Invitel adsl + Speedtouch + Linux

Hali!

Van itt valaki, aki a fenti kombót használja?
Eddig csak Comtrend modemhez volt szerencsém, de most egy Speedtouch került a képbe, amivel Linux alatt nem bírtam belőni a netet. A sima pppoe-setup lefutott szépen, ifconfigra van ppp0 IP-címmel, de az eth0 a 10.0.0.1-et kapja valahonnan, és pingre semmi válasz.

Nem az enyém a gép, amin ezt be kellett volna állítanom, és amikor észrevettem, hogy nem a megszokott modem, hanem egy Speedtouch van a net felé, akkor már el kellett onnan jönnöm. Így a pontos modemtípust sem tudom most megmondani.

A gépen fut egy Windows 7 is, azon gond nélkül sikerült felhasználónév+jelszó párossal beindítani az adsl-kapcsolatot.

Tehát az érdekelne, hogy milyen trükkre van szükség vajon. Gugli nem talált nekem semmi használhatót.

Hozzászólások

Configold ki bride-ből a speedtouchot, és használd pppoe kliens módban. Szerintem.

Én ugyanezt a kombót használom, sőt kb. fél éve még egy TP-LINK routert is akasztottam rá. A netet (még az ubuntu-s telepítő DVD live módjában is kipróbáltam és ment) a pppoeconf paranccsal lőttem be (még a router használata előtt természetesen). Utána amikor már ment a net, egy böngészőben a http://10.0.0.138/index.htm címen a modem admin felületén be kellett állítani a DHCP-t, mert különben random időközönként szakadt a kapcsolat és ennyi.

Az ISP által adott ADSL modem tipusa: Alcatel SpeedTouch 350i

Nekem 6 hónapig (utána nem volt szükség a gépre) ment a fent írt kombó, de semmi gond nem volt egyből kapott IP-t stb.

Köszi az eddigi hozzászólásokat. Talán holnap megint az adott gép közelében leszek, akkor megpróbálom hasznosítani az ötleteket és beszámolok az eredményről.

Nem értem a dolgot, mert kínomban ("nem igaz, hogy egy nyamvadt adsl-kapcsolat belövése kifog rajtam") több Linuxot is kipróbáltam: Zenwalk, Mandriva One, Ubuntu, Frugalware (ezek voltak épp kéznél), és egyikkel sem ment, akár konzolon, akár "kattintgatósan" próbálkoztam. Windows alatt viszont megy. Nem értem. :(

Értem, köszi!

A több sikertelen kísérlet után néztem csak rá az asztal alatt eldugott modemre, akkor kezdtem sejteni, hogy ott lehet a probléma oka. Bár emlékezetem szerint próbálkoztam dhcp-s megoldással is, és úgy sem ment, de akkor vszleg a beállított pppoe zavarhatta. Na majd holnap kiderül...

Igen, nem kell modem, azt kösd ki és csak a speedtouch-ot(192.168.1.254, ha jól tudom az alapjelszó 3play és a felhasználónév is) kell. Ezt bekonfigolod (broadband connection/internet services, ha jól emlékszem.)ipfelhasználónév és jelszó beállítása. Csatlakozol, gépet rádugod és dhcp-n keresztül menni fog.