A Microsoft véletlenül Windows 8 Pro licencet "ajádékozott" a szemfüleseknek

 ( trey | 2012. november 21., szerda - 22:40 )

Több cikk is arról számol be, hogy egy, a Microsoft termékaktiválási folyamatában levő - feltehetően nem szándékos - "kiskapu" lehetővé teszi az ügyeskedők számára, hogy ingyen egy aktivált Windows 8-hoz jussanak a Windows Media Center upgrade promóciót felhasználva... Mivel az efféle Windows példány aktiválás minden bizonnyal ellenkezik a redmondi cég szándékaival, feltehetően az így aktivált Windows példányok jogi értelemben hamisítványnak minősülnek.... IANAL.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

szóval az m$ hivatalosan is hamisítja a saját szoftverét:))

bámulatos!

Ha most félretesszük a poént (hogy annyira nem az elvárások szerint fogy, hogy inkább vigyék ingyen, csak ne használjanak mást), akkor ez inkább a kapkodás számlájára írható.

--
trey @ gépház

Èn még azt is el tudom képzelni, hogy direkt csinálják.
A következö az lesz, hogy ök fognak fizetni, hogy használd a rendszerüket, a végén meg még simán csödbe is mehetnek.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Milyen forráskód csinál ilyet. Kicsit egymástól külön álló dolognak tűnik a kettő
vagy egy case után nem tettek brake-et?
case X:
Aktiváld be a media centerrt
//break
case Y:
Aktiváld a windowst

:D
---
Ubuntu one tárhely: https://one.ubuntu.com/referrals/referee/1503/
Dropbox: http://db.tt/XMk0ssk

talán ezért kellett ennyire kapkodni, mert az m$ struktúrája elavult.

már elég régen látszik ez. a winxp-t, a iexplorert hagyták lerohadni, nem fejlesztették, nem adtak ki új programokkal, a régieket is drágán adták...

és csak mostanában kaptak észbe.
most aszt hiszem benyújtotta a számlát a piac.

már csak azt kéne eldönteni, jó lesz e ez nekünk?

Elszomorító.

Nemrég volt hír hogy a Windows7 SP2 még mindig nem jön, 2013 elején sem... Integrált SP1-es telepítés után pedig nagyon sokszor kell újraindítani.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://l.bitcasa.com/Bbw1wOii

Így mostmár igaz lesz az az állítás, hogy egyesek szoftverhamisítás áldozatai lettek ;)

gondolom ehhez már kell eleve valami win, ugye? amúgy jól jönne egy legális win, ha épp szükség lenne rá :D

Nem kell, de nem is legális.

úgy értem a legálist, hogy nem valami warez isten tudja mi :)
nem foglalnád össze nekem, hogy is van ez a windows media center upgrade, akkor? :) tudom, hogy google, de hátha van kedved :) köszi
(bár ha csak az az emailben elküldött kód az, akkor nem kell)

Úgy tűnik, hogy más probléma sem kizárt W8 aktiválási témában.

--
trey @ gépház

Sajnálom így sem kell. Esetleg ha ők fizetnek meggondolom...

Én beérem azzal ha szabadon letölthető lesz. Akkor. Esetleg.
De az biztos h. amig az új felület a kötelező, addig számomra teljesen értéktelen, és ha tehetem elkerülöm, függetlenül az árától is. Ahogyan az ubunturól is lejöttem a unity után, ezt is egyszerűen elkerülöm. :))))
De az beszédes, hogy szinte aprópénzért áruják, és az eladás úgy is mélyen a tervezett alatt van.
--

Akkora marketing büdzsével dolgoznak, hogy könnyen be tudják adagolni a kevésbé hozzáértőknek, hogy ez kell neked. Tegnapelőtt volt egy műsor a TV-ben, ami érdekelt. Ahogy szokott, számtalan reklám volt a másfél órás film közben. Másfél óra alatt kétszer vagy háromszor nyomták a pofámba csehül és magyarul, hogy kell nekem a beszélő csempe.

--
trey @ gépház

Azok az idők szerintem elmúltak. A vistába is toltak lét rendesen, és az még a cégek számára is ehetőbb volt sokkal, ehhez képest ismerjük mi sült ki belőle.
A microsoft az XP-ről akarta a vista felé terelni felhasználókat, most a w7 felől. Egyszóval egy házon belüli sikeres termékkel versenyezteti.
A w8 helyzete sokkal rosszabb, mert még w7 -hez képest is nagyon radikális váltás, a cégek még a w7 migrálást sem fejezték be sok helyen, és a w8-at utálják, és a felhasználói gondolkodás, illetve a konkurencia is sokkal erősebb. (pl. apple) A felhasználónak nem kötelező benyelnie, ahogy a cégeknek sem, mert van w7, van apple, sőt: nem is kell új pc-t vennie, ha simán csak netezni akar, vagy ágyból FB-t tolni arra tablet. Teljesen más a szituáció mint a vista idejében, és a w8 sokkal több negativummal indul a vistánál.

--

A cegeknek elobb-utobb be kell nyelniuk, mert nem lesz olyan long-time support, mint az XP-nel, ez eleg vilagosan latszik. Akkor viszont szopni fognak.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Nem gondolom.
Azért nem, mert az XP support sem szórakozásból lett kétszer kitolva. Nem az m$ dönti el, hogy a termékét meddig supportálja, hanem a piac, és a vásárlók.
Kénytelen volt meghosszabitani a supportot, mert a vista nem lett XP leváltó siker termék, és kihúzta volna a gyufát ha nem teszi. Számomra nagyon sokat mondó volt, amikor a netbook őrület idején bagóért árulták a netbook-ra az xp-t, hogy a gyártók ne a linuxos megoldások felé induljanak. (emlékszünk,amikor az első netbook-ok linuxal érkeztek, és a microsoft inkább 3e forint körüli áron adta hozzá az XP-t?) És a microsoft sérülékenységét is megmutatta, mert emiatt a windows részleg 12% bevétel csökkenést volt kénytelen elkönyvelni, és fél éven belül jöttek az elbocsájtások, és a cafiteria, és juttatások megnyirbálása spórolás miatt.
Szerintem Steve Ballmer legnagyobb tévedése a microsoft bob óta ez az UI.
--

"Szerintem Steve Ballmer legnagyobb tévedése a microsoft bob óta ez az UI."

Gondolom megfelelő hardware-n tesztelted a W8-at, nem pedig valami idejemúlt szutykon.

Nem feltetlen a sebessegevel van problema, inkabb a koncepcioval. Tenyleg nehezkesebb egerrel kezelni.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

"Tenyleg nehezkesebb egerrel kezelni."
vs.
"Gondolom megfelelő hardware-n tesztelted a W8-at, nem pedig valami idejemúlt szutykon."

FYI: a Win8 nem csak tabletre jott ki. Es egy laptop messze nem idejetmult szutyok.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Én biztosan nem fogok egy totál új beviteli eszközt venni azért, hogy használjak egy olyan felületet amitől amúgy is kiráz a hideg.
És erős a gyanúm, hogy ezzel nem vagyok egyedül.
Köszönöm, maradok a w7+egér kombónál, és elfelejtem ezt a bohóckodást a csempékkel.
--

Igen. Növesztek egy harmadik kezet, hogy miközben tíz ujjal gépelek, illetve hüvelykujjal a vakarópadot nyomorgatom, aközben még érintőképernyőzzek is. Vagy megnövesztem a mutató/középső ujjam.

Munka közben piszokmód kényelmetlen.

Munkára nyilván nem a Modern UI-t kell használni, tehát az egész műbalhé felesleges.

Pedig hosszu tavon ez a cel => ez a problema.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Már miért lenne ez a cél? Gondolod, hogy a Microsoftnál olyanok tervezik az OS-t, akik szerint hatékonyan lehet _dolgozni_ ablakozó rendszer nélkül?

Egyebkent miert letezne a Metro egyaltalan? Pontosabban, miert letezik (es default) a Metro alapertelmezetten a nem-RT rendszereken is? (tudom, hogy nem igy hivjak, ignored).
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Igen, a Microsoftnál pontosan ezt gondolják. Ezért is nem lehet Windows RT-re (Windows ARM-en) csak modern ui-s programokat telepíteni, és ezért is nem lehet az alkalmazásboltjukból sem ablakos programokat telepíteni.

Varj, azert ez igy nem igaz. A Windows RT-re azert lehet csak Metros (Modern UI-s, de ezt sosem fogom mar megszokni) cuccokat telepiteni, mert az egyebkent is csak tapikepernyos cuccokra jon ki.
Amit inkabb feszegetni kellene, hogy a Metro miert nem maradt meg az RT-ben, es a sima Win8 meg miert nem jon ugy, mint a Windows Server 8, Metro nelkul.
Olyan nagy fragmentaciot nem okozna, tekintve, hogy PC-re amugy is inkabb PC-s appokat fejlesztenek. Szerintem ott a Metronak nincs jovoje, legfejlebb a jatekok teren.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Pontosan ez a cél.A klassziksu dekstop csak azért van ott,hogy a w7-es programjaid menjenek w8-is, mert gyakorlatilag 0 esélye lenne a w8nak,
ha -gyakorlatilag- nem lenne hozzá szoftver.
Egyértelmű, sőt kifejezeten reklámozott cél, hogy használd az új felületet mert ez a jövő. Erős a gyanúm, hogy ha ez bejön nekik, és felépül a w8-metro kombóra egy erős szoftver környezet a w9-ben már nem is lesz klasszikus desktop. Ennek fényében nekem is kérdésem, hogy kik tervezik az OS-t, mert biztosan jó anyag, de klasszikus példa arra, hogy beszivva ne kódolj:)))
--

:(

Még mindig nem írta meg nekem senki, hogyan lehet teljesen kiirtani a rendszerből, külső fejlesztő által írt program nélkül, ebből van a "műbalhé".

2 magos packard bell lapos, 4 GB memóriával, 500-as SATA lemezzel, 1440-es felbontású wide képernyővel.
A sebességgel, és működéssel semmi bajom sem volt, csak állandóan kerülgettem azt a szemetet amit előrelépésnek hivnak, de szerintem egy agyrém.
Amint elfelejtik ezt a xart egy nagyon tuti OS lesz a w8. Addig bottal sem :)
--

Azt most lehet elfelejteni, hogy desktop-on felemelem a kezemet, hogy nyomkodjam a képernyőt. :) Egyszerűen macerás, a képernyő meg pecsétes lesz ami állatira zavar már mobilon is.
Ez egy baromság. Majd rájönnek...
--

Azert en meg varnek a viragvasarlassal a Windows sirjara.

Ha megnezed, gyakorlatilag a legtobb UI elkezdett a touch iranyaba elmenni, fuggetlenul attol, hogy jelenleg meg mindig a egerbill vezerles van tulsulyban. Tulajdonkeppen mar varom, hogy az OS X 10.9 is errefele lepjen, bar ha nem lep, az is csak a szabalyt erosito kivetelle teszi legfeljebb.

Tabletre mindenkepp bejovos ez a dizajn, ha PC-re meg nagyon nem tudjak eladni, akkor a Win8 a Vista sorsara jut, a Win9-ben meg allithatova teszik, hogy ne a csempes feluletre loginolj be alapbol. Es akkor mindenki happy lesz, a Metro-t le lehet sullyeszteni egy felspecizett Start menu szintjere.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Biztos vagyok benne, hogy az sp2 -ben már ez meg lesz oldva.
Egyszerűen túl nagy horderejű a koncepció, és w8 vonal sikere ahhoz, hogy hagyják a levesbe kerülni. Ha nagyon bukás szaga lesz visszakapjuk a komplett w7-ben megszokott felületet, és onnantól viszont tényleg a legjobb winek közé sorolnám énis.
--

Addig mit hasznalsz?

Mivel otthon, és cégben is olyan gépem van amin a w7 igen lassú lenne, és van xp matrica is, igy XP-t.
Az egyik "matatós" gépen amin meg w2000 matrica vigyorog most lubuntu figyel.
Ha viszont új laptopot vennék (tavasz-nyár környékén tervezek egy thinkapd-et)
akkor w7-hez akarnék ragaszkodni, vagy OS nélkül.
--

"Én beérem azzal ha szabadon letölthető lesz. Akkor. Esetleg."

Tehat akkor sem, mivel nincs hozza geped.
W7-et miert vennel kesobb? Tudtommal barmikor downgrade-elhetsz, annak mar nincs koltsegvonzata de FIXME.
tompos

Az előzetes kiadások jól mentek a matatós gépen tehát elméletileg van hozzá gépem. Ha új gépet néznék (és nincsen szükségem a w8 -ra) és adnak hozzá w7 -et, akkor az is elég olcsó ahhoz, hogy ne érezzem a w8 szükségét. Most vegyek egy terméket amire semmi szükségem, és akkor olcsóbban vehetek egyet amire meg igen?
Eleve úgy tervezem h. thinkpad+w7, és el van intézve.
--

Thinkpadet simán lehet venni OS nélkül.

Azért valami desktop OS kell rá :)
--

Hungarian UNIX Portal... ;-)

Én ismerek egy Unix-ot ami jó desktopra, de az csak Apple gépeken fut ;)

:))))) Én is két desktop OS-t ismerek :))))
--

Szerintem bizonyos köröknek a Linux sem rossz annyira desktopra, de Unixnak nem igazán lehetne ma már hívni, inkább Unix-alapú rendszernek, erre ment a mondatom. :)

Soha nem is lehetett annak hívni.

Úgy fogalmaznék, hogy a linux disztribúciókat igénytől/felhasználói szakértelemtől függően páran desktopként is használják.
A linux tudtommal unix like, és nem unix alapú, de fixme.
--

"A linux tudtommal unix like, és nem unix alapú"

Igazad van, a hangsúly nálam azon volt, hogy nem Unix, nem azon, hogy nem jó desktopra, ez a lényeg.

a szomszéd asztalos józsi bácsi is kiválóan fut apple gépeken, de őtet nem híják operációs rendszernek, de mobiltelefont kiválóan hajít, és még ismerem is.

asztala viszta.

Azert ha eleg kitarto vagy, a csak ele be lehet eroltetni egy "nem"-et.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Nem olyan rossz azert. Nem hasznalom regota, de Start menu valoban hianyzik, helyette van a bal also sarokba jobb klikkre egy start menu maradvany. A Metro reszet meg kb csak indulaskor latom.
Szvsz ronda amugy, olyan elcseszett win7 masolat erzesem van, mint anno amik voltak KDE-re.

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

Az uj felulet nem kotelezo, nagyon konnyu visszameni full desktop modba. A gyors inditas eszkoztar helyreallitasa utan, az uj start kepernyo felfoghato egy elszurt start menukent. Az osszes eddigi alkalmazas mukodik rendesen desktop modban is, a moderneket igy nem kell hasznalnom. Az uj metros/modern felulettel valo talakozast desktop mod hasznalata eseten nem is nagyon kell kerulgetni.

Az elozetes verziok alapjan azt hittem, hogy rosszabb lesz, de tenyleg szinte teljesen el lehet kerulni az uj felulet hasznalatat.

> az uj start kepernyo felfoghato egy elszurt start menukent

Jó, úgy fogom fel, attól még nem lesz jobb :-).

> nagyon konnyu visszameni full desktop modba

Én nem visszameni (sic!) akarok minden egyes használatkor, hanem benne maradni. :-).

> tenyleg szinte teljesen el lehet kerulni az uj felulet hasznalatat.

Erős hangsúly a "szinte"-n.

Szóval nem, továbbra sem győzött meg a Windows 8. Ezért csak ritkán használom, akkor is inkább azért, hogy ne fogalom nélkül beszéljek róla.

> Én nem visszameni (sic!) akarok minden egyes használatkor, hanem benne maradni. :-).

Bejentkezes utan rakatintasz a megfelelo ikonra es kesz. De ha a legelso helyre pakolod akkkor belepesnel eleg csak tovabb lenyomva tartani az Enter gombot.

> Jó, úgy fogom fel, attól még nem lesz jobb :-).

De nem is annyival rosszabb. Egyedul a hotlistet hianyolom, a Remote Desktopnal, de majd kirakom gyorsinditasra es kesz.

> Erős hangsúly a "szinte"-n.

Mar 3 hete fent van es meg nem jutottam el oda, hogy atussem a monitort a hulyesegei miat. Szoval a start menu hot listait leszamitva nem lattam meg idegesito hianyosagot.

Én nem visszameni (sic!) akarok minden egyes használatkor, hanem benne maradni. :-)

Nem próbáltam még, de állítólag működik: Login után automatikusan be lehet esni a hagyományos desktopba, annyi a teendő, hogy a "schedule" paranccsal létrehozol egy új bejegyzést, amit úgy konfigurálsz, hogy login után indítsa el az explorer.exe-t. Azért, hogy a leállításhoz se kelljen a kezdőlapra visszamenni, egy parancsikont lehet gyártani az asztalon, ami: shutdown /s /t 0 majd jobb egér "pin to taskbar". Elvileg ennyi.

Leallitashoz nem kell visszamenni, kimesz jobboldalra, feljon a sidebar, es van egy baromi nagy power gomb rajta.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Ahhoz politikusnak vagy más egyéb fontos döntéshozónak kell lenned. ;)

Free Windows 8 upgrades? Not so fast (or easy)... Ahogy Finder is irta, attol hogy aktivalt lesz meg nem biztos hogy legalis.