Egyesek felhasználók az iOS 7 használata közbeni rosszullétre panaszkodnak

Címkék

Az Apple az iOS 7-tel átszabta mobil operációs rendszere kinézetét. Az új rendszerrel számos "optikai tuning" is érkezett. Zoom, parallaxis stb. A legtöbb embernek ezzel nincs problémája, de az Apple támogatói oldalának fórumában vannak, akik arról számolnak be, hogy a kinetózis tüneteit - fáradtságérzés, kábultság, tompaság, szédülés, rossz közérzet - fedezték fel magukon az iOS 7 használata közben.

Némely felhasználónak segített a Settings --> General --> Accessibility --> Reduce Motion engedélyezése:

Reduce Motion

Másokon ez a beállítás nem segít. Vannak, akik FUD-ot kiáltanak, vannak, akik esküsznek arra, hogy ez a probléma komolyan érinti őket.

Részletek - egyebek mellett - itt, itt, itt.

Hozzászólások

Az Apple válasza:
- Akkor ne használják.

Itt nagy valószínűséggel nem a telefonnal volt a gond, hanem a mozgással. Ha a szem által érzékelt látvány nincs összhangban az egyensúlyszervvel, akkor alakul ki a tengeri betegség. Neked valószínű ez jött elő.

Szerk.: Most látom, hogy ez a belinkelt oldalon is ott van.

---
Science for fun...

Elhiszem, hogy kissé information overflow az a sok mozgás, de én inkább két dologra tippelek:
- az új OS-en változott a kezelés és komolyabban kell koncentrálni, hogy ne a korábban X évig megszokott módon akarjon pl. emailt törölni
- annyira masszívan iOS-ezik, hogy nem meglepő a fáradtság...

Nekem is furcsa, hogy itt elvileg inverz módon lesznek tengeribetegek a felhasználók, hiszen tényleges gyorsulást nem érzékelnek.

Szerk.: Mondjuk az igaz, hogy annak idején a VR-sisakok is fejfájást és hányingert okoztak és tényleges gyorsulás ott se volt...

---
Science for fun...

Okostelefon nélkül már nem is lehet élni? :-)

Nem kell sokáig nézni. Szembántó (és lassú) pl. a nyitóanimáció és a Home képernyőn az ikonok mozgása. El tudom képzelni, hogy valakinek ez komolyabb problémákat okozzon.

Én pl. kikapcsoltam. Engem zavart. De a cikkben említett kapcsolóval nem szűnik meg minden zavaró animáció.

--
trey @ gépház

Jo nagy pert kell a nyakukba akasztani. Lehet, hogy meg nyernek is.

Anno nyert mar pert valaki mikrohullamu suto gyarto ellen, mert nem volt rairva, hogy tilos benne macsakat szaritnai, o megtette es az allat termeszetesen kimult es a betegagyu idiota meg meg is nyerte a pert.

Azt kell perelni ahol van zsozso kerem szepen, proba, szerencse, hatha osszejon es jol megfejik az almat. Jol teszik. Ez a vilag az idiotaknak es mereszeknek kedvez. Akiben mindketto megvan mar fel siker ilyen esetekben.

Szerintem biztosan urban legend, de pont emiatt a legenda miatt sok szerencsétlen macskát ismertettek meg a mikrohullámú sütő belsejével. Itt két tiniről írnak akik mikróba raktak egy macskát majd kidobták az ablakon de a macska túlélte az kínzást. A legendabeli ember nem szadizmusból mikrózza a macskát hanem mert meg akarja szárítani, márpedig ha nem süket és egyben vak az illető akkor azonnal észlelnie kellett volna, hogy a macska cseppet sem érzi jól magát a mikróban.

Minek kell ilyen baromságokat belerakni??

Dzsízösz, Trey...

Beryl for god sake, not compiz!

UI. nekem összes Apple-m, ami van, az egy Macmini - az első szériából. Powerpc-s Ubuntu fut rajt. Néha bekavar, ha áramingadozás keresztbe tesz neki. A menő nyugati kollégáim ájfon ötösökre répáznak. Azóta nem kell nekem ilyen xarság, egyébként hasonló megfontolásból formatáltam a Leopardot is a miniről: xar.

Az is egy elfogult kijelentés volt, hogy az OS X Lepoard xar lenne. Annyi baj van csak vele, hogy már nem támogatott és a ppc változathoz már új alkalmazásokból is alig van valami.
A támogatás hiánya miatt még meg is értem az Ubuntu váltást, de a magyarázatban igen elragadtatta magát és erre te is ebben a stílusban válaszoltál neki. Szerintem az Mac userek 1% vesz azért ilyen gépet mert az OS X unix. 99% azt sem tudja eszik vagy isszák a unixot.

Ritter(ke), engedd meg, hogy eláruljam, hogy tkp. egy 19"-es monitor használata kényszerített a váltásra. Merthogy a (kit érdekel, hogy támogatott-e vagy sem) powerpc-s Leopardod qrvára nem tudott mit kezdeni vele. Már rögtön a hozzászólásomat követő első válaszra írni akartam, hogy megboldogult Szt. Pált sem értelmezték annyira túl mint engem - hogy már a szegény Dzsízösz Krájsztról ne is beszéljünk.

Én konkrétan le$.om, a systém amit használok junix-e, pláne hogy van-e róla papírja. Nekem jó legyen oszt' csókolom. Én használni szeretem meg programozni, nem a papírját nézegetni.

Különben meg, amennyire tudom, az unix már jó régen fizetőssé vált vagy nem? Vagy van valami változata ami nem fizetős? Netán a BSD rendszerek (azok nem fizetősek, vagy van amelyik igen?) azok inkább unixok? Azoknak van erről papírjuk? És ha van, mire mennek vele, ettől talán többen használják azokat mint a Linuxot? (Megsaccolom hogy nem...)

Ha az "Unix-nak lenni" akkora nagy presztízs volna, hogy érne valamit az ezt igazoló plecsni, akkor nyilván maga "AZ" eredeti Unix volna a legnagyobb aduász, mert semmi se lehet inkább Unix mint az ős-eredeti. De akkor ugye mindenki azt is használná. Mégsincs így. Miért nem?
-------------
Honlapom: http://parancssor.info
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#
=== Sabayon disztró, DWM ablakkezelő ===

"1993 óta a UNIX nem egy cég egyetlen termékét jelöli, hanem egy licencelhető védjegy, melyet az Open Group kezel. A UNIX kritériumoknak megfelelő és certifikált rendszer például a HP-UX, a AIX, a Mac OS X, a Solaris."

Ha fejlesztesz rá, akkor azért nem árt, ha érdekel, mert egy nem certifikált unix-like rendszeren nincs garancia arra, hogy valóban azt fogja csinálni a rendszer, amit te akarsz.

Na, azért érdemes megnézni egy helloworld.c -nél bonyolultabb, több platformra is leforgatható c forrást, hogy mennyi a standard, és menni a platformfüggő rész benne... Még akkor is, ha csak a POSIX-ban rögzített dolgokat használja, illetve használná... De elég megnézni egy-két utility kimenetét, hogy mennyire eltérnek egymástól. De elég megnézni az "ls --full-time" kimenetének változását Linuxon... Ebbe speciel személyesen futottam bele.

Ez kb. a masodik olyan hozzászólása polimernek, ami nem a baromsagainak terjesztese, hanem szimplán odahanyt tudatlan trollkodas es frocsoges ami meg csak a legminimalisabb látszatát sem próbálja feltüntetni annak, hogy picit is akarna képben lenni valamivel, ami szöges ellentétje annak, amit eddig művelt (felinformaciok alapján "tudományosnak" beállított értekezések es egyeb deentudomjobban okoskodasok végtelen mennyiségű termelése.)

Hiaba na, változnak az idők.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Vedd úgy, hogy tanulok tőled. Megtiszteltetés hogy letrolloztál engem, hiszen ezt a Troll Mester jelentette ki rólam... Márpedig te tutira az vagy, hiszen szerepel az aláírásodban is...
-------------
Honlapom: http://parancssor.info
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#
=== Sabayon disztró, DWM ablakkezelő ===

Bizonyára neked pöccre megy egy 1.25 GHz powerpc-n a Leopard, amihez mindössze egy 32 MB-s grafikus kártya társul. Szóval a közel eredeti oprendszere alatt döglődött a szegény vas, ezért voltam kénytelen xubuntura váltani, minek után a Leopárddal (Uram bocsá) nem tudtam mit kezdeni (fél percenként egy másodpercre elsötétült a képernyő stb.).
Ezt a linux-unix szálat nem értem, miért kellett belekeverni. Egyszerűen egy zárt szoft szabadra váltásáról volt szó, emit kényem-kedvem szerint tudtam a hardveres körülményekhez optimalizálni. Kövezzetek meg érte.

Van itthon G3-as iMac-em, amihez képest a minid egy erőmű. Tigert használok rajta, nem véletlen. Tök fölösleges volt azon a gépen Leopardra upgrade-elni. Mac OS-t Ubuntura cserélni számomra a legnevetségesebb dolgok közé tartozik. Persze, az Ubuntunak is megvan a helye, a Microserveremen az fut, de desktopra? Mac OS helyett? Ne már, komolyan?

De gustibus... Nekem pl. XP fut a desktop-on, a páromnak meg Ubuntu van a notebookján, de ha nekem van szükségem Linuxra otthon, akkor virtualizációban szépen megy.
Makkosra meg hozzá való vasra nem célom költeni, egyszerűen nem hiányzik plusz egy OS rigolyáinak a kiismerése - vén vagyok már hozzá :-P

Én Leoparddal vettem, és nem volt kedvem bütykölni meg downgrade-elni. Remélem, hogy nemcsak Te, hanem mindenki más viccel, aki arról beszél, hogy egy ilyen gépet manapság "desktopként" használni lehet. Számomra a desktop gép valami olyan, amivel nem kényszerülök kompromisszumos megoldásokra és minden alkalmazás az elvárásaimnak és (ez nagyon fontos:...) a szűkös időkeretemnek out of the box megfelel. Különben az a gép csak egy újabb kütyü az érthetetlen hobbijaimhoz. (mint amilyen ez a macmini is)

Nem csodálom, nekem már attól hányingerem van, ha azt kell látnom, ahogy mások csillogó szemmel babusgatják, miközben a gatyájukba élveznek :)
Hányjanak csak ők is :)
--
PtY - www.onlinedemo.hu

Épp a barátnőm mesélte a minap, hogy a ruhaüzletben, ahol dolgozik, egyik este egy jómódú leányzó (tizenéves) vágta földhöz az iPhone 5-öt, majd amikor az anyja csak úgy mellékesen kérdőre vonta, csak annyit mondott, manapság az a divat, ha szanaszét van törve a iPhone kijelzője.

Androbit informatikai magazin

Az ilyen felmérések csak arra jók, hogy megtöltsék a bulvárújságok üres oldalait valamivel. Ha nem egy újságíró kitalációja az egész és valóban megkérdezték azt az 550 férfit akkor sem válaszolnak komolyan egy ilyen komolytalan kérdésre. De még ha az igazat is mondanák a válaszló férfiak simán reális az, hogy 3% épp szakítófélben van a barátnőjével. Akkor pedig miért nem cserélné el egy egy új iPhone-ra? :-)

http://aboutthebsds.wordpress.com/2013/03/31/bsd-vs-linux/
Ez pl. egy félhülye linuxbuzi (elnézést) blogja, aki még arra is képes, hogy a kommenteket meghamisítsa.
Volt róla itt egy blog bejegyzés, ott már leírtam: bárki, bármit írhatott, mindent átjavított a kis köcsög, hogy úgy nézzen ki, mintha mindenki a BSD-ket szidná.

Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)

Én is ezt érzem, amikor GNOME 3-at használok. #troll

--
Lenovo ThinkPad T410

Érdekes. Itt sokan mondják, hogy biztos fake, de el tudom képzelni, hogy valóság. iOS7-et ugyan még nem láttam, de annak idején, amikor Wolfenstein 3D-t játszottam, akkor jártam úgy, hogy egy idő után elkezdtem szédülni. Aztán később másik 3D-s FPS (talán Rebel Assault?) kipróbálásakor ugyanígy jártam, sőt, egy idő után már akkor is előjött, ha csak a fiam mögé ültem, és néztem, hogy ő hogy játszik a játékkal. Mindenesetre megállapítottam, hogy a 3D FPS játékokat nem nekem találták ki. Lehet, hogy a iOS7-ben is sikerült olyan mozgó effekteket összehozni, ami erre érzékenyebb embereknek problémákat okoz.

+1 Nekem összesen egyetlen ilyen jellegű rossz élményem volt, és az pont a DOS-os Wolfenstein. És másoktól is hallottam ugyanezt. Biztos, hogy volt valami sajátosság a perspektívakezelésben, vagy a nagyon sarkos nézőpont elfordításban, ami szisztematikusan provokálja ezt a tengeribetegség-szerű hányingert. Más FPS-eknél nem jött elő semmi hasonló. Pedig pl. a Duke Nukem 3D-ben is bőven voltak perspektívakezelési anomáliák, de mégsem vált ki ilyesmit.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Dzsízösz, Trey...

Beryl for god sake, not compiz!

Egyes vélemények szerint az iOS7 egy csicsás Android...

A felhasználók rosszullétre panaszkodnak...

Coincidence?

iOS 7 használat előtt kérdezzem meg orvosát, gyógyszerészét!

Nincs iPhone-om, de a látással kapcsolatos dolgok érdekelnek. Ilyen irányú olvasmányaim alapján biztosnak tűnik, hogy a látással történő információszerzés és -feldolgozás igencsak sokféle az emberek közt. Az alaphardverünk sem teljesen ugyanaz, de legfőképp a tanulási mechanizmusunk tér el, mert pl. a csecsemőkori ingerek jellege határozza meg. Ezért van pl., hogy az emberek 5-10%-a a legjobb 3D TV-k képét nem látja 3D-nek, egyeseket jobbam, másokat kevésbé fáraszt ez, stb.

Ezért simán elhiszem, hogy egyeseknek semmi gondja nincs egy élethű mozgásszimulációval a kijelzőn, másoknak meg komoly gondot okoz. Van kollégám, aki a Linuxos 3D kocka asztalváltó effekttől szédülni kezd, így --bár elvben tetszik neki az effekt-- kikapcsolja a gépén.

Úgyhogy kár azt mondogatni, hogy ez csak kitaláció: ami az egyiknek nem az, a másiknak nagyon zavaró lehet. Jó lenne, ha lenne teljesen stabil verzió, és ha kérik a userek, biztos lesz is.

A hányózacskó sem dísznek van a repülőgépeken. Attól még, hogy "érdekes, nekem sosem kellett még hánynom repülőn / hajón / buszon / autóban", vannak, akiknek ez probléma.

Pl. volt egy osztálytársam, aki buszon rendszeresen kidobta. Állította, hogy szédül a buszon menet közben, forog vele a világ.

Aki nem hisz benne, majd hinni fog, ha egyszer a háta mögött valaki beleteszi a nyakába a finomfőzeléket.

--
trey @ gépház

Alt. iskolas seggdugo voltam, amikor eloszor ettem finomfozeleket. Ugy meglepodtem rajta, hogy durcasan es jo hangosan kajanaplo vezetesebe kezdtem "Meg akar mergezni a csaladom!?" mottoval. Hatott, tobbe sose foztek ilyesmit. Finnyas kocsog voltam (vagyok?) tudom, de hat akit egesz eleteben remek hazikoszttal kenyeztettek... (vo. menza, broaf)

Végigolvastam a topikot.

A véleményem az, hogy én még ezt a terméket nem próbáltam, ennek ellenére nem csodálom hogy egyeseknek nem tetszik. Tudniillik az se kell hozzá hogy rosszul legyen az ember az animációktól, elég ha azokból egyszerűen sok van: az ugyanis idegesítő! Még egészséges embereknek is.

Tudják errefelé sokan rólam, hogy az egyszerű ablakkezelőket kedvelem. Korábban SithWM, most DWM. Na vajon miért? Kezditek már érteni?!

A Compiz-féle dolgok közül nekem a kocka tetszik. Tényleg. Jópofa. Kb semmi értelme, jól tudom, de az még oké, mert mintegy "jelkép", hogy lám, a "mi" oprendszerűnk erre is képes, "erős mint az atom", stb. És ugye munkaterületváltás vagy más efféle amikor az előjön/előjöhet, viszonylag ritkán van, akkor elmegy.

Azonban az baromira idegesítő, ha szinte semmit se lehet csinálni a kütyün, akár telefon akár számítógép legyen is a kütyü, anélkül, hogy valami teljesen felesleges dolog ne villogna a szemedbe. Elvonja a figyelmet, na. Azaz fogyasztja az agyi biohardvered erőforrásait. Ez van. És feleslegesen fogyasztja. Mert ami elmegy a kockánál, azaz mondjuk negyedóránként egyszer nagy átlagban, az rohadtul zavaró percenként. Pláne ha ki se lehet kapcsolni.

Jobb akkor már ha kocka sincs. Szerintem valaki hozzáértő portolja a DWM-et vagy a SithWM-et az ios7-re ezeknek a szerencsétleneknek, megjósolom a nagy sikert...

Ha böngészés közben olyan oldalra tévedek ahol sok mindenféle villódzó szar van, azonnal bezárom és továbblépek. Pedig én ettől nem szédülök és nem leszek rosszul, csak bosszant és idegesít.

Az állandó villódzásnál is rosszabb szerintem a "beúszás". Tudniillik hihetetlenül idegesít, hogy amikor odanézek a mozgás miatt, nem látom rögvest a beúszó kép egészét, csak egy részét, és várnom kell amíg az egész megjelenik. A falra tudok tőle mászni.

Van egy nyelvészeti oldal, a nyest.hu aminek nagyon szeretem a cikkeit, de a cikk közepén majdnem mindig van reklám, ami így beúszik. A reklámok általában tematikusak, kivételesen még szeretném is nézni őket. De a beúszás annyira idegesít, hogy írtam nekik, csinálják már úgy hogy ne ússzon be. Legyen ott statikusan, vagy váltson átmenet nélkül mondjuk x másodpercenként az oké. De visszaírtak mindenfélét hogy ezért meg azért nem lehet. Sajnáltam mert mondom, azokat a relámokat kivételesen szívesen néztem volna. De így inkább addig turkáltam a NoScript beállításaiban míg azt az egész keretet eltüntethettem a francba. Nem amiatt mert reklám, hanem mert beúszik.

Szóval, ez van.

Teccik már érteni a DWM mániámat?! Pedig van sok más előnye is az egyszerűsége mellett, de már ez is mekkora "jósága" nekije!

-------------
Honlapom: http://parancssor.info
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#
=== Sabayon disztró, DWM ablakkezelő ===

Minek nézzek meg erről videót, trey azt írta arról van szó, hogy ezen az eszközön a mindenféle "effektek", azaz animációk, mozgások, stb rossz hatással vannak egyesek idegrendszerére. Én egyszerűen hiszek neki.

És leírtam, hogy effélék rám is rossz hatással vannak, amennyiben én ugyan nem leszek ezektől rosszul, de rossz hatásal vannak rám olyan értelemben hogy idegesítenek. Zavarnak. Mi a baj azzal hogy ezt leírtam, részletesen, hogy mindenki felfoghassa?
-------------
Honlapom: http://parancssor.info
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#
=== Sabayon disztró, DWM ablakkezelő ===

Két dolog:

1. vagy mindenkit hülyének nézel itt, mert írhattad volna azt is, hogy igen az effektek téged is idegesítenek, vagy ha nem is nézel minket hülyének, akkor csak rettenetesen szószátyár módon írsz, ami hasonló módon és okok miatt idegesítő, mint számodra az animációk
2. nem csak általánosságban arról írtál, hogy idegesítenek az effektek, hanem azt írtad, hogy a szerencsétlenek számár portolni kellene a dwm-et, ami nagy siker lenne – azaz olyasmivel kapcsolatban nyilvánítottál véleményt, amit még csak nem is láttál. Az már csak bónuszpont, ha leírod, miért is volna sikeres a dwm egy telefonon a jelenlegi felhasználók körében. (Én legalább képen/videón megnéztem mi ez a dwm. Szerintem nem szép, de hát használja mindenki, akinek ez örömet okoz....)

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Az igazság az 1. pontodban az a rész, hogy szószátyár módon írok. Hát istenem, ez van, nálam ez "szakmai ártalom", mert író volnék. Ez van, ilyen a stílusom. Vagy megszoksz (engem), vagy megszöksz. Az is megszokás, ha ezentúl egyszerűen nem olvasod el a postjaimat. Senki nem kényszerít rá. Sőt van valami hup extension is a firefoxhoz, végy fel a listájába s azontúl látni se fogod a postjaimat. Én biztos nem követek el szeppukut amiatt, mert neked nem tetszik a stílusom, de még "gondolati harakirit" se, azaz nem fogom visszafogni magamat.

A dwm portolását meg félig viccnek szántam, kár hogy neked nem esik le a humor. Tudniillik nem hiszem hogy egy telefon képernyőjére megfelelő lenne. De azért csak félig vicc és nem teljesen, mert annyit komolyan gondoltam belőle, hogy valami hasonlóan fapados, nagyon egyszerű kezelőfelület az igazán jó. Nekem mindenképpen. Meg azoknak is akik rosszul lesznek a túl sok effekttől.

Tudod a DWM-et azért szeretem, mert semmi feleslegesség nincs benne. Egyszerűen teszi a dolgát és kész: kezeli az ablakokat. Egy ablakkezelőnek márpedig ez a dolga és kész, nem több.

Na most ezen elvet a telefonra is szeretném már alkalmazva látni. Addig biztos nem veszek okostelefont, amíg nem lesz olyan, ami rendelkezik egy efféle "primitívségű", vagy mondjuk inkább úgy hogy "Fossil Codger által helyeselt" oprendszerrel.

(Fossil Codgerről amit tudni kell, azt itt találod meg:

http://parancssor.info/dokuwiki/doku.php?id=fossilcodger_a_linux_bemuta…

)
-------------
Honlapom: http://parancssor.info
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#
=== Sabayon disztró, DWM ablakkezelő ===

1: Attól, hogy írónak nevezed magad, még nem kell minden kommentedben novellát írnod, mert ez a portál nem a te köteted.

2: Viccen kívül, a windows phone ebből a szempontból szerintem megfelelne neked. Oké, vannak animációk, de azok nagyon szolidak. Egyébként az animációk lényege nem az, hogy "gyönyörködtesse a szemet", hanem hogy elfedje a "lassú" műveleteket, így te reszponzívabbnak érzed a rendszert. Pl. egy 200ms-os művelet elfedsz egy 300ms-os animációval, akkor a user úgy fogja érezni, hogy a rendszer "azonnal" végrehajtotta a műveletet.

1. Nemcsak "nevezem" magamat annak, hanem sokan ténylegesen annak is tartanak. Például pár megfelelő szakot végzett hivatásos irodalmár is. Azoknak épp az a dolguk hogy megítéljék, ki méltó az "író" névre. Ezt tanulták, ez a szakmájuk. Az igaz, hogy nem az írásaimból élek. Ha szerinted ez lenne a definíciója annak, hogy valaki író-e, akkor Magyarországon úgy kb senki se író jelenleg.

2. Nem novellákat írok ide. Tudod te, mi a novella? Ha te meg páran csak azt a közlési stílust szeretitek ami token-tömörséggel fofalmaz csak a kulcs-szavakat leírva, akkor mint fentebb írtam, ne olvasd a kommentjeimet. Nekem is mindig ezt írtátok amikor panaszkodtam a trollokra és moderációért könyörögtem. Kiröhögtetek. Ne olvassam! Oké, most te vagy a pálca másik végén. Ne olvasd ha nem tetszik a stílusom! Ennyi.

3. Nekem ne fedjen el egy rendszer semmiféle lassúságot vagy akármit. Az ugyanis a szememben hazugság. Pláne ha 200 ms-et kéne várnom a reakcióra, ehelyett 300 ms-et kell néznem animációt. Ez 100 ms különbözet, ennyit elvesz minden alkalommal az életemből feleslegesen.
-------------
Honlapom: http://parancssor.info
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#
=== Sabayon disztró, DWM ablakkezelő ===

1: Ez itt egy informatikai szakmai fórum (vagy treyblog), teljesen irreleváns, hogy szabadidődben írsz, mert ide nem azért jársz.

2: Igen, tudom. Te tudod, mi az a költői túlzás? :) Nem azt mondom, hogy tömören kell megfogalmazni mindent, de ha le lehet írni 2 mondattal is meg 10-zel is akkor a 2 mondatos verziót érdemes preferálni. Mert azért kommentelsz, hogy azt mások elolvassák, és az ő idejüket pazarlod feleslegesen. Ez egy szakmai fórum, senki nem fogja többre értékelni a kommentedet ha az irodalmi igényességgel van megfogalmazva.

3: Elveszi, de nem érzed, hogy lassú. Szerintem sokkal idegesítőbb, ha látod, hogy lassú és akadozik, mint hogy elvesz az életedből további 100ms-t.

3,

Vannak bizonyos korlátozások (mem, sávszél, proci, stb.) amikor sokkal egyszerűbb benyomni egy átvezető animációt, és ettől érzésre jobb és kényelmesebb lesz az alkalmazás, ami igazán zavarja az embereket (hogy téged nem, annak örülünk, de nem vagy célcsoport, bocsi) az az, hogy ha "nem történik semmi" - a gép közben a háttérben dolgozik -, pedig ő csinált egy akciót.

Én megpróbáltam elolvasni könyveid, novelláid is, de pont emiatt a rettenetesen szájbarágós és mondathalmozó stílus miatt nem sikerült néhány oldalnál tovább jutnom bennük. A rengeteg szótól nem lesz jobb, amit írsz. Ugyanígy nem érdemes azzal sem büszkélkedned, hogy milyen sok könyvet írtál, a mennyiség az irodalomban nem nagyon csap át minőségbe.

A megszoksz-megszöksz igaz rád is, ha nyilvánosságra hozod az irományaid, viselned kell a kritikát is. Amúgy pedig a te humorodat nem lehet pontosan kiszámítani, használhatnál valamilyen jelzést (mondjuk smiley?). Határozottan emlékszem, hogy egyszer egy hasonló hosszúságó posztban ecsetelted, hogy neked mennyire más a humorérzéked, mint az átlagembereké, mert „csodabogár” vagy.

Okostelefont pedig én például nem azért veszek már, hogy piszkáljam: használni szeretném. Szerintem sokan vagyunk így...és mi vagyunk a többség.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Ha naponta két napot használod akkor biztos.

androidon az első dolgom developer menüben kikapcsolni az összes animációt. naponta többször feleslegesen húzzák az időt pár száz ms erejéig (meg nyilván eszik közben az akkut).