Magyar jelölt is indul a 2012-es Debian Project Leader választáson

Címkék

A Debian Project Leader (DPL) a Debian projekt vezetője. A DPL feladata kettős. Az egyik projekten kívüli, a másik a Debian projekten belüli feladat.

A DPL projekten kívüli feladata: képviselje a Debian Projektet mások (külsősök) előtt, beszédeket és prezentációkat tartson a Debianról különböző rendezvényeken, konferenciákon. Jó kapcsolatot építsen ki és ápoljon más szervezetekkel, cégekkel, vállalatokkal.
A DPL projekten belüli feladata: a DPL vezeti a projektet és határozza meg a Debian projekt céljait. Tartja a kapcsolatot a többi fejlesztővel, kiváltképp a megbízottakkal, annak érdekében, hogy megtudja, hogy hogyan tudja azok munkáját segíteni. Tehát a DPL fő feladata a koordináció és a kommunikáció.

A DPL-t egy évre választják. A Debian fejlesztők szavazással választják ki a DPL-t a jelöltek közül. Minden DD jogosult szavazni. Kilenc héttel a DPL poszt megüresedése előtt a Debian Project Secretary kezdeményezi az új választást. A 2012-es DPL választás a kampány szakaszba érkezett. A 2012-es Debian Project Leader választás három jelöltje:

  • Wouter Verhelst
  • Nagy Gergely
  • Stefano Zacchiroli

Stefano Zacchiroli, a jelenlegi Debian Project Leader, aki hamarosan már két DPL periódust tudhat a háta mögött. Zacchiroli 2010–2012 közt volt a projekt vezetője és most az újraválasztásért indul. Programja elolvasható itt.

Nagy Gergely (algernon) most indul másodszor a választáson. 2004-ben már egyszer jelöltette magát, de akkor csak azért, hogy Martin Michlmayr (DPL 2003-2005) ne egyedül induljon. Gergely akkori programja abban a szellemben készült, hogy ne legyen igazi kihívója Michlmayr-nek. Mostani programja elolvasható itt.

Wouter Verhelst is volt már DPL jelölt. Megpróbálta megnyerni a szavazókat 2007-ben és 2010-ben is, sikertelenül. Most harmadik alkalommal próbálja megszerezni a pozíciót. Programja itt olvasható.

Kurt Roeckx kampányidőszakot bejelentő levele itt olvasható.

Hozzászólások

A cím alapján felcsillant a szemem. Aztán beleolvastam az ún. "programba", és egy "mese habbal" kategóriás novellát kaptam...

Akkor nagyjabol sikerult a terveknek megfeleloen megfogalmaznom, legalabbis a mese-szeruseg kifejezetten szandekos volt. Legalabb nem unalmas, se nem szokvanyos.

Hogy mennyire hatasos... onmagaban valoszinuleg kevesse, nem is volt cel, hogy a platform magaban barkit is meggyozzon barmirol. Ellenben figyelemfelkeltesre alkalmas, ami a kampany-periodus alatt jol jon.

--
|8]

Kommunikációs szakirodalmat tudok felajánlani ha sikerül megszerezni a pozíciót.