Az érkező Android "3D Touch" funkció szemrevételezése

 ( trey | 2016. április 22., péntek - 10:36 )

A soron következő nagy Android kiadás, az Android N egyik új funkcióját, a sokak által (hardveres támogatás híján) tévesen(?) "3D Touch"-nak hívott, egyébként "Launcher shortcuts" néven futó funkciót vette szemügyre a BGR Phandroid.com.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Olyan, mintha egy ikon méretű widget lenne és csak kattintásra látnám azt, amit most egy widget a neki fenntartott helyen mutat.
_______________
www.netrally.hu

Ennek is valahogy olyan osszehanyt erzete van :(

Ez más rendszeren is szarul sikerült... minek ezt erőltetni?

hogy továbbra is jól működjön a mobil eladási gépezet

Ez az apple fele force touch koppintasa akar lenni?

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Az apple hívja 3d touchnak ugyanezt. De egyébként csak arról szól, hogy a rendszer (és az alkalmazások) fogják tudni milyen erősen nyomsz oda, és ennek függvényében alternatív opciót tudnak adni.

Kicsit feleslegesnek tartom, de hátha jó lesz, ha gyakorlatban látjuk/érezzük hogy működik.

Eddig is tudták az alkalmazások, hogy milyen erősen nyomsz oda... pölö Android 2.0 (API 5) óta van ilyen információ (lásd AXIS_PRESSURE), rajzoló alkalmazások használták is... az Apple nem ezt találta fel, hanem tettek egy fizikai réteget a kijelzőbe, ami érzékeli a nyomás erősségét, de erre képes a normál kijelző is származtatott adatok alapján...

Ami most hozzákerült a rendszerhez, az a meglévő alapokra épülő widget készlet, illetve a motion és gesture támogatás, nem maga a nyomásérzékelés.

Ő, van információ, csak hardver nincs. Lásd ezt a cikket, ahol az egészről részletesebben írnak, kiemelten a "Is This 3D Touch On Android?" bekezdést.

http://www.androidpolice.com/2016/04/21/android-n-feature-spotlight-launcher-shortcuts-give-apps-many-new-ways-to-provide-information-and-quick-actions/

Kiemelten:
"There's been a lot of speculation that Google may be planning to steer Android toward pressure-sensitive screens"
"Since hardware with true pressure detection is incredibly rare right now..."

De a fenti videóban is arról van szó, hogy hardveres támogatás nincs, ezért oldották meg a demózását a funkciónak swipe down-nal.

"Ő, van információ, csak hardver nincs."

A kettő nem zárja ki egymást... nem kell hardveres nyomásérzékelő ahhoz, hogy információt kapj közvetetten a nyomás erősségéről... anno még én is használtam a getPressure értéket az egyik alkalmazásomban, jó móka volt... :)

"ezért oldották meg a demózását a funkciónak swipe down-nal"

Erre írtam vala, hogy most az újdonság "a meglévő alapokra épülő widget készlet, illetve a motion és gesture támogatás, nem maga a nyomásérzékelés"... az, hogy az adott home screen milyen motion és/vagy gesture és/vagy pressure értékből indítja ezt, az részletkérdés, simán rá tudod programozni a megfelelő pressure threshold értéket és akkor a nyomás erőssége a trigger.

Action Launcher tudja ezt jó ideje.

Ha hozzászolsz, akkor nagyon is jó. Rendszeresen így nyitom a maileket, így rakom a telefont gyorsan low power mode-ba és böngészésnél is sokat használom.

A cím alapján azt hittem, ez készült el: https://youtu.be/nOU_t4bqEJg?t=23s

Üdv,
Marci

semmi értelme.