Macskaetető Raspberry Pi-vel

Címkék

A Raspberry Pi egy rakás dologhoz használható. Videoman például ételadagolót fabrikált segítségével barátnője macskái számára. Hosszabb időre magukra kellett hagyniuk az állatokat. Opció volt a macskák nagy mennyiségű étellel és vízzel való ellátása, de ezzel kockáztatták volna a jószágok túletetését. Helyette videoman egy kis leleményességgel egy automata macskaetetőt készített. A felhasznált alkatrészeket pontosan dokumentálta, a forráskódokat elérhetővé tette, így tulajdonképpen bárki megépítheti a szerkezetet.

A leírás itt.

Hozzászólások

erre kar egy raspi-t elhasznalni, untig eleg lenne egy mikrokontroller.

_erre_ tényleg. De az ötletet tovább lehet gondolni kicsit, és akkor már rögtön kell a pi hardvere. Például fel lehetne szerelni egy webkamerával, és lehetne monitorozni kedvencünk táplálkozási szokásait. Kis ráfejlesztéssel tudhatna macska arcfelismerést, hogy csak akkor adja oda a tápot a cicának, ha az igazán szépen kéri. Hangvezérléssel is működhetne, persze kérdéses, hogy az espeak tud-e macskául, illetve létezik-e algoritmus a nyávogás felismerésére.

Már jártam úgy, hogy leoldott a biztosíték amíg nem voltam otthon, és leolvadt a mélyhűtő. Ezzel a cuccal viszont a macskák halnának éhen ebben az esetben :-(.

Jó lenne egy Pi-t szerezni végre.

[off]
Március 21-én rendeltem meg a Farnellnél és még csak nem is jelentkeznek...
Levélre sem.

Oreder History : PENDING

Nem tudom, hogy mit cseszek el.
[/off]

---
Repeat after me: I Will Use Google Before Asking Stupid Questions...