GSoC projekt az OpenBSD-n való systemd emulálásra

Címkék

Egyre több olyan desktop-szintű alkalmazás van, ami igényli a linuxos systemd által kínált funkciókat, szolgáltatásokat. A The OpenBSD Foundation ezért az idei Google Summer of Code-ra (GSoC) ötletként sorolta fel egy BSD licencelésű, dbus-api kompatibilis, systemd-{hostnamed,timedated,localed,logind} helyettesítő megírását.

A feladatot elvállalta Ian Sutton, aki Antoine Jacoutot és Landry Breuil mentorálása mellett dolgozik a problémán. A systemd helyettesítőtől azt várják, hogy segítségével lehetőség nyílik majd az olyan alkalmazások OpenBSD-n (és esetlegesen más BSD-ken) való futtatására, mint például a GNOME 3 újabb verziója.

Hozzászólások

Miért nem portolják inkább a systemd-t? Amióta ez van, veszett gyorsan indul a Linuxom...

Mert egy csomó kernel feature-t is portolniuk kéne; Lennart-ék rendesen rámennek, hogy kihasználják az alájuk tett alrendszereket (systemd-nél ez ugye triviálisan a cgroup, ami systemd-vel lett kényelmesen használható ill. a dbus, amiből már ugye sajátot tettek a kernelbe, a napokban linkelt deployment cuccuknál a btrfs snapshot/subvolume/send-receive/... támogatását használnák ki és a systemd-t [konténerek], ami azon a szinten "alájuk tett alrendszer"-nek minősül)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Systemd a *BSD-ben. A világ valóban megérett a pusztulásra :)