Firefox OS Developer Preview Phone

Címkék

Firefox OS Developer Preview Phone

A Mozilla bejelentette a Telefonica és a Geeksphone közös munkájának eredményeként előállt Firefox OS Developer Preview Phone-t.

Főbb paraméterek:

 • CPU Qualcomm Snapdragon S1 1Ghz
 • UMTS 2100/1900/900 (3G HSPA)
 • GSM 850/900/1800/1900 (2G EDGE)
 • Screen 3.5″ HVGA Multitouch
 • 3 MP Camera
 • 4GB ROM, 512 MB
 • MicroSD, Wifi N, Light and proxmity Sensor, G-Sensor, GPS, MicroUSB
 • 1580 mAh battery
 • Over the air updates
 • Unlocked, add your own SIM card

Részletek itt.

Hozzászólások

A Geeksphone oldaláról két konfig:

Keon

 • CPU Qualcomm Snapdragon S1 1Ghz.
 • UMTS 2100/1900/900 (3G HSPA).
 • GSM 850/900/1800/1900 (2G EDGE).
 • Screen 3.5" HVGA Multitouch.
 • Camera 3 MP.
 • 4 GB (ROM) and 512 (RAM).
 • MicroSD, Wifi N, Light & Prox. Sensor, G-Sensor, GPS, MicroUSB.
 • Battery 1580 mAh.

Peak

 • CPU Qualcomm Snapdragon S4 1.2Ghz x2.
 • UMTS 2100/1900/900 (3G HSPA).
 • GSM 850/900/1800/1900 (2G EDGE).
 • Screen 4.3" qHD IPS Multitouch.
 • Camera 8 MP (back) + 2 MP (front).
 • 4 GB (ROM) and 512 (RAM).
 • MicroSD, Wifi N, Light & Prox. Sensor, G-Sensor, GPS, MicroUSB, Flash (camera).
 • Battery 1800 mAh.

--
trey @ gépház

Rendes OS-sel kéne :-). Árak persze nincsenek hozzájuk írva.

Hát, az a vas sem túl izmos. Különösen az S1, meg hozzá az 1500-as aksi. Mondjuk természetesen attól is függ, hogy mit írnak az árcímkére. :)

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

furcsa mód az oprendszert demózni gyenge vassal kell :)
valahogy oda jutottunk, hogy az operációs rendszernek "gépigénye" van... mintha más is csinálna, mint hogy a driverek alá rak egy stabil réteget. a DOS bezzeg közel ugyanilyen funkcionalitással töredék vason elfutott (vasország kikapcs)

Nem vagom, miert jo ha minden ilyen uj operacios rendszer kezdemenyhez kihoznak egy "fejlesztoi" telefont? Nem az lenne a lenyeg, hogy meglevo cuccokon fusson?

Fejlesztőt akarnak. Azzal megágyazni az alkalmazásoknak. Aztán meg a gyártókhoz akarják betolni...
Nem értem miért futna más telefonon. Melyik Android/iPhone/WindowsPhone/BlackBerry telefonra lehet hivatalosan feltenni a listából egy másik oprendszert?

Amiről te beszélsz az az Ubuntu for Android. Azt fel lehet tenni, Galaxy Nexus-ra.

Ha megnézed mekkora szívás egy másik Androidot (pl CyanogenMod) portolni egy új Android telefonra, akkor lesz róla foglamad milyen lenne egy másik OS-sel ugyanez...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

és a google mennyire hagy bárkit is életben 3-6 éves távlatban.
mert a microsoftot láthatóan ki akarja nyírni.
Jelenleg a google jelentős támogató a mozillánál. Gondolom egész addig, amig a chrome:firefox el nem éri a 10:1-et, és akkor bedönti a mozillát.

ahogy az ms anno az egyeb office programokat.
(Vagy most a google az ms-t, bar az ms az nagy falat, ez a csata hosszu lessz.)

elofeltetel, hogy relative keves firefox user legyen. Tehat eloalljon az az eset, hogy a firefox userek elvesztese a googlenak nem faj, de a google birodalom elvesztese a firefox usereknek igen. erre mondtam, hogy chrome:firefox tartson 10:1 -nel.
Ekkor a google keres egy akarmilyen hibat a firefoxban, es ha a user bugos firefoxszal erkezik a google barmihez (kereso, mail, +) akkor csak egy csinos uzenetet kap, hogy toltse le a chrome-t, mert amit hasznal az nem jo.

bedol a mozilla ettol gyorsan, aztan ha perre megy (hogyan? az oracle sem boldogult a google-val) akkor esetleg 5 ev mulva kimondjak, hogy ez a googletol igazan nem volt szep. Felirhatja a mozilla a fejfara.

ez az opcio jelenleg nem valos, mert a googlenak a firefox jelenlete nem faj (hanem hasznot hoz) a firefox userek pedig igen jelentosek a google szamara.

De azert nem art emlekezni a mozillanal, hogy ez egy olyan tancpartner, akinek semmikepen sem szabad a labara lepni.

A legjobb az egészben, hogy egy hangyányit sem tűnik iPhone klónnak, kicsit sem hasonlít rá sem kinézetben sem menüfelépítésben...

--
MacBook Black
OS X 10.6.5

Jaj, hagyjuk már! Erre mindig jön valaki, (most kivételesen én :D), aki benyög majd valami olyasmit, hogy az Apple meg a Xeroxtól lopott, meg különben is Jobs megmondta, hogy lopni szabad, de csak neki, mert az igazán nagy művészek is lopnak.

Erre valaki (általában ez szoktam én lenni) bodobja a kettős mércét, majd egy harmadik ember rákontrázik a bullshit szabadalmakkal.

Zárjuk rövidre. :)

/thread

Rövidre lehet zárni, meg lehet visszamutogatni, de az tény, hogy a jelenlegi smartphone generáció 99%-ban az iPhone-ból nőtt ki. 2008-2009 környékén az Apple összerakott egy OS-t, felépített köré egy ökoszisztémát, ami elkezdett működni, és az emberek, mint az őrült elkezdték vásárolni. Aztán jött a Google, a MS, a Samsung (Bada), és megpróbálta ezt az ökoszisztémát lemásolni, kicsit a saját ízlésére formálva. A Google-nek működik, a többieknek kevésbé. Lehet ezt tagadni, de felesleges, mert amit az Apple 2008-ban csinált az okostelefon piaccal az elvitathatatlan. Előtte a Windows Mobile, meg Symbian féle próbálkozások csak viccnek tűnnek. Nem a készülékszámokra, hanem az ökoszisztémára gondolok elsősorban, amit az Apple felépített pár év alatt. Alapjaiban változtatta meg a mobil és a desktop piacot is. Hardvert, szoftvert és üzleti modelleket egyaránt.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Ebben igazat is adok neked.

A hsz-em lényege inkább az, hogy emberek _személyes_ sértésnek könyvelik el, hogy az Android ellopott dolgokat az iPhone-tól. Kit érdekel ez? Normális embernek nem szabadna ezen ennyit pörögnie; kivéve, ha az illető Apple alkalmazott, és az iPhone-on dolgozott. Nincs olyan, hogy jócég, bármennyire is fáj a sok fanboynak (Apple, Microsoft, Google, stb).

A 3,5" méretű kijelző is kicsit kevéske, a Huawei jövő hónaptól fog árulni egy 6,1"-os telefont, de mások is 5" körül mocorognak mostanában – a nagyobb kezű felhasználók legnagyobb örömére. Persze, ha Ázsia a célpiac, nem szóltam.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

+1
Ráadásul fejlesztői telefonnak illik több RAM-ot tartalmaznia, mint a mezei end-user készülékeknek.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944