Olvasnál-e rendszeresen, egy új, fórum és hozzászólási lehetőségek nélküli, szakmai (informatikai) portált?

Címkék

Igen.
35% (118 szavazat)
Nem.
55% (188 szavazat)
Kifejtem a hozzászólások közt. Csak az eredmény érdekel.
11% (36 szavazat)
Összes szavazat: 342

Hozzászólások

Nem. Sokszor a hozzászólások között lehet kincsre lelni.

A legtöbb szakmai cikk remélhetőleg pártatlanul leírja valamiről, hogy az elméletileg jó, vagy rossz, (vagy kék, vagy szögletes), de a hozzászólásokból derül ki az, hogy az számomra, illetve gyakorlatilag is jó-e, vagy innen nézve is kék lesz-e, és hogy valójában miért jó, ellentétben a cikkben foglaltakkal, vagy hogy amit éppen ajnároznak az miért egy kalap cicakaki.

Szóval egyértelműen hátra sorolok egy csak vélemény cikket, (vö: hónalj), és sokkal hitelesebbnek tartok egy olyan információgyűjteményt amit pár ember már megköpködtek, mondhatnám, hogy elő-, illetve utóemésztettek.

"de a hozzászólásokból derül ki az, hogy az számomra, illetve gyakorlatilag is jó-e, vagy innen nézve is kék lesz-e, és hogy valójában miért jó, ellentétben a cikkben foglaltakkal, vagy hogy amit éppen ajnároznak az miért egy kalap cicakaki"

Emiatt "szeretem" a MSFT marketingBS fanfáros bejelentéseit, amikor a valóság meg teljesen tökmás, és ez nem a promoBS msft blogokból derül ki, hanem twitter-ről v. más ezzel a való életben is foglalkozó szakik blogjaiból.
--

"A hozzászólások egy külső szolgáltatón keresztül működnek (Disqus), amelynek nem szeretnénk automatikusan átadni a látogatásod adatait. (Tudod, adatvédelem.) Ha kifejezetten kéred, betöltheted a kommenteket az alábbi gomb megnyomásával.

A hozzászólásokra a Disqus adatvédelmi nyilatkozata vonatkozik.

DISQUS HOZZÁSZÓLÁSOK BETÖLTÉSE"

Hmm, köszi. Lehet, hogy megpróbálom...
De az igazsághoz hozzátartozik, hogy az évek alatt nagyon sok fórumot próbáltam, akár hírlevél, vagy RSS formában. A vége mindegyiknek az lett, hogy nem kell ez, nem érdekel, vagy nincs rá időm olvasgatni... Aztán mikor 100+ olvasatlan mail van a hírlevél mappában, akkor nyomok egy "mark all read"-et, ennek nincs értelme. Csak a HUP maradt mindvégig. :)
--
"Sose a gép a hülye."

További hasonló szinvonalú kérdés javaslatok:
Leugranál-e egy sötét lyukba?
Elfogadnál-e ismeretlentől pénzt az Űllői út végén?
Mit mondanál, ha megkérdeznének?
Teljesítenéd a feltételeket, ha elrabolnának?

Nem zárom ki, ezért "Igen"-t klikkeltem, de persze a tartalmától függ. (Azaz hogy nekem, az öreg Linux powerusernek is érthető és hasznos legyen.)

A fórum sokszor hasznos, de ha jó cikkek vannak, simán olvasnám belebeszélési lehetőség nélkül is.

Persze, ha megfelelően érdekes, ezenkívül korrekt és hasznos infókat ad.
Sajnos sok esetben nagyon sok a kretén, untatkozó, kötözködő trollhozzászóló, akik csak teleszemetelik az internetet, és növelik az infózajt (lásd az egyik előttem szólót). Ilyenkor mentesülhetünk tőlük, tiszta felüdülés :)
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

Én is igenre szavaztam, de ehhez tényleg kimerítő saját cikkek és/vagy fordítások kellenek, amit értelmes mennyiségben 1-2 teljes munkaidős ember nem bír el, ha meg többen csinálnák, akkor előbb-utóbb éhenhalnak. Lehet hogy már az 1-2 is.

Ha linkeltél volna egy demó cikket, amihez hasonlók lesznek az oldalon, akkor tudnék választani. Így sajnos nincs elég információm a döntéshez.

Nem csak a hupmeme.htm-et kéne figyelemmel követni. :(

De szívesen meghallgatom a te véleményedet is, hogy pl. a viszonylag jelentős terjedelmű AX.25 guide, vagy a különböző security témákról írt szösszenetek miért nem elég szakmaiak. Elhiszem, hogy te ezekhez is értesz, és nem tud neked újat mondani, de nekünk egyszerű halandóknak ezekben is voltak újdonságok.

Fórum és hozzászólási lehetőségek nélküli, szakmai (informatikai) portál? Ez valami olyasmi lehet, mint a tévé? Egyirányú kommunikáció a 21. században? LOL

Előttem hozzászólóak igaza van, sokszor a fórumban, illetve a hozzászólások között talál az ember érdekesebb dolgot, mint 1-1 cikk. Egyébként igen, érdekelne, ha a cikkek nem olyan típusúak, hogy 'Kijött xy gyártú z pixeles kamerás okostelefonja' illetve nem olyan cikkekkel van teletömve, amivel már szembejöttem itt a HUP-on, vagy akárhol.

És

- legyen napi 5-6 mélyenszántó, jól kidolgozott cikk, legalább 5-6 A4 oldal méretben
- természetesen legyen ingyen
- no reklám (úgyis blokkolom)
- donate gomb se (úgyis leszarom)
- a készítők pedig napi 24 óra levélügyeletben legyenek, hogy ha hasfájásom van, AZONNAL reagáljanak

Kihagytam valamit? Ha igen:

- mi lesz a sitemotor? Erről legyen szavazás!!!!

--
trey @ gépház

'- természetesen legyen ingyen'
Természetesen... A HUP mellett a kutya sem olvasná, ha (azonnal) fizetős lenne ... nincs gond egyébként azzal, ha xy újságnak van előfizetéssel elérhető kontentje, csak ahhoz kell legyen olyan ingyenes kontent is, ami bevonzza a potenciálisan fizető kuncsaftot.
Ha már itt tartunk, Te gondolkodtál rajta, hogy a HUP fizetős legyen? Érvek/ellenérvek? Van más hobbid a HUP mellett? (Tudom, gyerek...)

'- a készítők pedig napi 24 óra levélügyeletben legyenek, hogy ha hasfájásom van, AZONNAL reagáljanak'
Mi hasfájásom lehet, ha nincs fórum/hozzászólási lehetőség? Helyesírási hibák javíttatása, blődségekre rámutatás? Az, hogy Te lelkiismeretesen együtt élsz minden hírrel/cikkel/szavazással/fórumhozzászólással, az nem is elvárható senkitől (Tőled sem ... azért valahol kíváncsi lennék egy Trey munkanapra... mennyire b@szod fel magad egyes fórumitákon, meg mennyi idődet veszi el ez a tevékenység).

Nekem annak tűnik... De remélem Trey szól, hogy illegálisan látogatom nap mint nap ingyen, mielőtt megkapom a 40000 Ft-os (vagy dolláros vagy eurós) csekket. Igen, értem én, hogy ingyenes és ingyenes között van különbség, de az oldal látogatóinak szemszögéből ingyenes. Az a pár apróhirdetés pedig, mivel szakmai, szerintem még a látogatók bizonyos részének releváns is tud lenni (nekem is volt már hasznos).

nem nekem van gondom ezzel.
Egy IT Portal ezerszer hatekonyabban tudd reklamozni az arcodba nyomulo, zavaro reklamnal.
Pl. teszt termeket kapnak a cegektol cserebe a cikkben par elejtett jo szoval tobb embert tudnak elerni
mint a nyomulos reklamokkal amikre az emberek nagy resze mar nem is fokuszal.

Látom lelki szemeim előtt pl. a Cannonical menedzsereit, amint Trey zsebeit tömik. Ha minden szakmai cikk után az érintettek tejelnének, akkor Trey bá' régen nyugdíjas lenne. Avagy időparadoxonba torkollana: Mi volt előbb; a nyugdíjas Trey, vagy a nagyvállalatokat érintő HUP-cikk?

--
Tortilla; A tortilla a spanyol nyelvterületek tradicionális étele! Hagyd már; ABBA!; Droppboksz

Kodolassal kapcsolatban igen. Bar, hogy miert ne lehetne hozzaszolni...?
Reddit, HN mintajara tok jo lenne egy ilyen oldal magyarul.
Birom a HuP-ot, de tulnyomo reszben ez itt uzemeltetes + hw.

Ez attól függ hogy mennyire tartom érdekesnek a tartalmat.
Persze az a tartalom legyen rendezett, jól megfontolt szempontok szerint kereshető.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ha jo cikkek vannak, es van RSS/Atom feed, akkor feliratkoznek a blogra (mert ez igy inkabb blog mint portal).

--
|8]

RSS/Atom feedben azert egy summary lenni szokott, Twitteren ez sokkal kevesbe fer bele. Raadasul twitteren sok egyeb is van a feedben mint linkek, kevesbe keresheto, tagelheto, archivalhato.

(Feed readeremben per pill ket tucat tag van, rendszeresen szurok, keresek a regebbi dolgok kozott is. Twitteren ez ~lehetetlen.)

--
|8]

Nem.
Tavasszal azért is vállaltam el pl a hwsw egyik szakmai konferenciáján egy előadást, mert bírom az ilyen szakmai közösségeket - van egy téma és lehet/tudunk róla beszélni.

Én is nemet írtam, de ha tényleg nagyon jó, akkor nyilván olvasnám. Csak nehéz elképzelnem, hogy annyira jó legyen.

Alapvetően igen, de nyilván témától és a témában felmutatott szinvonaltól erősen függően.

--
zrubi.hu

Ha kellően érdekes, színvonalas, tanulságos a szóban forgó oldal, akkor olvasnám, nem tartana vissza, hogy nincs fórum vagy hozzászólási lehetőség. Nyilván még jobb, ha az is van.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

hogy milyen rendszeresen olvasok egy portált, az nem a hozzászólási lehetőségtől függ.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba