem biztos' állításod ez esetben határozottan téves.

Erre akkor tudnék érdemben válaszolni, ha mindegyiket kipróbálnám. Hiszen nekem kell, hogy kényelmes legyen. Nem vagyunk egyformák, nem egyformák a használati szokásaink.

--
trey @ gépház

Így van, ezért volt értelmetlen látatlanban, próba nélkül kijelentened, hogy az oldala a legrosszabb hely.

Ha a blackberry-nek a fizikai szóköz-gombra sikerült egy ujjlenyomat-olvasót is rátenni, akkor gondolom a telefon oldalán is elfér egy. :)

Mitől lenne jobb az oldalán mint a hátulján?

--
trey @ gépház

Elérhető az asztalra, vagy autós tartóba tett telefon esetén. Mondjuk kényelmes az nem lenne.

--
"I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.'

--Richard Feynman

+1

Nálam: előlapon > oldalt >>>>>> hátlapon
Annyiból mindenképpen jobb, hogy autóban is tudod használni.

Szerencsére van olyan,
- amin elől van,
- amin hátul van,
- és olyan is, amin oldalt van.

Így aztán mindenki olyat vesz magának, amilyet akar. Most csak annyi történt, hogy ezt a telefont nem a Te igényeid szerint tervezték. :-)

Hogy a rákban használod, ha tokban van a telefon? Teljesen elbaszás.

Az ilyen telefonok tokjain van lyuk az ujjlenyomat olvasónak (is).

--
"I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.'

--Richard Feynman

Nem is értem, hogy ez miért kérdés. Ugyanúgy, mint ahogy a kamerát :)

Vajon wifi direct opció van-e már benne? Nekem az 5-ösből ez a funkció nagyon hiányzik.

Szerintem amit te szeretnél, az OnePlus-on úgy hívják, FileDash és elég régóta létezik.

--
trey @ gépház

de az szerintem az teló specifikus

a régebbi kitkat-es telón volt egy wifi direct megosztási opció, azt hiányolom

Részben. Küldeni lehet nem OnePlus eszközökre is. Szerintem a "már van benne" inkább úgy hangzik, hogy "már nincs benne".

BTW: tele van a Play Store ilyen app-pal, ott van pl. a SuperBeam.

--
trey @ gépház

néztem, de a vélemények elbizonytalanítottak

meg ehhez plusz programot kell telepíteni, mindkét félnek

ami még fájt az a badge notifications hiánya (fene gondolta volna, hogy ez nem az android része), kénytelen voltam emiatt egy nova launcher-be beruházni + teslaunread-et is telepíteni. nem tudom vajon ez változott-e

Fogalmam sincs. Ezek a funkciók teljesen az én használati szokásaimon kívül esnek. Egyszer évekkel ezelőtt egy kerti partin volt igényem arra, hogy valaki átküldjön 2 képet, de egy szarul elérhető WiFi-n kívül nem volt sem térerő, sem semmi ott. Megoldottam vagy Bluetooth-szal vagy NFC-vel, már nem tudom. Azóta sem volt ilyenre ingerenciám.

Szerk:

Nekem van WiFi Direct a OP3-amban:

https://flic.kr/p/DuRSRW

Mondjuk nem nagyon tudtam róla, mert sosem hiányzott.

--
trey @ gépház

a wifi direct-ben pont az jó hogy gyártófüggetlen, ha két teló tudja, nagyon gyorsan képes átnyomni az adatot, igaz picit fapados de a célnak éppen megfelel.

a badge notification-t szvsz mindenki használja, ezek azok a pici számok (pici jelvényekben, innen a név) amik megjelennek a programok ikonjára ragasztva, hogy az adott programnak mennyi figyelmeztető üzenete van, szóval nagyon hasznos

Közben válaszoltál:

https://flic.kr/p/DuRSRW

WiFi -> (hamburger menü)

Ott van nekem a Wi-Fi Direct.

--
trey @ gépház

próbáltam, és nem működik. még ugyan kapcsolódnak a telók egymáshoz, de küldeni vagy fogadni semmit nem tudsz.

a másik telómon, file kijelölés, megosztás menü, wifi direct kiválasztás, küldés, és happy. itt ez nem megy.

és ezt érdekes módon egy review-ban sem említették meg, csak az xda, vagy a 1+ fórumán láttam néhány, ezt a funkciót hiányoló bejegyzést (és már a 3-as sorozaton sem ment, mint kiderült).

kicsit fájó ez, egy elvileg csúcskategóriás telótól. nem hinném hogy megoldhatatlan feladat lenne működésre bírni.

Bugreport.

--
trey @ gépház

Valaki megcsinalhatna ezt (az egesz alakos kijelzot) max. 5"-es verzioban, rogton hozzavagnam a penzem.

ps. persze 499 dollar az 499 euro, sot, 499 font. Meg jo, hogy Magyarorszagon nem kapni, mint az Apple-t :)

Már megcsinálták. A galaxy S8 szélességre kisebb, mint egy átlagos 5"-os telefon (igaz, magasságra meg valamivel több a nyújtott arány miatt).

egy kis összehasonlítás, például

Az S8-astol hanyok, de van ebben valami - boltban nezegetve az Iphone X sem tunt sokkal nagyobbnak, mint a 8-as, pedig a 8-as az 4.7"-es, ami pont jo lenne.

Ha gyorsan leöblíted vízzel, kibírja.

"Meg jo, hogy Magyarorszagon nem kapni" - mire gondolsz? Lehet rendelni netről.

--
Mobilbarát és reszponzív weboldal készítés

Ha lehetne kapni hivatalosan, akkor az tuti 499.000 Ft-ot jelentene. A 499 USD helyett...

Már miért ne lehetne kapni hivatalosan? Felmész a weboldalukra és megrendeled magadnak Magyarországra. Nem varázslat, én is így csináltam a 3-al.

--
Mobilbarát és reszponzív weboldal készítés

499 Forintért? A hülye is megvenné. :)
--
"Sose a gép a hülye."

Azért lesz még ezzel a kijelzővel (be)égés...

Ez a kézközeli olyan zöldmezősen hangzik :D