Az Apple bemutatta az iOS 7-et

Címkék

A mobil operációs rendszer következő nagyobb kiadása ősszel érkezik. További részletek itt.

Hozzászólások

Hát minimalista lett, az már sicher. AirDropra kiváncsi vagyok, ahogy mutatta is a csávó: nem kell körbejárnod a szobába és mindenki telefonjához odaérintened a sajátod :D.


-----------------------------------------------------------

Minden lehetséges, csak a lehetetlen tovább tart.

En sem vagom mi a plane benne, ha jol ertem a dolgot egy sima WIFI-n keresztuli peer-to-peer file kuldesrol van szo, amit ezer mas modon is meg lehet valositani nagyon regota.
Bar en anno az NFCtol sem estem hasra, de lehet megcafol majd az elet es egyszer hasznalni fogom majd.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Valószínűleg az a pláne benne, hogy ezt nem "meg lehet" valósítani, hanem ők nemcsak pofáznak, hanem megvalósították. Sétálj be a szobádba egy androidos telefonnal, majd először is kérj meg mindenkit, akinak hasonló készüléke van, hogy akkor "ezt meg ezt az appot" töltsék le, és akkor fogsz tudni mutatni valamit... Khm... Ehelyett alapból működő megoldást kapsz. Hangsúlyozom: 1) Alapból, 2) Működő megoldás.

Nem használok Apple termékeket, viszont a tény az, hogy ők a "hádeezt ezzelmegezzelis megleheccsináni" hozzáállás helyett tényleg megcsinálják.

Hogy OnTopik is legyek: ez a felület nekem egy hatalmas kérdőjel - az előző tetszett, ez viszont sehogy sem mondható flatnek a maga inkonzisztenciájával és túl sok színével. Színátmenetes hátterket én is betettem már transzparens képek mögé GIMP-huszár koromban, mert azt hittem, hogy attól kevésbe lesz gagyi, de attól még nem alkottam flat designt.

Mert az airdrop hány embernél fog működni? (iPhone5 alatt nem lesz airdrop)

Szóval a fenti "bemegyek egy szobába" példánál maradva, ha a szobában lévő random 10 emberrel meg akarok osztani valamit, akkor mekkora esélyem lenne airdroppal? Szerintem már ahhoz is nagyobb minta kéne, hogy biztosan legyen benne akármilyn iPhone :), de még akkor sem biztos, hogy 5-ös lesz.

Egyébként bármelyik megosztási módnak akkor lesz értelme, ha olyan alapvető feaute lesz minden telefonban platformtól függetlenül, mint a bluetooth. Ehhez jelen pillanatban az NFC alapú megoldás áll közelebb, mert az nem is túl új (elég elterjedt) és nem is androisd specifikus.

Marha látványos, meg minden, de azt hiszem, hogy ez nekem egy kicsit "sok". Azt hiszem maradok inkább valami PDA-nál. Nyomok egy komolyabb iPaq-ba 4GB memóriát, aztán kész.

nem gondoltam, hogy sikerül ennél is csúnyábbra csinálni, de úgy nézem csak sikerült

A mostani dizájn már jó ideje megérett a cserére, ugyanakkor ezt az újat minimum szokni kell... Ez a tejüveg effekt már win alatt is sokakat zavart, az új settings menü esetében szerintem egyértelműen ronda, és nehezíti a feliratok olvasását...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Ezek a színek... áááááhh...

Szép színek, szép formák, aprólékosan kidolgozott UI! Ez már egy igazi designeri műalkotás!
Végre szakítottak azzal a rideg, fémes, szürkés koncepcióval! Nagyon ráfért már az iOS-re az arculatváltás.

Nem tudom de én nem láttam újdonságot. Vagy ezek tényleg új dolgok az iPhone-on?
Mondjuk szépnek szép az tuti, kivéve a bugyikék action centert vagy mit. Meg hát rendesen össze van reszelve az látszik az összes i[A-Z]* szolgáltatással.

Követi az apple a trendeket :)

Eddig azt gondoltam, hogy az Apple a Skeuomorphism híve, most pedig jön a Flatdesignnal. Ez a két ábrázolás -a szememben- szöges ellentétben van egymással.

Hallgattam pár hete valami podcastot erről, ott mondták, hogy igazából skeuomorphism az megy, meg minden, de Ive nagyon nem annak a híve. Mondjuk jogos is valamilyen szinten, a Podcast app, meg a GameCenter vagy mi, hát valami eszméletlen gáz. Én örülök neki, hogy elmentek egy ilyen minimalistább irányba.

Afaik Scott Forstall (es Jobs) volt nagyon a ~ hive, de öt mar kirugtak (Jobs sincs mar) es Ive vette at a sw-designt is. Ilyen szempontbol erthetö, miert mozdulnak el ettöl.

Egyebkent nekem tetszik, vagy inkabb ugy mondom, igy kell kineznie egy OS-nek 2013-ban, mindenesetre a mostani iOS felületnel nem tudok jobbat elkepzelni. Mindegy, a vilag a valtozasrol szol, majd megszokom.

Szerintem az Apple felhasználókat leginkább a szkeu nyűgözte le, a valós életből vett ismerős megjelenés. A jelenlegi kiadás egyfajta piackövető (Windows8 & Android). Nem értem miért akar valaki önként a harmadik helyre kerülni az emberek fejében/szemében. Szerintem amit most csinál az Apple az öngyilkosság előkészülete.

Anno pár barátommal beszélgetünk arról, hogy szkeu vagy flat. Bár vannak egyéni preferenciák, de egyben egyetértettünk: ha az app túlzsúfolt (lásd DJ pult) akkor kizárólag szkeu. Flat se rossz, de akkor rendesen le kell csupaszítani az UI-t. Továbbá vannak olyan dolgok, amelyek szkeuval megnyernek maguknak embereket (pl eBook olvasók), flattel pedig sokan inkább valódi könyvet olvasnak. Nálam alapelvárás a 3d-s lapozás az app-tól, hogy kapjak némi életszerűséget.

ha épp nincs saját ötlet, akkor nem annyira hülyeség ez, hogy átvenni ami jó és kicsit megpróbálni jobban csinálni. általában ez a normál fejlődés mindenhol. csak az apple nem ilyen képet alakított ki, hogy ők is ezt csinálnák. hanem valami visionary, kreatív félistenenek vagyunkot :D akkor persze tényleg csalódás van, ha ez a félisten a konkurenciát figyeli és követi és nem új utat tapos.

Napjainkra valami elkepeszto mereteket oltott a bikeshed, es valoszinuleg ez mar csak rosszabb lesz. A mostani PS/Xbox bejelentesekhez kapcsolodo post-oktol es abszurd szamu kommenttol is mar lavorba hanyok, egyszeruen fortelmes. Mindenki peticiokat ir, szakert, fikaz, kurvaanyaz, mert o kurvara jobban tudja mindenki masnal, 100 ezres letszamu cegeknel, az egesz iparnal, mindenkinel. Reddit generacio...

Hát ez a dizájn valami borzasztó lett a korábbihoz képest, főleg az ikonok.
De legalább az új Mac Pro jól néz ki.

Itt a vég, ez elég szarul néz ki.

LOAD "http://digx.hu",8,1

Windows 8 design, na és, most akkor mi van?! :P

Nekem kimondottan tetszik annak ellenére, hogy Androidom van. Szép, letisztult, eye candy design.

Egy napja hasznalom, lopott android, wp design, ocska helvetica font, nem lathato feliratok, grafikailag fapad, megis szet van effektezve ugy, hogy
a picker (pl datum beallitas) alig forog egy iphone 4-en.
Akadnak a listak, minden recseg-ropog, iszonyat ronda a billentyuzet, a beviteli mezok, total szedett-vedett, inkonzisztens, igenytelen.
Jobs meg lepofozta volna azt, aki ezt a tipografiat osszehanyta.
Funkcionalitasaban mondjuk sokkal jobb, mint volt, megcsinaltak azt, amire evek ota var a nep, persze azt is loptak.
Osszegezve: ugyanolyan bucsus/bazari szar lett, mint az android.
Ja es minden progit lehet atirogatni, nagyon jo lesz.

Sose votl iphoneom, valszeg nem is lesz, de szerintem a régi szebb volt. Ez nekem egyáltalán nem tetszik. A fontok, meg a szövegek megjelenése meg mintha egy az egybe a wp koppintása lenne...
--
The Community ENTerprise Operating System

Hát nekem ez annyira megtetszett, hogy az Androidomat is amennyire lehet iOS7 designosítom ^^