Invitel

Sziasztok!

Invitel háza tájáról esetleg van vkinek infója, hogy mi folyik náluk? Itthon egész hétvégén nagyon lassú a net. Szerverhotelben (Budapest) este/éjszaka többször is megszakadt a net kisebb-nagyobb időre. Az irodai (optikai bérelt vonal) szerverszobában szintén voltak gondok. Természetesen mindegyik Invitel.

Van vkinek vmi infója? Vagy csak én tapasztaltam ilyen problémákat?

Hozzászólások

Ugyanez megerositve.... kb 80 sms az este nagiostol, random szerverekrol es szolgaltatasokrol, 10s mulva meg recovery...
ADSLek nem mentek, login OK, routing meg semmi...
mintha a HSRP maszkalt volna ket utvonal kozt.

Köszönöm a megerősítést, ezek szerint nem egyedi az eset. A legdurvább kiesés ~45perc volt, ami azért egy multisite -os webszervernél kellemetlen :S A legkisebb meg, ahogyan Te is írtad pár másodperc.
Pusztán azért furcsállottam a dolgot, mert sehol nem találtam róla infót, bejegyzést, cikket - mintha csak nálam lett volna (lenne) gond.

Opendns megoldotta gondot, persze ettől még a tv nem nőtt ki

én csak a pénteki ~18:40 -től kezdődő kisebb esést vettem észre. Mondjuk az méga BIX node forgalmon is látszik. Ma "csak" 1 ssh kapcsolat halt meg.

Lehet az uj megbizhato BIX routeruket teszteltek :)

Nálam most is szakadozik az itthoni DSL.:/ Már tegnap is újrabarmoltam a routert hogy kizárjam a routerhibát mielőtt megvolt a telefon a ügyfélszolgálatnak. Már csak azért is mert mindig hülyének nézik az embert... "Világít a led???" "Kapcsolja ki a tűzfalat..." Meg a sok okos default tanács.. Na meg legutóbb is kb 5-6 percig győzködtem az ügyfélszolgálatost hogy a vihar miatt füstölt el a modem. Persze négy napig kellett várni egy újra hogy egy jedi lovag, egy alvállakozó kifáradjon egy újjal. Tegnap nem fajult hasonló szituig a dolog, mert automata közölte hogy már dolgoznak a hiba kijavításán... De úgy látom nem ég a zsír...

Szerintem globálisabb gond lehet. Nálam egész nap Fiberviccnet döglődött, iszonyat lassú volt. De látom, hogy to**ent oldalak trackerei is döglődnek.

Mintha ma 12.10-től megint lenne vmi - bár csak nemzetközi irányban.

Egyik előző hozzászólásom óta (>3 óra) próbálom elérni a ddwrt oldalát. Már a download oldalon tartok és a keresőbe annyit be tudtam írni, hogy WRT5 (minden leütés után kommunikál a szerverrel és választ vár). Szép a grafikon, de a helyzet attól még botrányos...

Békéscsaba, 13 fok, napos idő, Invitel net, a hajam a packet loss még mindig tart.

http://fodi.be

Nem akarom elkiabálni, de mintha újra zsír lenne...

Van még ami laggol, de legalább működik. :)

Kötbérmunkalapot pedig szépen íratják alá. (de nem lennék a munkásember helyébe)

UP:
www.nasa.gov -ot szoktam pingelni, most 0% packet loss.

80.239.230.179 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 49, fogadott = 49, elveszett = 0
(0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 25ms, maximum = 29ms, átlag = 25ms

UP2:
De a BIX-es switch még mindig nem a szokásos sebességen megy:
http://bix.hu/index.php3?lang=en&page=graph&swid=vh-e1200i-1&portid=Po4

Belsos info: margit hid alatt megzakkant egy optika + ddosoltak egy ugyfelet az egyik szerverparkban. Emiatt minden uplink (bar azt nemtom ez pontosan mit jelent) es nehany belso link is meghalt.

Nekem a legtöbb irány 16:20-ra jó lett. Állítólag azért nem állt vissza elöbb, mert a Tier 1 providerekkel egyeztettek univerzálisabb megoldást a DDoS ellen. Legközelebb reméljük gyorsabban elhárítanak egy 10+ gbps floodot...

Nalam a 40gbit is 10+ :-) de szerintem nem csak a sávszélesség lehetett ami leületett bizonyos dolgokat, hanem a magas PPS is. (gondolom nem 1k frame-ekkel floodoltak...)

BGP-ben még nem vagyok otthon, de ilyenkor nem lehet vmi fake elérhetőséggel hirdetni az adott ip tartományt? (bár, ha egy /19-ből csak egy /24-et akarunk így hirdetni akkor az elég macerás lehet...)

Inviteles bérelt vonal, megy mindenkinek?

Update: storno, úgy néz ki áramszünet van az épületben. Kispest, ha esetleg tud valaki valamit.