l0ud blogja

Ctrl ++

Most raktam újra a böngészőt és eszméltem rá újra, hogy a default HUP betűméret olyan apró, hogy fél óra óra olvasás után kifolyik az ember szeme tőle.

Ki hányszorosára nagyítja a default HUP betűméretet?

Nekem Chrome-ban egy ctrl-+ már bőven elég a boldogsághoz :)

Thunderbird 5

Nem tudom észrevette-e valaki de megjelent a Thunderbird 5.0. Win7 alatt aerosították a kinézetet, szóval eye-candy az van, de amúgy elmarad v2-v3 upgrade changelogtól. A számozást, ahogy olvastam a Firefox verziószámához igazítják, szóval innentől kezdve ahogy megjelenik a FF6 lesz TB6 is.

Aki le szeretné tölteni: https://www.mozilla.org/en-US/thunderbird/

*Kis használat után: Hiányzik a páros, páratlan sorok megkülönböztetése a levelek felsorolásánál.

Pofátlanság?!

Az ember lehet ennyire gerinctelen/bunkó, k*cs*g, tapló, etc... lehet válogatni./?

Anno kértek tőlem árajánlatot egy dinamikus honlap készítésére. Meg is mondtam mennyi az annyi. Nem tetszett neki, mert utána elkezdte készíteni valaki más, de azóta már megint egy új ember készíti, aki most már statikus honlapot szerkeszt. És itt kezdődnek a gondok :D Szegény gyerek/akit felfogadtak, ezentúl vebkóder/ nem ért ahhoz amihez szeretne :) Felhív az ügyfél/vagyis nekem már csak ember... Aki ezentúl Inhomo Sapiens="IS" /, hogy ott van náluk a vebkóder és problémája van a menüvel. Mondom sajnálom de nem érek rá, nem tudom megnézni. De ő akkor is odaadja a vebkódernek a telefont és elmondja a problémát. Épp azon gondolkodtam, hogy így átmenetben kellene gyorsan megszakadnia a vonalnak...

OpenOffice writer vs. MS word 2007 1-0

Tegnap este csináltam egy doksit Wordben a suliba kell beadandónak(MS wordben csinálom, mert a tanárok a suliban azt használnak, és azért van egy kis átfedés a 2 progi között na mind1). Reggel próbálom megnyitni és azt írja a word, hogy sérült a doksi, javítsam ki. Rákattintok arra, hogy javítsa ki azt írja, hogy nem tudja. Mondom fasza 2 órás munka kezdhetem megen az elejéről. Mondom prósza Oo-val és simán megnyitja. Szóval most virul a fejem :)

Cell proci PC-be

San Diego-ban jövő héten tervezik bemutatni a Playstation 3 Cell chipet alapul vevő processzor prototípust PC-hez.

Mivel a Sony a Cell (az eredeti Cell-t a cég a Toshiba-val és az IBM-mel közösen dolgozta ki) kezdeti fejlesztési stádiumától tervezett bizonyos egyedi PC-s alkalmazásokat (amelyek egyelőre nem jöttek létre, vagy el lettek vetve), ezért a verzió nem lepte meg annyira a szakembereket. A Sony szerint személyi számítógépekbe tervezett verzió a Playstation 3-ban található chipnél is erősebb, mivel az új processzor a Cell Broadband Engine mikroprocesszor és az RSX grafikus processzor házasításából jött létre. A pontos teljesítményi adatokért várnunk kell a jövő hétig.

Google Gears

Google Gears egy nyílt forrású böngésző kiterjesztés, amely segíti a fejlesztőket, hogy olyan web alkalmazásokat készítsenek amelyek futhatnak kapcsolat nélküli módban is. Három fő elemből áll:

  • Egy helyi szerver, amely eltárolja és kiszolgálja az alkalmazásokat(HTML, JavaScript, képek, etc.) anélkül, hogy kapcsolatba kellene lépni a szerverrel.
  • Egy adatbázis, az adatok tárolására és elérésére a böngészőből.
  • Egy "worker thread pool", amely felgyorsítja az alkalmazásokat azáltal, hogy az időigényes műveleteket a háttérben párhuzamosan futtatja.

Heroes 1x19

Megnéztem. Ütős lett. Csak azt nem tudom miért van kizárva ez az ország az alól, hogy online megtekinthessem? Így rákényszerítenek arra, hogy szerezzem meg kétes forrásból, vagy várjam amíg az egyik tv csatorna fél év múlva ehhez a részhez ér...

egy kis ismertető annak aki nem ismerné:

Szerintem mindenki álmodozott már arról, hogy szuperhős lehessen. Álmainkban sokszor repülünk, embereket mentünk meg, ilyesmik.

A Heroes történetében most ez megadatik néhány ember számára. A világ minden tájáról kezdenek felbukanni emberek akik valamilyen különleges képességet fedeznek fel saját magukban.

Novell: nagyteljesítményű Windows-virtualizáció Linuxon

A Novell és a Microsoft közötti, sokat vitatott megállapodás alapján a SUSE Linux és a Windows képesek lesznek a jövőben egymást virtuális gépeken futtatni -- közölte a két vállalat a napokban. A Novell és az Intel már be is jelentette azokat a drivereket, melyek segítségével virtualizált Windows futtatható a SUSE Linux Enterprise Server 10 (SLES10) felett, mégpedig megbízhatóan, és nagy teljesítménnyel.

A két vállalat állítja, hogy ezen módosítások nélkül a virtualizált gépen futó Windows hálózati és lemezműveleti sebesség például mindössze tizede lenne egy "valódi" gépen működőének, míg segítségükkel a natív teljesítmény 90 százaléka érhető el. Fontos megjegyezni, hogy ehhez virtualizációs technológiát támogató x86-processzorra van szükség, melyek architekturálisan képesek több független operációs rendszer kezelésére. Az AMD és az Intel kínálatában jelenleg elérhető összes x86-os szerverprocesszor alkalmaz virtualizációs támogatást.

Érthetetlen... :)

Hihetetlen, hogy egy játék mennyire képes függővé tenni egy embert. De aztán ez csak nézőpont kérdése, mert ők meg rólam mondják, hogy nem értik, hogy tudok nélküle élni... Hát nagyon jól, nem hiányzik az életemből havi -3000 forint... A képek a legjobbak, úgy tapossák egymást, mint amikor megnyílt az első *l*ctro w*rld:)

http://www.sg.hu/cikkek/49770/