HTC - érkezik az Android 4.0 frissítés a HTC telefonokra

A HTC a napokban a Facebookon csepegtetett infókat arról, hogy mikor és melyik készülékeire érkezik majd az Android 4.0 (kódnevén "Ice Cream Sandwich") frissítés. Első karikában március végétől érkezik a HTC Sensation, HTC Sensation 4G és HTC Sensation XE készülékekre az ICS, majd hamarosan megérkezik HTC Sensation XL-re is. Ezen kívül a HTC megerősítette, hogy az év folyamán kiadásra kerül az ICS a HTC Rezound, HTC Vivid, HTC Amaze 4G, HTC EVO 3D, HTC EVO Design 4G, HTC Incredible S, HTC Desire S és HTC Desire HD készülékekre is.

Hozzászólások

Nem tudom, amiota a Nexus S-re megerkezett a frissites csak a baj van vele. Vacakol a fenykepezo alkalmazas, a feluletet sokszor latom sunyi modon ujraindulni, a regi jol bevalt alkalmazasok nem indulnak... Hja, es azt meg nem is mondtam, hogy minden baba-ke'k ;-)

Mikor is jött ki az ICS? Még mindig ennyire bugos? Na ezt kellene a Google-nek megreguláznia. Röhej..

Ezen mit kell alátámasztani?
Az ICS kint van hónapok óta.
A HTC-nek most sikerült odáig eljutnia, hogy megkapják egyes már kiadott modellek. Mind eközben folyamatosan jelentenek be (nem csak a HTC) új modelleket még régebbi rendszerrel. Ezt nevetségesnek tartom.

A bugosságot pár perces saját élményre és a felhasználók visszajelzésére alapozom.

Egyszerűen vicc, hogy nem képes a Google annyira, hogy normális mederbe terelje a frissítéseket és az új készülék kiadásokat. Lehet szépen példát venni a WP7-ről és az iOS-ről.

"A HTC-nek most sikerült odáig eljutnia"

Nem olyan egyszerű a forráskódtól a szoftverfrissítésig eljutni mint azt a laikusok elképzelik.

http://developer.sonyericsson.com/wp/2011/12/07/ice-cream-sandwich-from…

Ezt már legalább 20-szor belinkeltem a HUP-on, de nem nagyon tájékozódik belőle senki. Pedig még képek is vannak a cikkben.

Nem tartom magam laikusnak, de Google alkalmazott sem vagyok, hogy belelássak a fw kiadásokba.
Egyszerűen nem tartom ésszerűnek és ildomosnak a piacon ezt a késlekedést.
A Google helyében szépen csöndben adnám ki a kódot a nagyobb gyártók felé, majd ha azok reportolják a kiadásra kész FW-eket, vagy ahhoz közeli állapotot, akkor jelenteném be a nagyközönségnek.

Így csak a platformot hozzák kellemetlen helyzetbe.

HTC kisse veszit a renomejabol, mikor a HTC Desire-t ennyire hanyagolja. 2.3-as frissitest csak UK-ban ad ki, amugy meg igyekszik ugy tenni, mintha mar nem is lenne ilyen telefon. pfff
Desire tulajdonosoknak mostmar tenyleg csak a custom ROM marad...

Az Android 2.3-al teljeskörűen használható az eszköz.

A HTC-nek az Android 4.0 elérhetővé tétele a Desire-re azért sem lehetséges mert az Android 4.0 hardveresen gyorsított UI-ra támaszkodik és az Andreno 200 videókártya nem támogatott.

Az Andreno 200-nak nagyjából fele akkora a teljesítménye, mint a támogatott Andreno 205-nek.

Szerintem ennek ellenére még mindig meg kellene feleljen, de eszközmeghajtó az aligha lesz hozzá.

Leirtak, de ez a HTC kocsogsege. 1GHz proci van benne. nem keves RAM/ROM. Kijelzo, mint a tobbi most kiadottban. A GUI regebbi, de nem feltetlen kell jatszani minden telefonnal...
Nincs hozza driver? Ez eleg halovany indok, szerintem.
Az is fura, hogy a htc.com-on, EU-s HTC Desire, mint olyan, nem letezik, ill. erosen igyekeznek ugy tenni, mint ami nem letezik.
2 eves telefont? Ez ami nekem van, a PVT4-es (vagy mi) ujabb kiadas, tehat meg dolgozgattak rajta az elso kiadas ota is.

Nem hiszem, hogy a kiadas elsikkasztasa a google hibaja lenne, ez htc specifikus.