Jól kezdett a Google Nexus 7-je az USA-ban

Címkék

A Reuters cikke szerint a Google Nexus 7 tabletje jól fogy az amerikai retail csatornákban. A nagyobb kiskereskedelmi egységek kifogytak a készletekből azután, hogy a Google tabletje pénteken debütált az Egyesült Államokban. Pontos darabszámokról nincs adat. Egyes tesztelők - köztük a WSJ-s Walt Mossberg, aki egyszerűen csak a legjobb androidos tabletnek nevezte - elismerően nyilatkoztak a 199 dolláros tabletről, amely egyesek szerint komoly fenyegetés lehet az Amazon Kindle Fire-jére. Eric Schmidt - Google ügyvezető elnöke - csütörtökön arról beszélt egy konferencián a riportereknek, hogy jelenleg "óriási kereslet" van a cuccra.

Részletek itt.

Hozzászólások

van info h. hozzánk mikor jut el?
--

Ha ilyen jól (el)fogy odakint, akkor hozzánk már el se jut (mármint értelmes darabszámban). És mire megoldják a gyártókapacitás problémákat, addigra letiltatja a forgalmazást az Apple (sajnos elég jól nyomulnak etéren :-( ). De nem probléma. A kínai klónokat behozzák ide is. És a Google-nek teljesen mindegy, hogy a Nexus 7-et veszi/viszi-e a nép v. a kínai klónt ... hosszú távon játszanak és a cél az, hogy az Android minél szélesebb körben elterjedjen. A Nexus készülékeket csak a piac élénkítése végett hozzák ki, nem a bevétel miatt. És persze a Google márkanév építésében is van egy kis szerepe. :-)

hát, igen ez az az ár amiért már az is megveszi, aki nem tudja pontosan mire is fogja használni. várható volt, hogy óriási mennyiséget adnak el. mondjuk ahogy olvastam profitjuk nem nagyon lesz rajta viszont.

Régóta gondolkodom egy tabletben, hogy ki tudnám-e használni, és akkor talán beruháznék rá. Sajnos, túl sok az elvárásom, pl ezen nincsen éppen jack kimenet. :(

Nekem van egy 8"-os tabletem, egyelőre nem tudtam eldönteni, hogy mire használható egyáltalán. WC-n könyvet olvasásig jutottam el, esetleg még nyaraláshoz. Sajnos én nem tudok elképzelni olyan eszközt, amit normálisan tudnék használni 17, de inkább 19 colos megjelenítő nélkül, és a virtuális billt sem csípem. Az android szoftverek kb. a Windows 3 kategóriája körül vannak (nyilván a médiakezelés nélkül értem).
Azt el tudom képzelni, hogy bizonyos üzletkötők szerencsés esetben használni tudják értelmes dolgokra is, de egyébként szórakoztató elektronika kategória egyelőre nálam. Vagy majd mondanak esetleg még néhány kirívó esetet mások.

Szerintem van még egy kategória: az idősek.
Nem véletlen egy ilyen korú elemző beszél róla, nekik ez (is) kell.

Idősebb emberek akik idegenkednek a számítógéptől és attól a rengeteg funkcionalitástól amit úgy érzik nem tudnának megtanulni (és amire többnyire nincs is szükségük) könnyebben vesznek szerintem egy ilyet. Amire nekik kell azt bőven tudja, de emberközelibb, mint egy PC. Szerintem.

Pontosan erről van szó. Anyósoméknak jelenleg egy laptop-ot vettem (céges leárazás)
viszont ami nekik igazán jó lenne, az egy tablet. Az esetek 99%-ában a neten fognak
keresgélni (receptek, hírek, tv műsor) a maradék feladatot pedig androidos alkalmazással
teljesen jól ki lehet váltani. Ha esetleg annyira szeretnének gépelni, akkor ha jól láttam,
lehet wireless-es billentyűzetet is kapcsolni a tabhoz, innentől kezdve meg van oldva a probléma.

Még egy példa: amióta androidos telefonom van, azért, hogy megnézzem, mikor
megy a busz, vagy jött-e levelem, nem fogom bekapcsolni a pc-met, hanem a
telefonomon 10 mp alatt megvan. Egyszerűen olyan új eszközök vannak, amikkel
pl. az internetet egészen máshogy használja az ember, a GPS plusz google maps
kombinációt meg egyenesen imádom, mindig is utáltam térképet cipelni a táskámban...

:irigyked:. Nekem meg mindig nem csinaltak meg a kernel fejlesztok, hogy felebredjen a gep. Lealudni lealszik, azzal nincs gond.

Az a baj, hogy se idom, se turelmem nincs hakkolni, azt szeretnem, ha egyszeruen csak mukodne.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

ugyanmar. Elhiszem hogy neked nem hianyzik, de az "ez meg minek" szoveg a tabletekre mar kicsit uncsi. Bizony van akinek bejon es kenyelmes jol hasznalhato cuccok. Persze nem valtja ki egy rendes gepet (akar laptop akar desktop), de korszeruen nevezve "tartalom fogyasztasra" jo kis cuccok.

Hmm, néztem a leírásban, s ha már megemlítették, hogy van benne mikrofon, gondoltam, azt is odaírják, hogy 3,5 jack. Most körbeforgattam: http://www.google.com/nexus/#/7/specs és meglett! Furcsálltam is, hisz alapnak gondoltam. Ennek ellenére, - s hogy az előzőekhez is szóljak -, kb olyan érzésem van, mint amikor kidobták a netbook kategória első szárnyasait. Nem értettem a lényegét, hogy kisebb kijelző, kisebb teljesítmény, stb... Az is egy célközönségnek, célfeladatra jó. Bár a netbookokat lehet használni komolyabb környezetben, ez sem jó érv, amit most mondok.

Sebaj, nem szoktam beleugrani az új innovációkba, várok mindig minimum több hónapot! Egyrészt a fejlesztés először mindig drága, másszor nagyon ritka az a jelenség, ami akkora tüzet gyújt mint az értelemben és érzelemben egyaránt, hogy felgyújtsa a lámpát: "No, ez most kell!".

Az enyém még nem jött meg... :( (Angliában).

legalább lenne benne egy SD kártya hely. akkor egyből rámennék. az nagyon hiányzik

Ebben a percben jott meg a kollega nexus 7-e. Itt van az asztalan, jelenleg meg becsomagolt dobozban. Mondtam neki csinaljunk ilyen doboz kinyitos youtube videot rola :-)