A RIM mostantól Blackberry; Itt a Blackberry Z10

A mai BlackBerry 10 rendezvényen Thorsten Heins vezérigazgató bejelentette, hogy a cégét mostantól nem hívják már Research In Motion-nek (vagy röviden RIM-nek). A vállalat új neve: BlackBerry. A cég a neve mellett a tőzsdei rövidítését is megváltoztatja. A NASDAQ-on ezentúl BBRY, a torontói értéktőzsdén, a TSX-en pedig BB szimbólum alatt szerepel majd.

A nap másik híre a BlackBerry Z10-ről szól. A BlackBerry újabb dobása az Egyesült Királyságban holnaptól kapható. A The Verge mai cikke azt feszegeti, hogy vajon egy új életet hoz majd a gyártójának, vagy csak annak alapvető életfunkcióit tudja majd fenntartani.

Hozzászólások

455 font a független z10 angliában a hírek szerint, a nexus 4 16Gb 279...
Ez cirka 160 000Ft, mire hozzánk elér, simán lesz 200 000Ft szerintem :(
Ennyiért nagyon jónak kell lennie...
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Én nexus4-re pályázok, remélem lassan reális áron hozzá lehetne jutni :)
Iphone5 volt a kezemben, rosszat nem tudnék rá mondani, de nekem kicsi a kijelző, és túlzott az ár.
Nexus4 pont az ellenkezője: Jó a vas minden tekintetben, és a hivatalos ára rendben van.

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Nem tudom mi a mérvadó. Üzemeltettem Blackberry szervert egy cégnél. Én sosem láttam azt a nagy mágiát, amit egyesek köré szőttek. Azt hozzá kell tennem, hogy azóta már iPhone-ra váltottak. Misztifikálhatod, de ez lófütty. Egyébként meg nem tudom, hogy mihez hasonlítanám, amikor egy az egyben egy iPhone 5 másolat. Annyi különbséggel, hogy az iPhone-nak egy több éve kialakult ökoszisztémája van.

Őszintén mondom, hogy fogalmam sincs, hogy ezt ki fogja ennyiért megvenni.

--
trey @ gépház

Vannak olyanok akik sokat utaznak. Vannak olyanok akik több országban élnek. Nekik a Blackberry jobb választás. Oxfordban az ifjúságnál nem iPhone láttam, hanem Blackberry-t. Európa nagyvárosainak gazdagjainál is inkább Blackberry-t látok. Az iPhone "kezd" lakossági lenni és sokaknak ez vállalhatatlan.

Fogalmam sincs, hogy mi az BKV. Biztos valami betegség. Vakcina van már hozzá?

PS: Elegáns lesz, ahogy majd hurcolod magaddal a battery pack-eket :D

On several days during my test period, I found that the device could not make it through an entire workday without requiring a recharge or battery swap. If I took the phone off of the charger around eight or nine in the morning, by six or seven at night the phone was completely dead.

9-10 óra alatt lemerül? LOL.

--
trey @ gépház

"jaszkari"

rossz társaságba keveredtél trey, úgyérzem: http://szleng.blog.hu/2008/12/22/jaszkari

"Megjelenésében és társas érintkezéseiben vagány, irigylésre méltó hatást kiváltani próbáló, ugyanakkor felszínes és alaptalanul nagyzoló fiatal férfi.
Feltehetően roma eredetű szó."
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

nalam a <24 ora alatt lemerulo telefonok akksis uzemidoben az egy kategoria.

A blackberry a cegnel tovabbra is az egyetlen mobil platform amivel lehet intranetet bongeszni. Nem tudom, hogy miert de nalam okosabbak irjak ezeket a policyket, gondolom ok jobban biznak a BB-ben mint a tobbi platformban valamilyen oknal fogva.

De a Q10-re leszek kivancsi, mert sok minden van a jelenlegi europai okostelefon piacon csak qwertys telefon nincs:/

hát nekem erröl csak rossz tapasztalataim vannak. Évekkel ezelött megvettem a Bold9700-at, örültem neki mint egy gyerek, h van benne végre wifi és külföldön (ahol elég sokt vagyok) végre megkapom az mailjeimet. De sz*r se volt, mert a wifin keresztül nem tud hitelesített kapcsolatba lépni a kanadában lévö szervereikkel, volt a duma. WTF??? fogtam és eladtam elég hamar.
Azóta állítólag már engedik...de öszintén: kinek kell BB ha Andoid + iOS is támogatják már az Exchange hozzáférést? Én Zarafa-t futtatok, amihez elvileg hozzá lehet heggeszteni a BB szervert is, de semmi kedvem nem volt még egy Win-es kiszolgálót üzemeltetni linux mellett, még ha lehet virtualizálni, akkor se.

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

En speciel amit utalok a Blackberryben az a BES "specialis" adatforgalom amit a szolgaltatok arany arban akarnak merni, amihez a szolgaltatonak semmi plusz szolgaltatst nem kell nyujtani. rozsaszin es kek szinu szolgaltatok pl havi 5e hufert adnak havi 150Mbyte forgalmat. Felette valami 4 ft/10kbyte.

IMHO a BES eddig a legjobb email/calendar/contacts etc elmenyt nyujtotta. Including MS Outlook.

ezt hallottam a napokban mástól is, h pl. a mappákat sokkal jobban lehet kezelni BES-en keresztül, jobb a gui-ja, stb. Nem tudom, mert BB-m nem volt Exchange-en, de a mostani iOS+Android megoldás OK.

én anno a wifi-s dolgon úgy kiakadtam (igen, másik emailprogival lehetett wifi-n keresztül is mailezni, de akkor sem volt ugyanaz...), h akkor megfogadtam, soha többé BB...

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

ez igaz, de nekem akkor nem BES (=Blackberry Enterprise Server) hanem csak BIS (=Blackberry Internet Service) volt egy rohadt IMAP és egy POP fiókkal. Na ne má, h a saját így-úgy nem titkosított fiókomhoz kellene az ö szuper titkosításuk?? Szóval szeintem itt tolta el a RIM, hogy megpróbált legombolni minden felhasználóról, amit tudott. Ez OK, kerestek is, de ne csodálkozzanak, ha vége a dalnak...

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

Nem számít, hogy a múltban sikeresek voltak. Az számít, hogy új BB-t mennyien fogják megvenni. Nekem kicsit kevésnek és megkésettnek tűnik a z10, ez a telefon 2010-ben nagyon versenyképes lett volna, de most az sgs3, nexus, iphone5 vagy akár lumia 920-hoz képest nem tűnik valami nagy durranásnak. Vannak benne jó dolgok, pl a privát és céges használat elszeparálása, a magas szintű titkosítás, de nem hinném hogy ezek hype-ot fognak generálni és sokmilliós eladásokat pedig a BB-nek az kellene a túléléshez. A BES pedig már nem akkora szám, ios és android mobilok integrálása a céges IT üzemeltetés alá nem megoldhatatlan probléma.

Hat tenyleg most az a lenyeg 1 telefonnal, hogy minnel csicsasabb gui-ja legyen? Az iphone-pl hasznalhatatlan telefonnak. pl kesztyuben felvenni... szal nekem iphone marad a levelezesre, meg viberre. SE K800i meg marad telefonnak.