Pert indított a HP az Oracle ellen az Itanium hanyagolása miatt

Címkék

Az Oracle márciusban jelentette be sokak megdöbbenésére, hogy törli minden Itanium processzorra irányuló jövőbeli szoftverfejlesztését. A vállalat azzal indokolta a lépését, hogy egyeztetett az Intel vezetésével, ahol azt az információt kapta, hogy a processzorgyártónál az x86 vonal a fő csapásirány és az Itanium az életciklusa végéhez közeledik. Az Oracle szerint a HP vezérigazgatója sem említette az Itanium-ot a HP jövőjét taglaló hosszú és részletes prezentációban.

A HP nem örült az Oracle bejelentésének.

Annyira nem, hogy a vállalat tegnap hivatalosan bejelentette, pert indított az Oracle ellen annak Itanium dobására irányuló tervei miatt. A HP hiszi - áll a bejelentésben -, hogy az Oracle megszegte az őt jogilag is kötő azon elkötelezettségét, amelyet a HP és több mint 140 000 közös HP-Oracle ügyfél felé tett. A HP ezen kívül hiszi, hogy ez egy törvénytelen próbálkozás arra, hogy az Oracle a HP Itanium platformjáról a saját platformja felé terelje az ügyfeleket.

Éppen ezért a HP az egyik kaliforniai bíróságon tegnap pert indított az Oracle ellen. A cél: az Oracle vonja vissza a döntését.

A bejelentés itt.

Hozzászólások

Ha én bádogos és vízvezeték szerelő vagyok, de mert a szolgáltatási körzetemben főleg panel lakások vannak elavul vízvezeték hálózattal, ezér rengeteg a csöpögő csap és rozsdás lyukas vízvezeték javítással kapcsolatos megrendelésem. Ugyanakkor alig van néhány kertes családi ház ahol eresz-csatornát kell foltoznom. Én mérlegelés után úgy döntök, hogy megszüntetem a bádogosi tevékenységemet, mert nem éri meg az ehhez szükséges szerszámokat alapanyagokat készleten tartanom, akkor engem beperelhetnek, mert másik bádogost kell holnaptól hívniuk?
Nevetséges!
Mert ugye az általam gyártott, javított ereszekre a garanciális javítást továbbra is biztosítom,addig amíg a törvény és vagy szerződés ezt előírja.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; Dropbox

Azért ez nem túl jó hasonlat.
Az alap probléma ott van, hogy az Oracle az egyik piacon (adatbázisok) fennálló erőfölényét kihasználva igyekszik egy másik termékét (sparc szerver) előnyhöz juttatni, a HP kárára.
Ez a hozzám hasonló laikus számára is a piaci erőfölénnyel történő visszaélést sugallja.