A RIM mostantól Blackberry; Itt a Blackberry Z10

 ( trey | 2013. január 30., szerda - 20:27 )

A mai BlackBerry 10 rendezvényen Thorsten Heins vezérigazgató bejelentette, hogy a cégét mostantól nem hívják már Research In Motion-nek (vagy röviden RIM-nek). A vállalat új neve: BlackBerry. A cég a neve mellett a tőzsdei rövidítését is megváltoztatja. A NASDAQ-on ezentúl BBRY, a torontói értéktőzsdén, a TSX-en pedig BB szimbólum alatt szerepel majd.

A nap másik híre a BlackBerry Z10-ről szól. A BlackBerry újabb dobása az Egyesült Királyságban holnaptól kapható. A The Verge mai cikke azt feszegeti, hogy vajon egy új életet hoz majd a gyártójának, vagy csak annak alapvető életfunkcióit tudja majd fenntartani.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

455 font a független z10 angliában a hírek szerint, a nexus 4 16Gb 279...
Ez cirka 160 000Ft, mire hozzánk elér, simán lesz 200 000Ft szerintem :(
Ennyiért nagyon jónak kell lennie...
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Gyenge iPhone 5 másolat. Az a hátlap pedig kritikán aluli.

--
trey @ gépház

Én nexus4-re pályázok, remélem lassan reális áron hozzá lehetne jutni :)
Iphone5 volt a kezemben, rosszat nem tudnék rá mondani, de nekem kicsi a kijelző, és túlzott az ár.
Nexus4 pont az ellenkezője: Jó a vas minden tekintetben, és a hivatalos ára rendben van.

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Így van. Ha minden összejön, megveszem tanulmányi ösztöndíjból, nagyobbat, függetlent, UK Play Store-ból, "féláron". Volt iPhone-m, soha többet. Lehet nagyon jó lesz a BlackBerry, de ennyi pénzért Nexus 4-et tuti veszek.

omg :) Blackberryt iPhone-hoz hasonlítani? gratz! :)

Ennek aztán baromi sok köze van a klasszikus Blackberry-hez. Gombok pl. hol vannak róla?

--
trey @ gépház

Ettől még Blackberry marad. A Blackberry-nél nem csak a gombok a mérvadóak :)
Bár jelen esetben úgy látom, hogy csak az a mérvadó.

Szerk.: mert ilyen alapon bármelyik telefonra rá lehetne húzni, hogy "nézdmár hol vannak a gombok, iphone másolat!!!44411".

Nem tudom mi a mérvadó. Üzemeltettem Blackberry szervert egy cégnél. Én sosem láttam azt a nagy mágiát, amit egyesek köré szőttek. Azt hozzá kell tennem, hogy azóta már iPhone-ra váltottak. Misztifikálhatod, de ez lófütty. Egyébként meg nem tudom, hogy mihez hasonlítanám, amikor egy az egyben egy iPhone 5 másolat. Annyi különbséggel, hogy az iPhone-nak egy több éve kialakult ökoszisztémája van.

Őszintén mondom, hogy fogalmam sincs, hogy ezt ki fogja ennyiért megvenni.

--
trey @ gépház

Értem én, nem kötözködni akartam (csak egy picit na)

A BB soha nem volt az olcsó kategória amúgy sem.

Hint: http://www.itbusiness.hu/Fooldal/rsscsatorna/kormanyzati_igen_a_balckberryre.html?portalstate=rss
Hint2: http://en.wikipedia.org/wiki/FIPS_140-2

Hát baz+, ha James Bond lennék, ilyet vennék, az halál biztos. A legendás "blackberry outages"-ről miért nem beszélsz? Amikor kontinensnyi területeken nem jutottak az emberek hozzá az adataikhoz, nem tudták a készüléküket használni?

--
trey @ gépház

Örülök hogy ebből annyit sikerült leszűrnöd hogy "James Bond".

Köszönöm, nincs több kérdésem :)

Nekem volt kérdésem, de arra meg nem válaszoltál :(

--
trey @ gépház

Ahol a Blackberry sales csaj szétteszi a lábát, és a többi cégé nem :DDD
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Vannak olyanok akik sokat utaznak. Vannak olyanok akik több országban élnek. Nekik a Blackberry jobb választás. Oxfordban az ifjúságnál nem iPhone láttam, hanem Blackberry-t. Európa nagyvárosainak gazdagjainál is inkább Blackberry-t látok. Az iPhone "kezd" lakossági lenni és sokaknak ez vállalhatatlan.

Ne haragudj, de hol érdekes az, hogy Európa gazdagjai mit használnak? Ez valami benchmark? Vagy mi? Vagy te aszerint döntesz, hogy Európa gazdagjai mit vesznek?

--
trey @ gépház

Igen. :)
Nem is a helyi targoncás véleményére adok! :)

ps.: a BKV-n biztosan népszerűbb az iPhone :P

Fogalmam sincs, hogy mi az BKV. Biztos valami betegség. Vakcina van már hozzá?

PS: Elegáns lesz, ahogy majd hurcolod magaddal a battery pack-eket :D

Idézet:
On several days during my test period, I found that the device could not make it through an entire workday without requiring a recharge or battery swap. If I took the phone off of the charger around eight or nine in the morning, by six or seven at night the phone was completely dead.

9-10 óra alatt lemerül? LOL.

--
trey @ gépház

9-10? Nekem rövidebb egy munkanap. :)

Kapott egy 7-est a The Verge-től. Messze van az még az iPhone 5 8,8-ától! Ez nem a coolságról vagy jaszkarizásról szól, ez technológiai különbség.

--
trey @ gépház

"jaszkari"

rossz társaságba keveredtél trey, úgyérzem: http://szleng.blog.hu/2008/12/22/jaszkari

"Megjelenésében és társas érintkezéseiben vagány, irigylésre méltó hatást kiváltani próbáló, ugyanakkor felszínes és alaptalanul nagyzoló fiatal férfi.
Feltehetően roma eredetű szó."
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Vannak akiknek ez a kiindulópont: iPhone-t ne!
Akkor innen már a BB-nek nem olyan nehéz nyernie. :)

nalam a <24 ora alatt lemerulo telefonok akksis uzemidoben az egy kategoria.

A blackberry a cegnel tovabbra is az egyetlen mobil platform amivel lehet intranetet bongeszni. Nem tudom, hogy miert de nalam okosabbak irjak ezeket a policyket, gondolom ok jobban biznak a BB-ben mint a tobbi platformban valamilyen oknal fogva.

De a Q10-re leszek kivancsi, mert sok minden van a jelenlegi europai okostelefon piacon csak qwertys telefon nincs:/

Erről meg lehetne tudni valamit, hogy a több országban élés milyen kihívást jelent az okostelefonoknak? Konkrétan miben nyújt itt többet a BB, mint az Android vagy az iOS?

hát nekem erröl csak rossz tapasztalataim vannak. Évekkel ezelött megvettem a Bold9700-at, örültem neki mint egy gyerek, h van benne végre wifi és külföldön (ahol elég sokt vagyok) végre megkapom az mailjeimet. De sz*r se volt, mert a wifin keresztül nem tud hitelesített kapcsolatba lépni a kanadában lévö szervereikkel, volt a duma. WTF??? fogtam és eladtam elég hamar.
Azóta állítólag már engedik...de öszintén: kinek kell BB ha Andoid + iOS is támogatják már az Exchange hozzáférést? Én Zarafa-t futtatok, amihez elvileg hozzá lehet heggeszteni a BB szervert is, de semmi kedvem nem volt még egy Win-es kiszolgálót üzemeltetni linux mellett, még ha lehet virtualizálni, akkor se.

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

En speciel amit utalok a Blackberryben az a BES "specialis" adatforgalom amit a szolgaltatok arany arban akarnak merni, amihez a szolgaltatonak semmi plusz szolgaltatst nem kell nyujtani. rozsaszin es kek szinu szolgaltatok pl havi 5e hufert adnak havi 150Mbyte forgalmat. Felette valami 4 ft/10kbyte.

IMHO a BES eddig a legjobb email/calendar/contacts etc elmenyt nyujtotta. Including MS Outlook.

ezt hallottam a napokban mástól is, h pl. a mappákat sokkal jobban lehet kezelni BES-en keresztül, jobb a gui-ja, stb. Nem tudom, mert BB-m nem volt Exchange-en, de a mostani iOS+Android megoldás OK.

én anno a wifi-s dolgon úgy kiakadtam (igen, másik emailprogival lehetett wifi-n keresztül is mailezni, de akkor sem volt ugyanaz...), h akkor megfogadtam, soha többé BB...

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

hat az egesz BES arazasnak (es valoszinu ide kotodik a wifi == no BES) az a baja, hogy joval korabban jott mint a mobilforgalom elterjedese es a szolgaltatok iszonytato magas arat kernek erte es ugye amiert fizetnek azt ne adjuk ingyen elv alapjan ez a begyepesedett arazas megmaradt:(

ez igaz, de nekem akkor nem BES (=Blackberry Enterprise Server) hanem csak BIS (=Blackberry Internet Service) volt egy rohadt IMAP és egy POP fiókkal. Na ne má, h a saját így-úgy nem titkosított fiókomhoz kellene az ö szuper titkosításuk?? Szóval szeintem itt tolta el a RIM, hogy megpróbált legombolni minden felhasználóról, amit tudott. Ez OK, kerestek is, de ne csodálkozzanak, ha vége a dalnak...

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

Hat a BIS az viszont a szolgaltaton keresztul megy, szoval a BIS-hez ha jol ertem a dolgokat akkor kell a szolgaltatonak is uzemeltetni valamit, mert nem sima adatforgalomrol van szo.

igen, volt egy mobil-szolgáltatói portál, ahol meg kellett adni a fiókjaid adatait. Mindegy már, örülök, h nincs többé... :)
--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

Nem számít, hogy a múltban sikeresek voltak. Az számít, hogy új BB-t mennyien fogják megvenni. Nekem kicsit kevésnek és megkésettnek tűnik a z10, ez a telefon 2010-ben nagyon versenyképes lett volna, de most az sgs3, nexus, iphone5 vagy akár lumia 920-hoz képest nem tűnik valami nagy durranásnak. Vannak benne jó dolgok, pl a privát és céges használat elszeparálása, a magas szintű titkosítás, de nem hinném hogy ezek hype-ot fognak generálni és sokmilliós eladásokat pedig a BB-nek az kellene a túléléshez. A BES pedig már nem akkora szám, ios és android mobilok integrálása a céges IT üzemeltetés alá nem megoldhatatlan probléma.

hát szerintem jobb mint az i5 hátlapja...

Az iPhone 5 hátlapja szerint sokkal rosszabb mint az iPhone 4/4S-é, de még így is mérföldekkel különb, mint ez a kaucsuk rettenet.

--
trey @ gépház

Írj a RIM-nek az észrevételedről :)

Ha fizetnek érte, szívesen adok tanácsokat. Az itteni észrevételeimet ingyen felhasználhatják. :)

--
trey @ gépház

Egy Q10-est hasznalok. Teljesen jo a hatlap. A Z10-est sem erzem iPhone masolatnak.

Na, es hogy tetszik? A programok hogy meretezodnek at erre a felbontasra? Mert ugye a ket telo felbontasa, keparanya elter

A rendszer szepen megy mind a ketton. Eleve tobb felbontasura van tervezve.
Nekem tetszik a cucc. A multitasking a QNX-nek koszonhetoen gyonyoruen megy, a felulet hasznalatat nem is nagyon kell tanulni, es nem is lassu.

Na, es az akksiido milyen? Mert ugye az sem mellekes, foleg, hogy egyik platform sem igazan jeleskedik benne

Azt meg tudnad esetleg nezni, hogy bluetooth eszkozoknel nem probaljon meg csatlakozni az osszes szolgaltatshoz? Van egy BT headset amit csak audio playbackhez szeretnek hasznalni, headsetkent nem.

Hat tenyleg most az a lenyeg 1 telefonnal, hogy minnel csicsasabb gui-ja legyen? Az iphone-pl hasznalhatatlan telefonnak. pl kesztyuben felvenni... szal nekem iphone marad a levelezesre, meg viberre. SE K800i meg marad telefonnak.

"Az iphone-pl hasznalhatatlan telefonnak. pl kesztyuben felvenni..."

Úgy gondolom, hogy ennek nem az iPhone-hoz van köze. Ennek a kapacitív érintőképenyőhöz - s így a modern okostelefonokhoz jelentős részéhez - van köze.

--
trey @ gépház

Attól még egy iPhone 5-nél 40-50k HUF-fal olcsóbb telefonban meg tudták oldani, hogy vékonyabb keszyűben menjen...

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ne strapáld magad.

(Vékony anyagon - pamut - keresztül az iPhone 5 is működik.)

--
trey @ gépház

Ezt a kérdést mondjuk már többször feltettem magamnak, hogy vajon miért nem lehetett egy zöld és egy piros gombot tenni a telefonokra.

Te még nem tanultad meg az orroddal felvenni?

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

BlackBerry announces Alicia Keys as 'Global Creative Director'

Idézet:
All in all, it's quite the turnaround from calling herself an "iPhone junky" last year

Lehet, hogy Alicia-nak a haja is korpásodik bizonyos összeg felmutatása mellett.

--
trey @ gépház

Akkor kell mellé egy Nokia Lumia 920. Az nappal csinál borzalmas képeket és este tud jó képet csinálni. :)


Normális HUP-ot használok!