Holnap korlátozott ideig vásárolható lesz az első Ubuntu okostelefon

Címkék

Az Ubuntu Phone Team ma bejelentette, hogy 2015. február 11-én, szerdán, közép-európai idő szerint 9 és 18 óra közt vásárolható lesz az első Ubuntu okostelefon, a BQ Aquaris E45 Ubuntu Edition.

A készüléket közvetlenül a BQ.com oldalról lehet megrendelni.

További részletek itt.

Hozzászólások

process order-nél járok, de most megremegett a kezem :)

jAzz

Opsz, de: 10.20. Vagyis 1 óra 20 perccel a nyitás után. 9-től folyamatosan próbálkoztam, de a túlterheltség miatt nem jutottam tovább. Majd kb. 10.20 körül hirtelen elkezdett működni, sikerült berakni a kosárba. Hozzátettem még egy tokot és ezután már azt jelezte, hogy elfogyott.

Na, ez az eresztés 6 percig tartott. Ez most nem az http://ubuntu.bq.com-on volt, hanem a http://store.bqreaders.com-on. 14.59-kor már benn voltam, volt előre regisztrációm, benn volt az eszköz a kosaramban, de a vásárlás már lefagyott, többszöri frissítés után 15.06-már azt láttam, hogy nem indíthatom újra a vásárlást, mert már kifogyott :(

Hát sajnos az azt jelenti, hogy majdnem 7 percig akartál vásárolni, az nagyon sok. :) Nem csoda, hogy nem volt, egy csomó fórumon olvasni, hogy az emberek kb. fél perc alatt megrendelték :) Mondjuk nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyi darab ment ki ma, meg hogy mikor lesz a következő. A Twitterük szerint az elkövetkező hetekben...

Nem, ez azt jelenti, hogy a "process order" (https://store.bqreaders.com/en/onestepcheckout/) nem válaszolt hosszú perceken keresztül. Kb. tízszeri frissítés után visszaléptem, hogy próbáljuk úgy - ekkor volt óra 6 perc - és ekkor az fogadott, hogy már elfogyott.

A lelkesedésem is elfogyott.

Volt rola info, hogy mennyit szortak ezzel a kampannyal el?

Legalább nem kell hirtelen olyan sok készüléket szervizelni. Max néhány ezret.
Az igényeket meg nem így szokták felmérni, de mindegy.

En ugy emlekszem ez a handset egy meglevo konfiguracio, csak Ubuntu Edition. A szoftverhez pedig nem szerviz, hanem support szokott jarni, de az elrettento peldak(samsung, *kinai) utan, szerintem nagy meglepetesek nem erhetnek senkit.
Szerk.: Amugy itt mar senki nem beszelt igenyek felmereserol. Kiadtak egy telefont, aminek a flash sale-je kifogyott 1ora es 20perc alatt.
(meg mindig nem tudjuk mennyi is volt az a mennyiseg)

"bq is the first one after that … Meizu?

It's Meizu, yeah.

… next month?

Well, we're in February, so I think the best-case scenario is next month. What definitely is going to happen next month is that we will show the Meizu devices at MWC in the first week of March. We don't know yet for sure but we are hoping that we can sell those devices in March as well. It could be March, it could be April."

Cristian Parrino from Canonical about the release of Ubuntu Phone and future plans

--
trey @ gépház

[troll]
Lehet rá rakni valami rendes másik operációs rendszert is vajh'? :)
[/troll]