Gyors halált hoz a számítógépekre az USB Killer v2.0

 ( trey | 2015. október 14., szerda - 19:00 )

A Dark Purple nicknevű orosz egyén arról blogolt, hogy továbbfejlesztett USB Killer v2.0 eszköze immár hatékonyabban pusztítja az USB porttal rendelkező készülékeket mint a korábbi v1.0-s verzió. A hagyományos USB pendrive-nak látszó eszköz negatív 220 volt feszültséget küld az célkészülékbe, szemben a v1.0-val, ami "csak" negatív 110 volttal támadott.

USB Killer v2.0

A blogbejegyzés szerint valószínűtlen, hogy a merevlemez tönkremenjen, illetve a rajta tárolt adatok elvesszenek az USB Killer v2.0 használatától. Mindenesetre a létezése egy újabb ok arra, hogy ne dugjunk ismeretlen eredetű USB-s eszközt a gépeinkbe.

A blogbejegyzés itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szegény öreg Thinkpad :(.

--

Par honapig kelett Thinkpad-et hasznalnom. Ez a minimum amit megerdemel az osszes :D

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Hat ezzel szerintem sokan nem ertunk egyet :D
Mit hasznalsz hejette? (Kerlek ne mond hogy mac-et!)

MSI GS60. Lehet, hogy "csak" consumer gep, de siman van olyan "minosegi" mint barmelyik uzleti kategorias laptop.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

attól függ, hogy mi a minőségi: ha merev váz nélküli, vízlevezető nyílások nélküli, leválós nvidia hányással fűszerezett és vastagsága miatt eleve kompromisszumokkal küzdő játékra kitalált noti több színben világító billentyűzettel és egyszerű TN paneles kijelzővel - akkor okés.

legfőképp fél miskáért okés az egyik lowcost budget gyártótól, ultrabook külső formátumban - már ha paramétereiben nem tudnak megfelelni.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem Tn panel, a vastagsaga ellenere nincs se throttling se mas kompromisszum (jatekra kitalalt vagyis normalisan van meretezve a hutese).

"ha merev váz nélküli, vízlevezető nyílások nélküli, leválós nvidia"
Ha leejtem vagy beleboritok egy pohar vizet meg is erdemlem. Ha ez fontos lenne akkor kapasbol valami ipari kivitelu laptopot hasznalnek.
BGA meg olyan problema ami ha elojon szinten garancia/biztositas intezi.

Backup boven van olyan surun, hogyha beut a menku, csak eloveszem a fiokbol a tartalek lapost es dolgozom azon.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

lenovo es hp gepekben lattam eddig a letezo legfosabb tn paneleket

enterprise laptop = szar kijelzo es vga csatlakozo

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

a Lenovo X és T vonalán évek óta kérhető IPS kijelzővel a kiválasztott modell, csak az ezt leíró kóddal kell kérned a gépeket a disztribútortól - sok esetben a végfelhasználó atlas szerződéseiben meghatározott egyedi kódokkal. HP esetére nem igazán tudok nyilatkozni, így a mondatod ezen részét passzolom.

az Enterprise vonal nem azonos az üzleti vonallal. üzleti vonalon legtöbbször igény a dokkolási lehetőség, ahol a dokkolón évek óta HDMI vagy DP figyel. Lenovo esetén már az X200-as (2008) ultradokkján is DP volt, de ha mélyebbre ásunk, egy wide T61 dokkolója is DVI-s. Gen7-től teljesen felejtős a kizárólagos D-SUB (ha erre gondoltál a VGA csatlakozónál).

btw dokkoló vagy port replikátor nélkül külső monitoron csak kompromisszumokkal tudom elképzelni a feladatok java részét, így az üzleti notikon lévő külső megjelenítők csatlakozási lehetőséget én szépen lassan ki is vezetném. elenyészőnek gondolom a közvetlen használatát ebben a szegmensben.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

> enterprise laptop
> vga csatlakozo

Hogy mi? Nekem a laptopomon klasszikus HDMI sincs _már_, nemhogy VGA. :D

Pedig jó az. Nekem van HDMI és VGA is. Lefogadom, hogy arra szánták, hogy ha az embernek egyik vagy a másik monitorja van, akkor azt használja, de én rohadtul örülök, hogy így a laptopommal és két monitorral három fullhd-nyi területem van.

Ha hdmi-d sincs, akkor mid van? És hány monitort dugsz rá?

Nyilvan hogy a melletted ulo ne lassa a kepernyot.

Aham. Pár hónapja motorbalesetet szenvedtem (nem vészes, nyugi), egy elitebook társaságában a hátizsákommal. Az biztos hogy egyszer legalább ráestem, kapott az egyik sarkánál egy erősebb behatást, stb. Hibátlanul üzemel tovább, csak itt-ott karcolások, kisebb horzsolások vannak rajta (és a kijelző hátsó részén levő fém burkolat láthatóan behorpadt kicsit).
Sok esetben ettől üzleti az üzleti kategória és a minőséget itt ez jelenti (megerősített ház, illetve amiket kovi mond). Értjük hogy gyors a proci meg jól szól a hangszóró de a megbízhatóság ezeknél a gépeknél általában nulla (értsd leesik az asztalról és annyi is).

--
arch,debian,openelec,android

+1 Nekem is!! A legjobb laptop a Földön.
-------
It is our choices that define us.

Figyel az asztalomon ez is, az is :) Eddíg még nem vesztek össze :D

Szerintem itt többen vagyunk akik a Thinkpad Latitude Elitebook triumvirátuson kívül nem szívesen püffölnek mást. :)

martonmiklos :)

Nyugi nem nyírta ki a notit, csak szórakozik.
A jobb felső sarokban ott figyel egy stabil táp meg egy oszcilloszkóp.
Az usereknek szólt ez a történet:
- A talált pendrive-nek látszó tárgyat nem dugdosunk sehova.

Elso blikkre ugy nez ki, mint a T-800as CPU-ja :D

Tényleg. :)

Hihetetlen, egyeseknek mennyi motivációjuk van az értelmetlen rombolásra és pazarlásra.

Nem értelmetlen, mert ez a videó is segít lerombolni egy roppant kártékony és veszélyes mítoszt, miszerint az usb pendrive a hordozható adattárolók univerzális utóda.

Engedelmeddel továbbfejleszteném fenti, lényeglátó a gondolatodat.

A számítógép minden olyan csatlakozója, amelyen keresztül abba 220 V-ot vezetve a gép megsül, alapvetően egy kártékony, veszélyes mítosz megtestesülése.

Ebből követlezőleg egy mai számítógépen csak egy igaz csatlakozó található, a tápkábel aljzata.

Megállapíthatjuk tehát, hogy korunk mákonya, a számítógép az eredendő bűn mocskában fogant,
hiszen szemben az olyan igaz eszközökkel mint a vasaló, vagy a villanyrezsó, gyakorlatilag lehetetlen működtetni csupán a tápkábel használatával.

Itt tartunk a XXI. században...
---
Science for fun...

Pohár víz is tud ennyit.

Ez melyik igeidő? :-D

Fuszenecker Róbert

Ne nevesd ki, helyesebben hasznalta a nyelvet meg igy is, mint egy atlagos angol. ;)

Ez igaz.

Fuszenecker Róbert

Ez az értelmetlen pusztítás engem mélységesen elszomorít.

--
honlapom http://dyra.eu/

Ez nem értelmetlen pusztítás. Az értelmetlen pusztítás ilyen: https://www.youtube.com/watch?v=WKd6gT3Kz10

Értelmetlen. Azt enélkül is tudta mindenki, hogy a túláram és a túlfeszültség nem tesz túl jót semmilyen elektromos rendszernek.

Nem így értettem. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy nyugodtan dugdoshatnak bármilyen pendrivenak látszó eszközt az gépükre, ha van egy vírusirtójuk nem lehet bajuk. Nagyon sokféle baj bemenete lehet az usbport. És egyáltalán nem igaz, hogy "mindenki" tudná, egy pendrive kinézetű usb eszköz aminek a másik vége nincs 230 voltos konnektorba dugva képes ilyenre.

Ezt vajh hogy gondolták használni ?
Ha valaki sk. a kezembe nyomja, hogy próbáljam ki, mi lesz, ha bedugom, akkor elég hamar rosszban leszünk.
Ezek szerint személyes találkozó nélkül kell eljuttatni a célszemélyhez. Tehát egy ismeretlen küld nekem egy pendrive-ot, hogy nézzek csak rá. Hát első dolgom lesz bedugni, nyilván.

Nooooormális ???

Például észrevétlenül otthagyom az r1 user alkalmazott asztalán. Kíváncsi természetű. Bedugja...

Hová?

:)

:)

Oda, ahol a 220V károkat tud okozni :-)
Esetleg használja akkutöltőnek a különböző ketyeréihez.

Orosz kém, whistleblower, oknyomozó, stb. az ellenséges vonalak mögött, warezpisti, kártyahamisító-drogdíler-fenyegetőző stb. a letartóztatása előtt rádugja a gépére? Ugyan a v2 még nem rombol tökéletesen, de lehet, hogy az a cél, hogy egy ultimate megsemmisítőt hozzon létre? Szerintem lenne piaca az internet egyes köreiben.

--
trey @ gépház

A tévhitek és a vírusirtók hatékonysága okés. De a mai világban senki nem áldoz pénzt arra, hogy ártson vagy arra, hogy segítsen*, csak ha haszna származik belőle ... Mondjuk sok irodista adna penzt azert, hogy a garancia terhére heccelje a kolegát.

Most, hogy a (nem annyira) hidegháború szele újra fújdogál, nagyobb piaca van az ilyen, elkényelmesedett polgári lakosság szemében látszólag haszontalan fegyvereknek, mint valaha.

--
trey @ gépház

Pedig én tök jót röhögtem rajta. Ráadásul a srác valszeg annyit keresett rajta, h vehet belőle 30 oneplus... akarom mondani szifont is akár.

-------
It is our choices that define us.

floppyt a népnek!

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Lehet, hogy csak a billentyűzet szállt el. Power gombot nyomkodhatja.....
ez még nem bizonyított semmit.

És ez miért jó?

Csinált egy kondenzátoros feszültségszorzót. Jó lenne, ha az USB-nek lenne túlfesz védője és visszaadná az eszköznek :D , vagy csak az USB tápkör szállna el, de nem. Az USB túlfesz általában a déli hídig kinyír mindent. Márpedig a keyboard controller a déli hidat indítja, úgyhogy az nem hiszem, hogy elindul. Alaplapot kell BGA-zni, mivel a déli hidak fix forrasztásúak.

Kifelejtetted, hogy a déli híd a keleti áramlat felett ível át. ;)

ha a földbe sülne bele, az jelen van mindenütt - emiatt előre nem lennének tervezhetőek az okozott károk.

ellenben értelmetlen az egész: ha az adataid HDD-n vannak, a lemeztányérokról komoly tűzeset vagy vízkár esetén is visszanyerhetőek az adatok. márpedig a gépem megsemmisítését elsősorban az adatok gyors eltüntetése miatt tudnám elképzelni.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

"elsősorban az adatok gyors eltüntetése miatt tudnám elképzelni"

Elsősorban. A másik ha valaki kárt akar okozni neked. Egy laptop halála is komolyan odavághat sok embernek, hát még ha fizetni kell adatmentésért a lemeztányérokról :)

ennél olcsóbb lenne belökni gépet a mikróba egy percre, vagy egy kád vízbe. vagy nyakon önteni egy kis akkusavval, vagy szó szerint szétverni egy kétkilós kalapáccsal, vagy 220-at rányomni hálózaton (RJ45) keresztül stb.

mondjuk valami kretén kibszásnak biztos nem lenne utolsó sokak számára, pl. pendrive-nak hazudni "poénból" ezt a szart. btw tényleg úgy néz ki, mint a T800 processzora :) tudtam, hogy már láttam valahol.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Te is a terminátor-szervízben dolgozol? :-)

elektroész kollegáktól kérdem, ha az ilyet usb hubba dugom, esetleg olyanba, aminek saját tápja van (italmelegítõs usb gadget), akkor mennyit pusztíthat?

~~~~~~~~
deb http://deb.uucp.hu/ wheezy yazzy repack

Ha elég olcsó volt a hubod, akkor viszi a nyomtatót és az egeret is. Az italmelegítőd szinte 100% biztonságban van.

Ezt a sznobizmust. Piezo öngyújtó már pleb neki. :)

Igaz, ez nem kattan.

Egyszer becsuszott a 230-rol erkezo lightning kabel az usb portba tok veletlen es kikapcsolt az akkori Asus laptopom (ne probald ki, igen, pont furcsan olyasmi a magassaguk). Mar akkor sejtettem, hogy valami nem stimmel, de ennyire?

jéé áramot vezetek a gépbe és az bekrepál. Tompika jáccik?

--
GPLv3-as hozzászólás.

Trey! Csak óvatosan az ilyen eszközök bemutatásával.

Ami itt látható, az terrorcselekménynek minősül és támadóeszköz. ;)

Vajon kell majd erre is artisjus matrica? :D

Ha rajtam mulna "elejtenek" vagy 10db-ot az artisjus parkoloban, meg meg par helyen. :D
(az a baj, hogy az uj gepeket is a mi penzunkbol vennek meg 2x-es aron, szoval duplan rafizetes :D)

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Azt hittem, hogy az Artisjus a '90-es évek mumusa volt és eltűnt Mc Hammer-rel. Tényleg él az emberekben még egy ilyen ellenségkép?

--
trey @ gépház

Él és nem tűnt el.

Tegyuk hozza teljes joggal...

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

miazhogy. nagyonis. asszonynak meg fizetgetnek is xD

Ellenségkép?!
Még a sört is azért iszod drágábban.

Persze, ha meg nem lenne, akkor olcsóbb lenne a sör. Szerinted.

Példa:

TV: "- .... holnaptól emelkedik az üzemanyagok ára, a csirkeszövetség bejelentette, hogy ezt már nem tudják benyelni, így a csirke ára is emelkedik ..."
<egy év múlva>
TV: "- az elmúlt egy évben jelentősen csökkent az üzemanyagok ára, így felmerül a kérdés, hogy a csirkeszövetség is érvényesíti-e ezt az áraiban.."
Csirkeszövetség: "- nem, nem csökkentünk árat, mert <random kifogások>"

--
trey @ gépház

Arra nem gondoltál, hogy ez a mondvacsináltnak tűnő dolog mögött mondjuk másik három adónem emelkedése áll?

Az most mindegy, hogy ki mivel magyaráz mit! Beraksz egy tévét és 80 rugód bánta. Azt elhiszed, hogy ez a kocsmának költség? Ja, és a magyarázat: megnövekedett emiatt a forgalom!

Nem tudom, kaptál-e jogdíjat szoftver után. Ott szerepelt a papíron: "az előadott művek listája". :)))
Bemegyek a kocsmába. Nem szeretnék mást, csak a kocsmáros járjon jobban! Benutatom a sárgacsekkemet a tévéelőfizetésről, ugyanarra a csatornára. Van otthon 5 készülékem. Vajon levonhatja a kocsmáros a fogyasztásommal arányos jogdíjat a kiadásaiból? Kétszer fizettem, mindegy ki mit mivel magyaráz!

Azon gondolkozzál kicsit, hogy egy amerkai jogvédelmi perben
- letöltöttél 40.000 (negyvenezer) dalt
- ebből kiválasztanak 10 (tíz) darabot
- és hogy elrettentő/példa értékű legyen
- kaszálnak rajtad 2.000.000 (kétmillió) dollárt

No, rájöttél hol a hiba?

"Arra nem gondoltál, hogy ez a mondvacsináltnak tűnő dolog mögött mondjuk másik három adónem emelkedése áll?"

Nem, nem gondolom, erről mást gondolok, de az már ennél is nagyobb offtopik, így megtartom magamnak.

"Azon gondolkozzál kicsit,"

Nem foglalkoztatnak ezek a dolgok, de abban biztos vagyok, hogy 100-ad rangú probléma az életemben az Artisjus megléte. Ráadásul egyre inkább. Aki kíván még manapság rajta rugózni, az tőlem nyugodtan megteheti. :)

--
trey @ gépház

perelhet az usb.org -e miatt ? Vagy csak akkor perelhetne ha a logoja is rajta lene ?


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Mondjuk, ha abból indulok ki, hogy az informatikai biztonság a fizikai biztonsággal kezdödik, akkor igazából magára vessen mindenki, aki örizetlenül magára hagyja a számítógépét.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Mondjuk azt simán el tudom képzelni, hogy egy istenbarma végigjárja vele a Mediamárk kiállított gépeit. Sokat nem tudnának ellene tenni. 5 perc alatt tetemes kárt lehetne csinálni.

--
trey @ gépház

Bizti kamerak odakerulnenek a masodik eset elott ;)

Hmm... DC-DC konverternek tűnik. Ezzel az eszközzel talán elérhetem, hogy végre kicseréljék a céges Celeron processzorral szerelt gépet egy sokkal újabbra ezzel a kütyüvel :)

Sőt, érd el, hogy a főnököd dugja a gépedbe, mint pendrive-ot, így senki nem fog gyanakodni, hogy te tetted tönkre a gépet ;-)

A következő változat nem a gépet hanem a használót csapja agyon. Így nyer valódi értelmet (a Dark Purple nicknevű orosz egyén meg pár évet) "a laptopba veszélyes ismeretlen USB kütyüt dugni" népi mondás.

Azt azért még megvárom, amig az orosz hekkerek USB kütyükkel lerohanják a Pentagont! ;)
Bár, ha belegondolunk, hogy az amerikaiak égő madarakkal bombázva akarták megnyerni a háborút, akkor már semmi sem túl nagy hülyeség! :)

És amikor nem üzemszerűen használják, egy 5 voltos akkuból meg pár vacakból lehetne hozzá valami sokkolófejet gyártani...
:)
- - - - - - - - - - - -
A buszállomás az a hely, ahol a buszok állnak, a taxiállomás az a hely ahol a taxik állnak, az íróasztalomon viszont van egy munkaállomás....
300hsz feletti topicot nem olvasok.