Továbbra is menetel az Android az USA smartphone piacán

A ComScore friss, 2010. november közepétől 2011. február közepéig tartó időszakot feldolgozó jelentése szerint a Google Android-ja az elmúlt negyedévben kerek 7 százalékpontot erősödött és ezzel az USA smartphone piacának 33%-át birtokolja. A legnagyobb vesztes a RIM, amely 4,6 százalékpontot bukott. Ezzel a második helyen tanyázik 28,9 százalékos piaci részesedéssel. Az Apple nagyjából helyben toporog. A piac negyedét magának tudható vállalat 0,2 százalékpontot tudott erősödni. A negyedik helyen álló Microsoft továbbra is piacot veszít. Ebben a periódusban 1,3 százalékpontos piacrész-csökkenés mellett 7,7 százalékos részesedést tud felmutatni. Az ötödik helyen az 1,1 százalékpontos piacvesztést elkönyvelő Palm (HP) áll 2,8%-os market share-rel.

Gyártók tekintetében elhanyagolható változásokat láthatunk. A Samsung uralkodik. A piac közel negyede (24,8%) az övé. Szorosan követi az LG (20,9%) a második helyen. A Motorola a harmadik (16,1%), a RIM a negyedik (8,6%), az Apple az ötödik (7,5%).

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Sajnos ez a hatalmas növekedés egyelőre csak az eladott készülékek piacán érzékelhető. A Google töketlenkedése miatt a fejlesztők még nem érzik ilyen jól magukat a platformon. Ideje lenne már a fizetős Marketet engedélyezni mindenütt! Főleg most, hogy végre van IAP is...

Ahja... de előbb rendbe kellene szedniük a market.android.com/publish oldalt is, _négy_ napja nem lehet alkalmazásokat publikálni, a fórumok tele vannak ezzel a hibával (http://www.google.com/support/forum/p/Android+Market/label?lid=7dc8a5c5…), írtam levelet is a support-nak, semmi reakció. Lehangoló, hogy ennyire nincsenek a helyzet magaslatán...
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Hogy lehet az Apple reszesedese mas a HW gyartok es az OS gyartok piacan?

tompos

Van valami hivatalos nyilatkozat, hogy miert nincsenek pl. Magyarorszagon fizetos appok?
szerk: sorry, mashnek ment volna replyba

Olyasmi lehet a háttérben, hogy a mobil fizetés okán pénzintézet lesz a szolgáltató, a PSZÁF már most kóstolgatja a mobilszolgáltatókat az SMS és a mobilfizetés miatt, mivel a törvény betűje szerint egy mobilszolgáltató a termékeladáskor pénzügyi közvetítőként lép fel, akkor az NGM szerint pénzforgalmi szolgáltatást végez... a PSZÁF pedig már erősen készül a feladatra, hogy májustól megfingathatja a mobilszolgáltatókat, mivel azok egy csomó pénzügyi előírást nem tartanak be - egyszerűen azért, mert nem lenne feladatuk.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Az sejthető volt, hogy nem technikai okai vannak hanem szokás szerint a drága magyar állam nem kompatibilis a világgal. Csak azt nem értem, hogy a PSZÁF miért nem inkább a hazai forintmilliárdok elsikkasztásának megakadályozásában jeleskedik ahelyett, hogy akadékoskodik? Persze ez költői kérdés volt csupán...

--
maszili

Ahja, de pölö a SamsungGalaxyStore bankkártyás fizetéssel működik, amivel mehetne akár az Android is, de nem így működnek. Az Apple és a Nokia nem tudom hogy oldja meg, de nyilván megoldhatná úgy az Android Market is... egyszerűen szarnak rá, nem vagyunk piac. :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Az AppStore-ban van 25% ingyenes program, amelyeknek a fele in-app fizetős. Az Android Market-en van 75% ingyenes program, amelyek nagy része reklámból tartja fenn magát, nem kevés reklámmentesen ingyenes, és elenyésző az in-app fizetős alkalmazások aránya.

Egy i* eszközt gyakorlatilag nem tudsz használni semmire, ha nem tudsz fizetős alkalmazást tenni rá. Egy Android eszközt pedig gond nélkül lehet használni, ha csak ingyenes alkalmazást teszel rá. Bosszantó, de nem okoz különösebb problémát.

Teljesen más a piac, a Market letöltések (nem vásárlások!) 85 százaléka 10 országból érkezik, mindegyikben lehet fizetni is, ellenben nem lehet azt mondani, hogy nem terjedne kis hazánkban az Android, nincs túl sok Android-ra vágyó ember, aki azért nem vesz Android-ot, mert nem tud fizetni az alkalmazásokért... :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Nem véletlen, hogy a nagyobb fejlesztők, akik komoly pénzeket ölnek egy-egy fejlesztésbe csak félve kóstolgatják az Androidot. Nem azért, mert nem elég elterjedt, hanem azért mert nem biztos, hogy megtérül a befektetésük. Köszönhetően a Google töketlenkedésének, amiért mesterségesen visszafolytja a fizetős piacot. IAP meg egy hete van hivatalosan a Marketben, eddig maximum külső szolgáltatókkal tudtad helyettesíteni, mint amilyen pl. a Zong és társai.
Az ilyen dolgok miatt van telegorva a Market főleg kis fejlesztők ingyenes és ad supported cuccaival és ezért jönnek csak nagyon óvatosan a több $100.000-ba kerülő fejlesztést igénylő alkalmazások nagyon lassan erre a platformra. Bár hála az égnek, azért ez a folyamat kezd gyorsulni egy-egy sikeres alkalmazásnak köszönhetően. Érdekes azt látni, hogy annak idején sokan azt vetették az App Store szemére, hogy tele van ingyenes fingó alkalmazásokkal és mára már a Marketre mondjuk azt, hogy áttekinthetetlen és tele van szeméttel. Valamit lépnie kellene már a Google-nek, mert ez így nagyon nem lesz jó!

Jártam AppStore-ban. Nem, valóban nincs most i* eszközöm és valóban nem volt - a szó szoros értelmében - a tulajdonomban. De napközben több órán át elvoltam egy iP4-el fél éve próbaképpen, amikor azon gondolkodtam, hogy a Spica után kellene egy komolyabb telefon, de nem jött be, így most egy Desire HD van.

LOL! Ez mekkora demagóg duma már! :D

Na, segíts már ki kérlek: bluetooth-on hogy tudok contact-ot küldeni? :)

Ha jól rémlik, még az SMS-en való vcard küldéshez is kellett alkalmazást letöltenem, de emlékeim szerint ingyenes volt. Szóval korántsem annyira demagóg duma, pár óra alatt kibukott jópár olyan funkcióhiányosság, amelyre pénzért remek letölthető gyógyírt találtam volna, itt például a Picasa klienst tudnám megemlíteni, jobbnál-jobb alkalmazások voltak 2-3-5 dollárért, meg 1-2 ingyenes, amely nem tudott feltölteni. Ésígytovább. Ez lehet, hogy belülről nem látszik ennyire...

Egyébként ami mondjuk a legjobban hiányzik az iOS esetén, az a home screen, Android után egyszerűen nem tudtam mit kezdeni azzal, hogy a programok listájából indul a világ, nincs egy darab widget, gadget, nincs dashboard, meg egy csomó apró hiányosság, például a notification bar, meg amit nem tudok felsorolni, de nagyon kézreállt Android esetén... ezen némileg enyhít az AppStore, de kissé túlárazottnak éreztem, amikor olyan funkciókért és apró programokért kértek 0.99 és 1.99 dollárt, ami Android esetén a platform része, vagy ingyenes és reklámmentes alkalmazás volt hozzá, mire összelapátoltam volna azt, amit Androidon megszoktam, az nem állt volna meg 30-50 dollár alatt, az pedig már 10e forint. Ebből következően el is hiszem, hogy az i* jelenleg a fejlesztők mekkája, mert a szerencsétlen felhasználót eléggé le lehet húzni a sok aprósággal sokszor 2-3 dollárra.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

> nincs egy darab widget, gadget, nincs dashboard

"nincs" ? így kategórikusan hupkijelentve©? nincs és kész? véletlen se "nem kerestem, nem találtam" ?

és ha most azt mondom például hogy winterboard, akkor ettől a feloldhatatlan ellentmondástól megsemmisül az univerzum vagy mi?

Nem, nem szabtam egzakt módon feltételül, úgy gondoltam evidens, hogy nem használok jailbreak-et. Ahogy egyik Android telefonom sincs se root-olva, se gyáritól eltérő ROM-al felszerelve.

Azon szomorkodtam 6-7 óra próbálkozás után, hogy sokszor 200-400-600-1000 forint kellett volna ahhoz, hogy ott legyek, mint Android esetén ingyenes és reklámmentes alkalmazásokkal. Természetesen, ha hozzászámolom, hogy kell jailbreak, esetleg warez alkalmazás lelőhely - amelyen a héten két iP4-es kolléga ujjongott, hogy végre nem kell fizetnie minden apró cucc miatt, akkor sokkal olcsóbb, de ennyi erővel lophatok magamnak egy iP4-et és akkor ingyen van. Ennyire nincs muníció, hogy ilyen szintre kell alacsonyodni a platform védelmében?
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Hmm... elolvastam a kommented. Rövid volt, nem volt nehéz elolvasni, mert a tucatnyi kérdésem és észrevételem közül sikeresen kiemeltél egyet, amelyre találtál egy kiskaput - nem írtam, hogy jailbreak nem játszik - majd fél szóban válaszoltál, hogy van widget. Aztán a kérdésemre - kell-e hozzá jailbreak - nem felelve megemlítetted, hogy 200 forint helyett nulla forint a WinterBoard, mit hőzöngök.

Szerintem politikusnak kellene menned. Komoly tehetséged van hozzá.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Nem a témához vág ugyan, de ne mossuk össze a jailbreaket és a warezt! A jailbreak legális és megtalálsz mindent ingyenesen, amire szükséged van. A warez pedig illegális dolog, ami így szóba sem jöhet. Az, hogy a warezhoz jailbreak kell, nem jelenti azt, hogy minden jailbreakelt készüléken van is warez.

Az pedig egy más kérdés, hogy elvi okokból korlátozod a saját mozgásteredet akár Androidon, akár iOS-en. Ettől még az iPhone-on jailbreak után ugyanúgy fel tudod telepíteni az ingyenes dolgokat, hogy ne csak egy "telefonálásra alkalmas" készüléked legyen és Androidon is érdemes rootolni és főzött ROM-okat használni.

"Nem a témához vág ugyan, de ne mossuk össze a jailbreaket és a warezt! A jailbreak legális és megtalálsz mindent ingyenesen, amire szükséged van. A warez pedig illegális dolog, ami így szóba sem jöhet. Az, hogy a warezhoz jailbreak kell, nem jelenti azt, hogy minden jailbreakelt készüléken van is warez."

Nem mostam össze, csak megemlítettem. A kérdés az, hogy miért szükséges ennyire a jailbreak egy csodálatos platformon, mint egy falat kenyér? :)

"Az pedig egy más kérdés, hogy elvi okokból korlátozod a saját mozgásteredet akár Androidon, akár iOS-en."

Nem érzem magam korlátozva azzal, hogy se a Spica-ra, se a Desire HD-re nem került fel más ROM, de iOS esetén lehet a korlátozásban valami ezek szerint.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

"Nem mostam össze, csak megemlítettem."

Nem megemlítetted, hanem úgy próbáltad beállítani, hogy aki nem akar fizetni iOS-en, az nyomja a JB-t és lewarezolja a cuccokat. Az a kijelentésed pedig hogy az iPhone fizetős appok nélkül csak telefonálásra való, akkor az két dolgot jelenthet. Vagy nem értesz hozzá, vagy trollkodsz. Aki egy kicsit is használta ezt a platformot is, az tudja, hogy hülyeséget írtál. Ez van.

"Nem érzem magam korlátozva"

Nagy ügy! Nekem meg az volt az első dolgom egy hónapnyi Desire használat után, hogy rootoltam és ment föl a főzött ROM és a mai napig így használom.

Ja és iBluenova... :D

"Nem megemlítetted, hanem úgy próbáltad beállítani, hogy aki nem akar fizetni iOS-en, az nyomja a JB-t és lewarezolja a cuccokat."

vs.

"[...] hogy kell jailbreak, esetleg warez alkalmazás lelőhely [...]"

Ez utóbbiból nem tudom logikusan levezetni a megjegyzésed, de nyilván nem érek fel azokba a szellemi magasságokba, sajnálom, szégyellem magam.

"Az a kijelentésed pedig hogy az iPhone fizetős appok nélkül csak telefonálásra való, akkor az két dolgot jelenthet. Vagy nem értesz hozzá, vagy trollkodsz. Aki egy kicsit is használta ezt a platformot is, az tudja, hogy hülyeséget írtál. Ez van."

Fogtam egy iP4-et. Jailbreak nélkül. És megpróbáltam használni. Nagyon sok dologra nem tudtam használni. Felsoroltam pár dolgot. Ebből egyet megválaszoltál, amihez viszont látszólag jailbreak kell. Sok másik dologhoz meg zsebbe kell nyúlni - hoztam példákat is, nem cáfolta eddig senki. Biztos én vagyok a troll?
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

"Sok másik dologhoz meg zsebbe kell nyúlni - hoztam példákat is, nem cáfolta eddig senki. Biztos én vagyok a troll?"

Igen, biztos. Ugyanis, ha lenne egy csöpnyi lövésed is ténylegesen az iOS-es dolgokról, akkor nem járatnád le itt magad. A Picassás kérdésedre itt a válasz:
http://itunes.apple.com/us/app/pixelpipe-hd-post-upload-to/id290648828

Ingyenes, nem kell hozzá JB és tud feltölteni is.
Remélem most már nyuodtan fogsz tudni aludni, hogy találtam neked egy olyan programot, amit soha nem fogsz használni, lévén, hogy nincs iPhone-od.Keresgélj még kicsit, hátha van még olyan dolog, amivel égetheted magad. De arra hadd kérjelek meg, hogy inkább a Google-t használd keresőnek, mintsem a HUP-ot. :)

"Ugyanis, ha lenne egy csöpnyi lövésed is ténylegesen az iOS-es dolgokról, akkor nem járatnád le itt magad. Ingyenes, nem kell hozzá JB és tud feltölteni is."

Nem láttam a leírásában: albumokat és képeket tud mutatni (és szinkronizálni) vagy csak feltölteni?

"Remélem most már nyuodtan fogsz tudni aludni, hogy találtam neked egy olyan programot, amit soha nem fogsz használni, lévén, hogy nincs iPhone-od."

Mint mondottam volt, a tulajdonlás szó szoros értelmében nincs iPhone-om, nem használok napi rendszerességgel iPhone-t, ellenben akár napi szinten közvetett módon használtam többször és többet, hogy megismerjem. De nem tudtam jól használni.

A gúnyolódást és a többi megjegyzést köszönöm szépen, biztos fájó pontra tapintottam rá, ha ennyire dühödten kellett visszatámadni pár kérdésre. Szóval veled kapcsolatban is befejeztem a további értekezést.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

"Nem láttam a leírásában: albumokat és képeket tud mutatni (és szinkronizálni) vagy csak feltölteni?"

Ne haragudj, de ezt derítsd már ki magad, hiszen napi szinten használod közvetett módon az iPhone 4-et! :)

"De nem tudtam jól használni."

Mint szépen lassan kiderült nem feltétlen az adott platform hibájából... ;)

"biztos fájó pontra tapintottam rá"

Rendkívül. Lehet, hogy mentőt hívok annyira fáj. :)
De mint feljebb már leírtam, csak az szokott fájni, amikor olyan ember osztja az észt, akinek lövése nincs az adott dologról. Ez pedig nem iOS függő.

"Szóval veled kapcsolatban is befejeztem a további értekezést."

Én ezt már korábban is javasoltam neked a saját megítélésed érdekében. ;)

"Na, segíts már ki kérlek: bluetooth-on hogy tudok contact-ot küldeni? :)"

Hint: ha valaki beidéz egy szöveget és véleményezi, akkor a véleménye arra a mondatra vonatkozik, amit beidézett.

Android és iOS tulajdonosként, valamint mindkét platformra aktívan fejlesztőként pontosan ismerem a két platform előnyeit és hátrányait. Mivel a "láttam már iPhone-t valahol és sz*r" típushoz tartozol, így nem nagyon szeretnélek tovább "etetni", így én kiszállnék, ha megengeded.

Értem. Tehát ha vennék egy Y autót, de előbb elvinném próbakörre, majd megállapítom, hogy kell mér rá költeni, mert nincs benne az a felszereltség, ami Z autóban benne van ezért a pénzért... az vergődés? Én sajnos azt látom, hogy egy kérdésemre se tudtál még egyenes és korrekt választ adni, engedd meg, hogy kijelentsem: te vergődsz azon, hogy elkerüld a kínos kérdésekre adott válaszokat.

Nekem nem tisztem védeni az Android-ot, szoktam szídni is, ahogy a Google/OHA köcsögségét is említettem ebben a témában többször is, mert nem engedélyezik az alkalmazás vásárlást, illetve négy napig nem lehetett alkalmazást publikálni, mert szartak arra is... de te teljesen ingyenes nyalóembere vagy az i* termékvonalnak, az Apple marketing osztályán meg a seggüket verik a földhöz, hogy vannak emberek, akik a tankönyvi példa alapján tudnak marketingelni helyettük, csak irányba kell állítani őket.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Nézd, én leírtam egy csomó kérdést és problémát, amely felmerült bennem egy iP4 kipróbálása-használata során, mert érdekelt a platform. Egy konkrét kérdésemre (vcard via bt) se válaszolsz, majd elkened az egészet azzal, hogy kussoljak, mert csak egy munkanapnyi ideig használtam iPhone4-et... ez nem teljesen elegáns dolog. Sőt.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Ne haragudj a kérdésért, de hogyan kellett volna kipróbálnom másképp? Megvenni függetlenül 230e forintért és eladni 160e körül másnap? Esetleg szolgáltatónál megvenni 90e forintért, eladni 140e forintért másnap és két évig fizetni utána az előfizetést?

Neked van a tulajdonodban egy komolyabb Android telefon?
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

majd értesíts ha eldöntötted hogy a "kipróbálás" és a délutáni nyomkorászás mennyire passzol az "érdekel a platform" jelenséghez

androidot egyszer megnézném, de eddig minden ismerősöm sikoltozva szabadult meg tőle, én nem tudom miért, biztos nem értenek hozzá :))

szakmaiportálon megy ilyenek vannak, mint: [
"http://hup.hu/node/95474"
rel="self">1

"font-size:13px;">
"http://hup.hu/cikkek/20101110/holnap_erkezhet_az_android_2.3_gingerbrea…"
rel="self">2
"font-size:13px;">
rel="self">3
"font-size:13px;">
"http://hup.hu/cikkek/20101118/wozniak_szerint_az_android_lesz_az_uralko…"
rel="self">4
"font-size:13px;">
"http://hup.hu/cikkek/20101125/adatlopast_lehetove_tevo_android_sebezhet…"
rel="self">5
"font-size:13px;">
"http://hup.hu/cikkek/20101213/ext4_lesz_az_android_2.3_fajlrendszere#co…"
rel="self">6
"font-size:13px;">
rel="self">7
"font-size:13px;">
"http://hup.hu/node/97008#comment-1184790"
rel="self">8
"font-size:13px;">
"http://hup.hu/cikkek/20101222/tobb_mint_1_es_fel_+millio_windows_phone_…"
rel="self">9
"font-size:13px;">
"http://digitizor.com/2011/01/01/android-bug-sending-texts-to-the-wrong-…"
rel="self">10
"font-size:13px;">
"http://hup.hu/cikkek/20110101/apple_iphone_ebresztes_fail_bug_epic#comm…"
rel="self">11
"font-size:13px;">
"http://hup.hu/cikkek/20110102/android_bug_fail_sms#comment-1192565"
rel="self">12
"font-size:13px;">
"http://hup.hu/cikkek/20110103/samsung_mobil_android_linux_10_millio_gal…"
rel="self">13
"font-size:13px;">
"http://hup.hu/cikkek/20110107/samsung_galaxys_froyo_android_2.2_frissit…"
rel="self">14
"font-size:13px;">
rel="self">15
"font-size:13px;">
rel="self">16 ]

;//

Sajnos olyan maradi vagyok, hogy egy telefontól elvárom a jelenkor alapvető telefonfunkcióit az eszköz feltörése nélkül. Belátom, hogy ezzel a mentalitással sajnos nem vagyok kompatibilis az Apple világgal. Én kérek elnézést.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Az a helyzet, hogy Androidon is van egy rakás dolog, ami sokkal jobb, mint iOS-en és vica versa. Csak a falnak megyek attól, amikor valaki okoskodik, de messziről süt róla, hogy nem is ismeri azt, amiről beszél. Mind a két oldalon vannak ilyen emberek. Azt, hogy a trollkodás, vagy más motiválja, azt nem tudom...

Például jó (=meg tudom nézni az albumokat és tudok feltölteni képeket) Picasa klienst nem találtam ingyen, erről írtam is kicsit hamarább. Persze ferdítheted kedvedre, de megjegyezném, hogy az egymondatos válaszaid nem tudják lefedni a többsoros kérdéseimet... szóval kettőnk közül Te vagy az, aki szépen mellőzi a kényelmetlen kérdésekre adott választ. És én itt most abbahagyom.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Szerény véleményem szerint a Checkout ment mindig is, mivel egy kártyás fizetésen nincs semmi olyan trükk vagy probléma, amely miatt ne menne (kifejezetten a mobilfizetéssel vannak problémák errefelé), ennek üzletpolitikai okai vannak = szarnak erre a vidékre. :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home