Linuxosok részaránya a Steam-en (2013. február)

 ( trey | 2013. március 2., szombat - 11:32 )

Linuxosok részaránya a Steam-en (2013. február)

A Valve közzétette a 2013. februárjára vonatkozó Steam Hardware & Software felmérésének eredményét. További részletek itt.

(2012. december, 2013. január)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

jevgecyij hogy megmondta: a linux+steam mindent letarol! :))

Kell meg 7.1 -es hangazs a CS:S -ba, majd utana lesd meg :)


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Egy évvel a Steam Box megjelenése előtt ez elég jó eredmény. A Steam+Win8 elég gyengén áll, a 32-bites WinXP még mindig előzi. Azok a WinXP/Vista/8 gamerek már a nem a Windows 8-ban látják a jövőt. :p


Normális HUP-ot használok!

ROTFL

Windows 8 64 bit a 4. helyen van. Hiába, nem ebben van a jövő, hanem a sor végén kullogókban... :)))

Mennyi is a részaránya a Microsoft Xbox 8-nak a játékpiacon?
Ja, hogy 0% nyuszómuszó!

A PC gaminget rendesen tökön lőtte a Microsoft az Xbox-al, az Xbox 360-at pedig a Power zsákutcába kormányozta.


Normális HUP-ot használok!

ROTFLMAO

Mesélj, mi újság még abban az alternatív univerzumban, amelyben élsz? :)))

A te alternatív univerzumodban a 0% az a sor eleje, vagy arra valami complex számot használtok?
Nem megy ez ma neked hunyer gyerek!


Normális HUP-ot használok!

Poser zsákutca.... Muhahaha... Elektro. Kellene keresni az X86 halálát hangoztató iromanyokat a PS3 es az Xboxra 360 környékéről...

---------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Hát az X86 ma is él. A Sony már AMD64-en képzeli el Playstation jövőjét.


Normális HUP-ot használok!

Bravo Sherlock!

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A tények makacs dolgok!


Normális HUP-ot használok!

tudod-e, hogy mi a reláció az x86 és az amd64 között??

Az elektro az elo akart lenni, csak neha meg nevelni kell a WP8 szovegbevitelet :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Mennyi is a részaránya a Microsoft Xbox 8-nak a játékpiacon?"

A minek?! /o\

"...az Xbox 360-at pedig a Power zsákutcába kormányozta."

Az előző mondatod után már nem vagyok biztos benne, hogy ugyanarról az XBox 360-ról beszélünk. Te is arra a konzolra gondoltál, amiből 74 millió darabot adott el az MS, amivel a második legnagyobb konzol piaci szereplő volt (illetve van)?!

De lenne még egy kérdésem, a gondolatmeneted után - szabadon:

Mennyi is a részaránya a SteamBoxnak a játékpiacon? Ja, hogy 0% nyuszómuszó!
:D

Bajban vagy a számokkal, előfordul a kor előrehaladtával. :) A Steam Box előfutár linuxos Steam részesedése 2.84% pedig az egyszeri gamer még nem is vásárolhat linuxos steam pc-t. Van Dell Sputnik 2, de az nem éppen konzol árszintre lett belőve. A magának linuxot telepítő poweruser mindig csak kicsi részét fogja kitenni a gamereknek. A konzolos játékélmény az out of box gépen alapszik. Ehhez képest ez a 2.84% már most szép eredmény, egy évvel a hivatalos Steam Box rajtja előtt.
Azzal a badarsággal jött hunyger, hogy a jövő csak olyan gépben lehet ami már a múltban is domináns rendszer volt. Akkor az Xbox 360 a konzol forever, vagy még inkább Wii mert abból többet adtak el. 0%-on áll az Xbox 8 mégis abban látja a Microsoft a konzolja jövőjét. A visszafele kompatibilitásnak már lőttek a Sony-nál a Cell-ről AMD-re váltással de még az Xbox 8-nál sem biztos semmi, az sem, hogy marad-e valamilyen poweres Xenon utód. Szóval a nem érv a visszafele kompatibilitás sem konzolnál. Ja, úgy mellesleg csak az utolsó konzol az Xbox 360 a hetedik generációban, hajszálnyival ugyan de megelőzi a Playstation 3.


Normális HUP-ot használok!

Azzal a badarsággal jött hunyger, hogy a jövő csak olyan gépben lehet ami már a múltban is domináns rendszer volt

Mikkel nem jött ez a hunyger!

"Bajban vagy a számokkal, előfordul a kor előrehaladtával."

Lehet, de én legalább nem hallucinálok össze nem létező konzoloknak piaci részesedést, ha már személyeskedünk. :)

"A Steam Box előfutár linuxos Steam részesedése 2.84% pedig az egyszeri gamer még nem is vásárolhat linuxos steam pc-t."

Tehát aki ma Linuxos Steamet használ, az Stemboxot fog venni?! Elárulom neked, hogy nem fog. Gondolom aki ma Windowst használ, az meg mind XBox next-gent fog venni. Na, persze!

"A visszafele kompatibilitásnak már lőttek a Sony-nál"

Te is tudod, hogy ez így nem igaz. A Gaikaiban komoly potenciál van. Éppen tegnap játszottam a Dirt 3-mal, meg még pár játékkal OnLive!-on a Mac-emen. Gond nélkül megy, manapság a széles sáv megoldja ezt.

Én azt javaslom neked - a békesség kedvéért -, hogy várjuk meg a SteamBox megjelenése utáni első fél évet, mielőtt piacvezetőnek kiáltanád ki! Most nem szemétkedni akarok, sőt... de kezdesz olyanná válni ezzel a "SteamBox mindenkit le fogy nyomni" szöveggel, mint Version az XBox-os dumájával. Senki nem tudja mi lesz - még te sem -, majd az idő eldönti.

"SteamBox mindenkit le fogy nyomni" szöveggel

Összekeversz valakivel. A hunyinger gyerek nem vette be ma időben a gyógyszerét és zavart tudattal nekem tulajdonította ezt a kijelentést.

Tök mindegy, hogy fog-e venni hivatalos Steam Box-ot az aki ma linuxos Steamet használ vagy sem. Ex katedra kijelenti, hogy "nem fog" badarság. Lesz aki fog, lesz aki marad a saját maga által összerakott gépnél. Nincs jelentősége mert a Steam lényege az online játékbolt és mindkét esetben onnan vásárolja a játékokat, ugyanaz a platform.

"Gondolom aki ma Windowst használ, az meg mind XBox next-gent fog venni. Na, persze!"
Ez rossz párhuzam.
Aki ma Steam-et használ Windowszal és next Xbox-ot fog venni, az egyetlen Steam játékát sem viheti arra a platformra. Megveheti újra Xbox 8 kiadásban ha egyáltalán megjelenik arra, vagy tarthat több gépet a tv-je alatt. Steam Box-al akár hivatalossal akár egy steames PC-vel marad minden játéka, legfeljebb dual-bootolnia kell ugyanazon a dobozon ami még mindig kényelmesebb mint két géppel bajlódni.

"A Gaikaiban komoly potenciál van... OnLive"
LOL! :)


Normális HUP-ot használok!

Ismételten köszönjük Emese!
Vissza kellene ülnöd az alsó tagozatba mert egyszerű szövegek értelmezése is komoly problémát jelent a fogyatékos agyadnak. Nyugodtan hozd az összes nickedet, meg a kistesódat is te kretén.


Normális HUP-ot használok!

A stílus maga az ember.

Dhh, ne használj olyan fogalmakat amiről még nem tanultál az iskolában.


Normális HUP-ot használok!

"Nyugodtan hozd az összes nickedet, meg a kistesódat is te kretén."

Aki veled nincs egy véleményen az már csak valakinek a trollacountja lehet? Sokadjára égsz be ezzel és még mindig nem veszed észre, hogy mekkorát röhögünk ilyenkor rajtad. Tényleg ennyire nehéz feldolgozni, a valóságot a rózsaszín párhuzamos univerzumod helyett, hogy inkább ilyeneket mesélsz be magadnak, hogy ne kelljen elhinned nekünk, hogy hülyeséget mondtál többek szerint is? Szerintem keress egy szakembert aki talán segíthet ezen!

"Összekeversz valakivel"

Ugyan már, hagyd meg a trollkodást másoknak, ha kérhetlek! Mind a ketten tudjuk, hogy milyen kijelentéseket tettél az elmúlt hetekben, amikor a SteamBox-ról volt szó.

"Aki ma Steam-et használ Windowszal és next Xbox-ot fog venni, az egyetlen Steam játékát sem viheti arra a platformra."

És?! Én is használok Mac-en Steam-met, mégis gondolkodás nélkül veszek meg egy konzolt, ha az azon megjelenő játékok érdekelnek. Nem az fogja eldönteni, hogy mit veszek, hogy Steamen mennyit költöttem eddig.

""A Gaikaiban komoly potenciál van... OnLive"
LOL! :)"

OnLive!-ot használom, működik. Annak idején a Gaikait is próbáltam, az is jól működött. Hallgatlak!

mivel ugy is musoron van a jevgenyij-fele szelleminyomorek "tevagy-eakettesaccountja a faszomtudjakinek", probald meg ~cserebe ugy "ertelmezni" amit olvasol, hogy jevgenyij = zaneck es tuti musorra valtozik ez a szanalmas fos.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Jóságos ég! Eddig is gyanítottam, hogy retardált vagy, már nincsenek kétségeim ezzel kapcsolatban. Amiket írsz azok olyan minden valóságot nélkülöző baromságok, hogy már érdemben reagálni sem lehet rájuk, ahogy Hunger írta, te egy alternatív univerzumban élsz, ezért minden vita értelmetlen.

Amúgy még mindig várom a válaszod: mire gyanakszol, milyen neveken írogatok még a HUP-ra?

Biztos te vagy még therionon kívül az Xbox 360 2, de írni szoktál még Microsoft Xbox 8 néven is ;) És amúgy sem számítasz, mert kiadás hivatalos termékbejelentés bejelentés előtt 0% a piaci részesedésed :D

Milyen érzés önmagaddal beszélgetni? Elég beteg dolognak tűnik.


Normális HUP-ot használok!

Össze kéne szedni lassan, hogy kiket kiknek a torllaccountjának néztél eddig. Jókat röhögnénk, és az ilyen kommentjeidnél már csak beírnánk röhögve, hogy pl. "jevgenyij sockpuppet hallucination counter: 27"

Mimimimi? :) Az az -altalanos ellenkezessel rendelkezo - Windows 8 all gyengen, amelynek pillanatnyi reszesedese 4x-ese az Ubuntunak es onmagaban 89%-al tobbet nott, mint az Ubuntu? De ha meg az Other-t 100%-ban Linuxnak vesszuk, akkor is 67%-al tobb? :)))))

Matematikaval vagy a realitaserzekkel azert bajok lehetnek odaat :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

OMFG! Te beszélsz, amikor neked valóban komoly problémáid vannak a matematikával. Gyengébbek és elvakul ms trollok kedvéért: a táblázatban a változás nem relatív százalékban van megadva.


Normális HUP-ot használok!

Elhiszem, hogy komoly problemat okoz nehany szamertek osszeadasa kulonbseg szamitasa majd azokbol aranyszam kepzese, de azert feltetelezhetned, hogy mas meg tudja csinalni...

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Vagy csak egyszeruen nem ismeri az "X szazalekkal novekedett" es az "X szazalekponttal novekedett" kozotti apro, amde lenyeges kulonbseget.

Vagy megvaloszinubb, hogy szart az egeszre meg se nezte, hogy mi mennyit nott/csokkent, hanem csak betrollkodott az egeszbe.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

8.04%-ról 8.89%-ra nőtt a 64-bites Win 8. A 32-bites 0.72%-ről 0.74%-ra nőtt. Összesen 8.76%-ról 9.64%-ra nőtt a Win 8.
Linuxok other nélkül 1.12%-ról 2.2%-ra nőttek. Other-rel 1.88%-ról 2.84%-ra nőttek.
Hol nőtt itt "önmagában 89%-al/67%-al többet" a Win 8?


Normális HUP-ot használok!

Ubuntu, ember, Ubuntu :). Tudod, a Linuxok Windows98-a.

De ha erdekel az osszlinux allas:

Januar: Linux + Other: 2,02%,
Februar: Linux + Other: 2,84%
Difi: 2,84-2,02 = 0,82% pont emelkedes

W8: 9,63 - 8,76 = 0,87% pont emelkedes

Ui.: annyit valoban elrontottam, hogy mikor az othert is hozzavettem, elfelejtettem beleszamolni a tobbi Linuxot. Januariban meg hire hamva nem volt, aztan meg valamiert nem figyeltem, csak Ubuntura kerestem.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Statisztika rulez:

a linux+other önmagához képest 140 % -ra emelkedett,

a W8 meg 110 % -ra

szerk: :D

Most akkor dontsetek el, hogy az osszes Linux+Other oprendszert hasonlitjuk a Windows 1 kiadasahoz, hogy mondjuk az Ubuntu 1 kiadasat a Windows 1 kiadasahoz.

Igen, minden csak nezopont kerdese.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Az other mögött más, nem Ubuntu alapú Linux disztribúciók lehetnek. Azzal együtt 2.84%


Normális HUP-ot használok!

Tényleg kéne egy WINE % is...

OS X-hez kepest eleg szep eredmeny.

Milyen durva már a 32 bites XP 3. helye.
Ez a statisztika nem beragadt, elavult irodai gépekről szól, hanem gamer-ek gépeiről.
Mondjuk jövő hónapban a win 8 biztos megelőzi már, de azért nem semmi.

vedd figyelembe azt is, hogy bizonyos régebbi játékok használhatatlanok 64bites Windows7/8 alatt.

Pletykak szerint , gyorsabb a regi Windows.
http://www.overclock.net/t/1292746/windows-xp-vs-windows-7-vs-windows-8-gaming-performance

Mas pletykak szerint, a Linux meg gyorsabb..
...


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Az lehet, de vedd figyelembe azt is, hogy Windows XP csak DX 9-et támogat, míg mai játékoknak kell minimum DX 10, illetve azt is vedd bele, hogy Windows XP "nem igazán" támogatja a mai hardvereket, szóval egy újabb rendszer sokkal jobban kitudja használni azok képességeit, nem beszélve arról, hogy Windows XP 32-bitje miatt max 4 GB memóriát tud kezelni.

A nem igazan alatt azt is lehet erteni, hogy az AHCI-t sem ismeri. (Eleve kesobb lett vegleges a szabvany, mint az OS). Mikor XP-rol valtottam, engem az vagott mellbe, hogy mennyivel jobban kezeli a lemezt az ujabb Winek az XP-nel.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem értem mi értelme van szétszedni a 12.04.1, 12.04.2-t meg az ilyeneket (ilyen erővel az összes winóz sp verzióit is külön lehetne)

Szerintem külön kérésre történt... :)
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Én komolyan azt reméltem hogy legalább a Win8-at megelőzi az ubuntu :-((

:) elég irreális lett volna, a az össz OS részesedést és a játék kínálatot figyelembe véve.

A Windows 8 növekedése nagyobb, mint az Ubuntu 12.10 teljes részesedése.

dimenzionálisan nem stimmel

Mindkettő százalék, azaz egy dimenziónélküli mennyiség.

de, az egydimenziós ;)

Csak most került be az Ubuntu Software Center-be is. Én nem is tudok róla, hogy más disztribúcióhoz is hivatalosan elérhető lenne. Majd ha mindegyik distróban ott lesz default....
Ez az other kategória nélkül több mint a duplája az előző havinak. Azzal együtt pedig 60%-os növekedés.

1-2% Linux részesedés nagyon jó eredmény. Mindenki a SteamBox miatt fordul a Linux felé;
Az Ubuntu-t a jövendő konzol alphájának kell tekinteni. Ha kijön a SteamBox, az majd felpörgeti a linuxos arányokat.

Vagy lesz külön SteamBox számláló.

Elég szép ütemben fejlődik. Főképp ahhoz képest, hogy húzó cím (új, amivel még nem játszott senki) még nemigen van rá.

Úgy látom, debian testinggel nem fog ez egyhamar menni, fontolgatom az unstablet. Volt valakinek ezzel valami megrázó élménye mostanában? Esetleg spec. probléma, amire oda kell figyeljek a frissítésor? Bármilyen tapasztalat jól jönne.

Itt most a Kubuntu is Ubuntu-nak számít? Vagy az külön van?

Ubuntunak Help/System Information szerint.
Remélem a fejlesztők nem a százalékokat nézegetik mint mi, mert amíg ennyire bugos és kevés a (jól) használható játék hozzá szerintem kár komolyan vitatkozni az arányokról.

Egyreszt nem a fejlesztok nezik, hanem a managerek, akik matekolnak arrol, hogy mibol honnan lesz a profit, masreszt meg mit kellene nezni, ha nem azt, hogy mire erdemes fejleszteni? :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™