Előrendelési rendszert indít a OnePlus

 ( trey | 2014. szeptember 20., szombat - 20:23 )

A OnePlus One mögött álló OnePlus mai Weekly Update-jében több bejelentést is összegzett. Az egyik a OnePlus Blog elindítása.

A másik bejelentés a várakozóknak lehet jó hír: elindul egy Pre-Order (előrendelési) rendszer. Ez nem jelenti azt, hogy a jelenlegi invite rendszer megszűnik, a kettő párhuzamosan fog futni, viszont mindegyik más célt szolgál.

Akinek van invite-je, az azonnal rendelhet egy visszaigazolt raktárkészletből. Az előrendeléseket viszont csak akkor kezdik kielégíteni ha megfelelő készlet halmozódik fel. A Pre-Order rendszerben azok számára válik könnyebbé majd a készülékhez jutás, akik nem akarnak invite-re vadászni. A Pre-Order rendszer a tervek szerint október végén indul.

A harmadik hír pedig a már készülékkel rendelkezőknek lehet érdekes. A soron következő OTA verziót a fejlesztők még tesztelik. A tesztelési folyamat várhatóan még néhány hetet vesz igénybe. Ez azt jelenti, hogy a következő OTA frissítés várhatóan október közepén érkezik majd.

A negyedik, hogy a OnePlus további tartozék(ok)on dolgozik. Hogy pontosan min, azt hamarosan bejelentik. Jó eséllyel lehet számítani valami dokkolófélére.

További részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Végre lehet rendelni full lte verziót is.

Mi az a full lte verzió?

(BTW: Mik a tapasztalatok? Van-e értelme itthon LTE-re előfizetni, illetve azért plusz pénzt kiadni? Nekem itt a környéken HSPA+ van, de amire használom, bőven elég.

Ahogy néztem az LTE lefedettségi térképeket (Telenor/Telekom) elég gyerekcipőben jár még. A nagyvárosokban OK, de ha a határukat elhagyod, vége. )

--
trey @ gépház

A kínai verziós nem jó USÁ-ban, Kanadában, meg jónéhány országban. Mivel többször voltam arra, én egy ezen országok hálózatával is kompatibilis verziót vennék

"Van-e értelme itthon LTE-re előfizetni"

Azt nem tudom, hogy van-e az LTE-nek valami technikai előnye (kevesebbet fogyaszt esetleg?) Csak a sebesség miatt nem érdemes szerintem, ami pluszt ad, azt az ember nem igazán használja ki mobilneten (a szolgáltatók nevetséges korlátai miatt úgysem lehet komolyabb letöltésekbe kezdeni)

Fogalmam sincs. Én nem fizetek elő LTE-s csomagra. Jelenleg a HSPA+ elméletileg nagyobb sávszélességet (42 Mbps download a Telenornál? vagy ilyesmi?) ad a telefonomra, mint az internetszolgáltatóm otthonra. Nincs semmi, ami indokolná, hogy LTE-ért fizessek. Ha majd alapból adják a csomagomban, akkor OK, akkor majd használom.

Jelenleg a zenestream hallgatás 128k AAC/256k MP3 mellett akadásmentes és folyamatos. Ennél több mi kéne?

--
trey @ gépház

Az LTE meg 4G a 2013-2014 egyik vezető marketing átverése. Akkor lenne korrekt, ha mellé írják, azt is, hogy a díjcsomagot hány másodperc alatt meríti ki az ügyfél. Igaz, jobban bánik a frekvenciák foglalásával, de 1-2G havonta sok sok pénzért egy vicc, hasznosabb lenne 1M vagy 512k a végtelenbe... de ez csak az én véleményem, valakinek szüksége van arra a másodpercre amivel hamarabb bejön a hup nyitóoldala, én ha kell perceket is várok rá a kurzorral körözve a monitoron mint régen :D

Azt azért tegyük hozzá, hogy a mobilnet nem bérelt vonal, és nem is úgy kell használni.

Én a mobilnetet úgy használnám, ahogy azok az alkalmazások kívánják, amiket oly bátran nyomnak az arcomba "legyél mindig online, jó dolog a cloud" stb felkiáltással.

Én úgy használom aztán mégis beleférek havi pár gigába.

Van előnye az LTE-nek, sokkal kisebb a latency. És valszeg az akkuidőre is jó hatással van, mivel így hamarabb lezajlik a kommunikáció és hamarabb mehet el aludni a rádiós egység.

Aztán hogy ez ér-e többet mint a 3g, vagy hogy mennyivel ér többet, az már egyéni preferencia kérdése.

akkor tehat van valakinek meghivoja?

Sziasztok!

Vannak osztható meghívóim. Akinek még aktuális, és kerete is van rá szóljon. Nincs egészen 5 nap hátra a felhasználhatóságukból.

Y.

Innen vettem. 2 het alatt megjott. A meghivos rendszer egy rossz vicc. ColorOS volt rajta, gyalultam le azonnal CM11-re. Szeretem a telot.

http://www.spemall.com/OnePlus-One-Smartphone-WCDMA-4G-LTE-13MP-Camera-Bluetooth-NFC-5-5-Inch-Full-HD-1920-x-1080-pixels-IPS-Screen-Android-4-4-OS-2-5GHz-Quad-Core-Qualcomm-Snapdragon-801-MSM8974AC-3G-Ram_g.html

|| "Software is like sex: it's better when it's free." Linus Torvalds