Miről szól az új Seinfeld-Gates Microsoft reklám?

Korábban arról volt szó, hogy a Microsoft a humorista Jerry Seinfeld-del az oldalán indít új reklámkampányt. Az első reklám el is készült, csütörtökön adta ki a vállalat.

Seinfeld belebotlik Bill Gates-be, aki egy cipőboltban - "minőségi cipők kedvezményes áron, miért fizetne többet?" - éppen egy bőr cipőt akar venni. Seinfeld segít Gates-nek kiválasztani a megfelelő cipőt.

Úgy tűnik, hogy nem mindenkinek esett le, hogy miről is szól a reklám, mert a Microsoft munkatársai pénteken elkezdték hívogatni a riportereket, magyarázva azt.

A Microsoft azt tervezi, hogy 155 "Microsoft Gurut" vesz fel az év végéig, akiknek az lesz a dolga, hogy a Circuit City-nél, a Best Buy-nál és más viszonteladóknál dolgozva segítsék az ügyfeleket a megfelelő PC kiválasztásában. Hasonlóan, ahogy Seinfeld segített Gates-nek cipőt választani.

A részletek itt és itt.

Hozzászólások

humorista -> 155 microsoft guru egyike
Bill Gates, diszkontboltban -> pc-vásárló

Lehet, hogy nekem gyengék az asszociációs képességeim, de a Hello I'm a Mac-et könnyebben értettem.. :-"

(-:

Én meg azt hittem, a 155 "guru" majd a reklámot fogja elmagyarázni :-)

Nekem istókzicsi cipőreklámnak, esetleg snack-reklámnak tűnt. Főleg a végén lévő szöveg alapján nem szoftverre, pláne nem a Mikroszoftra asszociálnék.

,,Én meg azt hittem, a 155 "guru" majd a reklámot fogja elmagyarázni :-)''

Ezt így elképzeltem, hogy 155 ms guru járja az országot és magyarázzák, hogy miről szól a reklám és mennyire jó és mennyire kell az embereknek :D

Egyébként ezekben a rövidfilmekben nekem kifejezetten tetszik Bill humora/mimikája.

--
Keep it simple, stupid.

Jó kis reklám, ha utólag kell magyarázni, hogy mit is akarnak eladni.
Esetleg ha Ed O'Neill adna el neki női cipőt, talán jobb lenne a reklám.

Se nem cipo, se nem minosegi, se nem kedvezo. Gratulalok. Raaltak egy olyan vonalra amivel nagyot szivhatnak.
Tul nagy a olaj/ingatlan hype?

hát ecsém' én már kinőttem a Windows-gyűlölő gyermekkoromból, de az utolsó reklámfilm valami rohadtul szánalmas. komolyan, én szégyellem magamat miatta. hát apám ha ezt látom először én sohasem veszek magamnak XP-t.

azt mondják felénk, hogy nem az isten állatkertje nagy, hanem a kerítés alacsony, oszt' sokan átmásznak ebbe a világba. komolyan, most ki az a marha aki ezért a reklámért fizetett anno? éppen tisztán érzem a szokásos "keménynapi" %-okban mérhető szellemi leépülésem miután megnéztem. jáááj.

ui kösz a linket, azért elteszem őket, hátha valaki röhögni akar.

--
senki földjén, senki fia

"segítsék az ügyfeleket a megfelelő PC kiválasztásában"

Meg felteszem a megfelelő - Windows Vista - operációs rendszer kiválasztásában.

Tehát ha a nagymamám számítógépet szeretne venni, amin internetezni szeretne (receptek böngészése, skype), akkor is Windows Vista-t kap majd (meg az alapvető felhasználó élmény biztosítása érdekében Core 2 Duo-t, 2Gb RAM-ot meg dedikált videókártyát) és nem Ubuntu Linux-ot (hozzá Dual Core Celeron-t / Intel Atom-ot, 1Gb RAM-ot meg integrált videókártyát).

De miért nem Al Bundy segít neki?
Ő csak jobban ért a cipőkhöz...
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

most mondjátok, hogy irigy kutya vagyok, de ilyen sz*r reklámot én is tudnék javasolni a m$-nek, természetesen egy m$-es marketinges fizetéséért.

Hmm, azt hiszem, pályát tévesztettem.

--
[Random Topical Haiku] (Slashdot.org) I've Got A Cool Site. What The Fuck? So Much Traffic! Now My Server's Down

Mindössze a M$-nál érzik, hogy baromi nagy gáz van. Eddig a gépekhez csak Windowst vettek, mert gyakorlatilag nem volt más. Eljött az az idő, amikor nem csak ÁFOR benzint tankolhatsz a kocsidba...

Csak ugye elég falsul hangzik, hogy a M$ hirtelen törődik a hardverrel is, amit eddig hanyagolt.

Csakhogy mostanára már a Linux jócskán felfejlődött, a Mac árai pedig jelentősen lementek. (bizonyos kategóriákban).
-------------
Regényeim:
http://adlibrum.hu/Poliverzum/
http://www.novumverlag.hu/novitaeten/8/?product_id=22&detail=1
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

r=1 userben gondolkozz. Az ubuntu már egyszerűbben mászik fel mint egy windows...

Komplett, dobozos termékek vannak, tudnak mindent (a játékok kivételével) ami egy átlag usernek kell, és ha az office csomagot is beleszámolod, nagyságrenddel olcsóbb mint a Win-es rendszer.

Amikor megvettem az autómat, az egyik "csali" az volt, hogy kaptam mellé 200e ft-tal feltöltve egy üzemanyagkártyát is, MOL-osat természetesen. Na most ugyanezt akarja eljátszani a BillGéc.:-)

miután 24 órával már magyarázni kell a jelentését egy reklámnak (!lol! jól kezdődik :D ), valószínűleg a reklámfilm kiagyalóit be fogják olajozni hátulról, mielőtt beléjük tolat a vonat (azután magukat is beolajozhatják mivel nem hiszem, hogy "vakon" forgatták, - a forgatókönyvet sztem az összes MS nagykutya átnézte, mint ahogy egy előzetes pilot-ot is).

bakker ha mondjuk itt nem Gates lenne a másik főszereplő, a jóég sem sejtené, hogy ez egy informatikához bármilyen módon is kötődő reklámfilm.

--
senki földjén, senki fia

billgec átnyergelt a cipőbizniszbe.

Saját brandje lesz, a cipők minősége és ára pedig korrelálni fog a windowsokéval.
Eladóknak meg felkapott humoristákat fog alkalmazni.
(Az eladó mond 3 viccet, majd a cipő árát, a vevő meg azt hiszi, hogy az is vicc. Aztán leolvad, miután meglátja, hogy tényleg levonták a fizetése 2/3-át)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Ha a M$ cipőket kezd gyártani, annak lesz előnye meg hátránya.

Előny:
- Ha bekövetkezik a "cipőösszeomlás", pld lejön a talpa, elég lesz csak kibújni belőle majd visszabújni belé, s megint használható lesz (kb 10 lépés erejéig).

Hátrány:
- Csak arrafelé mehetünk majd benne, amerre a cipő megengedi.
-------------
Regényeim:
http://adlibrum.hu/Poliverzum/
http://www.novumverlag.hu/novitaeten/8/?product_id=22&detail=1
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

Hát... azért az jobb húzás volt, amikor a Start Me Up-pal reklámozták a Windwst.

Ha jol emlekszem Seinfeldnek Mac-ja volt anno a filmben.

Minden jot,
FeZo

Szerintem ezzel az a baj, hogy túl sok marketinges túl sokat akart belerakni.
Adták volna oda egy kreatívnak és had csinálja...

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

"Szakály Tamás: MD5 hash törés videokártyán"

muhahahaha hash fuggvenyt TORNI. lulz. maximum collisont lehet keresni, es azt kihasznalni, de ezek matematikailag irreverzibilis fuggvenyek. gondolom az eloado rendelkezik a megfelelo matematikai kepzessel. (hint: irony)

"matematikailag irreverzibilis fuggvenyek", ez nem annyira fejlett terulete a matematikanak, hogy csak ugy tegyunk ilyen kijelenteseket. Meg azt sem tudni, hogy leteznek-e ilyen fv-ek (marmint az egesz akkor all, ha az irreverzibilis fv alatt a one-way-t ertetted, es nem a nem injektivet). Szoval probalkozni lehet, akar meg ertelme is lehet, csak nem valoszinu.

Peedig a reklám végtelenül egyszerű analógiákat és trükköket használ:

1. Miért vennél Kolumbija túracipőt (= Mac, jó de csak a gazdag zenészek, meg a gazdag grafikusok használják, egy egyzerű családnak felesleges és drága)?
2. Miért vennél gagyi ingyenes, vagy olcsó kínai cipőt? Csak az vesz ilyet, aki mindig alakítgatni, újrafesteni, kitömni, meg foltozgatni akarja, hogy jó legyen, ne ázzon be... stb (Linux, BSD)?
3. Vegyél ilyen Smart olcsó és mégis remek cipőt, amire egy átlag amerikai család tagjainak (a reklám szerint most már a feketék után a spanyolok is annak számytanak...) szüksége van: olcsó, jó minőségű, hasznáható mindig mindenhol, kényelmes és szép, mint a VinPista.

+ két ismert, híres (hírhedt??) fész: Jerry Seinfeld és Bill Gates (akik sikeresek, jófejek, gazdagok, és adakoznak is). Minden megvan!! Tudod, Caramelll is ekszplórerrel rakta fel az első klipjét a jutúbra! ;)

Ja, és a sittes hobo képe van a bankkártyáján - hihetetlen, hogy ezt is elsütötték...

Ezt nem kell magyarázni, aki a 700 frointos sűrítettlevegős palack mellől megveszi a feleakkora, 1500ft-os "PC tisztító"-t, mert nem ért egy kicsit sem a PC-hez, az megveszi, mert ez a megfizethető minőség.
Aki meg érti, meg elgondolkodik rajta, annak is benne marad a fülében, mint ahogyan az ember fülében is benne van egy idegesítő kis dallam 3 napig.

Szóval ez egy "sunyi" reklám: gagyinak néz ki, de tuti, hogy működik - főleg Oversea.

Dávid

En pedig az olcso kinai cipot nem foltozgatni szoktam, hanem kidobni a p*aba, ha teljesen tonkrement. Igaz, az en labamon a draga cipo se tart sokkal tovabb, szoval en vagyok a cipogyarak gyongye/reme.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.