A Sony kivásárolja a Ericsson-t Sony Ericsson-ból

Az Ericsson és a Sony ma bejelentették, hogy egyezségre jutottak abban, hogy a Sony megvásárolja az Ericsson Sony Ericsson Mobile Communications AB ("Sony Ericsson") vállalatban levő 50%-nyi részesedését. A tranzakció lezárultával a cég 100%-ban a Sony tulajdonába kerül. A Sony 1,05 milliárd eurót fizet az Ericsson-nak az üzletrészért. A bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólások

És akkor végre átnevezhetik magukat Ericsson-ra, mivel az a név jobban cseng mostanában, mint a Sony.

Nem, mert kamu. :)
Az Erlangnak sose volt célja a Java leváltása, mivel eleve a két nyelv alap felfogása is ég, és föld. Az Erlang főleg a hálózati signalling terén szokott bevetésre kerülni, arra lett kitalálva.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Ja. Gondolom az alapjául szolgáló PROLOG is egy nagy faszság. Egyébként elmondhatnád, miről beszélsz? Tavaly 40%-al nőtt az Ericsson portfóliója, és idén a harmadik negyedévben sincs oka panaszra.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Nem a Prologot minősítettem, és ha már itt vagyunk sem a Modulát, sem a COBOL-t, sem a Fortrant, sem az Adat, sem a LOGO-t, sem a Javat, sem a Scalat, sem a Basicet, sem a Lispet, sem egyébb nyelvet csak és kizárólag az Erlangról engedtem sejtetni a véleményemet.

Ha az Ericsson megél az Erlangból akkor még több hatalmat neki. Én nem leszek akadálya. ^^

--
GPLv3-as hozzászólás.

Én tanulmányoztam. Sőt, más, erlangban írt warékat is. Több CPU-ra skálázódás: nem, vagy csak alig volt (ez biztosan lehet a kód hibája is). Megbízhatóság: konkrétan a CouchDB-t sikerült többször használhatatlanra rohasztani, sőt, volt, hogy a lelkét is láttam manifesztálódni egy core fájl formájában.
Teljesítmény: na az nincs. A CouchDB semmilyen porcikájában, de más erlangos szoftvernél sem sikerült tetten érni, gyakorlatilag bármelyik $RANDOM javás szoft jobban skálázódott, vagy nagyobb teljesítményt adott. Ez annyira persze nem tűnik meglepőnek, a JVM-et sokkal nagyobb erőforrásokkal hegesztik, mint az Erlangét.
Mivel is reklámozzák még? Ja igen, elosztott rendszerek. Na a CouchDB-ben olyan sincs, a bűn lassú (és néha kicsit bugos) replikáció is HTTP-n megy.
A CouchDB valószínűleg Javában, vagy C(++)-ben sokkal nagyobb teljesítményt, jobb skálázódást, alacsonyabb és kiszámíthatóbb memóriaigényt (!) tudna felmutatni.

De asszem már leírtam, biztosan csak senki sem tud Erlangban programozni, és azért szar minden elérhető mainstream alkalmazás.
--
zsebHUP-ot használok!

facebook chat + erlang nem eleg mainstream?:)
amugy az ericsson házon belül eleg sok helyen használja,ahol fontos az in service upgrade es a könnyű debuggolhatosag. en dolgoztam erlang alkalmazasokkal support oldalról, es nagyon szerettem. az erlang debugja egy álom egy gdb-s traceleshez képest...

CouchDB-t (sem) ismerem, de meglep hogy ennyire vacak lenne. Ugyanakkor be kell latnom lehet megsem lep meg. Opensource :)

Korabban mar beszeltunk rola, az AXD-t nem neveznem szarnak es eleg mainstream (volt), de annyira nem ismerem a termeket hogy tudjam hogy a kivalo rendszerjellemzok kozul mennyi koszonheto valoban az Erlangnak, leven hogy telko cuccokban a redundancia nem pusztan processzekben van jelen hanem vasban is; raadasul ez a fajta processz redundancia/fault isolation megoldott C/C++ kornyezetben is, tehat nem Erlang kivaltsag. De majd egy ericssonos kijavit :)

Beszelgetesunk utan talalkoztam meg mas (zart) forgalomgeneratorokkal, amik teljesitmenyben hoztak amit kellett (nem tudom mennyire merheto C/C++-hoz), es igen, termeszetesen a kod ott is kelloen gany volt.

Azt egyebkent megjegyzem, hogy anno amikor az Erlangot kivittek az Ericssonon kivulre, akkor nagyon nagy hypeot toltak a fiuk, hogy megeljenek belole. Az egyik volt CEO kesobb elismerte, hogy a hype-nak talan a fele igaz es ok maguknak is vissza kellett kicsit venni a nagy szavakbol, mikor a vevok elkezdtek rajtuk szo szerint szamonkerni oket.

Ettol a green threadek elmelete es a message passing alapu megoldasok vagy maga az Erlang nem lesznek szarok (pl MS Singularity is elegge elgondolkoztato).

"Több CPU-ra skálázódás: nem, vagy csak alig volt"
Ez elegge beszedes, leven hogy a mezei par soros vackok is kivaloan skalazodnak, hacsak nem tiltod le :) Ezt legalabb sikerult szemelyesen is megtapasztalnom.
--
cythoon

Természetesen nem úgy értettem, hogy minden kínai ilyen, DE! Gondolom te is láttad a híradókban a felvételeket. Az illető elütötte a kislányt, majd amikor ezt észrevette, akkor még a hátsó kerékkel is áthajtott rajta. Ezzel "nincs bajom", mert menekülni akart a patkány. Utána jött egy másik teherautó, aki ismét áthajtott rajta. Erre fogjuk azt rá, hogy nem vette észre(???). De a hét perc alatt, amíg a kukás végre leráncigálta a gyereket az útról, 21 jármű (főleg három kerekű, nyitott, kis áruszállítók) kerülte ki a gyerek véres testét. Ha ez a társadalom nem beteg, akkor melyik?!

a Microsoft eddig háromszor megbukott a mobilpiacon. nem úgy mint a Nokia a Symbiannal, ami lassú lejtmenettel még most is második. a Microsoft mobilbukásai igazi K.O. bukások voltak. a Windows Mobile folyamatos problémái miatt elvesztette a vásárlóit, miután szinte mindenki akit vonzott a Microsoft neve és a WinMo csalódott és nem akart többet olyat, így pár év alatt leötödölődött a Windows Mobile részesedése, végül maga a Microsoft dobta be a törölközőt.
Danger/Sidekick fiaskó nagy arcvesztés volt a Microsoftnak, azóta nem túl népszerűek a Sidekickek. az egészben az a legszebb, hogy a Danger alapító a Microsoft csodálatos vállalati kultúrája miatt a felvásárlást követően elhagyta a céget, és egyik alapítója lett az Android Inc.nek, amit a Google vásárolt fel, ám ott már jól érezte magát Andy Rubin és ma is vezetői beosztásban dolgozik a Googlenél. a többi Dangeres is elhagyta a céget, a Microsoft igazi profiként új embereke vett fel a helyükre. egy hónap sem telt el és elvesztek a Ms ügyfelek adatai, na persze az állítólag a Hitachi hibája volt:)
a romokból összerakott KIN már a bemutató alkalmával megbukott. az is egy KINos fiaskóm volt.

ezekből a bukásokból egy is elég lett volna egy olyan, csak mobilokkal foglalkozó cégnek mint a Nokia a csődhöz.