Közeledik a Windows Vista kiterjesztett támogatásának vége

Windows Vista EOL

Részletek itt.

Hozzászólások

Mi a halált akarnak a 10 támogatásán leállítani? Azt mondták, nem lesz több!

Nos, Windows Vistáról (és XP-röl) sem lehet Windows 10-re upgrade-elni. Nem is értem a Microsoft-ot, hogy miért?

--
robyboy

Különösebb tudományos előképzettség nélkül a következőt lehet mondani:

1. A Windows XP a Win10 megjelenése idején már nem volt támogatott rendszer. Így pl. migrációs támogatása sem volt.
2. A Windows Vista piaci részesedése 1,79% volt világszerte 2015 Q3-ban. Tipikusan vállalatok használták, akik wipe-and-reload módszerrel teszik fel az operációs rendszert.

Üdv:
Lepenye Tamás

Mindent meg lehet magyarázni, de ezzel a Microsoft maga zárt el magának egy csapot, még akkor is, ha nem annyira jelentös.
Most meg csodálkoznak, hogy mennyi XP van még, meg Vista...

Az XP pl. tök jól használható kliens rendszer, gyor(abb), stabil, és nem kémkedik annyit. Ja, és lassan alapból is biztonságosabb, mert az In-The-Wild cuccok nem ezt célozzák már.

--
robyboy

Amit mar ezerszer megbeszeltunk, hogy egyaltalan nem azt jelenti, hogy kevesebb desktop lenne, vagy hogy eltunoben lennenek, csak nem porog mar annyira mint par eve, vagy kulonosen nem annyira mint a telefon piac, ahol egy 2 eves telefon mar vacak reginek szamit (ami persze a telefon gyartoknak uzletileg nagyon jo).

Igen, ebben van igazság, viszont én desktop-on mindig az asztalhoz kötött masinákat értem. A Laptop másik kategória, persze kliens OS oldalról mindegy. Amúgy minden mozdul a mobilitás irányába. Egyre több az eszköz, ez tény, a sok mobil kütyünek hála. Viszont a klasszikus Desktop aránya ebben a körben bizonyosan egyre kisebb.

--
robyboy

Semmi baj, XP meg mindig 10-szer annyi van a neten mint Vista. :)