A Sony kivásárolja a Ericsson-t Sony Ericsson-ból

 ( trey | 2011. október 27., csütörtök - 12:37 )

Az Ericsson és a Sony ma bejelentették, hogy egyezségre jutottak abban, hogy a Sony megvásárolja az Ericsson Sony Ericsson Mobile Communications AB ("Sony Ericsson") vállalatban levő 50%-nyi részesedését. A tranzakció lezárultával a cég 100%-ban a Sony tulajdonába kerül. A Sony 1,05 milliárd eurót fizet az Ericsson-nak az üzletrészért. A bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

És akkor végre átnevezhetik magukat Ericsson-ra, mivel az a név jobban cseng mostanában, mint a Sony.

De akkor ezek szerint az Ericssonnál vége a mobil részlegnek.

igy van, mar csak az erlang maradt, az ericsson vezerigazgatoja bejelentette, hogy mostantol kizarolag erre koncentralnak.
a cel a java levaltasa, teljes megsemmisitese.
--
zsebHUP-ot használok!

ez komoly? Linket tudsz adni a bejelentésről?

Nem, mert kamu. :)
Az Erlangnak sose volt célja a Java leváltása, mivel eleve a két nyelv alap felfogása is ég, és föld. Az Erlang főleg a hálózati signalling terén szokott bevetésre kerülni, arra lett kitalálva.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

oké, akkor mégse vagyok hülye :)

Az a C++ volt :-)

(lyrics)

--
cythoon

Hah, ez jó! Kicsit átnéztem ezt az Erlangot. Hát programozzon benne akinek két anyja van lol.

Erre fosták el a pénzt az Ericssonnál. Nem csoda, hogy tönkrementek.

--
GPLv3-as hozzászólás.

/o\
--
cythoon

Visual Studio friss szemmel

--
GPLv3-as hozzászólás.

?
--
cythoon

O, b+, egy hozzaertovel van dolgunk. Jah, mar emlekszem rad, te mas programozos topicokban is szakertettel mar.

"lol"

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Hah, jó kis cikk. Mondjuk én nem látom benne, hogy hol a mulatság. De én már csak egy ilyen buta C-s gyerek vagyok. ^^

--
GPLv3-as hozzászólás.

Ja. Gondolom az alapjául szolgáló PROLOG is egy nagy faszság. Egyébként elmondhatnád, miről beszélsz? Tavaly 40%-al nőtt az Ericsson portfóliója, és idén a harmadik negyedévben sincs oka panaszra.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Nem a Prologot minősítettem, és ha már itt vagyunk sem a Modulát, sem a COBOL-t, sem a Fortrant, sem az Adat, sem a LOGO-t, sem a Javat, sem a Scalat, sem a Basicet, sem a Lispet, sem egyébb nyelvet csak és kizárólag az Erlangról engedtem sejtetni a véleményemet.

Ha az Ericsson megél az Erlangból akkor még több hatalmat neki. Én nem leszek akadálya. ^^

--
GPLv3-as hozzászólás.

Itt van, amiben tévedsz. Az Ericsson nem az erlangból él meg!
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Talán tanulmányozd a CouchDB-t...

OpenBSD 4.9/i386 theo for the prezident:D

Én tanulmányoztam. Sőt, más, erlangban írt warékat is. Több CPU-ra skálázódás: nem, vagy csak alig volt (ez biztosan lehet a kód hibája is). Megbízhatóság: konkrétan a CouchDB-t sikerült többször használhatatlanra rohasztani, sőt, volt, hogy a lelkét is láttam manifesztálódni egy core fájl formájában.
Teljesítmény: na az nincs. A CouchDB semmilyen porcikájában, de más erlangos szoftvernél sem sikerült tetten érni, gyakorlatilag bármelyik $RANDOM javás szoft jobban skálázódott, vagy nagyobb teljesítményt adott. Ez annyira persze nem tűnik meglepőnek, a JVM-et sokkal nagyobb erőforrásokkal hegesztik, mint az Erlangét.
Mivel is reklámozzák még? Ja igen, elosztott rendszerek. Na a CouchDB-ben olyan sincs, a bűn lassú (és néha kicsit bugos) replikáció is HTTP-n megy.
A CouchDB valószínűleg Javában, vagy C(++)-ben sokkal nagyobb teljesítményt, jobb skálázódást, alacsonyabb és kiszámíthatóbb memóriaigényt (!) tudna felmutatni.

De asszem már leírtam, biztosan csak senki sem tud Erlangban programozni, és azért szar minden elérhető mainstream alkalmazás.
--
zsebHUP-ot használok!

facebook chat + erlang nem eleg mainstream?:)
amugy az ericsson házon belül eleg sok helyen használja,ahol fontos az in service upgrade es a könnyű debuggolhatosag. en dolgoztam erlang alkalmazasokkal support oldalról, es nagyon szerettem. az erlang debugja egy álom egy gdb-s traceleshez képest...

CouchDB-t (sem) ismerem, de meglep hogy ennyire vacak lenne. Ugyanakkor be kell latnom lehet megsem lep meg. Opensource :)

Korabban mar beszeltunk rola, az AXD-t nem neveznem szarnak es eleg mainstream (volt), de annyira nem ismerem a termeket hogy tudjam hogy a kivalo rendszerjellemzok kozul mennyi koszonheto valoban az Erlangnak, leven hogy telko cuccokban a redundancia nem pusztan processzekben van jelen hanem vasban is; raadasul ez a fajta processz redundancia/fault isolation megoldott C/C++ kornyezetben is, tehat nem Erlang kivaltsag. De majd egy ericssonos kijavit :)

Beszelgetesunk utan talalkoztam meg mas (zart) forgalomgeneratorokkal, amik teljesitmenyben hoztak amit kellett (nem tudom mennyire merheto C/C++-hoz), es igen, termeszetesen a kod ott is kelloen gany volt.

Azt egyebkent megjegyzem, hogy anno amikor az Erlangot kivittek az Ericssonon kivulre, akkor nagyon nagy hypeot toltak a fiuk, hogy megeljenek belole. Az egyik volt CEO kesobb elismerte, hogy a hype-nak talan a fele igaz es ok maguknak is vissza kellett kicsit venni a nagy szavakbol, mikor a vevok elkezdtek rajtuk szo szerint szamonkerni oket.

Ettol a green threadek elmelete es a message passing alapu megoldasok vagy maga az Erlang nem lesznek szarok (pl MS Singularity is elegge elgondolkoztato).

"Több CPU-ra skálázódás: nem, vagy csak alig volt"
Ez elegge beszedes, leven hogy a mezei par soros vackok is kivaloan skalazodnak, hacsak nem tiltod le :) Ezt legalabb sikerult szemelyesen is megtapasztalnom.
--
cythoon

:D
Ezért a szálért volt érdemes ma reggel ide benézni.

(Látnád a konkurrenciánál mi van :D)
----
Hülye pelikán

:D
--
cythoon

Az Ericssonnál eddig sem volt mobil részleg.

egy ideig tenyleg mindegyik fixnek gondolta magat, de aztan megindultak a kiszervezesek, igy sok reszleg mobil lett
--
zsebHUP-ot használok!

Érted te, hogy hogy értettem, csak kötekedsz. :)

Ja, bár egy kicsit árnyalja ezt az átnevezést, hogy nem az Ericsson veszi meg a Sonytól, hanem a Sony az Ericssontól az 50%-ot.

.

legyen inkább EricsSony az új név:)
mostmár csak a Nokia maradt utolsó európai mobilgyártóként, de ők sincsenek túl jó állapotban.

Belép Kína az EU-ba, és rögtön minden mobil európai lesz.
--
zsebHUP-ot használok!

LOL

Hier stehe ich, ich kann nicht anders, Gott helfe mir, Amen.

:)
jó is lesz a belépnek, Kínában csak papíron van szocializmus ezért működik a gazdaságuk, az EUban valóban jóléti szocializmus van, nem is versenyképes az európai gazdaság.

Azért nem mindig vagyok biztos, hogy emberek élnek abban az országban:
http://www.hir24.hu/kulfold/2011/10/21/meghalt-a-ketszer-elutott-es-magara-hagyott-kinai-kislany

"A lánynak végül egy 58 éves kukásnő segített, aki meglátva a őt azonnal félrehúzta az útból, és segítségért sietett."

Aranyszabály, hogy sosem szabad általánosítani.

Hier stehe ich, ich kann nicht anders, Gott helfe mir, Amen.

Természetesen nem úgy értettem, hogy minden kínai ilyen, DE! Gondolom te is láttad a híradókban a felvételeket. Az illető elütötte a kislányt, majd amikor ezt észrevette, akkor még a hátsó kerékkel is áthajtott rajta. Ezzel "nincs bajom", mert menekülni akart a patkány. Utána jött egy másik teherautó, aki ismét áthajtott rajta. Erre fogjuk azt rá, hogy nem vette észre(???). De a hét perc alatt, amíg a kukás végre leráncigálta a gyereket az útról, 21 jármű (főleg három kerekű, nyitott, kis áruszállítók) kerülte ki a gyerek véres testét. Ha ez a társadalom nem beteg, akkor melyik?!

Közel másfél milliárd ember él abban az országban. Semmit nem ér az emberi élet. Ott a humán erőforrás tényleg csak egy erőforrás.

Olyan mintha a mesékben levő Kína nem is létezne.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Ami, mint látjuk, meg is látszik a morálon. :(
Na mindegy, nem offolok tovább...

Nahát nahát, mégse annyira jó hely ez a kína, mint eddig gondoltad? ;)

A gazdasági dolgok kezelése továbbra is szimpatikus egyelőre, de a politika és az ilyen szintű társadalmi normák nagyon nem...

> mostmár csak a Nokia maradt utolsó európai mobilgyártóként

Hát ezzel a nagy M$ barátsággal már nekik is meg vannak számlálva a napjaik IMO.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Jah, mer az MS is már háromszor tönkrement.
----
Hülye pelikán

a Microsoft eddig háromszor megbukott a mobilpiacon. nem úgy mint a Nokia a Symbiannal, ami lassú lejtmenettel még most is második. a Microsoft mobilbukásai igazi K.O. bukások voltak. a Windows Mobile folyamatos problémái miatt elvesztette a vásárlóit, miután szinte mindenki akit vonzott a Microsoft neve és a WinMo csalódott és nem akart többet olyat, így pár év alatt leötödölődött a Windows Mobile részesedése, végül maga a Microsoft dobta be a törölközőt.
Danger/Sidekick fiaskó nagy arcvesztés volt a Microsoftnak, azóta nem túl népszerűek a Sidekickek. az egészben az a legszebb, hogy a Danger alapító a Microsoft csodálatos vállalati kultúrája miatt a felvásárlást követően elhagyta a céget, és egyik alapítója lett az Android Inc.nek, amit a Google vásárolt fel, ám ott már jól érezte magát Andy Rubin és ma is vezetői beosztásban dolgozik a Googlenél. a többi Dangeres is elhagyta a céget, a Microsoft igazi profiként új embereke vett fel a helyükre. egy hónap sem telt el és elvesztek a Ms ügyfelek adatai, na persze az állítólag a Hitachi hibája volt:)
a romokból összerakott KIN már a bemutató alkalmával megbukott. az is egy KINos fiaskóm volt.

ezekből a bukásokból egy is elég lett volna egy olyan, csak mobilokkal foglalkozó cégnek mint a Nokia a csődhöz.

Tehat?

---
pontscho / fresh!mindworkz

a Microsoft mobilokkal foglalkozó része csak azért nem ment tönkre háromszor, mert a behemót többi része mindig megmentette. más, csak mobilos céget ezekből a bukásokból egy is csődbe vitt volna.
cseppet sem makulátlan a Microsoft hírneve mobil témában.

Most "megmentik" a Nokiát is. :'-(

Hier stehe ich, ich kann nicht anders, Gott helfe mir, Amen.

ahogy mondani szokták... ilyen barátok mellett már nincs is szükség ellenségre!

ugyan... nekik csak a nokia szabadalmai kellenek, hogy az adroidot és az iphone-t lehessen szorongatni.