"Teljesen elbukott az OS X és az iOS védelmi rendszere"

Címkék

"Kritikus sérülékenységeket talált egy egyetemi kutatócsoport az Apple OS X és iOS operációs rendszereiben, melyek kihasználásával akár a Keychain jelszómenedzser-szolgáltatásban tárolt jelszavak is megszerezhetők. A kutatók ráadásul a támadáshoz használt malware-eket az Apple alkalmazásboltjaiba is fel tudták tölteni, átesve a teljes jóváhagyási és ellenőrzési procedúrán. [...] A kutatók már fél évvel ezelőtt, 2014 októberében jelezték a problémát az Apple-nek, de érdemi változtatás egyelőre egyik operációs rendszerben sem történt. A cég akkor arra kérte őket, hogy vizsgálataik eredményét hat hónapig tartsák titokban – mivel ez a türelmi időszak rég letelt, és nagyon súlyos sérülékenységekről van szó, a szakemberek a nyilvánosságra hozatal mellett döntöttek."

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólások

A "fangay"-ek pedig még mindig fizetnek ezért a túlárazott sz*rért, de hogy minek?! :P :D

A hivatkozott cikk még aránylag próbál korrekt lenni, de a hozzászólások nagy része túlzottan sok technikai ismeretről nem tesz tanúbizonyságot alatta :D

>> Teljesen elbukott az OS X és az iOS védelmi rendszere

1970. jan. 1-én

Ekkor az alapító még mással foglalkozott, igaz, akkor sem a biztonság volt az első :D

" Tizenöt évesen „füvezni” kezd és rászokik a marihuánára. Az iskola utolsó éveiben már az LSD kipróbálásán is túl van. Érdeklődni kezd a műszaki tudományok mellett a szépirodalom és a művészetek iránt. Egy elektronikai témájú órán ismerkedik meg az öt évvel idősebb, zseniális Stephen Wozniakkal. Habár a szintén némileg aszociális Wozniak jelleme különbözött Jobsétól, mégis összebarátkoznak. "