Prominens Bitcoin fejlesztő szerint a Bitcoin bukott kísérlet

Mike Hearn, senior Bitcoin fejlesztő, szakértő, szószóló, a Bitcoin Foundation Law & Policy bizottságának egykori elnöke egyik, tegnapelőtti blogbejegyzésben arról ír, hogy a Bitcoin egy bukott kísérlet, az alapok hibásak és bármi is történik az árfolyammal rövidtávon, a hosszútávú trend valószínűleg lefelé mutat. Éppen ezért a továbbiakban nem vesz részt a Bitcoin fejlesztésében és eladta az összes Bitcoin-ját.

But despite knowing that Bitcoin could fail all along, the now inescapable conclusion that it has failed still saddens me greatly. The fundamentals are broken and whatever happens to the price in the short term, the long term trend should probably be downwards. I will no longer be taking part in Bitcoin development and have sold all my coins.

Hearn indoklása hosszan elolvasható itt.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, vannak, akik nem értenek vele egyet. Részletek itt.

Hozzászólások

és eladta az összes Bitcoin-ját.

Ügyes! Most a negatív hírkeltése miatt leesik az árfolyam, aztán majd ha megáll, akkor vesz és bejelenti, hogy meggondolta magát, mégis nagy jövő áll a Bitcoin előtt... ;)

En nem tudom, milyen kaliberu ember? Siman el tudom kepzelni. Miert, korabban elhitted volna, h a vilag egyik mertekado linuxos FS expertje legyilkolja a feleseget? Feltetelezem, neki sem volt anyagi gondja amugy, legalabbis hetkoznapi szinten.

De ha vkit elfog a kapzsisag, akkor siman, miert ne? Plane egy bitcoinnal, amit nem, vagy kevesbe ellenoriz hatosag, a retorzionak is kisebb az eselye, alacsony kockazata van egy effele akcionak.

Mindezzel egyutt Hunger neveben nem tudok nyilatkozni, de en nem feltetelezek semmi konkret elitelhetot. Csak ahogy fent irtam, csak erdekes, mint lehetoseg.

semmi extra nincs itt, csak egy sertodott ember sirasa: btc wallet fejlesztok nem akartak megvaltoztatni a blockmeretet, az o fork-jat meg nem ismertek el, es megtagadtak neki hogy hasznalja a bitcoin nevet ("bitcoin xt"), a bejelentese szerintem sem rangatta meg az arfolyamot, a cryptsy bedoles jobban.

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

A Bitcoin mostanában gyakran eléri a jelenlegi, forráskódban meghatározott, tranzakciós adatbázis bővülésének limitjét (max 1MB/~10perc).

Ez azzal jár, hogy az ajánlott (szabadon meghatározható) tranzakciós díj (0.0001 BTC ~ 11Ft) mellett elhúzódhat az átutalás. Ez egyesek szerint nem gond (ha sürgős fizess nagyobb átutalási díjat = növekszik a bányászok által begyűjtött tranzakciós díj is), mások szerint pedig növelni kell az 1MB-os limitet. A cikkben érintett Mike Hearn Bitcoin forkja ezt 8MB-ra növelte volna, majd 2 évente duplázodott volna a korlát. A blokkméret növelésére elég sokféle ötletet hoztak fel, ezek közül szerintem a https://bitcoinclassic.com/ megoldása a legmegfelelőbb és e mögött sorakozott fel a legtöbb fejlesztő is, itt 2MB-ra növelnék a limitet.

Sajnos amúgy jellemző dráma és a acsarkodás a Bitcoin fejlesztők és felhasználók között. Ez sajnos elkerülhetetlen, mert a rendszer mindenkié, nincs egy Linus-jellegű erős kezű vezető, sok minden forog kockán (pl. jelenlegi értéken ~5.7Milliárd USD) és a hálózat jellege miatt a konszenzus csak akkor jön létre biztonságosan a kliensek között, ha kb. mindenki ugyanazt a kódbázist használja, így nem sok lehetőség van a hibázásra.

--------
Vultr VPS: SSD + 768MB RAM, 5USD/hó (benchmark), 20USD kupon: SSDVPS

... "és eladta az összes Bitcoin-ját." ...
++
... majd +várja, míg bagóért mérik,... aztán felvásárolja a 95%-át, majd bejelent 1 hiperszuper csodafegyver web8 bitcoin fejlesztést, amivel a fehasználó 1enest az agyából piszkálhatja a bitcoin kavicsait, ... és ezután 1millió$-ért adja a bitcoin darabját ...
... hol láttam már ilyent ??? ...
:):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Ahhoz, hogy egy a bitcoin, vagy barmelyik masik cryptocurrency sikeres legyen elsosorban az kell(ene), hogy az emberek abban akarják intezni a napi fizetesi ugyeiket, mert egyszerubb, mint a bankkartya/kézpénz.

Ha csak az a lenyeg, hogy értéket taroljanak benne, akkor nem lesz belole penz, csak egy ujabb mogottes tartalom/érték nelkuli 'asset'. Azok meg ugyis 0 ertekuek lesznek hosszu tavon.

--
Live free, or I f'ing kill you.

Pontosabban a kibocsátó ország gazdasági stabilitásába fektetett bizalom adja az értékét. Azért érték a dollár meg az euró, mert a mögötte lévő gazdaság stabil.
Azaz amikor te eurót vagy dollárt veszel, bízol benne, hogy vissza tudod váltani más értékre, amikor eladod a dollárodat másnak (vagy éppen bízol benne, hogy vesznek tőled dollárt).
Szóval nem biankó bizalom ez és nem csak az olaj miatt vezető. Hanem mondjuk azért, mert a high-tech innovációban még mindig az USA vezet.
Ha az olaj miatt lenne vezető a dollár, akkor a rubel még erősebb lenne. De nem az, a rubel eléggé komolyan esik.
Valamint a dollár árfolyama most úgy erősödik az euróval szemben, meg a fonttal szemben, hogy közben az olajár folyamatosan esik.

Amúgy private mining megéri még? Calculator szerint 9TH/sec 2.5kW fogyasztással azért hozogat.

____________________
echo crash > /dev/kmem

Érdekes kísérlet az egész, el lehet szépen égetni egy vagon kW -ot a semmiért, és a fel-alá liftező árfolyamon lehet bukni vagy nyerni. De nem alkalmas fizetőeszköznek továbbra sem.

--
arch,debian,openelec,android

Ettől függetlenül technikailag még alkalmas fizetőeszköznek, nemdebár?
Amúgy egy profi közgazdász (és gazdasági ügyekben jártas) ismerősöm szerint messze nem annyira kockázatos, mint amennyire beállítják annak. Az ő meglátása szerint az segítene sokat, ha minél több helyen lehetne vásárolni vele, mert ez szembemenne a felhalmozással. Arról pedig nem a BTC tehet, hogy egyelőre kevés helyen fogadják el fizetőeszközként.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Érdemes különválasztani a bitcoint mint pénznemet a Bitcointól, mint technológiától. A pénznem micro-paymentre nem ideális jelenleg, de a technológia alapötletei ígéretesek és remélhetőleg egyszer eljutunk oda, hogy a matematikán és a kriptográfián fog alapulni egy használható pénzügyi infrastruktúra és nem a bankokban és szabályozásukon való bizalmunkon.