Video: NSA operation ORCHESTRA: Annual Status Report

Poul-Henning Kamp (FreeBSD fejlesztő) előadása a FOSDEM '14-en.

Hozzászólások

Minőségi humor, ezt nézem ma sorozat helyett :-)

--

http://lists.randombit.net/pipermail/cryptography/2013-September/005341…

Kezdjük tehát a vizsgálatot ott, annál a kérdésnél, ahová feltett szándékuk, hogy soha ne jussunk el. A kérdés, hogy bármilyen demokratikus önkormányzat, bárhol, összhangban van-e az ilyesfajta hatalmas, mindent átható felügyelettel, amelybe az Amerikai Egyesült Államok kormánya vezette nem csak az amerikaiakat, hanem az egész világot.

Ez valójában nem egy bonyolult vizsgálat.

http://snowdenandthefuture.info/events.html

Örömmel tudatom, hogy a KFKI Telephely területén, a 18-as épület helyén az MTA WIGNER [...] tenderünket a Persecutor Kft. nyerte meg.

A Persecutor Vagyonvédelmi Kft. nettó 6 milliárd forintos ajánlattal nyerte el az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontjának megbízását a Wigner Adatközpont kiépítésére. Ez valójában a genfi központú CERN (Európai Részecskefizikai Kutatóintézet) számítógéptermének, az ott található központi adatfeldolgozó rendszernek a befogadására szolgál. Az erre kiírt pályázaton győzött márciusban a Wigner-központ, majd meghívásos tenderen választotta ki a Persecutort.

A termekben fotózni nem lehetett, aminek az lehet a magyarázata, hogy a központ az elképzelések szerint majdan kormányzati igényeket is kielégíthet – módja lenne rá, hiszen a CERN a kapacitás harmadát köti le.

A Cisco Systems ASM/2-32EM router volt a két CERN-be 1987-ben telepítetteknek. Úgy gondolják, hogy talán az első Cisco routerek Svájcban és talán az első Európában.

A nagybiztonságú adatközpontunk továbbá két irányból, teljesen független vonalon van összekötve a CERN-nel, az egyik a GÉANT (Európai kutatási és oktatási hálózat), amelyen egyébként az általános adatátviteli sebesség 40 Gigabit/sec, de Genf és Budapest között 100 Gigabit megy át másodpercenként. Jelenleg Európában ez a legnagyobb sebességű tudományos célú kapcsolat, Frankfurton és Prágán keresztül ér el hozzánk. A másik 100 Gigabites kapcsolat egy teljesen független vonal, aminek kiépítését a T-Systems Switzerland AG pályázaton nyerte, ez az Alpokon keresztül érkezik hozzánk.

Surveillance is not an end toward totalitarianism, it is totalitarianism itself.

http://www.bbc.co.uk/democracylive/europe-24385999

bocs, de én se értem mire célzol. snowden "leakjeinek" fele se tűnik hihetőnek a kiszirvágott ppt-k alapján és érdekes módon az amcsik is telibesebaszták amiket mondott snowden. szvsz ha bármi köze is van az államoknak a leakek tartalmához, max annyi hogy megakarják félemlíteni a világot, közbe kb semmi sem igaz, de ugye olcsóbb elhitetni a világot hogy képesek őket megfigyelni mint megtenni. amúgy meg az MTA Wigner-be bárki bemehet látogatásra (wow much security such adatátvitel), sőt akár a gépek közé is benézhet. a több millió ütközés MÁSODPERCENKÉNT amiket átküldenek svájcból szvsz simán kihasználják azt a 40gbit/s-t, főleg az elemzésük kihasználja az ott levő (amd-s) gépeket bőven. de persze ezt mind megtudhatnád ha magad is elmennél (mint én). amúgy meg a ruhaboltok 99%-ban sem lehet fotózni. de persze biztos az állami érdekek vannak amögött is, LOL.

Wigner DataCenter KFKI Campus is a high security place in double senses: [sic] így a „rossz”-ból „nemjó”, a „remek”-ből pedig „duplapluszjó” lett;

A másik 100 Gigabites kapcsolat egy teljesen független vonal, aminek kiépítését a T-Systems Switzerland AG pályázaton nyerte

44:48 után nektek is ugrott egyet a videó, "véletlenül" pont amikor elkezdett magyarázni a politikusok szerepéről ebben a genya lehallgatós játékban? Ilyen tartalmú videó után nem lehet technikai gikszernek nézni a dolgot :D