Lumina Desktop 0.8.5

 ( trey | 2015. július 16., csütörtök - 12:22 )

A PC-BSD projekt bejelentette a Lumina Desktop Environment következő verziójának elérhetőségét. A 0.8.5-ös kiadás jelentős számú frissítést hoz, kiváltképp a fő desktop session/interfész területen, így a fejlesztők erősen ajánlják a mielőbbi váltást e verzióra.

A Lumina Desktop-ot 100%-ban lokalizálták német, orosz és spanyol nyelvre és majdnem teljesen katalán (89%), kínai (61%), észt (53%), indonéz (76%), lengyel (89%), portugál (89%), brazil-portugál (89%), svéd (91%) és török (88%) nyelvekre. A magyar fordításban itt lehet besegíteni.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

úgy látom azért nem fogja ellopni az év desktopja titulust...

a fluxbox wm le lesz cserélve egy saját fejlesztésűre, elvileg a 0.9es verziótól. addig meg csak foltozgatások lesznek.

Nem igazán értem mit akarnak ezzel. Elolvastam a célkitűzéseket, megnéztem hogy áll a fejlesztés, és őszintén nem értem. Az lxqt ugyanúgy lightweight, nagyon kevés függősége van (a systemd sincs közöttük :) ) És legalább tartanak valahol. A fájlkezelőbe drótozott zfs snapshot-kezelőt meg ugyanúgy megírhatják mellé.
És ez nem egyemberes hobbiproject, hanem egy cég fejlesztése, ami nyilván pénzt is visz el.
Arról nem beszélve hogy a kde-t akarják leváltani vele.

"Nem igazán értem mit akarnak ezzel [...] a kde-t akarják leváltani vele."

?

Nem erti miert ezzel akarjak levaltani a KDE-t...szerintem...ezert is hozta fel peldanak az lxqt-t, de szamos mas project is van ami a QT-re vagy akar a kdelibs-re epul, de sokkal lightweight-ebb, mint amaz. Ez viszont minden, csak nem KDE vero. De meg csak lxqt vero sem.

Ugyanakkor szerintem meg csak csinaljak. Mindenki csinaljon azt amit a kedve tart. Csinaljon DE-t, WM-t. Aztan majd az evolucio dont.