Kritikus Adobe Reader, Acrobat, Flash Player sebezhetőségre figyelmeztet az Adobe

Címkék

Az Adobe egyik bejelentésében arra figyelmeztet, hogy kritikus sebezhetőség található a Flash Player aktuális (v9.0.159.0 és v10.0.22.87) verzióiban, és az Adobe Reader / Acrobat v9.x termékekkel szállított authplay.dll komponensben. A sebezhetőség(ek) sikeres kihasználása alkalmazás-összeomlást okozhat, rosszabb esetben rendszerhez való hozzáférést tehet lehetővé.

A visszajelzések szerint a sebezhetőséget jelenleg aktívan kihasználják, korlátozott mértékben, célzottan, a Windows-os Adobe Reader v9 ellen indított támadásokon keresztül.

Az Adobe dolgozik a javításon és a bejelentés szerint várhatóan július 30-án adja ki a Flash Player v9 és v10 Windows, Macintosh, Linux verzióihoz a javítást. A Solaris verziók dátuma egyelőre még függőben van. Az Adobe szerint Adobe Reader és Acrobat v9.1.2 termékek javítása július 31-én érkezhet.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Mi lenne egyszer, ha mondjuk 3 hónapig a linuxos verzióhoz nem jönne javítás?

Vajon a 64bit-es, 10.0.21.1-es flash plugin is érintett?

<= Powered By Ubuntu & Gentoo Linux =>

'Software is like sex: It's better when it's free!'
By Linus Torvalds

Azon programok, amiknek működéséhez elengedhetetlen az internet, szinte semmire sem jók, csakhogy távoli kódfuttatásra adjanak lehetőséget. Nem is tudom, hogy az ssh-t és társait minek fejlesztik még... :D

http://skl-projekt.hu - SKL informatikai leírásgyűjtemény és közösségi portál

Nálam még nincsen fless pléjer frissítés!