Megszólalt a OnePlus első embere az OxygenOS adatgyűjtés ügyben

Címkék

A few words on OxygenOS analytics https://t.co/mJeg8AsnXP

— Carl Pei (@getpeid) October 13, 2017 #onhup

A napokban kapott nagyobb nyilvánosságot, hogy a OnePlus telefonokon található OxygenOS is kémkedik a felhasználói szokások után. Ráadásul a begyűjtött adatok közt érzékeny adatok is találhatók, valamit, hogy a cég nem anonymizálja a begyűjtött adatokat. Az ügynek nagy visszhangja lett. Akkora, hogy Carl Pei, a OnePlus Inc. társalapítója megszólalt és ígéretet tett arra, hogy változtatnak ezen az aggályos gyakorlaton:

By the end of October, all OnePlus phones running OxygenOS will have a prompt in the setup wizard that asks users if they want to join our user experience program. The setup wizard will clearly indicate that the program collects usage analytics. In addition, we will include a terms of service agreement that further explains our analytics collection. We would also like to share we will no longer be collecting telephone numbers, MAC Addresses and WiFi information.

Carl Pei fórumpostja itt. A hozzászólások szerint a privary-tudatos felhasználók nem teljesen elégedettek és mielőbbi lépéseket sürgetnek...

Hozzászólások

Annyi még kéne mellé, hogy amit eddig begyűjtöttek azt megsemmisítik.

"By the end of October, all OnePlus phones running OxygenOS will have a prompt in the setup wizard that asks users if they want to join our user experience program. "
A OnePlus 3-ban mintha most is lenne ilyen, nem? Legalábbis megkérdezte az install során, amire simán No-t nyomtam. Vagy az valami más volt?

"We would also like to share we will no longer be collecting telephone numbers, MAC Addresses and WiFi information."
De én a "No" választással azt szeretném, hogy semmilyen adatot ne gyűjtsenek. Azt nem lehet?

OP5 jcc.

14.1 LineageOS van rajta + root mod. Eddig nem volt semmilyen problemam (kop kop kop).
Innentol az oxygen os-t soha az eletben nem fogom hasznalni.

Amugy lehet ez az egesz szepen megagyaz az OP halalanak.

Eddig tudtak penzt csinalni a bekaszalt adatokbol ez most lecsokken vagy ugy hogy ok nem gyujtik tovabb (ha ha ha) vagy ugy hogy sokan atallnak custom romokra.
Ha utobbi lesz akkor majd elkezdik korlatozni a boot nyitast rootolast (garivesztes) onnantol meg elvesztenek egy csomo usert -----> mennek a levesbe.