Az Apple jelezte, hogy dolgozik a Snow Leopard adatvesztéssel járó bugjának javításán

Címkék

A Snow Leopard kiadása után egyes OS X felhasználók arról kezdtek beszámolni, hogy a "guest" fiókba történt bejelentkezés után a saját home könyvtárukból eltűntek az adatok. Volt aki arról írt, hogy a login képernyőn véletlenül a "guest"-et választotta ki. Ezután a bejelentkezés több percet vett igénybe. Majd miután visszajelentkezett a saját account-jába, az összes adatnak nyoma veszett. A probléma látszólag ritkán fordul elő.

Az Apple jelezte, hogy dolgozik a javításon:

"Ismerjük a problémát, amely csak rendkívül ritkán fordul elő, és dolgozunk a javításon". - mondta az Apple képviselője tegnap.

A C|Net egyik cikke szerint a probléma nem látszik széleskörűnek - kevesebb mint 100 post található az Apple fórumban - de mindenképpen aktuális beszédtéma.

Egy a reklamációk közül:

"Véletlenül ráklikkeltem [a guest account-ra] amikor be akartam jelentkezni. Néhány percet vett igénybe a bejelentkezés, ezután kijelentkeztem ebből az account-ból, és [amikor] visszatértem a sajátomba, az [egész] home könyvtáram kiürült. Az összes dokumentumom, zeném stb. eltűnt."

Egyes helyeken a "guest" account letiltását javasolják workaround-ként.

A cikk megemlíti, hogy az adatvesztés probléma nem az egyetlen Snow Leopard-dal kapcsolatos hiba. Az operációs rendszer megjelenése óta küzd különböző bugokkal, például a Finder megfagyásával és összeomlásával, bizonyos alkalmazásokkal való inkompatibilitással és az AirPort kapcsolat eldobálásával.

A részletek itt és itt.

Hozzászólások

A 10.5->10.6 upgrade-nel van valami gebasz allitolag, clean installal (ami ugye azert ajanlott volt mindig is:) nem fordul elo. Ez is csak akkor, ha az upgrade elott a guest acc engedelyezve volt 10.5-on. Ha nem, akkor nem.

Mondjuk attol meg a kurva nenikejuket, de magad ala sem kell csinalni. Eleg annak a nehany flotasnak aki beleszaladt :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

omg.

én morcos lennék. mondjuk ez így konkrétan velem nem fordulna elő, mert sosem az alapértelmezett home/dokumentumok könyvtárat használom :D külön partícióra inkább. (jójó, tudom, hogy linux esetén a /home is lehet külön partíció, az is, de azt inkább a programok/kde beállításaira használom csak :)

A 10.5.8-as Leopard-nál maradjatok. Az stabil.

--------------
Sok ember hord Superman-pizsamát. Superman Chuck Norris-pizsamát hord.

Mindegyik oprendszer szar igazából. 5 év múlva csak röhögni fognak azon, milyen oprendszerek voltak ma.

"Ismerjük a problémát, amely csak rendkívül ritkán fordul elő" meg az ájfónok is ritkán robbannak, meg a nanók is csak elszigetelt esetenként esnek szét darabokra, meg a mekbúk eer is csak a tesztelőknál rázott, meg a... :)

Azert erdekelne, hogy tortenik a QA teszteles almaek haza tajan :)

Nyilván csak vicc volt több szempontból is.

De van azért olyan eset, amikor az eredmény ugyanaz. Beállított backup ugyanazon merevlemez második partíciójára (előszeretettel alkalmazott mutatvány még vállalati környezetben is). Előnye: gyorsan meg lehet csinálni. Kib. nagy hátránya: a merevlemez halálával a gondosan készített backup-nak is lehet integetni. Van aki csak akkor konstatálja, hogy az általa kieszelt nagy backup terv egy kalap szar, amikor az ember megy hozzá rendszert visszaállítani, kérdi hol a backup, és elkezdi mondani, hogy a szerveren a D: meghaj...

A rutinosabbja itt elharapja a mondatot, mert rájön hogy bukta van, a butábbja végigmondja és nem érti, hogy miért csinál a vele szemben álló egy facepalm-ot :DDD

--
trey @ gépház

Azert ez nem mindig igaz. A D: meghajto lehet a masodik disk elso primary particioja is, leven az okos Windows a primary particiokat nevezi el eloszor. Ha E: meghajtot mondanak, akkor mar eselyesebb a facepalm, az jo esellyel logical partition.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Azért annak kicsit nagyobb a valószínűsége, hogy betörnek az irodába - én már egyszer átéltem, hogy vitték a backupot is -, mint annak, hogy atombomba robban. De mondhattam volna azt is, hogy túlfesz. védelem nélkül szétnyomja egy villámcsapás az összes gépet az épületben. Stb., stb., stb.

Ismerjük a problémát, amely csak rendkívül ritkán fordul elő, és aki nem használ MacOSX-et, annál soha. :D