Elnézést kért a Microsoft a "0xB16B00B5" miatt

A Microsoft egyik munkatársának gyerekes hozzájárulását a Linux kernelhez nem mindenki vélte viccesnek. Matthew Garrett szerint a Microsoft poénjának köszönhetően a Linux kernel ebben a formában megsérti a Föld lakosságának felét, a nőket. A Microsoft is érezte, hogy ez nem maradhat így. A vállalat képviselője egy bocsánatkérést juttatott el a NetworkWorld-höz:

We thank the community for reporting this issue and apologize for the offensive string. We have submitted a patch to fix this issue and the change will be published in a future release of the kernel.

A Microsoft köszöni a közösségnek, hogy jelezte ezt a problémát és egyben elnézést kér a bántó string miatt. A cég beküldött egy patch-et, amely korrigálja ezt a problémát. A változtatás része lesz a jövőben kiadásra kerülő kernel release-eknek.

A részletek itt.

Hozzászólások

Korábban én sem értettem, hogy ez miért gond. Viszont nem gondoltam bele abba, hogy ez nem egy egyszerű általános "fuck", "shit", "bastard", hanem egy olyan valami, amit tényleg magukra vehetnek egyesek... Így érthető egyesek felháborodása.

--
trey @ gépház

Igazad van, nincsenek elmebetegek.
De ha már idézted, a linkelt oldal alján találod...

"E legendák széles körben ismertek voltak, ezért is lepődhettek meg idén tavasszal a legendavadászok, amikor májusban a leadben már megpendített morbid történetet olvasták. A BBC által is lehozott történet szerint egy ausztrál férfi szárítógépbe tette a gondjaira bízott 13 hónapos kisbabát, mert a gyerek magára öntötte az italát, és a férfi meg akarta szárítani. A 21 éves Samuel Siddallnak addig kellett a csecsemőre vigyáznia, amíg az anya vissza nem tért az aerobik edzésről. A súlyos égési sérüléseket szenvedett babát kórházba vitték, a férfit pedig eltiltották az anyától.

A BBC persze nem először hozott volna le városi legendát vagy dőlt volna be egy hoaxnak, de a történetnek megtaláltuk a folytatását is, méghozzá egy augusztus végi híradásban. Ezek után nehéz lenne azt állítani, hogy átverésről lenne szó, több mint három hónap alatt kiderült volna a turpisság. A férfi peréről hírt adó cikkből megtudhatjuk: Siddall cselekedetéért – melyet ekkor már úgy magyarázott, hogy gyermeket szerette volna szórakoztatni – 8 hónap börtönbüntetést kapott. Cselekedete idején Siddall tanárnak tanult; azóta az iskolát otthagyta."

ez szép, és jó, meg ilyesmi:))

de...
ha bekapcsolod a tévédet, és megnézel egy híradót, - mondjuk - akkor azt láthatod v. halhatod hogy nincsenek is emberek ezen a földön, csak munkavállalók, fogyasztók, választók, nemdohányzók meg ilyesmi:)

amikor mégis azt mondogatják 'emberek' akkor is elég rossz hangsúllyal teszik. de ez már egy másik probléma.

kétségtelen hogy a szexista beszólások sokkal erősebbek, mélyebben érintenek néhány embert, de a jelenség általános.

vagyis...
csak kétféle ember létezik, akik két csoportra osztják az embereket, meg akik nem.
ez utóbbi csoport taglétszáma nulla:)

Én is azon gondolkodtam, hogy ez kb olyan eset, mintha mondjuk egy, a rendőrség számára írott szoftver forráskódjába kommentként bekerülne egy rendőrvicc. Ez biztosan iszonyúan sértené néhány ember lelkivilágát, kábé a rendőrök pont akkora része sértődne meg, mint a Linux user nők a fenti fícsör miatt.
Szerintem kell ahhoz valamekkora degeneráltság, hogy valaki egy őt célzó poénon fennakadjon (amennyiben az nem egy lejárató kampány része).
De ugyan, ki akarná pont a nőket lejáratni? A férfiak? Szerintem a férfiak nagy része nagyon is szeretni a nőket (már csak ilyenek vagyunk), van aki virágot visz nekik, valaki meg egy hibakódban emlékezik meg róluk. Ennyi, és nem több.
Csaba

ez hogy "A nő" = "big boobs" hol van leírva?

a pali túl sokat nézegette a pornóoldalakat.
csak kíváncsiságképpen ha nem "big boobs" hanem "big dick" lett volna akkor mi lenne a reakció.

és ha történetesen nő lett volna a programozó?

v. mégis igaz az a nők által terjesztett állítás, hogy minden pasi egy hímsoviniszta disznó? :))

nagyon helyesen bocsánatot kért az m$. és pont.

Azért elég nehéz megmagyarázni, hogy mi sértő van azon, hogy egy programozó rajong a "nagy csöcsökért". Férfi szemmel inkább arra nézünk furcsán aki nem...

Nem hiszem, hogy ezért mea culpázni kellene. Van akinek ez jön be, van akinek a formás lábak, ...

Mellesleg a nők sem különbek e téren, másképp nem nyáladzanának Brad Pitt seggére vagy akármelyik másik szépfiú arcképére. Mégsincs ezért sértődés, meg szorgalmas bocsánatkérés.

Szóval ez inkább egy hülye überfeminista által feldobott műbalhé az uborkaszezonra.

Igazából nem az összes nőt, csak a kismellűeket.

Szörnyű ez a demagógia...

Nem érted a problémát. Elmagyarázom, mert elsőre én sem értettem. A probléma az, hogy a Microsoft emberének vicce miatt most az érzékenyebbek a Linux kernelre és fejlesztői közösségre mutogatnak azt kiabálva, hogy szexista. Nyilvánvalóan nem esik ez jól olyanoknak, akiknek nem állt szándékában ilyet csinálni. Kellemetlen ez Microsoft-nak is, ahogy azt a mellékelt ábra mutatja.

--
trey @ gépház

A kérdést azoknak kellene feltenni, akik szerint a nők megítélése az IT-ben nem egyenlő a férfiakéval. Tőlem valószínűleg elfogult választ kapnál. Ráadásul földrészenként, régiónként, mit tudom én miként ennek a megítélése jelentősen eltérhet. Én korábban leírtam, hogy engem nem zavar, de megértem azt, ha valakit zavar.

--
trey @ gépház

+1

És az egyenlőtlenség nem egyenlő az elnyomással.

Egyébként vannak olyan viccek, amik a férfiakat (vagy olyanok, amik a bőket) „nézik le”, de remélhetőleg nincs olyan idióta, aki ezeket magára veszi. Csak az önérzetes hülyék veszik fel az ilyesmit, akiknél kimaradt a nevelés és az egó az egekbe szökött. A bigboobs is csak egy béna poén.

Ez komolyan szemet szúrt valakinek? A boob-ot kiláttam volna belőle, de hogy ez offenzív legyen...

Dehat nem csak a noknek van melle. Kerjenek bocsanatot tolunk is, es azert is mert az elso bocsanatkeresbol kimaradtunk. Es a nok is kerjenek bocsanatot.

Bocs. :)

szóval az úgy van, hogy az ember egy állat.

ebből kifolyólag mindig azt tartja szépnek/vonzónak, ami a túlélést és a gének továbbörökítését az ő megítélése szerint jobban elősegíti.

ezen lehet puffogni meg puffogni a puffogók ellen, de az az igazság, hogy nincs olyan szélsőséges eszme, amihez ne lehetne támogatókat találni.

mindemellett eléggé alacsony színvonalúnak találom ezt a poént, 200as iq-hoz nem biztos, hogy ez passzol legjobban, dehát ízlések és pofonok...

a nők hátrányos megkülönböztetéséről annyit, hogy igenis létező probléma, egyszerűen az alap hozzáállás más hozzánk, tehát helyzeti hátrányból indulunk egy akármilyen beszélgetésben.

ezzel _sem_ lenne semmi gondom, ha lenne egy gazdag pasim, aki már kb 5 éve eltart. csakhogy az a cink, hogy valamikor egy nagyon okos és magát nagyon emancipáltnak érző nő kierőszakolta, hogy mi is dolgozzunk, úgyhogy kénytelenek vagyunk megpróbálni érvényesülni. csak azt nem értem, hogy a többi nő ezért hogyhogy nem verte laposra azt, aki ennyire okos volt.

azt gondolom, hogy egy nő "imidzse" nem azon múlik, hogy dolgozik vagy háztartásbeli, mert utóbbit is lehet méltósággal "viselni", az egész csak hozzáállás kérdése.

uff.

"azt gondolom, hogy egy nő "imidzse" nem azon múlik, hogy dolgozik vagy háztartásbeli, mert utóbbit is lehet méltósággal "viselni", az egész csak hozzáállás kérdése."
Nagy nagy +1! Soha sem néznék le valakit azért, mert karrier helyett a családját választja. Sőt, ha a - még nem létező - feleségemnek fontosabb lenne a karriere, de valakinek otthon kéne maradnia, akkor én is minden gond nélkül vállalnám. Valahogy a nagy individualizmusban megfeledkeztünk arról, hogy a család egyik lényege egymás segítése, ami álltal a család minden tagjának jobb lesz.

"200as iq-hoz nem biztos, hogy ez passzol legjobban"
khm... 15-ös szórással a 200-as IQ nem mérhető. Más szórással meg bármit jelenthet. ;)

Ezt hiszik a nők. A valóságban a szomszéd 50 kilós kismellű nőnek már három gyermeke van.

Nem minden pasi agyát sikerült még kimosni annyira, hogy kizárólag a szilikonra izguljon.

A média beállít egy nőideált, ami rohadt messze van az állati ösztönöktől (a molett nő lenne az állati ideál), a nők meg elhiszik, hogy kizárólag az a szép.

Az emberi szexualitás az állatitól igencsak messze került. Minden nőnek lenne 10-15 gyermeke, ha kizárólag az állati ösztönök mozgatnák az emberiséget.

except: lenge blúz, ártatlan kiscica tekintet, mosolygás, stb...amikkel még egy oltári baromságot is ráhagynak egyesekre, mert hát mégis. Jobb esetben, rosszabb esetben meg el is hiszik és rúgják ki a másikat.

Szóval kétarcú dolog ez. Általánosítani nem lehet. "Hőbörögni" meg korlátlan mennyiségben.Vica-versa.

--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

hajjajj, az még a rosszabbik fele, mert van, hogy ezzel még csak vissza sem akarok élni és mégis sikerül... pedig nem vagyok az a 90-60-90.

nem tudnám pontosan meghúzni a határt, hogy mikor épp ki a hibás, mindenesetre nem véletlen, hogy pl. a katonaságnál külön vannak szedve a fiúk meg a lányok, ha jól tudom, éppen ezért, mert végső soron senki nincs fából.

hm. oké, de régebben pl. voltak külön lány- meg fiúiskolák.
szívesen kipróbálnám. mondom ezt annak ellenére, hogy IT-vel kapcsolatos témáról nőneművel a szakközepes programozás tanárnőm óta nem sikerült érdemben beszélgetnem. érdemben = tudott újat vagy érdekeset mondani.

"szóval az úgy van, hogy az ember egy állat."

Off: Sosem értettem azokat, akik az emberiséget valami csuda nagy önálló minden felett álló valaminek próbálja beállítani. Ugyanúgy része az élővilágnak.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"a nők hátrányos megkülönböztetéséről annyit, hogy igenis létező probléma, egyszerűen az alap hozzáállás más hozzánk, tehát helyzeti hátrányból indulunk egy akármilyen beszélgetésben."

Szerintem ez szituációfüggő. Igen, van, ahol a nőket éri hátrányos megkülönböztetés, de van, ahol a férfiakat. Vannak a két nem között olyan különbségek, amik meghatározzák, hogy adott feladat elvégzésére melyik nem képviselői alkalmasabbak. Nem azért van kevés nő az informatikában, mert a férfiak elnyomnák őket, hanem mert egyszerűen kevés nőnek áll rá az agya az informatikai problémákra. De ugyanígy kevés férfi dolgozik titkárként, mert a nők alkalmasabbak arra, hogy az abban a munkakörben felmerülő problémákat megoldják. Természetesen vannak kivételek, és nekik valóban nehezebb boldogulniuk az adott munkakörben, de ez nem csak a nőket érinti.

"csakhogy az a cink, hogy valamikor egy nagyon okos és magát nagyon emancipáltnak érző nő kierőszakolta, hogy mi is dolgozzunk, úgyhogy kénytelenek vagyunk megpróbálni érvényesülni. csak azt nem értem, hogy a többi nő ezért hogyhogy nem verte laposra azt, aki ennyire okos volt."

Nahát, nahát... :)

unsigned short fel_vagyok_haborodva = 0xFA52;

Mi lenne, ha egyszerűen átírnák

#define HV_LINUX_GUEST_ID_HI 2976579765

-ra?

"Matthew Garrett szerint a Microsoft poénjának köszönhetően a Linux kernel ebben a formában megsérti a Föld lakosságának felét, a nőket."

Ez se normális. Legfeljebb pár elmebeteg feminista vadembert sért meg, de azok meg is érdemlik. Ráadásul csak azokat ezek közül, akik Linux kernelt fejlesztenek, szóval jó eséllyel szakállas nők. :)

Épp akartam valamit írni erről, hogy MOST hol van Linus, amikor a feministákat meg a túlérzékeny kernelfejlesztőket kéne elküldeni a búsba, de ez az idézet azt hiszem pótol mindent. Aki megsértődött rajta, az idióta, aki meg amiatt érzi magát rosszul, hogy néhány idióta megsértődött annak nem kéne mainstream szoftvert fejlesztenie, mert nem bírja idegekkel. Vagy fejlesszen álnéven.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

egyébként a boobs feneket is jelent :)

Én nem értem, mi a baj a 2976579765-tel, ez is olyan, mint a 666 meg a 42? Lemaradtam valamiről?

Végül is mit állítunk? Hogy sértő az, hogy vannak nagy cicik? Vagy az sértés, hogy egy programozó (implicite) elismerte, hogy érdeklődik irántuk?... Esetleg idén nyáron nem termett elég uborka Amerikában, és kellett valamilyen érdekes téma a sajtónak?

majd valami google employee atirja 0xB16D1C5-re, ne aggodjatok

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Erre már csak azt tudom mondani amit bátyám pár kiló felszedése után:
"Nagyobb melleim vannak mint néhány csajnak a strandon".

Hát még ha az lett volna, hogy 0x60D (GOD)! Az összes ateista megsértődött volna. Vagy az összes hívő? Vagy az összes agnosztikus?

disztraktor: csöcsvihar
van aki nem ismeri? de őszintén ám! :)

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Biztos valami kismellű, bűnranda picsa hisztizett az ügyben.

Végre volt egy normális kódrészlet, erre azt is kiszedték, nem semmi :))

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Bihar a viliben...
Egy olyan világban, ahol a sört, a láncfűrészt, a rúzst és a családi nyaralást nagycsöcsű bikinis nőkkel reklámozzák, nem ezen kellene fennakadni.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Ez nem tortenhet meg, ha mindenki egyenlo!

"It is the year 2081. Because of Amendments 211, 212, and 213 to the Constitution, every American is fully equal, meaning that no one is smarter, better-looking, stronger, or faster than anyone else. The Handicapper General and a team of agents ensure that the laws of equality are enforced. The government forces citizens to wear "handicaps" (i.e. - a mask if they are too handsome or beautiful, earphones with deafening radio signals to make intelligent people unable to concentrate and form thoughts, and heavy weights to slow down the too strong or fast)."

https://en.wikipedia.org/wiki/Harrison_Bergeron

Hihi, rájöttem mi haszna van ennek az egésznek. Most kiderül, hogy kik a szociopaták, ehe :D