Nem kell lemondaniuk a Flash videókról az iOS-t futtató készülékek tulajdonosainak

Címkék

Steve Jobs kijelentette, nincs Flash Player-nek helye az Apple készülékein. A notebookokra aki akarja letölti, de az Apple nem szállítja a jövőben. Az Apple kézi mobileszközeire pedig egyáltalán nem érhető el az Adobe terméke. Akiknek igénye mutatkozna mégis arra, hogy az Apple iOS-t futtató készülékein Flash videókat nézzen, annak barátja lehet a Skyfire névre hallgató megoldás. Az Apple áldását adta erre az alkalmazásra, amely a Flash videókat átalakítja. A hírek szerint a 3 dollárba kerülő, Safari-ba beépülő alkalmazás a következőképpen működik: a felhasználó iOS-t futtató készülékén rábök a Flash videóra, amelyet a Skyfire alkalmazás letölt a Skyfire szerverére. Ott a videó de- és encode-olásra kerül, majd olyan formában kerül kiszolgálásra, amelyet az Apple készülékei már meg bírnak emészteni. A részletek itt.

Hozzászólások

Sziasztok!

Na en most nem trollkodni akarok igy koran reggel, de szerintem ehhez mar azert pofa kell, na :D
3$? mire? :O
"iOS-t futtató készülékén rábök a Flash videóra, amelyet a Skyfire alkalmazás letölt a Skyfire szerverére. Ott a videó de- és encode-olásra kerül, majd olyan formában kerül kiszolgálásra, amelyet az Apple készülékei már meg bírnak emészteni." > Nem egy es nem is ketto weboldal van, ami ugyanigy csinalja, raadasul ingyen.

Csak hogy ne a levegobe beszeljek:

http://www.flvto.com/ ## egyik
http://www.flvtomp4.net/ ## masik
.
.
.
.
es meg sok ilyen oldal van, tele veluk a Google.

Udv. bnv

a frash vagy mi (andoridos libflashplayer hack ios-re) nekem tokeletesen mukodott iphoneon.

A'rpi

"We’ve been informed that Skyfire pulled the application from the App Store, not Apple. High demand for Flash to HTML5 video conversions stressed the company’s servers to the max. Skyfire plans on retooling their backend infrastructure and relaunching the application."

A részletek itt.

--
trey @ gépház

Azzal, hogy a vendor leszedte a cuccait, mert nem birta az infrastrukturaja a strapat? Erdekes osszefugges. Amugy sem gyozok rohogni azon, hogy egyik pillanatban a az a szemet Adobe miert nem adja mar ki a forrast, miert nem doglik mar bele a sajat mocskaba, a masik pillanatban a flash az isten, anelkul meg letezni sem lehet. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Tudod lehet hogy azért van, mert egyesek nem szeretik (mert belassul tőle a gép, és amúgy sem adják ki a forrást). Mások meg szeretnek minden (pl. flash-es) oldalt is megnézni. Tudod különbözőek vagyunk. A kérdés inkább az, hogy a szifont használók többsége szeretne-e flash-t a gépére, vagy nem.

Soha nem értettem ezt a nagy flash felháborodást. Rendszeresen böngészek az iPhone-on, és a flash sohasem hiányzott.

aha, mert ha flash videó és nem youtube-ról, akkor az pornó :)
nekem nem a kis filmek miatt hiányzik a flash, hanem a lehető legteljesebb böngészési élmény miatt, valamint meló.

szar ügy amikor mindentől messze egy flash menü mögötti tartalomra van szükséged, csak épp a flash menü nem megy.

Rendszeresen bongeszek iPhoneon, de meg nem talalkoztam olyan oldallal amit ne tudnam volna megnezni. Oke, biztos van ilyen, alairom, a telenor oldal is ilyen volt regebben. (Most milyen, azt nem tudom.), de nehogymar olyan oldal letezik aminek megnezese rogton muszaj, es nem lehet pc-n megnezni a kesobbiekben?
Aki a flash reklamokban szeret gyonyorkodni az megint mas.

ne érts félre, nem szeretem a flasht. de sajnos kell, ráadásul a munkám során is használnom kell egy flash-es oldalt.
természetesen a flash nálam on demand, nem pedig always on :)

természetesen nem csak munkám során használom, mindenféle videó megosztó oldalakat is szoktam nézegetni (nem, nem pornó), nem csak a youtube létezik. akkor meg úgy vagyok vele, hogy nem akarom magamnak küldözgetni a linkeket, ott vagyok, megnézem és pont.

röviden, szeretem a lehető leginkább teljes netes élményt mobilon, amihez akár tetszik, akár nem, a flash biza hozzátartozik. de magát a flasht nem komálom, mert abban teljesen igaza van Steve Jobs-nak, hogy nem egy erőforrás takarékos cucu (bár egy 1ghz-s procival szerelt gépen nincs sok baj vele, arra a pár percre, napi szinten sem több mint fél órára meg nem horpasztja be az akksit).

mondjuk a skyfire nagyjából lefedi azt, ami mobil flash esetén szükséges lehet. asszem' a menüktől kezdve az alapvető vezérlő elemek jól mennek vele (azaz van némi interakció). rég néztem.

1-2 esetben blama volt számunkra (céges szinten) az idevice park (iphone és ipad), mert biza kellett mutogatni flash-es tartalmakat, amin a frash elvérzett. tudom, netbook/notebook illene, de ezen ügyekbe nem sok beleszólásom van, azt használom, amink van. hozzáteszem, nincs komolyabb bajom az idevice készülékekkel, de abban bőven van igazság, hogy azért a hype jó nagy körülöttük és az erős túlzás, hogy messze jobb lenne a többi platformnál (értem itt mondjuk handras agyatlan alma fanoskodásait, az több, mint túlzás, szerintem gond nélkül letérdelne Steve Jobs-nak).

az volt a legnagyobb barom, aki ezt a flashbe agyazott videot kitalalta, mar amikor eloszor meglattam, mar akkor egnek allt a hajam.

a flash is egyeb okok miatt lenne neha kivanatos szvsz.