Engadget - "300 dolláros okostelefon még sosem nézett ki ilyen jól"

Az Engadget nagyon megdicsérte a OnePlus One-t. A összefoglaló:

Plusz

  • kiváló érték
  • fantasztikus kijelző
  • prémium hardver
  • csúcs specifikáció
  • testreszabható firmware

Mínusz

  • kisebb akadozás a processzor-intenzív feladatoknál
  • kevés lesz belőle a debütáláskor
  • alacsony hangszóró hangerő

"300 dollárért nincs egy olyan telefon sem, ami a közelébe érhetne annak, amit a OnePlus One kínál. Nem csak úgy néz ki és úgy érezni, hogy ez egy prémium eszköz, hanem olyan specifikációkkal rendelkezik, amikhez hasonlót felsőkategóriás okostelefonban találsz. Ha szeretnél egy high-end telefont költséghatékonyan, akkor ne keress tovább."

Az értékelés itt olvasható.

Hozzászólások

Vajon mikor ér ide és mennyiért?

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Noh ez már igen!
Ez egy határozottan szép telefon.
Készítenének ilyet Tabban is, le is cserélném a Samung galaxyt (sicc).

lájk

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

A Cyanogenmoddal engem már megvettek (az Oppo-val ellentétben, aki drágán adja és nem is nagyon frissítgetik). Az iPhone 3GS-em minden frissítés egyre használhatatlanabbá tette. A HTC Desire telefonom 3 hónapig frissítette a HTC, majd fél évnyi ígérgetés után maradtunk 2.3-on. Vettem egy PadFone2-t, másfél éve 4.1.1 van rajta, itt is megy a hittérítés... Nem is beszélve a mod extra funkcióiról és itt nem a témaváltásokra gondolok.

Desire 4.4.2 romok itt:

http://forum.xda-developers.com/htc-desire/development

BTW nekem most egy Moto X van, de bizony visszasirom neha a jo oreg, de a sok-sok moddal bizony nagyon kenyelmes es kontrollalhato desire-t. Legjobban a ParanoidAndroid tetszett, most is az van rajta, a kisfiam hasznalja :)

Túl magasra lőtte be az árat a Canonical az Ubuntu Edge mobillal. Most valószínűleg a Cyanogen Inc. fogja meglovagolni azt a hullámot amit a Canonical is próbált.

"300 dollárért nincs egy olyan telefon sem, ami a közelébe érhetne annak, amit a OnePlus One kínál."

De. A Nexus 5.

Az sd card szerintem egy hibás szükségmegoldás. A telefon belső memóriája gyorsabb, bootkor egyből rendelkezésre áll, nem mozdul ki véletlenül, stb. Az olyan modellek esetén, amik 16-64G tárhellyel jönnek, csak felesleges sz*pás sd kártyát használni. Amire meg olyan alkalmazások lesznek, amik ennél többet akarnak, úgyis másik telefonod lesz.

Szóval hagyjuk meg a az SD kártyát az alsó- alsó-közép kategóriának, szerintem nem hiányzik sem ebből, sem a nexusból.

Magyarországon például jelentős mennyiségű maszek-adót harácsol össze egy civil szervezet minden eladott mobiltelefon háttértára után. Ezért érdemes külföldről vásárolni inkább sd kártyát. Ugyanakkor sokaknak egyszerűbb ha csak sd kártyát vásárolnak például Szlovákiából, mintha a telefont is külföldön szerzik be.

És szintén ehhez a civil szervezethez kötődik, hogy magánszemélyként nem cseszegetnek, ha letorrentezel valamit. Egyszóval valamit valamiért, bár szerintem a cseszegetés jobb lenne. Ez a történet innen már elég messze visz.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Ennek a civil szervezetnek semmi köze nincs a torrentezés jelenlegi tűrt helyzetéhez. Ha tehetnék egyfolytában razziáztatnák a rendőrséget. Korábban ezt is tették, pedig akkor is szedték a maszek-adójukat mellette.
A jelenlegi gazdasági helyzetben minden politikai erő tudja, hogy a torrentezés maradt az egyetlen általános népszórakozás. Ezért egyik sem akar nekimenni a torrent infrastruktúrának, mert azt megbosszulnák a választók. Ha már kenyér alig van legalább cirkusz legyen.

„Ennek a civil szervezetnek semmi köze nincs a torrentezés jelenlegi tűrt helyzetéhez”

Pedig…

„a torrentezés maradt az egyetlen általános népszórakozás”

Mennyire unatkozhattak régen az emberek a torrentezés előtt…

„egyik sem akar nekimenni a torrent infrastruktúrának, mert azt megbosszulnák a választók”

A 80 éves nagymamára, a 40 éves éves sokgyerekes anyára, a földművesre vagy a gépipari munkásra gondolsz?

Én örülnék, a vegzálnák az otthoni letöltőket - mondom ezt úgy, hogy alkalomadtán én is szoktam letölteni. Sokkal igazságosabbnak érezném, mint a jelenlegi, mindenkit terhelő adót.

Azzal pedig ne gyere, hogy aki akarja, megoldja külföldről okosba', mert nem áll mindenkinek a rendelkezésére ez a lehetőség, plusz ezzel a hazai cégek szívnak.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Régen még volt pénz sokféle szórakozásra. Nem mellesleg az árak is megfizethetőek voltak. Ma már mozira is alig van pénz, koncertről, színházról netán operáról nem is szólva. Inflációt lényegesen meghaladó mértékben nőtt ezen szolgáltatások ára. Pont az erre fogékony réteg fizeti a devizahiteleit, és örül ha a maradék pénzből kijön a hó végéig.
A 40 éves sokgyerekes anya pont torrentezik, az otthon ülő kismamák pláne.
A 'hazai' cégek pedig már régen eltűntek. Soha nem volt erős a hazai tőke elektronikai üzletekben. Néhány külföldi tulajdonú multi van, akik minimálbér környékén foglalkoztatnak nagyon kevés embert.

A maszek-adóval, pláne ilyen mértékben természetesen nem értek egyet. Tizedére kellene csökkenteni, természetesen a jelenlegi torrent tolerancia fenntartása mellett. Pont mint ahogy északi szomszédunk Szlovákia teszi.

Erre mondtam, hogy ez a kérdéskör jóval messzebbre visz annál, mint amiről ez a hír szól itt. Csak jeleztem, hogy ez a „matrica” vs. torrent összetettebb annál, hogy egyoldalúan ítélkezni lehessen.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

"Pont az erre fogékony réteg fizeti a devizahiteleit"

Szerintem senki nem tartott a devizahitelesek fejéhez fegyvert, hogy devizában vegye fel a hitelét.

Másrészt meg nem keveseknek van TV előfizetése, az is havi párezer forint. Valahogy mégis telik rá. Itthon egyelőre nagyobb baj az, hogy kínálat nincs, nem az, hogy kereslet nincs rá. Egy ismerős kinn él jelenleg Nürnbergben, azt mondta, havi ~10€ értékben előfizetett valami online stream szolgáltatóra (Netflix talán), van minden, nem érzi szükségét a torrentnek. Igaz, ott elég szigorúan is veszik az egészet. Itthon mi van ilyen téren? Semmi.

Másrészt azért vannak olcsóbb mozik is, mint a mostani piacvezető Cinema City, kedvezményes napokkal, stb.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™