Még több infó a 99 dolláros, androidos játékkonzolról

Címkék

Pár nappal ezelőtt már volt szó nálunk az Ouya-ról. A projekt tegnap felbukkant a Kickstarter-en. 950 ezer dollárt kértek, egy nap alatt majd' 600 ezer jött össze. A promó filmben egyebek mellett felbukkan Brian Fargo is.

A konzol tervezett paraméterei:

  • Tegra3 quad-core processor
  • 1GB RAM
  • 8GB of internal flash storage
  • HDMI connection to the TV, with support for up to 1080p HD
  • WiFi 802.11 b/g/n
  • Bluetooth LE 4.0
  • USB 2.0 (one)
  • Wireless controller with standard controls (two analog sticks, d-pad, eight action buttons, a system button), a touchpad
  • Android 4.0

A hírek szerint az egyik Minecraft fejlesztő (Mojang) azt ígérte, hogy ha összejön a projekt, akkor a Minecraft futni fog a dobozon.

Minden, amit az Ouya-ról tudni lehet megtalálható a Kickstarter oldalon.

Hozzászólások

Ez túl szép ahhoz h. igaz legyen :))))
--

b+, mire leírtam a cikket 580 ezer dollárról 660 ezerre nőtt a felajánlások összege.

Aki hozzá akar jutni az elsők közt, annak ott a 99 (+20 a szállítás; +30 a második kontroller) dolláros opció:

Pledge $99 or more
3593 Backers • Limited Reward (1407 of 5000 remaining)

GET AN OUYA: console and controller. Guarantee we will have one available for you, before it gets to stores. Plus the rewards above. We're figuring out how many we can make! (We have to ask you to add $20 for shipping outside the U.S.) Please add $30 if you want a second controller.

Várható: 2013 márciusa

--
trey @ gépház

Engem meggyőztek ezzel a videóval teljesen.

♲♻♲

Nem tudom mennyire globálisan elfogadott vélemény, csak gondoltam megemlítem: A Baldur's Gate Enhanced Editiont warez veszély miatt nem akarják androidra kiadni. Valamelyik ottani főnök twitterében láttam.

Off: Ha valakit érdekel, azt kerestem, mikor akarják kiadni. Nyár végében "reménykednek"

Ezek után a 74 USDs Android stick az 1 magos cortex a8-cal nagyon drága...

Starcraft hogy fog futni androidon?
Meg miért android alapú? Miért nem sima linux?

Ilyen eszkozon csak egy egyszeru, lenyegre toro ui-al rendelkezo OS nak van ertelme, az android tudtommal az egyetlen megoldas erre linux alapokon, meg ha eleg gyenge minosegben is teszi ezt. (Van meg hova fejlodnie az androidnak es szvsz a legjobb lenne ha bizonyos reszei kulon fejlodjenek fix szabvanyositott APIval, mert egyebkent elonyben van az egyeb linux dekstop OS-okhoz kepest, ahol nincs is igazi versenytarsa (Unity eleg messze all ettol))

---
return NEVER;

http://java.tszebeni.hu

yay, scam console!

Ezen jót nevettem! A hírek szerint az egyik Minecraft fejlesztő (Mojang) azt ígérte, hogy ha összejön a projekt, akkor a Minecraft futni fog a dobozon.

Majd lesz 5 négyzetméteres pálya, meg 10 FPS! :D

Persze, csak kb. az asztali verzio "far" view beallitasahoz kepest huszad akkora a maximum latotavolsag.

Jo, nyilvan nem telefonon fog megastrukturakat letrehozni az ember, de ha a rendes teljes MC-t portolnak ide, akkor eleg tre lenne. Marmint hogy fel tudj vele menni rendes szerverekre is, ne csak onmagadban tudj egy 5x5-os hazat csinalni.

(Pelda: 1, 2 - ez far load nelkul alap MC-ben maximum a fejeig latszodna, az mobilos verziokban meg kb. a makett 2x-eseig.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Kíváncsi vagyok, lesz-e majd TV-vel egybeépített változat, ha majd egyszer lesz android TV ugye...
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

eddig filoztam egy hasznal xbox360-as gepen, hogy el tudjam utni a nem létező felesleges időmet a tv előtt is. Na pontosan eddig filoztam.
WANT!
____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - elérhető árú, legális szoftverek itthon

Legalabb nem fognak unatkozni a munkanelkuliek es akiknek nincs penzuk es inkabb valami ertelmetlennel akarjak elutni a szabadidejuket. :)

Lenyeg, hogy mar igy is az egig ernek a szemetdombok, nyersanyagok fogytaban, de kellenek az ujabb izek.

Hm arra viszont jo lesz, hogy az allam rategye a sápot (afa) vagy esetleg bevezesse a jatekkonzol adot, hiszen ez meg inkabb luxuscikk, mint a mobil. :D

29,698 BACKERS
$3,811,532 PLEDGED OF $950,000 GOAL
27 DAYS TO GO
Ez elég jó ötlet volt.
Hogy miért nem én találtam ki? :-)

Azért azt tudd, hogy ez se nulla előmunkával készült (lásd videó, kezelőfelület demo, ...), tippre egy jelentős része a backer-eknek szakmabeli ismeretségük, illetve befektető.

Egyébként az ötlet jó, a warez is el fogja vinni a hátán, de az se minden...

...és ez után az android hdmi stick-ek tényleg drágának tűnnek, én ilyent veszek majd inkább.

Cég esetén talán többet tudsz, mint pár szép rajz és jól elkészített videó, nagy bemondásokkal, de alapvetően igaz. Persze lehet itt is az "alapítók" nagy emberek és ha ők mondják, akkor biztosra lehet venni.

De túl nem akarom ragozni, csak felvetődött bennem, mint kérdés. Tehát az emberek bukják, ha nem készül el amire pénzt adtak.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Persze, egy egy nagyobb név, aki bizonyított, nyilván sokat nyom a latba. Persze, sokszor sok helyen borulhat a bili, elcsúszhatnak a határidőkkel, rosszul mérték fel a költségeket, túlvállalják magukat, akármi.

De minden befektetésben (még ha ilyen kis összegű) van kockázat. Viszont kétségtelenül sok előnye van a kickstarternek.

(ui: a színes aláírásod elég zavaró, biztos akarod? :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Értem és nem a Kickstarter ellen írok, konkrétan semmi ellen nem írok, csak érdekelt pár dolog, főként, hogy tényleg jó a Kickstarter, hiszen sok olyan projekt valósulhat meg "közösségi alapon", ami egyébként a kukában végezné, mert mondjuk nagyobb befektetők nem látnak benne (elég) pénzt. Erre tökéletes példa gondolom az Ouya.

Jut eszembe :-), van már olyan Kickstarter projekt ami meg is valósult az összedobott pénzekből?

(Felfedeztem az aláírást és próbálkozom, csiszolom. :-)

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

television
television
television
...
television

És vajon a mostani androidos játékok hogy fognak menni rajta? Nem lenne rossz, ha működnének. Afélő vagyok, hogy a játékfejlesztők X része nem foglalkozott a billentyűzet vs dpad támogatással, mert a telefonok többségében úgy sincs. Nagyon el tudnám képzelni, hogy támogassa az eszköz a wiimote-ot pointer device-ként (ami lényegében a touch-ot pótolhatná). Vagy egereket.

Ez egy Android alapú cucc lesz. szerintem semmi akadálya nincs, hogy fussanak rajta a Google Store-os játékok. Ugyan saját store-t akarnak exkluzív címekkel, de mivel szabadon hackelhető, szerintem az első amit rácsapnak az emberek, az a Google Play app lesz. :)

"Wireless controller with standard controls (two analog sticks, d-pad, eight action buttons, a system button), a touchpad"

Egyébként a mi játékainkat kb. 2 perc alatt alkalmassá lehet tenni hard key használatára, gondolom a többieknek sem okozna nagyobb kihívást.

egyre durvább és durvább lesz ez a project;)
Van már rá 6m dollárjuk, ideje megváltani a világot.

Az onlive pedig egy meglepően jól sikerült dolog, igaz, mikor utoljára próbáltam csak angliai szerverpark volt, így a magas latency miatt FPS játékra konkrétan alkalmatlannak bizonyult (de ennek ellenére meglepő volt, hogy a rövid tesztem alatt az a 100ms mennyire kevésnek tűnt vizuális élményre fordítva. 20-30ms esetében szerintem nem tűnt volna fel a dolog, hogy én most egy "felhőn" játszom).