Szabad Szoftver Pályázat 2017

 ( atya | 2017. július 21., péntek - 21:31 )

Az FSF.hu Alapítvány pályázatot ír ki szabad szoftverek fejlesztése, népszerűsítése és honosítása témakörben. A pályázók köre: bármely magyarországi természetes vagy jogi személy. A pályázatra biztosított keretösszeg 4 millió forint. Egy pályázó több pályázatot is nyújthat be. Egy pályázat maximális támogatási összege 1 millió forint. A támogatott projektek várható száma: 4-12 pályázat.

Részletes pályázat kiírás letölthető innen.

Pályázat fedlap minta:

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha valakinek van kérdése, például itt felteheti.

Szia. Fejleszteshez szukseges hardverre (pl. speci szerver) is adtok tamogatast, vagy kizarolag munkadijra?

A'rpi

Ha a támogatás eredménye egy sokak számára hasznos szabad szoftver vagy szabad tudásanyag, akkor a pályázat támogatható.

A támogatás formája azonban érdekes kérdés. Úgy gondolod, hogy az alapítvány venne magának egy hardvert és odaadná neked a fejlesztéshez? Szerintem arra nincs mód, hogy közvetlenül neked vasat vegyen. De ezt meg kell kérdezni az alapítvány könyvelőjétől. Ha viszont pénzt kapsz támogatásként, azt költheted vasra, ez kizárólag a te döntésed.

igen ez valoban jo kerdes. nekem az is jo ha az alapitvany maganak veszi es kolcsonadja.
Ha penzt ad akkor azt viszont utolag, teljesites utan adna csak, nem? ez esetben elore meg kene finansziroznom, mivel a fejleszteshez nelkulozhetetlen... de ez is kivitelezheto, ha nincs mas mod.

Eddig még kizárólag utófinanszírozás volt és ezen szerintem nem fogunk változtatni. De ha valakinek támogatást ígértünk, akkor azt mindig meg is kapta, amikor elkészült a munkával. Szóval meg lehet bízni benne, hogy az alapítvány tényleg fizetni fog. Ha valami speciális céleszközről van szó, szerintem szerencsésebb lenne, ha a tiéd maradna, akkor tovább tudnád használni a javítások, továbbfejlesztések során.

Én azt mondom, hogy ha valami olyan projekt, amit nem csak egy marginális kisebbség használna, akkor adj be egy pályázatot! Rólad mindenki hallott már, sejthető, hogy ha valamire azt mondod, hogy megcsinálod, akkor az tényleg úgy lesz. A mai napig mplayer-t használok BTW :D

koszi!

A'rpi
ps: amikor anno irc-en azt mondtam hogy irok egy linuxos video lejatszot, mindenki kirohogott, 1 ember sem hitte el hogy meg tudom csinalni... szoval ez nem garancia semmire :)

IMO akkoriban azt se hitte senki, hogy egyáltalán lehet normális lejátszót írni. Főleg Linuxra a végtelenül szétesett, szánalmas video és audio driverekkel. Ne csodálkozz, hogy senkinek nem hitték el, hogy megcsinálja. Én is csak akkor hittem el, hogy ilyet lehet, amikor láttam működni :D

mondjuk az igaz, en is azzal kezdtem akkoriban hogy sajat drivert irtam a vga-hoz :) meg beszalltam az utah-glx-mesa fejlesztesbe, bar az meg akkor volt amikor 3d enginet irtunk linuxra 1999ben. akkoriban egyedul a matrox kartyai voltak hasznalhatok ilyesmire, nvidia felejtos volt meg :)

Egy, itthon nem túlságosan széles körben használt órarendkészítő (fet) honosítása (magyarra fordítása) mennyire "nemes cél"? Külföldön sok helyen használják, itthon lehet, hogy a magyar nyelv hiánya (is) visszatartó erő - esetleg egy rövid, tutorial-szerű bevezető se lenne haszontalan.

palyazni kell, aztan kiderul...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Az is egy lehetőség :) Egy ilyesmi pályázatot (most megnéztem a minta-adatlapot is) "összerakni" nem olyan sok idő, még negatív válasz esetén se veszik kárba sok meló. Meg persze amit nem próbál meg az ember, tuti nem valósul meg...

Szerintem egy értelmesen összerakott pályázat egy nap alatt biztosan elkészíthető. Ha amúgy is benne van valaki egy munkában, akkor még hamarabb. Valóban nem nagy a kockázat.

Arra azért felhívnám a figyelmet, hogy a minta adatlapon kívül azért még kell 2-3 oldal, hogy részletesen leírja a pályázó, hogy ki ő és mit akar pontosabban csinálni. Ez a minta csak azért készült el, hogy ilyet mindenki csináljon, mert nehézkes ezeket az alapvető adatokat egy 5-8 oldalas folyószövegből összevadászni.

Idézet:
Arra azért felhívnám a figyelmet

Nyilván, sejtettem :)

Akkor szerintem megcsinálom, beadom, aztán majd kiderül.

orulok, hogy ujra van ilyen lehetoseg

sokan adtak be vegul palyazatot?

32 ember vagy csapat, 34 pályázat.