Linuxosok részaránya a Steam-en (2013. február)

Címkék

Linuxosok részaránya a Steam-en (2013. február)

A Valve közzétette a 2013. februárjára vonatkozó Steam Hardware & Software felmérésének eredményét. További részletek itt.

(2012. december, 2013. január)

Hozzászólások

"Mennyi is a részaránya a Microsoft Xbox 8-nak a játékpiacon?"

A minek?! /o\

"...az Xbox 360-at pedig a Power zsákutcába kormányozta."

Az előző mondatod után már nem vagyok biztos benne, hogy ugyanarról az XBox 360-ról beszélünk. Te is arra a konzolra gondoltál, amiből 74 millió darabot adott el az MS, amivel a második legnagyobb konzol piaci szereplő volt (illetve van)?!

De lenne még egy kérdésem, a gondolatmeneted után - szabadon:

Mennyi is a részaránya a SteamBoxnak a játékpiacon? Ja, hogy 0% nyuszómuszó!
:D

Bajban vagy a számokkal, előfordul a kor előrehaladtával. :) A Steam Box előfutár linuxos Steam részesedése 2.84% pedig az egyszeri gamer még nem is vásárolhat linuxos steam pc-t. Van Dell Sputnik 2, de az nem éppen konzol árszintre lett belőve. A magának linuxot telepítő poweruser mindig csak kicsi részét fogja kitenni a gamereknek. A konzolos játékélmény az out of box gépen alapszik. Ehhez képest ez a 2.84% már most szép eredmény, egy évvel a hivatalos Steam Box rajtja előtt.
Azzal a badarsággal jött hunyger, hogy a jövő csak olyan gépben lehet ami már a múltban is domináns rendszer volt. Akkor az Xbox 360 a konzol forever, vagy még inkább Wii mert abból többet adtak el. 0%-on áll az Xbox 8 mégis abban látja a Microsoft a konzolja jövőjét. A visszafele kompatibilitásnak már lőttek a Sony-nál a Cell-ről AMD-re váltással de még az Xbox 8-nál sem biztos semmi, az sem, hogy marad-e valamilyen poweres Xenon utód. Szóval a nem érv a visszafele kompatibilitás sem konzolnál. Ja, úgy mellesleg csak az utolsó konzol az Xbox 360 a hetedik generációban, hajszálnyival ugyan de megelőzi a Playstation 3.

Normális HUP-ot használok!

"Bajban vagy a számokkal, előfordul a kor előrehaladtával."

Lehet, de én legalább nem hallucinálok össze nem létező konzoloknak piaci részesedést, ha már személyeskedünk. :)

"A Steam Box előfutár linuxos Steam részesedése 2.84% pedig az egyszeri gamer még nem is vásárolhat linuxos steam pc-t."

Tehát aki ma Linuxos Steamet használ, az Stemboxot fog venni?! Elárulom neked, hogy nem fog. Gondolom aki ma Windowst használ, az meg mind XBox next-gent fog venni. Na, persze!

"A visszafele kompatibilitásnak már lőttek a Sony-nál"

Te is tudod, hogy ez így nem igaz. A Gaikaiban komoly potenciál van. Éppen tegnap játszottam a Dirt 3-mal, meg még pár játékkal OnLive!-on a Mac-emen. Gond nélkül megy, manapság a széles sáv megoldja ezt.

Én azt javaslom neked - a békesség kedvéért -, hogy várjuk meg a SteamBox megjelenése utáni első fél évet, mielőtt piacvezetőnek kiáltanád ki! Most nem szemétkedni akarok, sőt... de kezdesz olyanná válni ezzel a "SteamBox mindenkit le fogy nyomni" szöveggel, mint Version az XBox-os dumájával. Senki nem tudja mi lesz - még te sem -, majd az idő eldönti.

"SteamBox mindenkit le fogy nyomni" szöveggel

Összekeversz valakivel. A hunyinger gyerek nem vette be ma időben a gyógyszerét és zavart tudattal nekem tulajdonította ezt a kijelentést.

Tök mindegy, hogy fog-e venni hivatalos Steam Box-ot az aki ma linuxos Steamet használ vagy sem. Ex katedra kijelenti, hogy "nem fog" badarság. Lesz aki fog, lesz aki marad a saját maga által összerakott gépnél. Nincs jelentősége mert a Steam lényege az online játékbolt és mindkét esetben onnan vásárolja a játékokat, ugyanaz a platform.

"Gondolom aki ma Windowst használ, az meg mind XBox next-gent fog venni. Na, persze!"
Ez rossz párhuzam.
Aki ma Steam-et használ Windowszal és next Xbox-ot fog venni, az egyetlen Steam játékát sem viheti arra a platformra. Megveheti újra Xbox 8 kiadásban ha egyáltalán megjelenik arra, vagy tarthat több gépet a tv-je alatt. Steam Box-al akár hivatalossal akár egy steames PC-vel marad minden játéka, legfeljebb dual-bootolnia kell ugyanazon a dobozon ami még mindig kényelmesebb mint két géppel bajlódni.

"A Gaikaiban komoly potenciál van... OnLive"
LOL! :)

Normális HUP-ot használok!

"Nyugodtan hozd az összes nickedet, meg a kistesódat is te kretén."

Aki veled nincs egy véleményen az már csak valakinek a trollacountja lehet? Sokadjára égsz be ezzel és még mindig nem veszed észre, hogy mekkorát röhögünk ilyenkor rajtad. Tényleg ennyire nehéz feldolgozni, a valóságot a rózsaszín párhuzamos univerzumod helyett, hogy inkább ilyeneket mesélsz be magadnak, hogy ne kelljen elhinned nekünk, hogy hülyeséget mondtál többek szerint is? Szerintem keress egy szakembert aki talán segíthet ezen!

"Összekeversz valakivel"

Ugyan már, hagyd meg a trollkodást másoknak, ha kérhetlek! Mind a ketten tudjuk, hogy milyen kijelentéseket tettél az elmúlt hetekben, amikor a SteamBox-ról volt szó.

"Aki ma Steam-et használ Windowszal és next Xbox-ot fog venni, az egyetlen Steam játékát sem viheti arra a platformra."

És?! Én is használok Mac-en Steam-met, mégis gondolkodás nélkül veszek meg egy konzolt, ha az azon megjelenő játékok érdekelnek. Nem az fogja eldönteni, hogy mit veszek, hogy Steamen mennyit költöttem eddig.

""A Gaikaiban komoly potenciál van... OnLive"
LOL! :)"

OnLive!-ot használom, működik. Annak idején a Gaikait is próbáltam, az is jól működött. Hallgatlak!

mivel ugy is musoron van a jevgenyij-fele szelleminyomorek "tevagy-eakettesaccountja a faszomtudjakinek", probald meg ~cserebe ugy "ertelmezni" amit olvasol, hogy jevgenyij = zaneck es tuti musorra valtozik ez a szanalmas fos.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Jóságos ég! Eddig is gyanítottam, hogy retardált vagy, már nincsenek kétségeim ezzel kapcsolatban. Amiket írsz azok olyan minden valóságot nélkülöző baromságok, hogy már érdemben reagálni sem lehet rájuk, ahogy Hunger írta, te egy alternatív univerzumban élsz, ezért minden vita értelmetlen.

Amúgy még mindig várom a válaszod: mire gyanakszol, milyen neveken írogatok még a HUP-ra?

Mimimimi? :) Az az -altalanos ellenkezessel rendelkezo - Windows 8 all gyengen, amelynek pillanatnyi reszesedese 4x-ese az Ubuntunak es onmagaban 89%-al tobbet nott, mint az Ubuntu? De ha meg az Other-t 100%-ban Linuxnak vesszuk, akkor is 67%-al tobb? :)))))

Matematikaval vagy a realitaserzekkel azert bajok lehetnek odaat :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

8.04%-ról 8.89%-ra nőtt a 64-bites Win 8. A 32-bites 0.72%-ről 0.74%-ra nőtt. Összesen 8.76%-ról 9.64%-ra nőtt a Win 8.
Linuxok other nélkül 1.12%-ról 2.2%-ra nőttek. Other-rel 1.88%-ról 2.84%-ra nőttek.
Hol nőtt itt "önmagában 89%-al/67%-al többet" a Win 8?

Normális HUP-ot használok!

Ubuntu, ember, Ubuntu :). Tudod, a Linuxok Windows98-a.

De ha erdekel az osszlinux allas:

Januar: Linux + Other: 2,02%,
Februar: Linux + Other: 2,84%
Difi: 2,84-2,02 = 0,82% pont emelkedes

W8: 9,63 - 8,76 = 0,87% pont emelkedes

Ui.: annyit valoban elrontottam, hogy mikor az othert is hozzavettem, elfelejtettem beleszamolni a tobbi Linuxot. Januariban meg hire hamva nem volt, aztan meg valamiert nem figyeltem, csak Ubuntura kerestem.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

OS X-hez kepest eleg szep eredmeny.

Milyen durva már a 32 bites XP 3. helye.
Ez a statisztika nem beragadt, elavult irodai gépekről szól, hanem gamer-ek gépeiről.
Mondjuk jövő hónapban a win 8 biztos megelőzi már, de azért nem semmi.

Az lehet, de vedd figyelembe azt is, hogy Windows XP csak DX 9-et támogat, míg mai játékoknak kell minimum DX 10, illetve azt is vedd bele, hogy Windows XP "nem igazán" támogatja a mai hardvereket, szóval egy újabb rendszer sokkal jobban kitudja használni azok képességeit, nem beszélve arról, hogy Windows XP 32-bitje miatt max 4 GB memóriát tud kezelni.

A nem igazan alatt azt is lehet erteni, hogy az AHCI-t sem ismeri. (Eleve kesobb lett vegleges a szabvany, mint az OS). Mikor XP-rol valtottam, engem az vagott mellbe, hogy mennyivel jobban kezeli a lemezt az ujabb Winek az XP-nel.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem értem mi értelme van szétszedni a 12.04.1, 12.04.2-t meg az ilyeneket (ilyen erővel az összes winóz sp verzióit is külön lehetne)

Én komolyan azt reméltem hogy legalább a Win8-at megelőzi az ubuntu :-((

Csak most került be az Ubuntu Software Center-be is. Én nem is tudok róla, hogy más disztribúcióhoz is hivatalosan elérhető lenne. Majd ha mindegyik distróban ott lesz default....
Ez az other kategória nélkül több mint a duplája az előző havinak. Azzal együtt pedig 60%-os növekedés.

1-2% Linux részesedés nagyon jó eredmény. Mindenki a SteamBox miatt fordul a Linux felé;
Az Ubuntu-t a jövendő konzol alphájának kell tekinteni. Ha kijön a SteamBox, az majd felpörgeti a linuxos arányokat.

Elég szép ütemben fejlődik. Főképp ahhoz képest, hogy húzó cím (új, amivel még nem játszott senki) még nemigen van rá.

Úgy látom, debian testinggel nem fog ez egyhamar menni, fontolgatom az unstablet. Volt valakinek ezzel valami megrázó élménye mostanában? Esetleg spec. probléma, amire oda kell figyeljek a frissítésor? Bármilyen tapasztalat jól jönne.

Itt most a Kubuntu is Ubuntu-nak számít? Vagy az külön van?