Linus szerint a show menne tovább nélküle is

Címkék

Sokakban sokszor felmerült a kérdés, hogy mi lenne akkor a Linux sorsa, ha Linus nem lenne többé. A Linux kernelfejlesztés első embere szerint nem történne nagy tragédia. 10-15 évvel ezelőtt ez még nagy gondot okozott volna, ma már nem. Ugyan állítása szerint nincs konkrét forgatókönyv arra az esetre, ha meghalna, de szerinte a többiek néhány hónap alatt megoldanák a problémát...

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Én inkább azt érzem, hogy Linus kezében futnak össze a szálak. Ő a Linux koronázatlan királya. Félek, hogy nélküle a kernelfejlesző csapat széteshet, ha nem is véglegesen, de hosszabb-rövidebb időre biztosan.

"Sokakban sokszor felmerült a kérdés, hogy mi lenne akkor a Linux sorsa, ha Linus nem lenne többé. A Linux kernelfejlesztés első embere szerint nem történne nagy tragédia. 10-15 évvel ezelőtt ez még nagy gondot okozott volna, ma már nem. Ugyan állítása szerint nincs konkrét forgatókönyv arra az esetre, ha meghalna, de szerinte a többiek néhány hónap alatt megoldanák a problémát..."
Ezt a szöveget elolvasva nézd meg újra a videót. :)

--
zsebHUP-ot használok!

Hali!

Nem kis kupleráj van az asztalán. :D

Van egy kedves idézetem...

"You know, when you get sick you think about your life and how you're going to be remembered. You know what I realize will happen when I go? Ten percent fall in share prices, maybe twelve. That's it."
―Weyland (from Alien vs. Predator)

Szerintem Linust ez a veszély nem fenyegeti.

De úgy gondolom... és ez csak szigorúan a privát véleményem... hogy talán van pár ember ezen a világon, aki megérdemelné, hogy örökké éljen. És a maga módján fog is... pontosan ugyanúgy, ahogyan pl. Terry Tao boszorkányos dolgai semmivel sem homályosítják el jelentőségükben és hagyatékukban Pythagoras munkásságát, és ahogyan a kvantumszámítógépek sem vonnak majd le semennyit sem Turing vagy épp Neumann érdemeiből.

Mert náluk, akárcsak Linus esetében, teljesen másról van szó, mint egy nagy cég híres vezetőjének lenni, vagy szimplán csak "jónak" lenni a szakmában. Ezek az igazi, ikonikus figurák, mint Linus, a puszta létezésükkel olyasmit tettek hozzá az életünkhöz, amelyek alapelveikben legalábbis, talán sok száz, akár ezer évre beépülnek majd abba, ahogyan látjuk, műveljük magunk körül a világot.

Talán már emlékezni sem fognak emberek arra, hogy miért "úgy" csinálnak valamit, ahogyan - de abban ő akkor is, ugyanúgy tovább fog élni, akárcsak a többi hőse ennek a tudománynak. És ezzel bizony, akár akarták, akár nem - akár csak egy pillanatnyi "fun" dolog volt amit csináltak, akár tudatos döntések sorozata, mégis, mindahányan segítettek kikövezni nekünk az utat a holdtól egészen még tovább, a csillagok felé.

De akárhogyan csűröm-csavarom ezt a gondolatot, a lényeg csupán egyvalami - egy világ Linus nélkül nekem olyan volna, mint egy Superman-film Lex Luthor nélkül; ízetlen, alaktalan, unalmas, hiányos, semmilyen, és kicsit szomorú. Hát ennyit erről...

"De akárhogyan csűröm-csavarom ezt a gondolatot, a lényeg csupán egyvalami - egy világ Linus nélkül nekem olyan volna, mint egy Superman-film Lex Luthor nélkül; ízetlen, alaktalan, unalmas, hiányos, semmilyen, és kicsit szomorú. Hát ennyit erről..."
Szerintem ennél a mondatnál kicsit túlcsordultál, mint egyszeri kernel egy speciális ethernet frame-től.
--
zsebHUP-ot használok!

Hogy-hogy mi történne?! A Red Hat átvenné a kernelfejlesztés fölött az uralmat.

Ja, várjunk csak, ez már megtörtént... :)

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”

off: megkerdeztem a fiam, melyik allat jut eszebe a nyitokeprol. A valasz nem a pingvin volt, hanem a rozmar ;)

Szerintem csak két pótolhatatlan ember van: Sophie Marceau
és Ole Einar Björndalen. Volt még az Ayrton Senna, de
ő már meghalt és elvitte magával a Forma1-et.

> Sol omnibus lucet.

Van itt pár rossz üzenet bár nem vagyok marketinges.

1. puhos
2. minek a nyomtató?
3. rohadt nagy a kupi az asztalon
4. nagyon rossz a tartása a székben
5. nem gyors gépír

Amúgy a jó isten adjon neki hosszú életet de ha így folytatja akkor nem lesz. Lassan el kell gondolkodni egy új Linus-ban aki nő és a legfontosabb paraméterei 92-60-92 neki nem venném észre az asztalán a kupit :)

Amúgy csípolom az "öreget" a kedvenc szövege "Software is like sex: it’s better when it’s free".

--
honlapom http://dyra.eu/