Élet a Microsoft-nál - az igazság kiderült ... újra!

Címkék

Tina Wood a Microsoft Channel 10 oldalának munkatársa, akinek rendszeresen felteszik azt a kérdést, hogy milyen az élet valójában a Microsoft-nál. Igaz-e, hogy mindenki gazdag? Igaz-e, hogy a dolgozók használhatják a versenytársak termékeit? Valóban komolyan veszik-e az ügyfeleket?

Hogy ezekre a kérdésekre választ adjanak, tavaly februárban elkészült a "Life At Microsoft - The Truth Revealed" videó. Most pedig a folytatás "Life At Microsoft - The Truth Revealed ... again!" címmel.

Hozzászólások

Nem veszik tul komolyan magukat, amikor a gordeszkas fazont kicsinaljak.
Adomanygyujteskor a csaj ad magarol egy dedikalt gepet.
Es amikor a jedi tech supportos 3.45-nel kezeli a problemakat: "You don't have problems... you are no longer here"

Vegul az also videon 1:58-tol a "szeretjuk a versenyt". A 3 csaj olyan szinten kicsinalja az iphone-os csavot, hogy must see...

SPAMtelenül - MX spamszűrő szolgáltatás, ahogyan még sosem próbálta

Van egy pár dolog, amit nem értek:
- nekem most ezen nevetnem kellene?
- ez humor volt?
- mi ennek a célja?
- heee...? :)

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Erőltetett, az biztos. Vagy otthon hagytam a humorérzékemet..

Az egész annyira merev és a spontanitás teljes hiánya van benne. Semmi fantázia. (mondhatnám azt is, hogy az innováció hiánya..) =The truth revealed..

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

+1 bár a Park&Ride nem tudom hogy jön ide :)
de megpróbáltam abszolút elfogultság nélkül nézni a videót, sedeltem a neveket általam kedvelt vállalatokra, megpróbáltam abszolút poénként felfogni, és az lett az eredmény hogy mint vállalat biztos nem adnám mi a kezemből ezt a videót, de ettől még marad a poén, hogy pár ott lévő (dolgozó?) gyerek elidétlenkedett.. annak jó, azaz nevettem is rajta* (((mégis megerősített hogy az ms biza a méretéből él)))

(*: tehát pusztán önmagában nem cikizném ezt a videót, csak arra reagálok hogy valaki kiáll érte hogy ez jó)

szerintem a célközönség a potenciális munkavállalók, akik szeretnének egy olyan cégnél dolgozni, amelynél kellően oldott a hangulat ilyen „munkák” készítéséhez.
Engem speciell nem győzött meg, szerintem is túljátszották néhol, de talán más országokban bejön ez a fajta kommunikáció. Mindazonáltal nem is vette el attól a kedvem, hogy ha úgy adódik, beadjam a Microsofthoz a CV-met. Mindenhonnan (főleg médiából) azt hallottam eddig, hogy nagyon jó munkahely.

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Egyet kell értsek. Meglehetősen elrontották. Túljátszott, átgondolatlan, trehány munka. Ilyet várnék el egy elsős középiskolai osztály bemutatkozó videójaként. De nem a Microsoft-tól. Humorosra akarták... Ezt meg lehetett volna csinálni úgy, hogy mindenki összecsinálja magát a nevetéstől, viszont nekik ez nem sikerült. Helyette közzétettek egy ilyen szerencsétlenkedő, fahumorral teletűzdelt valamit.

SKL - leírásgyűjtemény és informatikai portál

ettol most kicsit felfordult a gyomrom

--------------------------
The OOM killer is like a surgeon that amputates the limb of a man to save his life: losing a limb is not a nice thing, but sometimes there is nothing better to do.

"Understanding the Linux Kernel" on page frame reclaiming

Kissé erőltetett, de azért elmegy. Az 1:17-nél látott csávó tuti az Open Source Lab-hoz tartozik. ;)

Silverlight-tal is meg lehet nézni a videót? (Ha már egy google keresés miatt hajtóvadászatot indítottak mi van a youtube-bal? :)

Rettenetes. Egyáltalán nem humoros. A végén ez a verekedés pedig végképp nem vicces. Ráugrik a fejére, de az már annyira durva, hogy nem mutatják, milyen vicces, hahaha... :-(

> az igazság kiderült

"The Truth Revealed" inkabb "a leleplezett igazsag" (szo szerint "az igazsag, felfedve")

Ennek tulajdonképpen mi az értelme? Csak ülök és szörnyülködök.

megnéztem a videokat és azt hittem, hogy a subba-n vagyok.

No rainbow, no sugar

A két gladiator^Wgeek viadala a szembenállított notebookokkal azért vicces volt. :)

Szvsz a mufajt abszurd humornak hivjak, szerintem teljesen rendben van, en jokat nevettem rajta. Mondjuk en ertekelem, hogy a MS kienged ilyen "muigenytelensegeket" a sorai kozul, szerintem ez, ahoz kepest, hogy a MS-rol van szo, lazasagot tukroz. Apple-tol elkepzelehtetlen az ilyesmi, de tan meg a Google-tol is.

aki ezen nem tud nevetni, az

a) túl komolyan veszi az IT-t
b) semmi köze az IT-hez
c) nincs humorérzéke

szerintem.

vagy érettebb
(nem a marhulással van gond, komolyabb cégnél még nagyobb is bőven elfér, .. nem fejteném ki, majd megérted ha felnősz:) )

ps: persze a célközönségtől ez nem elvárás:)
fiatalokat akarnak toborozni akik még nem veszik komolyan hogy szét kell verni az ifonos gyereket.. vagy igen

hát pedig elég meggyőző volt, azt hittem tényleg ráugrott a fejére:)

hint+: egyrészt a maga a kivitelezés a gond, az oké hogy nem filmesek/médiások/mittudoménkik hanem mondjuk programozók, de kb "friss egyetemisták összedobtak valamit" színvonal nem már valami "nagyvállalatnál igen innovatív, friss, magas színvonalú.."

félreértesz, egyrészt fentebb írom hogy alapvetően nincs vele problémám, én is nevettem rajta

de ettől még azért ha még nem is magas, de valami minimális színvonal alatt azért fura lenyomatot ad a vállalatra nézve,
azaz poénnak elegy, de mint vállalat a nevem nem adnám hozzá:)

xkcd-nek *része* az az "igénytelenség" (pontosabbban lényegkiemelés), ennek a videónak csak mellékíze:)

nem teljesen jó a párhuzam, mivel Tina az ms-nek dolgozik, és az ő munkatársukként tesz állításokat az ms-ről.

semmi érdekeset nem látok a gondolatmenetben, a fórumok (és sok más egyéb) szabályzatában se véletlenül szokott szerepelni ez a kitétel.

amúgy se cáfolatról volt szó, hanem arról, hogy az általa képviselt (és a videóban többször említett) cég véleményét reprezentálja, vagy a sajátját (hint: "we at microsoft" stílusú mondatok).

mivel egy cég nem élő személy, így véleményt nyilvánítani önmaga nem tud, csak az őt képviselő alkalmazottak. már csak ezért is szar a párhuzamod, mivel én nem cég vagyok.

szerintem.

mit is akarsz mondani? egy ms alkalmazott nem az ms-t képviseli, amikor az ms-nél folyó munkát mutatja be ms munkatársakkal (feltehetőleg az ms pénzén) készített videón keresztül egy ms oldalon?

IANAL, de mivel nem magánszemélyként, hanem az ms munkatársaként prezentálja az egészet, így szerintem "automatice" az ms nevében beszél, és mivel hivatalos közlemény nincs mellé, hogy ez bizony nem az ms, mint cég véleményét tükrözi, így legalábbis kétséges, hogy "adja-e hozzá a nevét", vagy sem.

részemről többet nem kívánok hozzáfűzni a témához, mert ennyire tényleg nem fontos.

szerintem.

1. Te, mint magyar állampolgár az egész Magyarországot képviseled amikor az országról véleményt formálsz?

2. Ha készítesz Magyarországról és a magyar állampolgárokról egy videót, akkor az ország _képviselőinek_ kötelező módon ettől el kell "határolódniuk"? (Feltétlen szükséges dolog, hogy egy esetleges egyet nem értésüknek mindenképp hangot adjanak?)

Érdekes dolog ez valóban és tényleg messzire vezet, ha az ember eltöpreng, hogy kik gondolkoznak ennyire falsul...

Ha bizonyos embereken múlna, akkor egyeseknek naphosszat el kellene határolódniuk mindentől. Olyan dolgoktól is, amelyekhez egyébként sincs közük (csúnya politikai utalás *alert*).

odáig értem, hogy szándékosan elcseszett analógiákkal próbálod indirekt igazolni az állításaid, de az már nem világos, hogy ha valami (nyilvánvalóan) nem érvényes egy állam-állampolgár viszonyra vagy egy magánszemélyre, abból hogyan következik, hogy az nem érvényes másra sem.

persze az almát is lehet a körtéhez hasonlítani, meg fából is lehet (próbálni) vaskarikát csinálni. have fun.
szerintem.

Ezek nem normálisak.

(Azt értem, hogy poén, de akkor is.)

- - - - -
Tagadom a Microsoft Windowst. Szerintem ilyen operációs rendszer nincs és nem is volt soha. A létezése nem igaz, meg sem történt. Egyszerűen nem hiszem el, hogy van. Nem hiszek a létezésében és abban sem, hogy ilyen.

Rossz helyre került ez itt..

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Az abszurd humor az rendben van, a salátánál és a gyémántnál fel is nevettem egyszer, de a konkurencia összeverése inkább már fekete humor, úgy értem ténylegesen ez az amit a Microsoft csinál már 25 éve.

Hogy milyen sok finom lelkű úrinő látogatja ezt az oldalt... :) (Jaj, ráugrott a fejére! Jaj, megütötték a gördeszkás srácot! - Akciófilmet mostanában ne nézzetek, max Maci Laci rajzfilmeket)

Nem szeretem a céget, de a reklám szerintem vicces volt és laza.

ha az egész cég ezt a lazaságot mutatná és egy kicsit jobb munkát, akkor még szimpatikus is lehetne. de így még a google-nél is rosszabbnak tartom, pedig az is egy pokol.