A Steam-en keresztül elerheto a The Cave Linuxra is

Címkék

Még januárban jelentette be Ron Gilbert (Maniac Mansion, első két Monkey Island) a Twitteren, hogy hamarosan érkezik a Steam-en keresztül Linuxra a Cave. Megérkezett. Megtalálható itt.

Hozzászólások

Érzésre szerintem nagyon jól eltalált játék, tele a szokásos elmebeteg puzzle-el, Bastion szerű (és amúgy humoros) narrátorral és nagyon jól megírt karakter történet(ekk)el. Ha már itt tartunk - a játék során 7 emberből kell 3at választanod, és ezek variációja alapján mindig más-más lesz a Cave kinézete, ergo elég sok újrajátszási lehetőséget ígér a játék. Ha erre még rászámolom,hogy állítólag 2-3 óra egy ilyen 3as duó végigtolása (már ha az ember tudja az összes puzzle megoldását nyomban, ami szerintem kezdő játékosnál véletlenül se lesz így) akkor egy elég kellemes kis ár/érték arányú játékot kapunk ennyi pénzért, jó pár órányi játékélménnyel (plusz az elengedhetetlenül sok szívással amit a puzzle-k megoldása igényel)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Nagyon jónak tűnik :)

Úgy nézem, hogy a Linux-os Steam nagyon nagy lökést adott a játékfejlesztőknek, mert sorozatban hozzák ki a játékokat Linuxra a Steam-en.

Rengeteg izgalmas Linux hír van mostanság, sokkal-sokkal több mint az elmúlt években (pedig már a 2012 is nagy év volt).

Ha ez így megy tovább még pont eljön a Linux éve a desktop-on. Persze pont mielőtt a desktop elveszti a dominanciáját, de hát nem sírok mert a mobil Linuxok is tülekednek ezerrel (Android, FirefoxOS, Ubuntu Mobile...stb)

A nagy címek portolása rengeteg pénzbe kerül, ezért óvatosak a kiadók. Először a kis fejlesztők kezdik el áthozni a dolgaikat, mert rugalmasabbak, több kockázatot vállalnak. Majd ha már tényleg lesz piac, akkor megjönnek a nagyok is. De addig még nagyon sok mindennek kell jól alakulnia. Nem, ez még nem siker, csak az első lépések a Steam és a Linux részéről. Meglátjuk, hogy alakul a következő pár hónap. A SteamBox sincs még sehol, az is lehet kiadós bukás. Reméljük nem az lesz! Több még itt a kérdőjel, mint a pont.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Megvettem. Zseniális! Igazi retro feelingem lett. :) Épp csak mai szinvonalnak megfelelő tálalásban! 20 perc játék után azt mondom hogy megérte!