Nem sikerült a határidőket tartania a OnePlus-nak a hivatalos Lollipop ROM-okkal kapcsolatban

 ( trey | 2015. március 31., kedd - 21:00 )

A OnePlus Inc. március közepén közzétette, hogy mikorra tervezi kiadni hivatalos Lollipop-alapú ROM-jait, az általa fejlesztett OxygenOS-t és a Cyanogen Inc. által támogatott CM 12S-t.

A cég által felállított határidők szerint az OxygenOS-nek március 27-ig, a CM 12S-nek pedig március 30-ig kinn kellett volna lennie. A határidőket a cég szerint extra minőség-ellenőrzés, felmerült bugok és tanúsítási problémák miatt nem tudta teljesíteni. Ahogy korábban ígérték, öt darab 64 GB-os OnePlus One-t kisorsoltak a közösség tagjai közt.

A cég azt ígérte, hogy mostantól naponta beszámolnak arról, hogy hol tart a kiadási folyamat. Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az egész történetnek valamiért átverés "szaga" van. Töketlenkedésük miatt, most kifogásokat keresnek. Naivan azt hittem, hogy ez majd más lesz. De az előző telefonnal(Redmi 1s) is így jártam, ott is hónapok óta ígérgetik a MIUI6-ot, többször eltolták a kiadást. Ráadásul nem is Lollipop lesz, hanem KitKat, nem hiszem el, hogy ez ilyen nehéz. Eközben a nem hivatalos ROM készítők ontják a frissebbnél frissebb ROM-okat.

A CM 12S nem rajtuk múlik, hanem a Cyanogen Inc.-en.

A másik kész van, alpha-ban már rég kipróbálhattad.

A certifikációs folyamat - sem a CM 12S, sem az OxygenOS esetén - nem rajtuk múlik.

Ráadásul, inkább egy atomstabil 4.4.4 egy startup-nál, mint belefutni egy kapkodós, de szar 5.x-be.

Nekem speciel semmi sem hiányzik a 4.4.4-ből, te nem tudom, hogy hova sietsz.

Téged - a verzióbuziságon kívül - mi az, ami hajt?

--
trey @ gépház

Nem vagyok verzióbuzi, ugyanis akkor CM12 nightly lenne a telón. Ami miatt siettetem a Lollipop-ot, az az akku idő. Ahogy olvasgattam a különböző fejlesztői fórumokban, nagyon jó akksi időket hoztak ki a nyalókás romokkal.

Úgy érted, hogy nekem akkor több lesz a 3-4 napos akkuidőnél?

--
trey @ gépház

Az nem rossz. Nekem 2 napnál nem nagyon sikerült többet produkálnom vele. Neked az a 3-4 nap milyen használat mellett sikerült?

Ugyanolyan használat mellett, ami mellett az iPhone kb. egy napot bírt.

Napközbeni telefonok (bár, mivel rühellek telefonálni, nálam a telefonok ideje a lehető legminimálisabb)
Folyamatos WiFi (éjjel-nappal)
Internetböngészés amikor nem vagyok gépközelben
Folyamatos LTE kapcsolat (ha nincs WiFi)
Éjjel is megy az internet, de a levélszinkronizációt mostanában este 10 körül lelövöm (tavaly még ment és már akkor is ilyen időim voltak)
Nem játszom

4 nap 2 óra (és még 18% az akkuban)

Nyilván, aki folyamatosan nyomkodja, annak ez lehet sokkal rosszabb is. Én azt hangsúlyoznám, hogy ugyanilyen felhasználás mellett nekem az előző telefonjaim (iPhone 4 / 5) kb egy napot bírtak. Volt, amikor kevesebbet, volt, amikor, de átlagban egy napot.

A 4 nap OnePlus-szal is kirívó, de nem ritka. A 3 az tök normális nekem.

--
trey @ gépház

Telefonálás átlagos, wifi nálam is megy egész nap, a mobilnetet akkor kapcsolok, ha nincs éppen wifi. Sajnos otthon nem nagyon van térerő, így a "cella készenlét" sokat elvisz. Állandóan ledobál a hálózatról. Ezzel kb. 2 napot bír nálam.

"Sajnos otthon nem nagyon van térerő"

Attól tartok, hogy ezen a Lollipop-alapú ROM nem fog segíteni.

--
trey @ gépház

Azon csak a nagy kék mobilszolgáltató tudna. Ja tudom költözzek el :D

Nekem a Nexus 5 Lollipop (és a 4G) elmegy két napot is, pedig ez egy híresen kaki akku. KitKat enni kért már aznap délután 4 körül.

Linux?

Megerősítem, verzióbuzi vagyok. De csak tudat alatt. Csak nem bírtam, kíváncsiságból feltettem a CM12 nightly-t. Fél nap használattal is az az érzésem, hogy sokkal kevesebbet fogyaszt. Hibával nem találkoztam.

Ez viszont jó hír. Ha megkapják a certifikációt, akkor tolhatják is:

UPDATE 4/2
I don't have an update today, still waiting....
In the meantime we have already pulled a new branch to prepare for our next update. Hopefully we will learn from past mistakes and provide better support in the future.

--
trey @ gépház

Az 5 kisorsolt telefon mellé az új drónjukat is csatolják? ;) szerintem a kosorsolt telefon se fog létezni, ez a marketing. Bejelentek egy határidőt, ha elbukom, megpróbálok reklámot csinálni belőle. Komoly cégnél nem jelentik be a dátumot, csak ha fontos, gyorsan megcsinálják :)

UPDATE 4/1
Unfortunately, we don't have a meaningful update today, and probably won't for the next few days as we wait for certification. I'll update this post as soon as I hear back from our partner.

--
trey @ gépház