kernel.org helyzetjelentés

Címkék

H. Peter Anvin a hétvégén helyzetjelentést adott a kernel.org újjáépítésének munkálatairól. Levelében arról számolt be, hogy gőzerővel dolgoznak. Az egész kernel.org infrastruktúrát alapjaitól újraépítik. Az új infrastruktúrában már nem lesz shell hozzáférése a fejlesztőknek a git tárolókhoz. Helyette gitolite-ot vezetnek be és annak segítségével oldják meg a szolgáltatás hostolását. Az üzemeltetők értik, hogy a kernel.org kiesése kellemetlenséget okoz a fejlesztőknek és az egész Linux közösségnek, ezért igyekeznek mielőbb visszaállítani a szolgáltatást, de az új tool-ok beállítása időt vesz igénybe. Elnézést kértek a közösségtől a kiesés miatt és biztosítottak mindenkit, hogy a kernel.org fejlesztői gépeinek visszaállítása a legmagasabb prioritással futó taszkjuk.

Hozzászólások

we've been working very hard = in the middle of reading manuals.

a vicces mar csak az lenne, ha nemsokkal a befejezes utan bejelentenek, hogy a github-ot is megtortek, ahol jelenleg folyik a kernel fejlesztese... :)
___
info

Édes istenem... Hát nem kapkodják el, az biztos...

Milyen jól is jön egy ilyen incidens a konkurenciának, akik még évek múlva is erre hivatkozva adják majd el biztonságosabbnak vélt rendszereiket.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor