Magyar jelölt is indul a 2012-es Debian Project Leader választáson

 ( trey | 2012. március 14., szerda - 14:40 )

A Debian Project Leader (DPL) a Debian projekt vezetője. A DPL feladata kettős. Az egyik projekten kívüli, a másik a Debian projekten belüli feladat.

A DPL projekten kívüli feladata: képviselje a Debian Projektet mások (külsősök) előtt, beszédeket és prezentációkat tartson a Debianról különböző rendezvényeken, konferenciákon. Jó kapcsolatot építsen ki és ápoljon más szervezetekkel, cégekkel, vállalatokkal.
A DPL projekten belüli feladata: a DPL vezeti a projektet és határozza meg a Debian projekt céljait. Tartja a kapcsolatot a többi fejlesztővel, kiváltképp a megbízottakkal, annak érdekében, hogy megtudja, hogy hogyan tudja azok munkáját segíteni. Tehát a DPL fő feladata a koordináció és a kommunikáció.

A DPL-t egy évre választják. A Debian fejlesztők szavazással választják ki a DPL-t a jelöltek közül. Minden DD jogosult szavazni. Kilenc héttel a DPL poszt megüresedése előtt a Debian Project Secretary kezdeményezi az új választást. A 2012-es DPL választás a kampány szakaszba érkezett. A 2012-es Debian Project Leader választás három jelöltje:

  • Wouter Verhelst
  • Nagy Gergely
  • Stefano Zacchiroli

Stefano Zacchiroli, a jelenlegi Debian Project Leader, aki hamarosan már két DPL periódust tudhat a háta mögött. Zacchiroli 2010–2012 közt volt a projekt vezetője és most az újraválasztásért indul. Programja elolvasható itt.

Nagy Gergely (algernon) most indul másodszor a választáson. 2004-ben már egyszer jelöltette magát, de akkor csak azért, hogy Martin Michlmayr (DPL 2003-2005) ne egyedül induljon. Gergely akkori programja abban a szellemben készült, hogy ne legyen igazi kihívója Michlmayr-nek. Mostani programja elolvasható itt.

Wouter Verhelst is volt már DPL jelölt. Megpróbálta megnyerni a szavazókat 2007-ben és 2010-ben is, sikertelenül. Most harmadik alkalommal próbálja megszerezni a pozíciót. Programja itt olvasható.

Kurt Roeckx kampányidőszakot bejelentő levele itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A cím alapján felcsillant a szemem. Aztán beleolvastam az ún. "programba", és egy "mese habbal" kategóriás novellát kaptam...

Plane az elozmenyeket elnezve :)

Akkor nagyjabol sikerult a terveknek megfeleloen megfogalmaznom, legalabbis a mese-szeruseg kifejezetten szandekos volt. Legalabb nem unalmas, se nem szokvanyos.

Hogy mennyire hatasos... onmagaban valoszinuleg kevesse, nem is volt cel, hogy a platform magaban barkit is meggyozzon barmirol. Ellenben figyelemfelkeltesre alkalmas, ami a kampany-periodus alatt jol jon.

--
|8]

Algernon! Respect. Éppen a hozzászólásod előtt akartalak hívni, hogy álmodom-e. Hozzászólás után marad ez a comment...

"Legalabb nem unalmas"

Én már a 2. bekezdésnél untam. Ez nálam a "sokat beszél, keveset mond" kategória :)

Izlesek es pofonok. En a tobbi platformmal voltam kb hasonloan, komoly kihivas volt atragni magam rajtuk, pedig nem is hosszuak (ellenben szarazak es nincs tobb tartalmuk az enyemnel :P) :(

--
|8]

Engem a jogi sallangra, vagy egy blogpostra emlékeztet, de egy szakmai projekt programjánakplatformjának nem biztos, hogy ideális az ilyen sztorizgatós, semmitmondós téma.

A DPL nem szakmai pozicio, megha vannak is szakmai elemei.

--
|8]

- Képzeld Lujza! A múltkor megnéztünk egy horror-filmet a moziban.
- És?
- Tele volt véres brutális jelenetekkel és undorító képekkel.
- Nahát!
:-D

(Mikor töltöttél ki utoljára intelligencia tesztet?)

Hat te lathatolag meg sosem :( (IQ-tesztet nem szokas tobbszor kitolteni, ugyanis az IQ nem valtozik lenyegesen. Ld. MENSA felveteli.)

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Ti Microsoft-Fanboy-ok nagyon szolidárisak vagytok egymással. Szép dolog, bár nincs sok értelme.
:-)

(Az intelligencia pedig sajnos változik agyvérzés, alkoholizmus, drogok, előrehaladott kor és más káros körülmények hatására)

khmm...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Sok féle IQ teszt van. Ezért nem kizárt, hogy valaki többet is kitölthet.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Az elme is edzhető !

+1

Kommunikációs szakirodalmat tudok felajánlani ha sikerül megszerezni a pozíciót.

epic comment is epic

Nincs benne hősiesség. Ő a munkáját adja hozzá. Régen használtam Debiant.

Hogy került ide a hősiesség?
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Nyilván az "epic"-re gondol barátunk. Ha nem akarja érteni, úgyse fogja :)

Valóban az Angol nyelvtudásom szerény mértékű. Ha irónia volt akkor beszívtam.